Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

Πως πείθεις την 30άρα Νεοδημοκράτισσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι σωτηρία για την Ελλάδα;
Έχω κάνει ένα χαζοπείραμα σε εικοσάρηδες και τριαντάρηδες. Βάλτε τα ελληνικά κόμματα στην σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Τι έχω ακούσει το φαντάζεστε. Η Χρυσή Αυγή ως μαγικό κόμμα από μερικούς τοποθετήθηκε στο κέντρο και υπήρξε και ένας ξάδερφος που το έβαλε τελείως αριστερά. Δική μου άποψη είναι ότι ούτε στην άκρα δεξιά ανήκει γιατί είναι εκτός των νόμιμων ηθικά κομμάτων..

φίλε μου, δεν μπορείς να την πείσεις. Η μετατόπιση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας προς τα άκρα είναι γεγονός που θα μας συνοδεύει για κάμποσα χρόνια. Η δε Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα αυτόνομο φαινόμενο. Η μετατόπιση στα άκρα προηγήθηκε - προς τα αριστερά - και η φύση επειδή δεν ανέχεται τις ανισορροπίες το διόρθωσε εμφανίζοντας ένα καινούργιο ακραίο μόρφωμα για να ισορροπήσει τα 2 άκρα.
Επέτρεψέ μου να σου δώσω 1-2 παραδείγματα.
1. Δες την κατάσταση στα πανεπιστήμια. Κυρίαρχη ιδεολογία για χρόνια ήταν η αριστερή. Με τον καιρό η ιδεολογική πρωτοκαθεδρία μετατράπηκε και σε συστημική. Οι φοιτητικές παρατάξεις - υπαλληλίσκοι των κομμάτων τους - επέβαλλαν την άποψή τους ακόμη και για θέματα επιστημονικά.... Ο γιος μου - πρωτοετής φοιτητής στη Νομική Αθηνών - μου διηγήθηκε προχθές ότι 5 (δεν κάνω λάθος.... ο αριθμός είναι ακριβής 5) φοιτητές Αριστερής παράταξης εισέβαλλαν σε αίθουσα που ήταν ο καθηγητής και 150 φοιτητές και διέκοψαν το μάθημα διότι...... (βάλε εσύ ότι δικαιολογία θες ...)
Εξεδίωξαν τους φοιτητές και τον καθηγητή τους ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ.... Κατάλαβες γιατι το φαινόμενο "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" δεν μας προέκυψε απο το πουθενά; Η κοινωνία και μάλιστα το πιο προχωρημένο της κομμάτι - οι φοιτητές - έχουν συνηθίσει με την ιδέα ότι μπορώ να κάνω ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ αν έχω την κατάλληλη κομματική τοποθέτηση.
2. Παράδειγμα ΥΠΑΤΙΑ. (το αναφέρω όχι επειδή το θεωρώ το χαρακτηριστικότερο, αλλά επειδή είχα πληροφόρηση λόγω σπουδών του γιου). Κάποια Μ.Κ.Ο. επειδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ, κουβάλησε απο την Κρήτη μερικούς ταλαίπωρους μετανάστες και τους εγκατέστησε στο σπίτι του παππού της (Μέσα στη Νομική Αθηνών). Πρυτάνεις, και γενικά όργανα του Πανεπιστημίου άφαντα... Γιατί; για να μη τους κατηγορήσουν σα φασίστες και ρατσιστές. Και παρακολουθεί άναυδη η κοινωνία το κράτος να διαπραγματεύεται με τους καταληψίες το πόσες τουαλέτες θα έχει ο χώρος που θα καταλύσουν. Και ύστερα απορούμε με το γιγάντωμα των θλιβερών φαινομένων της Χρυσής αυγής.

Μόνος σου πιο πάνω το είπες καταπληκτικά. Με το "χαζοπείραμα" που περιέγραψες. Η χρυσή αυγή απο κάποιους τοποθετήθηκε στο κέντρο.... Μην απορείς. Η ίδια η φίλη σου είναι στο κέντρο και νομίζει οτι και η Χρυσή Αυγή ( που ψήφισε;) είναι εκεί...
Και κάποιοι άλλοι την τοποθέτησαν Αριστερα. Για σκέψου λίγο το γιατί; Μήπως - λέω εγώ τώρα - μήπως επειδή οι διαφορές των 2 άκρων είναι δυσδιάκριτες;
Σε μια κοινωνία που έχει μεγαλώσει με το - κατά τη γνώμη μου - φασιστικό σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", φίλε μου τι περιμένεις.
Κλείνοντας, συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις του πρώτου σου post, σκέψου όμως μηπως ο τιλος του thread θα έπρεπε να είναι :
"Ταχύρρυθμα μαθήματα δημοκρατίας"
Αποστόλης

Βασικά εδώ στο Forum όσοι γράφουμε, έχουμε υποτίθεται μια άποψη που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό κόμμα.
Το θέμα που ήθελα εγώ να βάλω είναι πως αποδομείς με διαλογικό και επικοδομητικό τρόπο την φρασεολογία τους και την επιχειρηματολογία τους.
Πως πείθεις την 30άρα Νεοδημοκράτισσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι σωτηρία για την Ελλάδα;
Έχω κάνει ένα χαζοπείραμα σε εικοσάρηδες και τριαντάρηδες. Βάλτε τα ελληνικά κόμματα στην σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Τι έχω ακούσει το φαντάζεστε. Η Χρυσή Αυγή ως μαγικό κόμμα από μερικούς τοποθετήθηκε στο κέντρο και υπήρξε και ένας ξάδερφος που το έβαλε τελείως αριστερά. Δική μου άποψη είναι ότι ούτε στην άκρα δεξιά ανήκει γιατί είναι εκτός των νόμιμων ηθικά κομμάτων.

Υπάρχει ένα χωριό στον γειτονικό νομό, ονομάζεται Κομμένο το έκαψαν οι Γερμανοί το 40', με 300 νεκρούς σε μια μέρα. Ήμουν με κάποιον στο ίδιο τραπέζι που είχε συγγενή νεκρό από τότε. Να υποστηρίζει τα δίκαια της Χρυσής Αυγής. Το είπα απλά πράγματα ότι ακόμα και το σύμβολο που έχει το κόμμα είναι αντίγραφο της ναζιστικής νεολαίας, και μου είπε ότι αν είχαν κερδίσει οι Γερμανοί τον πόλεμο δεν θα είχε τώρα Πακιστανούς το χωριό του, (ο ίδιος τους χρησιμοποιεί να μαζεύει τα πορτοκάλια και για γεωργικές εργασίες).

http://el.wikipedia.org/wiki/Σφαγή_του_ΚομμένουΣτο τέλος της σφαγής οι ναζί στρατιώτες κάθισαν στην πλατεία του χωριού όπου έφαγαν και ήπιαν μπύρες αφήνοντας εκεί άδειες κονσέρβες, δίπλα σε 7 πτώματα. Συνολικά οι νεκροί της σφαγής ήταν 317 άτομα. Διασώθηκαν 440 άτομα. Η σφαγή του Κομμένου Άρτας είναι ισοδύναμη με αυτή των Καλαβρύτων και του Διστόμου. Ο αείμνηστος Στέφανος Παππάς, μετέπειτα γυμνασιάρχης, από το Κομμένο, νεαρός τότε επέζησε της σφαγής και έγραψε βιβλίο με πλήρη περιγραφή των γεγονότων. Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του είναι το εξής: «Οι πρώτοι προστρέξαντες μετά την ανθρωποσφαγή Γρηγόρης Κολιοκώτσης και Ευστάθιος Κολιοκώτσης, ευρήκαν τις δύο ξαδέρφες των Αθηνά και Θεοδοσία νεκρές από σφαίρες πιστολιού και φανερότατα τα ίχνη του βιασμού. Αλλα παραδείγματα μακαβρίου εγκληματικότητας είναι τα δύο μωρά του μακαρίτη Ευστάθιου Κολιοκώτση ηλικίας 7 μηνών, που ευρέθηκαν νεκρά από ασφυξία, γιατί οι κακούργοι εγέμισαν τα στόματά των με βαμβάκι βρεγμένο με βενζίνη και κατόπιν το άναψαν για να απολαύσουν ένα σαδιστικό πυροτέχνημα. Ευρέθη επίσης ο δεύτερος παππάς του χωριού Ζώης Παππάς σκοτωμένος με μαχαίρι και με εξωρυγμένους τους οφθαλμούς. Ως επισφράγισμα της θηριωδίας των ανωτέρω αναφέρω ένα πρωτάκουστο κακούργημα. Η ετοιμογέννητη Παναγιώτα σύζυγος του Λεωνίδα Τσιμπούκη βρέθηκε νεκρή με την κοιλιά ξεσχισμένη και το έμβρυο νεκρό δίπλα της, όπως βεβαιώνει ο αυτόπτης μάρτυρας Θεόδωρος Σταμάτης…». (Στέφανος Παππάς, 1996 και Γκούβας Χαράλαμπος, 2009).

Δυστυχώς, χρησιμοποιείς ακριβώς τον τρόπο έκφρασης που επιχειρηματολογούν κι αυτοί τους οποίους κατηγορείς. Αναφέρεσαι σε μεμονωμένα περιστατικά, όπως κάνουν κι αυτοί (αλοδαποί χτύπησαν μιας γειτόνισσάς μου το γιο, έκλεψαν τον ανιψιό μου, βίασαν την ξαδέρφη μου) για δημιουργία εντυπώσεων.
Άσχετα αν συμφωνώ μαζί σου, απαξιώνεις πολύ τον κοινοβουλευτισμό, και το ότι η Χρυσή Αυγή εκπροσωπείται στη βουλή σήμερα, είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μου δίνουν ελπίδα.
Θα ήθελα πολύ να μην είχε μαζέψει το ποσοστό που μάζεψε, αλλά βλέπω ότι, ακόμα κι αυτές τις εποχές, υπάρχει φωνή για όλους. Αυτό είναι μόνο καλό.

Τους λαϊκούς τρόπους να προσυλητίζει η ΧΑ τους παπούδες και τις γιαγιάδες τους ξέρουμε. Δε χρειάζεται να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.
Και η πλήρης απαξίωση (τύπου δε θα έπρεπε καν να της επιτραπεί η σύσταση κόμματος) είναι φασιστικότερη των ίδιων των φασίστων.

Αλλη μιά ατυχή προσομοίωση της χα με την αρίστερα ,, ισωπέδωση στα πάντα ,,

ο Τσίπρας ακρα ....

δεν πάτε ρε καλά καθόλου ...

και βέβαια παντου δυάχυτη η προσπάθεια αθώωσης της φασιστικής βρώμικής οργάνωσης ,,

κύκλους κάνουμε και πουθενά δεν πάμε ...

και καλά μας κάνουνε ,,,

@ Vasilis-t.
όσο το φαινόμενο το αφορίζεις αντί να προσπαθήσεις να το ερμηνεύσεις.... τόσο θα γιγαντώνεται.
Και κοίτα... όσοι δεν είναι αριστεροί δεν σημαίνει ότι είναι Χρυσαυγίτες....

Δέν το αφορίζω ,,,

η θέση μου ειναι ξεκάθαρη ,,

φωτιά και τσεκούρι ,, κατα το δικό τους μότο ,,

αλλα στο κεφάλι τους

άμεση φυλάκιση και εκτός νόμου το μόρφωμα ,,

απλά και παστρικά ..

το έχω ρμηνέψει ( που λένε και στα χωρια ..) το όνειρο και το ξέρω

καμία συζήτηση καμία ανοχή !!!

απλά και παστρικά ...

Ρε παιδιά η ΕΛ.ΑΣ. έχει αλλοδαπούς? Γιατί τον τελευταίο καιρό όταν τους χρειάστηκα ήταν απόντες και ήρθαν για να διαπιστώσουν, να μου λερώσουν το σπίτι και πέραν τούτου ουδέν......

Όταν όμως δεν τους χρειαζόμουν με πλάκωσαν στα χημικά, με σταμάτησαν για ανούσιους και επικινδύνους (για αυτούς, γιατί αν είμουν εγκληματίας θα τους είχα κάνει κιμά) ελέγχους, με μπλόκαραν απίστευτα "ρυθμίζοντας" την κυκλοφορία κλπ.

Για την υπατία τώρα, οι μετανάστες ταξίδεψαν τη μισή Ελλάδα και ενώ οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί έφτασαν εκεί που ήθελαν χωρίς να εμποδιστούν από κανέναν! Μήπως το καθεστώς ήθελε να συμβεί?

Για την Ελληνίδα στη Γερμανία που της έκαναν τη μούρη κρέας οι Νεοναζί εκεί κουβέντα?

Αλλά ως γνωστόν "666 ούούού ΣΥΡΙΖΑ αντίχριστοι ούούού "

Re: Απάντηση: Ταχύρυθμα αντιφασιστικά μαθήματα

Αλλη μιά ατυχή προσομοίωση της χα με την αρίστερα ,, ισωπέδωση στα πάντα ,,

Η βασική εξωτερική πολιτική της...

- Καταγγελία του μνημονίου. Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα και άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους

- Σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.

- Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συγχώνευση των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα. Διαγραφή τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια.

- Επένδυση των εσόδων από την εθνικοποίηση των τραπεζών και των ενεργειακών μας κοιτασμάτων στον τομέα της εθνικής παραγωγής, με στόχο να ξαναγίνει η χώρα αυτάρκης.

Πες μου ότι δεν βλέπεις ομοιότητες...
Είναι δυνατόν να μην μπερδευτεί ο κόσμος;
Σου λέει, τι έχω; Κάποια κόμματα της δεξιάς που είναι μνημονιακά, υπέρ του κεφαλαίου, καπιταλιστικά, και κάποια κόμματα, κατά βάση αριστερά που θέλουν να κάνουν αυτό, αυτό και αυτό.
Αυτοί τι θέλουν να κάνουν;
ΑΑΑΑΑαααα...
Ε, δεν είναι δεξιοί...
Στη καλύτερη να είναι προς το κέντρο αν όχι αριστεροί...
Τέτοια ακούνε και αυτοί από τον κόσμο και τους πέφτουν τα μαλλιά... :flipout:

Ελα ρε Μιχαλη τωρα, καλα, πολυ καλα λεει ο Βασιλης.

Εδω ακουσαμε οτι το να μην ειναι νομιμο το μορφωμα ειναι φασιστικο και τις γνωστες παπατζες οτι τα ακρα συγκλινουν... ασε με τωρα... μη με διαολιζεις και εσυ ρε...

Τελικα, απο οτι φαινεται, δεν πολεμησαν εναντιων των Γερμανων ολονων οι παππουδες στον πολεμο.

Παντως φιλε papasdimos χαρα στο κουραγιο σου που προσπαθεις να μεταπεισεις τους συμπαθωντες η/και συμπλεοντες με τα Ορκ. Αν και εχω την εντυπωση οτι μαλλον θα ειχες περισσοτερες ελπιδες αν το ιδιο εγχειρημα απευθυνοταν σε χρυσοψαρα.

δε καταλαβαινω γιατι ειναι φασιστικο,το να αποβαλλεις ενα κομμα ως παρανομο,επειδη ειναι φασιστικο.
Ειναι σαν να λεμε οτι ειναι σεξουαλικο δικαιωμα του παιδεραστη,να ''πηγαινει'' με παιδια και φασιστικο να μην τον αφηνουμε να εκφραστει ελευθερα,αφου εχουμε δημοκρατια.

Δεν υπάρχει σωρτηρία.....Ο κόσμος είναι τόσο ζαλισμένος από τα καθημερινά χαστούκια που δεν υπάεχει περίπτωση να μετακινηθεί από ότι πιστεύει. Δυστηχώς ή ευτυχώς μας βλέπω με τσεκούρια και καραμπίνες στους δρόμους. Σχεδόν κάθε σπίτι πλέον είναι τριχοτομημένο οπότε η σύγκρουση δεν αργεί.

Στην Γερμανία τα φιλοναζιστικά κόμματα είναι απαγορευμένα, το είχα ξαναγράψει. Η ελίτ που καθορίζει ποια κόμματα θα ψηφίσει ο λαός εκεί γνωρίζει ότι αν επιτρέψει σε ένα ναζιστικό κόμμα να γίνει κοινοβουλευτικό σε 15 χρόνια στην Γερμανία θα κυβερνάει ο Χίτλερ.
Εδώ η δική μας ελίτ το έχει δει αλλιώς το θέμα. Χρειάζεται την Χρυσή Αυγή αλλά πόσο θα μπορέσει να την ελέγξει αργότερα; Δεδομένου ότι θα έχουμε αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας θα αυξάνει εκθετικά τις δυνάμεις της.

Στην Γερμανία τα φιλοναζιστικά κόμματα είναι απαγορευμένα, το είχα ξαναγράψει.

Στην Γερμανια ειχε απαγορευτει και το κομμουνιστικο κομμα.Θα επιθυμουσες και εδω μια τετοια απαγορευση ?

Στην Γερμανια ειχε απαγορευτει και το κομμουνιστικο κομμα.Θα επιθυμουσες και εδω μια τετοια απαγορευση ?

Προσπερνας βεβαια το γεγονος οτι αυτο που λεει ο συμφορουμιτης ειναι κατι που συμβαινει τωρα...

Αφου δεν βολευει βεβαια, εχεις και εσυ τα δικια σου....

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα με σύμβολο (επιτιδευμένα και παραπλανητικά να μοιάζει σαν μαίανδρος) την σβάστικα ή αλλιώς τον αγκυλωτό σταυρό. Στην Γερμανία και μόνο η αναφορά προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό, το δε όνομα αντολφ είναι ντροπή και έχουν καταφέρει να το σβήσουν κανείς δεν τολμά να ονομάσει με αυτό το όνομα τα παιδιά του.
Αν εγώ επιθυμώ την απαγόρευση; Εσύ επιθυμείς ένα κόμμα ελληνικό να έχει σύμβολο του την ντροπή του ανθρώπινου γένους;

Κουράγια τέλος. Φωτιά και τσεκούρι ή τσάρτερ. Αλλες λύσεις δεν υπάρχουν. Αρκετά ανεχτήκαμε τους αδαείς/αγνώμονες/βολεμένους κακάκες.....

Ναι βρε... Εδώ μέσα εννοούσα....χιχι!!!!

Να βολεψει τι και ποιον ?

Ενα μερος του ευρωπαικου τωρα ειναι αυτο..

http://www.skai.gr/news/politics/ar...a-tin-apagoreusi-tou-akrodexiou-kommatos-npd/

Και για ακομα μια φορα προσπερνας οτι το Ευρωπαικο τωρα δεν σκεφτεται να αποκλεισει καποιο κομμουνιστικο κομμα αλλα μιλαει για ακροδεξιο (ή οπως αλλιως θελεις πεστο). Το πυροτεχνημα για την καποτε απαγορευση καποιου ΚΚ τι σχεση εχει;

Το πυροτεχνημα για την καποτε απαγορευση καποιου ΚΚ τι σχεση εχει;

Πυροτεχνημα το ειδες εσυ γιατι σου επεσε βαρια η αναφορα προφανως.Ηταν σχολιο πανω στο σχολιο του φορουμιτη που αναφεροταν , προφανως, στην μεταπολεμικη Γερμανια.Οποτε δεν προσπερναω τιποτα (για ''ακομα μια φορα'' ...οι αλλες ποιες ηταν ? )

Last edited: