Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Είχα πολύ καιρό να παραλάβω από κούριερ. Και τι ανακάλυψα; Στις πληροφορίες δεν αναγράφεται πια ούτε ο αποστολέας, ούτε ο τόπος κατάθεσης της αποστολής. Δηλαδή δεν έχεις ιδέα ποιος σου στέλνει το πακέτο. Μάλιστα αυτό που μου έχει κινήσει την περιέργεια τώρα είναι ότι στην ειδοποίηση δεν αναφέρεται καν το όνομά μου ως παραλήπτη αλλά μισός αριθμητικός κωδικός. Περιμένω να δω...

Μόλις έστειλα μήνυμα στα ΕΛΤΑ να μου πουν αν δέμα που έχω στείλει από τις 4/2 Γαλλία θα φτάσει ποτέ και αν το έχουν στείλει με τα πόδια ή καβάλα σε χελώνα.
Εν έτη 2025 νοιώθουμε σαν ναυτικοί του 1900 που στέλνουμε γράμμα στην οικογένεια στην πατρίδα.

Είχα πολύ καιρό να παραλάβω από κούριερ. Και τι ανακάλυψα; Στις πληροφορίες δεν αναγράφεται πια ούτε ο αποστολέας, ούτε ο τόπος κατάθεσης της αποστολής. Δηλαδή δεν έχεις ιδέα ποιος σου στέλνει το πακέτο. Μάλιστα αυτό που μου έχει κινήσει την περιέργεια τώρα είναι ότι στην ειδοποίηση δεν αναφέρεται καν το όνομά μου ως παραλήπτη αλλά μισός αριθμητικός κωδικός. Περιμένω να δω...
Τελικά ήταν από τη Νεσπρεσσο. Που ενώ λέει ότι τα έστειλε με Speedex τα έστειλε με ACS. Μπράβο όμως στον Μπείνογλου (που έχει τις αποθήκες) γιατί παρήγγειλα Τετάρτη πρωί και τα είχα Πέμπτη μεσημέρι!

Αυτό δεν είναι εξέλιξη. Από τη δεκαετία του '70 στα χωριά είχαν τέτοιες θυρίδες. Οπισσθοδρόμιση είναι. Ουσιαστικά αναλαμβάνεις εσύ να πας στο ταχυδρομείο να πάρεις το γράμμα.

Τελικά ήταν από τη Νεσπρεσσο. Που ενώ λέει ότι τα έστειλε με Speedex τα έστειλε με ACS. Μπράβο όμως στον Μπείνογλου (που έχει τις αποθήκες) γιατί παρήγγειλα Τετάρτη πρωί και τα είχα Πέμπτη μεσημέρι!
ειναι βεινογλου οχι μπεινογλου

Και εγω Μπεϊνογλου τον νομιζα.... αφου ολα τα λογοτυπα του, παντου, γραφουν Beinoglou και οχι Veinoglou!
sirmas-oximata-beinoglou.jpg

Αυτό δεν είναι εξέλιξη. Από τη δεκαετία του '70 στα χωριά είχαν τέτοιες θυρίδες. Οπισσθοδρόμιση είναι. Ουσιαστικά αναλαμβάνεις εσύ να πας στο ταχυδρομείο να πάρεις το γράμμα.
Εγω το βλεπω διαφορετικα.

Παω οποτε μπορω χωρις ουρες χωρις να πρεπει να προλαβω ωραρια, χωρις να πρεπει να περιμενω καποιον να ερθει να μη με βρει να αφηνει χαρτακια και στην τελική δε μπορω εγώ, στελνω καποιον αλλον.

Και το κυριότερο ευκολα, γρηγορα και οικονομικα.

Εστειλα προχθές ενα δεμα Πτολεμαΐδα απο Αθηνα. Σε δυο ημερες ηταν εκει.

Σχετικά με το Boxnow μου έκανε εντύπωση όταν έμαθα ότι δεν έχουν hubs στην Στερεά Ελλάδα που μένω. Ξέρω πως η Speedex έχει Λιβαδειά και η ACS Λαμία. Ρώτησα τον οδηγό μια μέρα που έτυχε να φορτώνει και μου είπε πως έρχεται από Αθήνα. Δεν το λες και πολύ αποδοτικό να κάνει κάθε μέρα 400-500 χλμ συν την έξτρα εργασία στα κουτιά.

εκανα μι απαργγελια απο το Τεμου χθες, και στην ολοκληρωση της μου πεταξε το μηνυμα οτι:
Ξεκινα συνεργασια με τα Ελληνικα Ταχυδρομεια!

εκανα μι απαργγελια απο το Τεμου χθες, και στην ολοκληρωση της μου πεταξε το μηνυμα οτι:
Ξεκινα συνεργασια με τα Ελληνικα Ταχυδρομεια!
Και εμένα μου πέταξε παρόμοιο, αλλά ευτυχώς τελικά γράφει αποστολή με Boxnow!

Στάλθηκε από το SM-S928B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μεγιστη ευκολια (στα 100μ το locker, αλλα 200μ δυο αλλα!), και οικονομια (2€ αντι 10+€), η box now, αν εξαιρεσεις πως θελει μια μερα παραπανω (δηλ δυο) για να παραδοθουν!

• Like
Reactions: enduras1
γεια σε ολους..θα ηθελα να ρωτησω το εξης,
υπαρχει περιπτωση τελικα να πληρωσω τελωνει κτλ απο το αμαζον οταν λεει αυτο?
"No Import Fees Deposit & $11.23 Shipping to Greece"

Περιμένω ένα δέμα από Temu με Box Bow. Μου ήρθε χθες ειδοποίηση ότι το δέμα έχει παραδοθεί Ελλάδα στην υπηρεσία του Box Now και αναμένεται παράδοση σε θυρίδα το Σάββατο 22/3 (αύριο).
Το θέμα μου είναι ότι θα λείπω εκτός τις επόμενες 4 μέρες, οπότε δεν θα μπορώ να παραλάβω πριν τις 26/3.
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Από όσο θυμάμαι το Box Now δεν κρατά δέματα πάνω από 3 μέρες σε θυρίδα. θα το επιστρέψουν Κίνα;

Εδω γραφει καποιες πληροφοριες που σε ενδιαφερουν.
Για επεκταση χρονου για 24 ακομα ωρες και για επιστροφη στο κεντρο διαλογης, οχι πισω στον αποστολεα.

"...Μπορείς να επεκτείνεις αυτό το χρόνο για 24 ακόμα ώρες από το section “Εντόπισε το δέμα σου”.
Αν το δέμα δεν παραληφθεί εντός των 3 ημερών, τότε επιστρέφει στο κέντρο διαλογής της BOX NOW."

ΠΡΟΣΟΧΗ με boxnow . Το να χαθεί φθηνοαντικείμενο από Temu δεν τρέχει τίποτα. Το να χαθεί όμως ακριβό πράγμα, πονάει. Και η αποζημίωση είναι μέχρι 100 ευρώ.

• Like
Reactions: newbie