Πως πείθεις την 30άρα Νεοδημοκράτισσα ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι σωτηρία για την Ελλάδα;
Έχω κάνει ένα χαζοπείραμα σε εικοσάρηδες και τριαντάρηδες. Βάλτε τα ελληνικά κόμματα στην σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Τι έχω ακούσει το φαντάζεστε. Η Χρυσή Αυγή ως μαγικό κόμμα από μερικούς τοποθετήθηκε στο κέντρο και υπήρξε και ένας ξάδερφος που το έβαλε τελείως αριστερά. Δική μου άποψη είναι ότι ούτε στην άκρα δεξιά ανήκει γιατί είναι εκτός των νόμιμων ηθικά κομμάτων..
φίλε μου, δεν μπορείς να την πείσεις. Η μετατόπιση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας προς τα άκρα είναι γεγονός που θα μας συνοδεύει για κάμποσα χρόνια. Η δε Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα αυτόνομο φαινόμενο. Η μετατόπιση στα άκρα προηγήθηκε - προς τα αριστερά - και η φύση επειδή δεν ανέχεται τις ανισορροπίες το διόρθωσε εμφανίζοντας ένα καινούργιο ακραίο μόρφωμα για να ισορροπήσει τα 2 άκρα.
Επέτρεψέ μου να σου δώσω 1-2 παραδείγματα.
1. Δες την κατάσταση στα πανεπιστήμια. Κυρίαρχη ιδεολογία για χρόνια ήταν η αριστερή. Με τον καιρό η ιδεολογική πρωτοκαθεδρία μετατράπηκε και σε συστημική. Οι φοιτητικές παρατάξεις - υπαλληλίσκοι των κομμάτων τους - επέβαλλαν την άποψή τους ακόμη και για θέματα επιστημονικά.... Ο γιος μου - πρωτοετής φοιτητής στη Νομική Αθηνών - μου διηγήθηκε προχθές ότι 5 (δεν κάνω λάθος.... ο αριθμός είναι ακριβής 5) φοιτητές Αριστερής παράταξης εισέβαλλαν σε αίθουσα που ήταν ο καθηγητής και 150 φοιτητές και διέκοψαν το μάθημα διότι...... (βάλε εσύ ότι δικαιολογία θες ...)
Εξεδίωξαν τους φοιτητές και τον καθηγητή τους ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ.... Κατάλαβες γιατι το φαινόμενο "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" δεν μας προέκυψε απο το πουθενά; Η κοινωνία και μάλιστα το πιο προχωρημένο της κομμάτι - οι φοιτητές - έχουν συνηθίσει με την ιδέα ότι μπορώ να κάνω ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ αν έχω την κατάλληλη κομματική τοποθέτηση.
2. Παράδειγμα ΥΠΑΤΙΑ. (το αναφέρω όχι επειδή το θεωρώ το χαρακτηριστικότερο, αλλά επειδή είχα πληροφόρηση λόγω σπουδών του γιου). Κάποια Μ.Κ.Ο. επειδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ, κουβάλησε απο την Κρήτη μερικούς ταλαίπωρους μετανάστες και τους εγκατέστησε στο σπίτι του παππού της (Μέσα στη Νομική Αθηνών). Πρυτάνεις, και γενικά όργανα του Πανεπιστημίου άφαντα... Γιατί; για να μη τους κατηγορήσουν σα φασίστες και ρατσιστές. Και παρακολουθεί άναυδη η κοινωνία το κράτος να διαπραγματεύεται με τους καταληψίες το πόσες τουαλέτες θα έχει ο χώρος που θα καταλύσουν. Και ύστερα απορούμε με το γιγάντωμα των θλιβερών φαινομένων της Χρυσής αυγής.
Μόνος σου πιο πάνω το είπες καταπληκτικά. Με το "χαζοπείραμα" που περιέγραψες. Η χρυσή αυγή απο κάποιους τοποθετήθηκε στο κέντρο.... Μην απορείς. Η ίδια η φίλη σου είναι στο κέντρο και νομίζει οτι και η Χρυσή Αυγή ( που ψήφισε

Και κάποιοι άλλοι την τοποθέτησαν Αριστερα. Για σκέψου λίγο το γιατί; Μήπως - λέω εγώ τώρα - μήπως επειδή οι διαφορές των 2 άκρων είναι δυσδιάκριτες;
Σε μια κοινωνία που έχει μεγαλώσει με το - κατά τη γνώμη μου - φασιστικό σύνθημα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", φίλε μου τι περιμένεις.
Κλείνοντας, συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις του πρώτου σου post, σκέψου όμως μηπως ο τιλος του thread θα έπρεπε να είναι :
"Ταχύρρυθμα μαθήματα δημοκρατίας"
Αποστόλης