Ταχύτητα Wi-Fi

Ρε παιδιά φυσικά το wifi δεν συγκρίνεται σε ταχύτητες με GBIT Ethernet, τι συζητάμε!
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το wifi είναι "απάτη". Όσο πιο γρηγορο τόσο καλύτερα, ειδικά για εφαρμογές video streaming.

Απάντηση: Re: Ταχύτητα Wi-Fi

περίπτου 120MBps σε GBit Εthernet απο samba shares είναι το όριο. Οι 80αρες που βλέπεις θα είναι σε σχετικά αργό NAS (ένας αργός δίσκος, ή αργους δίσκους, ή αργό raid κ.ο.κ)

80ΜΒ/s είναι λίγο;;;; αυτές είναι ταχύτητες εσωτερικών σκληρών στα 7200rpm (όχι SSD) . Και είναι λίγο για δίκτυο; ΒΥΤΕ όχι bit.

Re: Απάντηση: Ταχύτητα Wi-Fi

Γι αυτό μάλιασαν τα δάχτυλά μου και σου λέω κάνε copy και πες μας. Μια χαρά ταχύτητες τα 2 τα 3 Mb/s ή ακόμα και τα 6 στην καλύτερη περίπτωση ;;;; Πλάκα κάνεις; Για κάνε copy καμιά δεκαριά γίγα...... θα χεις πάει για τένις θα χεις γυρίσει θα χεις κάνει και μπάνιο και μπορεί να το προλάβεις στα τελειώματα..... :flipout:

Καλωδιακά χτυπάω 80άρες μεταξύ PC-NAS. Οχι 80Mbps. 80Mb/s .

Εγώ καταλήγω ότι είναι τρελή απάτη το wifi τελικά (προς το παρόν τουλάχιστον). Μόνο για internet είναι.

Ε, εντάξει, απάτη δεν το λες.. Απλά, δεν είναι για να κοπιάρεις όγκους δεδομένων. Εδώ πριν το g, πιάναμε 500KB/sec και ήμασταν και ευχαριστημένοι..

Re: Απάντηση: Re: Ταχύτητα Wi-Fi

80ΜΒ/s είναι λίγο;;;; αυτές είναι ταχύτητες εσωτερικών σκληρών στα 7200rpm (όχι SSD) . Και είναι λίγο για δίκτυο; ΒΥΤΕ όχι bit.

Νταξ απο 80MBps μπορείς με άλλες διατάξεις / δισκους / NAS να πιασεις τα 120MBps that's all.

Τασο, το Byte γραφε το με κεφαλαιο B, γιατι ετσι ειναι σαν να γράφεις παλι bit και μας μπερδευεις. ;)

Ναι, όπως ειπες, το wifi ειναι μονο για internet.
Δεν ξερω τι παιζει βεβαια με το wifi ac που ειναι στα 5GHz, αλλά και πάλι πρέπει να βάλεις τον αντίστοιχο αντάπτορα στο laptop σου.
Φυσικα για tablet και για κινητα το ξεχνάμε. Δεν ξερω αν το υποστηρίζει η apple στα νεα της μοντελα.

Στα 5GHz συνδεεται το nexus 5 και το νέο nexus 7. To δε Ν5 υποτίθεται πως υποστηρίζει και ac, άλλα δεν έχω router να το δοκιμάσω. To μήλο αργότερα (και θα το πουλήσει ως innovation).

Last edited:
Έχει αρχίσει και γίνεται το θέατρο του παράλογου το thread :sly:

Η ταχυτητα που θα πιάσεις εξαρτάται απο τα πόσα spatial streams καο το channel width που υποστηριζει το Chipset με μέγιστο θεωρητικό τα 600mbit για το 802.11n

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009#Data_rates

Τασο, ευτυχώς υπάρχουν πολυ αναλυτικά review στο internet για τις συσκευές, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις εντελώς τυφλα !

Η υλοποίηση του wifi διαφέρει δραματικά απο συσκευή σε συσκευή. Αν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα του wifi δεν αρκεί να δεις αν ειναι 802.11n αλλα πως εχει υλοποιηθεί στην συσκευή.

Στην πραγματικότητα δεν απασχολεί πολύ κόσμο, αφού η βασική δουλειά του wifi ειναι να παρέχει ενα βασικό connectivity στο δίκτυο οπου μπορείς να δεις internet/mail/youtube κτλ, οπου ακόμα και το G φτάνει και περισεύει. Τωρα, κάποιος που θέλει να αντιγράφει βαριά αρχεία κτλ, θα πρέπει να το ψάξει περισσότερ.

Τουλάχιστον μ' αυτά και μ' αυτά, το σίγουρο είναι ότι όντως είναι πολύ χαμηλές οι ταχύτητες και δεν είναι κάποιο χοντρό πρόβλημα του δικτύου μου που νόμιζα.

Δείτε ταχύτητα wifi (n) μεταξύ δυο retina macbook pro (ένα του 2012 και ένα του 2013) με AP ένα Apple Time Capsule στο γραφείο:

W34VHc5Nyi.png

Αυτη ειναι η ταχυτητα την οποία κλειδώνουν τα laptop
Για wifi n και για laptop χαμηλή έως λογική θα την χαρακτήριζα.
Θα μπορούσε να πήγαινε μέχρι τα 150 Mbps.

Στο σπίτι μου για παράδειγμα το laptop (8ετιας με usb wifi N στα 150Mbps) κλειδωνει στα 130 Mbps.

Last edited:
Αυτη ειναι η ταχυτητα την οποία κλειδώνουν τα laptop
Για wifi n και για laptop χαμηλή έως λογική θα την χαρακτήριζα.
Θα μπορούσε να πήγαινε μέχρι τα 150 Mbps.

Στο σπίτι μου για παράδειγμα το laptop (8ετιας με usb wifi N στα 150Mbps) κλειδωνει στα 130 Mbps.

Άλλο που λέει ότι κλειδώνει και άλλο το πραγματικό transfer rate του δικτύου , το οποίο μάλιστα δεν εξυπηρετεί μόνο αυτά τα μηχανήματα και το AP ειναι σε απόσταση 6 μέτρων σε άλλο γραφείο..

Για καλό μας το δείχνεις;;; :flipout:

Ασε τα Mbps σου λέω και κάνε ένα copy και πες μας τα MB/s .

Αύριο πάλι, αλλά αν βιάζεσαι κανε τον υπολογισμό μόνος σου..

Για καλό μας το δείχνεις;;; :flipout:

Ασε τα Mbps σου λέω και κάνε ένα copy και πες μας τα MB/s .

Με βάση αυτό το calculator ειναι κοντά στα 12 MB/s
http://www.matisse.net/bitcalc/?input_amount=95&input_units=megabits&notation=legacy

Last edited by a moderator:
Δεν είναι δυνατόν να τρέχεις καλούμπα καλώδιο σπίτι για τα πάντα.. Το wifi είναι τρελή ευκολία και παρα τις χαμηλά συγκριτικά ταχύτητες, για το 80% των εργασιών είναι μια χαρα..

Με το AC ευελπιστώ για καλύτερες μέρες.. :p

Last edited by a moderator: