Ταχυτητα γραμμης

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,032
Πως μπορω να τσεκαρω την ταχυτητα της γραμμης μου?
Εχω Forthnet 24αρα αλλα κατεβαζω απελπιστικα αργα

Τα αποτελεσματα του τελευταιου τεστ ειναι:

Ταχυτητα αποστολής: 0,510 Mbps
Ταχυτητα λήψης: 1,549 Mbps
Χρονος απόκρισης 29 msec
Διακυμανση: 172 msec

Τα αποτελεσματα του πρωτου:
outbound test: 588kb/s
inbound test: 1,73Mb/s
και στο τελος λεει:
Information: Other network traffic is congesting the link

Αρα??? :BDBDG54:

Απάντηση: Re: Ταχυτητα γραμμης

Για καποιο λογο, ενω εχεις "κανονικο" upload, το download σου ειναι απελπιστικα χαμηλο...

Εχεις wireless? Ειναι κλειδωμενο;

O H/Y που χρησιμοποιω ειναι ενσυρματα συνδεδεμενος αλλα υπαρχει και το option του wireless.
Δεν ειναι κλειδωμενο το δικτυο αλλα δεν ειναι και πολυ πιθανον να κλεβει καποιος σημα. Ειναι μονοκατοικια και οι διπλα δεν εχουν και πολυ σχεση με αυτα...

φαντάζομαι έχεις σταματήσει όλες τις "εργασίες" πριν
κάνεις τις μετρήσεις ...

κάνε ένα restart pc και router
και ξαναδοκίμασε ...

αν τα αποτελέσματα είναι ίδια
τότε απλά επιβεβαιώνουν την δικιά σου αίσθηση
ότι όντως το dl σου είναι αργό ..

ανέκαθεν είχες αυτό το θέμα ή
παρουσιάστηκε τώρα ;

Re: Απάντηση: Re: Ταχυτητα γραμμης

O H/Y που χρησιμοποιω ειναι ενσυρματα συνδεδεμενος αλλα υπαρχει και το option του wireless.
Δεν ειναι κλειδωμενο το δικτυο αλλα δεν ειναι και πολυ πιθανον να κλεβει καποιος σημα. Ειναι μονοκατοικια και οι διπλα δεν εχουν και πολυ σχεση με αυτα...

Το διπλα μη το βλεπεις ετσι... μπορει να ειναι και στα 20-30-40 και παραπανω μετρα, ειδικα αν ο χωρος ειναι ανοιχτος και δεν υπαρχουν φυσικα εμποδια.

Δεν ειναι κοπος να κανεις συτο που σου λεει και ο Modis και επισης να απενεργοποιησεις το wifi απο το modem και να ξαναδοκιμασεις το τεστ.

Αν θες να μετρήσεις σωστά κλείσε το wireless του router (για να μην μπαίνει κανείς) συνδέσου με καλώδιο και κάνε μέτρηση με κλειστές όλες τις εφαρμογές που κατεβάζουν δεδομένα.

Επίσης πες μας σε τι ταχύτητες συγχρονίζει ο router.

Λοιπον... Μετα απο λιγο ψαξιμο και επικοινωνια με την Forthnet:

Κατ αρχην μου ειπαν οτι ο router μου συγχρονιζει στα 18,2 οποτε ειναι καλα.
Απενεργοποιησα το wireless εντελως
Σε δοκιμες που εκανα απο το site της NVIDIA ενω κατεβαζα με 200 τωρα ειμαι στα 350κΒ/sec.
Παρολα αυτα δεν ειμαι ικανοποιημενος. Η ταχυτητα που κατεβαζω απο αλλου παραμενει στα 40κΒ/sec οποτε ειναι τραγικα χαμηλη.

Παίδες, κάπως έτσι είναι και τα δικά μου νούμερα. Και η απάντηση του ΟΤΕ (Connx) είναι ότι είμαι 15km καλωδίου μακριά απ'το κέντρο της περιοχής μου. Με άλλα λόγια, η φάση μου είναι ανίατη, η μέγιστη ταχύτητα που μπορώ να έχω πρακτικά είναι τα 4-5 Mbps κι αυτά με αποσυνδέσεις, οπότε για να μην πληρώνω κερατιάτικα έχω πάρει το 2Mbit πακέτο του ΟΤΕ και είμαι σχετικά ικανοποιημένος.

Τεσταρα με φιλαρακι απο Λαρισα να κατεβαζουμε αποο το ιδιο site το ιδιο αρχειο.
Ηταν 5 φορες γρηγοροτερος ειτε με το δικο μου username ειτε με το δικο του

Σε ταυτοχρονα τεστ της ταχυτητας γραμμης απο το speedtest.forthnet.gr
εγω ειχα
Outbound 864kb/sec
Inbound 2,48Mb/sec
αυτος ειχε
Outbound 608kb/sec
Inbound 2,27Mb/sec

Παρολα αυτα κατεβαζει με 5πλη ταχυτητα το ιδιο αρχειο (122 εναντι 600kb/sec)

Mε 24αρα στη Λαρισα κατεβαζω με λιγο κατω απο 1mb και συγχρονιζει απο 8-11mb
Mε 2αρα στον Αγιοκαμπο ληψη 1,5-1,75 αποστολη 0,2+(ασυρματη)

Last edited:
Re: Απάντηση: Ταχυτητα γραμμης

Σε ταυτοχρονα τεστ της ταχυτητας γραμμης απο το speedtest.forthnet.gr
εγω ειχα
Outbound 864kb/sec
Inbound 2,48Mb/sec
αυτος ειχε
Outbound 608kb/sec
Inbound 2,27Mb/sec

Παρολα αυτα κατεβαζει με 5πλη ταχυτητα το ιδιο αρχειο (122 εναντι 600kb/sec)

Με αυτούς τους αριθμούς δεν έχει πρόβλημα η γραμμή σου.

Το αν αργεί εξαρτάται και το από που κατεβάζεις τι, και από το πως ο provider σου συνδέεται με τον αντίστοιχο άλλο provider.

ΥΓ: Outbound 864kb/sec -> μάλλον εννοείς 86,4 γιατί αλλιώς θα έπρεπε να έχεις 10 ΜBps up και όχι 1.

Πράγματι το οτι συγχρονίζεις στα 18,5 είναι καλά. Αν δεν έχεις και αποσυνδέσεις κάνε το σταυρό σου!

Οι λόγοι που έχεις τόσο χαμηλές ταχύτητες κατεβάσματος μπορεί να είναι αρκετοί, άλλα για μένα δεν τίθεται θέμα γραμμής.
Ειδικά άπο το σαιτ της Nvidia θα έπρεπε να κατεβάζεις με 1,5ΜB/sec άνετα αν δεν έχεις ξεκλείδωτο το ασύρματο και κάποιος σου 'τρώει' bandwidth.

Μάλλον είναι θέμα ρυθμίσεων, ή του router (περισσότερο πιθανό) ή του υπολογιστή σου (λιγότερο).

Σημερα δοκιμασα με το laptop της δουλειας μου να κατεβασω -απο το σπιτι- το ιδιο αρχειο απο το site της NVIDIA και εχω την ιδια ταχυτητα με τον σταθερο μου (περιπου 300).
Καταληγω στο οτι μαλλον κατι εχει -καλωδιακα- η εγκατασταση στο σπιτι μου. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...