Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Για να καταλάβετε γιατι λέμε ΠΟΤΕ αποστολή εκτός Ευρώπης με couriers (DHL, UPS, TNT, FEDEX κλπ). Π Ο Τ Ε !!!

Διαβάστε την ιστορία μου την προηγούμενη εβδομάδα να γελάσετε.
Εχω ένα αμερικάνικο προϊόν από το οποίο ήθελα κάποια ανταλλακτικά αυτοκόλλητα. O αμερικάνος εξυπηρετικός μιας και είμαι πελάτης μου λέει θα στα στείλω δωρεάν μαζί με 2-3 δεματικά. Δείτε φωτογραφία για τι πράγμα μιλάμε. Είναι φάκελος ούτε καν δέμα.
Σε λίγες μέρες λαμβάνω email με το tracking number από UPS .

ΩΧ!! λέω από μέσα μου.....

Δεν περνάνε μερικές μέρες, σκάει τηλέφωνο από UPS. Γειά σας έχετε ένα δέμα από Αμερική, Εχει τελωνείο 64 ευρώ. Πείτε μας αν αποδέχεστε ή όχι το δέμα αλλιώς θα επικοινωνήσουμε με τον αποστολέα για να μας πει αν δέχεται να το παραλάβει πίσω.

Στέλνω email στον αμερικάνο. Του λέω αυτό κι αυτό, Δυστυχώς του λέω δεν φαντάστηκα ότι θα το στείλεις με UPS να σε προλάβω. Μόνο με USPS του λέω, Ναι μου λέει δεν το ήξερα και το δήλωσα 50 δολλάρια!!! Του λέω δεύτερο τραγικό λάθος. Μαξ. 10 δολλάρια. Τέλος πάντως του λέω όπως καταλαβαίνεις είναι κοροϊδία να πληρώσω 70 δολλάρια για 2 αυτοκολλητάκια , θα αρνηθώ παραλαβή και στείλτο μου με USPS κι ας έρθει σε ένα μήνα.

Με παίρνουν την άλη μέρα από UPS και μου λένε ότι ο αποστολές ΔΕΧΤΗΚΕ να πληρώσει το τελωνείο και θα σας παραδώσουμε το δέμα σε 2 ημέρες, όπως και έγινε.

Δείτε το αντικείμενο.
Ακριβώς ανάλογη ιστορία μου είχε τύχει το μακρινό 2006 με ρολόι χειρός Seiko το οποίο δηλώθηκε από τον πωλητή στην αληθινή του αξία (κάτι λιγότερο από 50 δολάρια ΗΠΑ) κι εδώ όταν έφτασε η εταιρεία κούριερ (UPS ή Fedex, δε θυμάμαι σίγουρα) μου ζήταγε κάτι τρελά ποσά της τάξης των 130 ευρώ αν θυμάμαι... Φυσικά αρνήθηκα παραλαβή και τους το χάρισα...

περιμένω 4 μικρά κεραμικά ρουλεμάν από ΗΠΑ (LA California)
έπρεπε να έχουν έρθει από 15/5 και τα βλέπω ακόμα στην ανατολική ακτή τους.. με FED EX
προβλέπω πρόβλημα.....

Μια βοήθεια για αγορά με Amazon, τι ακριβώς παίζει με τελωνεία, μεταφορικά, ποια εταιρεία έχει ως μεταφορική; Προστιθενται τελωνεια, φόροι, κλπ, όπως την πάτησα με το ebay μου ζήταγαν extra φόρο εκτελωνισμό στα Elta Courier?

Μια βοήθεια για αγορά με Amazon, τι ακριβώς παίζει με τελωνεία, μεταφορικά, ποια εταιρεία έχει ως μεταφορική; Προστιθενται τελωνεια, φόροι, κλπ, όπως την πάτησα με το ebay μου ζήταγαν extra φόρο εκτελωνισμό στα Elta Courier?
Μιλάμε για Amazon Αμερική/Αγγλία σωστά; Στην ανάλυση εκτός από τ μεταφορικα γράφει import fees.
Τα πληρώνεις όλα όπως είναι ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ. Έχει στάμπα ότι έχουν προπληρωθει τα τελωνειακά τέλη.
Tο ίδιο ισχύει και στο ebay.
Αν δεν γράφει πουθενά για import fees τότε θα περάσει ελληνικό τελωνείο το οποιο κατά 99,99% θα είναι υψηλότερο από αυτό που θα πλήρωνες κατευθείαν στο site.
Επομένως προτιμάμε ΠΑΝΤΑ να πληρώνουμε τελωνείο ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ.
Όσο για τις μεταφορικές θα σου έρθει με courier μην ανησυχεις. Οποιαμκαι να είναι θα είναι σαφώς ταχύτερη από τα ΕΛΤΑ.

• Like
Reactions: Χιωτης
μια λεπτομερεια, γιατι την επαθα τρεις φορες...
θα συννενοηθεις με τον πωλητη να βαλει ΣΩΣΤΑ το IOSS νουμερο,,,, ειναι το νουμερο που αντιστοιχει στην πληρωμη του ΦΠΑ κτλ.
δηλαδη στην ετικετα να εχει το IOSS 1xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx46

δυο φορες δεν εβαλαν το προθεμα κ ξαναπληρωσα

μια λεπτομερεια, γιατι την επαθα τρεις φορες...
θα συννενοηθεις με τον πωλητη να βαλει ΣΩΣΤΑ το IOSS νουμερο,,,, ειναι το νουμερο που αντιστοιχει στην πληρωμη του ΦΠΑ κτλ.
δηλαδη στην ετικετα να εχει το IOSS 1xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx46

δυο φορες δεν εβαλαν το προθεμα κ ξαναπληρωσα
Από Amazon και από ebay δεν μου έχει συμβεί.
Από ανεξάρτητο πωλητή ποτέ δεν έχω πληρώσει σε αυτόν το τελωνείο, ούτε καν ασχολούνται. Οπότε ούτε εγώ το ρισκαρω.

Από Amazon και από ebay δεν μου έχει συμβεί.
Από ανεξάρτητο πωλητή ποτέ δεν έχω πληρώσει σε αυτόν το τελωνείο, ούτε καν ασχολούνται. Οπότε ούτε εγώ το ρισκαρω.
στο ebay συνεβη...απο Καναδο

Στο eBay συνεβαινε συχνα αυτο λογω απροσεξιας τα πρωτα 1-2 χρονια απο την επιβολη δασμων και ΦΠΑ. Μου ειχε συμβει και εμενα.
Πλεον ολοι οι πωλητες ειναι προσεκτικοι γιατι τους εχει βαλει χερι το ebay βλεποντας οτι εχει χασει και τεραστιο μεριδιο πωλησεων απο τα κινεζομαγαζα.

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, η λύση για εκτός Ευρώπης είναι :
-αποστολή με απλο ταχυδεομειο για να έρθει με τα ΕΛΤΑ π.χ. USPS από Αμερική, θα κάνει κανά μήνα
-ποτέ couriers
-δηλωση αντικειμένου μέχρι 10 δολλάρια. Αν δεν το δεχτεί ο πωλητής πάμε σε άλλον. Τα gift κλπ είναι χαζομάρες δεν μετράνε. Η δηλωμένη αξία μετράει.

Το ρίσκο στην όλη διαδικασία είναι ότι αν χαθεί δεν θα μπορείτε να πάρετε καμιά αποζημιωση. Προσωπικά δεν έχω χάσει ποτέ τίποτα.

περιμένω 4 μικρά κεραμικά ρουλεμάν από ΗΠΑ (LA California)
έπρεπε να έχουν έρθει από 15/5 και τα βλέπω ακόμα στην ανατολική ακτή τους.. με FED EX
προβλέπω πρόβλημα.....
έστειλα μνμ χτες στον αμερικάνο (ότι δεν έχουν έρθει τα ρουλεμάν) και τι μου απάντησε σήμερα;;
"Νο problem we will reship for you!"

Αναμενόμενο ήταν. Και φυσικά η κατάργηση του αφορολόγητου δεν θα είναι μόνο για αυτές τις αλυσίδες, αλλά για κάθε εμπορική συναλλαγή εκτός ΕΕ.

Αναμενόμενο ήταν. Και φυσικά η κατάργηση του αφορολόγητου δεν θα είναι μόνο για αυτές τις αλυσίδες, αλλά για κάθε εμπορική συναλλαγή εκτός ΕΕ.

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, το 2023 έφτασαν στην ΕΕ δύο δισεκατομμύρια (2.000.000.000) δέματα με δηλωθείσα αξία μικρότερη από 150 ευρώ.
Ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις τόσο από εταιρείες (Amazon), όσο και από χώρες (Γερμανία) https://www.newmoney.gr/roh/palmos-...-online-isagoges-proionton-apo-shein-ke-temu/. Το ότι η SHEIN ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο του ΗΒ, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Με υποθετικό σενάριο ότι θα έχουμε δασμούς 1€ (λέμε τώρα) για κάθε δέμα κάτω των 150€, καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα ποσα είναι τεράστια. Η SHEIN και το TEMU είναι ενδεικτικές και μη δεσμευτικές αναφορές. Πιστεύει κάποιος ότι ALI, BANGGOOD κτλ θα εξαιρεθούν;
Το πιθανότερο είναι να συνεχίσουμε να αγοράζουμε, γιατί οι τιμές μαζί με τους δασμούς θα είναι πιό χαμηλές από Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά θα αλλάξει η φιλοσοφία των παραγγελιών. Θα ξεχάσουμε τις παραγγελίες με ελάχιστο κόστος και 0 μεταφορικά και θα πάμε σε μαζικές παραγγελίες. Κυριάκο, βλέπω το νήμα "Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ?" να παίρνει φωτιά :ROFLMAO::ROFLMAO:
Κάτι αντίστοιχο έγινε και όταν το TEMU αύξησε το κόστος της ελάχιστης παραγγελίας.
Γενικότερα, όλες οι παραπάνω εταιρείες έχοντας δισεκατομύρια αποστολές δεμάτων κάθε χρόνο, πάντα ψάχνουν τρόπους να μειώσουν τα κόστη τους. Το μεταφορικό κόστος είναι από τα σημαντικότερα (και συνηθως μεταβαλλόμενο πλέον), οπότε μία μείωση των δεμάτων χωρίς μείωση πωλήσεων είναι δώρο εξ ουρανού.

Πάμε στην πραγματικότητα. Θυμαστε πριν 3-4 χρόνια, όταν τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν 15€ χρέωση εκτελωνισμού; Ευτυχώς το απέσυραν με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάποιες έστω μικρές χρεώσεις παρέμειναν και τις έχουμε πληρώσει όλοι. Αν επαληθευθεί το παραπάνω άρθρο, οι χρεώσεις θα είναι μόνιμες και κερδισμένοι θα είναι όλοι εκτός από εμάς. Οι Κινέζοι θα μειώσουν τα κόστη, το κράτος (κάποια στιγμή) θα εισπράττει δασμούς και οι εταιρείες που θα αναλάβουν τους εκτελωνισμούς θα εισπράττουν τους δασμούς (βλ ρευστότητα) και φυσικά θα χρεώνουν τις υπηρεσίες τους. Το πόσο θα χρεώνουν είναι άλλο θέμα και μην μου πει κάποιος ότι στην Ελλάδα υπάρχουν συντεχνίες. Φυσικά και θα λειτουργήσει υπέρ μας ο ανταγωνισμός :ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν επαληθευτεί το παραπάνω σενάριο, η χρέωση τελωνείου για αγορές κάτω των 150 ευρώ (πέραν του ΦΠΑ που ήδη εφαρμόζεται και σε αυτές) για εμάς τους καταναλωτές δεν θα είναι "μόνο" 1 ευρώ, αλλά πολύ περισσότερα (λογικά αναλογικά με την αξία της παραγγελίας, ως ποσοστό).
Κατά τα λοιπά "παγκοσμιοποίηση", "ελεύθερο εμπόριο" και κουραφέξαλα. Η συγκεκριμένη έννοια όπως το πάνε, έχει νόημα μόνο για τις μεταναστευτικές ροές και για τη διακίνηση των τεράστιων υπερεθνικών κεφαλαίων, όπου βολεύει κάθε φορά τους κατόχους τους.

Εννοείται δεν θα είναι 1 και 2 ευρώ. Θα ξεκινήσει όλο το πακετάκι φπα-δασμοι-τελωνειακα έξοδα επί της αναγραφόμενης αξίας. Ζήτω οι χαρτογιακαδες της ΕΕ. Φόροι και welcome refuges....α να μην ξεχάσω και χάρτινα καλαμάκια.

ναι αλλα καπου θα αντιδρασουν και οι κινεζοι...Γιατι η καθιερωση δασμου απο το πρωτο ευρω αξιας, θα σταματησει ΕΝΤΕΛΩΣ το εμποριο.

Φυσικά και δεν θα σταματήσει το εμπόριο. Αντιθέτως, θα κερδίσουν οι μεσάζοντες, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ήδη κινέζοι. Θα σταματήσουν οι μικροέμποροι. Ας πούμε λυκειόπαιδα που ξέρω που συστηματικά εισάγουν τέτοια προϊόντα από την Κίνα για να τα μεταπωλούν σους συμμαθητές τους.