Ταχύτητες ADSL !!!

Αυτό ειναι η ταχύτητα τις κάρτας δικτύου σου! Και εμενα λεει 1gbps αλλά ουδεμία σχέση έχει με την ταχύτητα του internet :)

sfortis:Νασαι καλά !!!Σ' ευχαριστώ δεν έχω και πολύ μεγάλη σχέση με αυτά, θα βάλω tellas zisto σύντομα.:music-smiley-005:

μπορείτε να εγκαταστήσετε το DU meter και να μετράτε το Upload/Download όλων των δικτυακών interfaces που χρησιμοποιείτε .(επίσης εμφανίζει στατιστικά για ημερήσια/εβδομαδιαία/μηνιαία διαμεταγωγή, μέγιστες ταχύτητες που επιτευχθηκαν κι άλλα καλούδια που είναι αρκετά χρήσιμα για όσους κατεβάζουν μανιωδώς ...

Φίλε Eki _65 τα 100.0Mbps είναι η ταχύτητα με την οποία συνδέεσαι με το τοπικό δίκτυο και δεν έχει άμεση σχέση με την πρόσβαση στο ίντερνετ.

λυστε μου σας παρακαλω μια απορια..οταν λετε οτι εχετε συνδεση 1024 (ή οποιαδηποτε αλλη συνδεση, απλα εγω θα χρησιμοποιησω αυτη) τι εννοειτε? σε Kbyte ή σε kbits/s?μαλλον το πρωτο επειδη αν εννοουσατε το δευτερο τοτε μιλαμε για συνδεση 8ΜΒ (8192ΚΒ αν προτιματε)..

πως γινεται να λετε οτι εχετε συνδεση 1024 (1ΜByte) και να κατεβαζετε με 700kbyte, 800kbyte ή 900kbyte ? το μεγιστο download για 1Mbyte συνδεση ειναι 128Kbyte (μην λαμβανεται υποψη σας την ταχυτητα που ειναι στιγμιαια οταν κανετε download απο καποια σελιδα του internet, αλλα να λαμβανετε υποψη την ταχυτητα στην οποια σταθεροποιειται το download)

1Byte = 8bits

παρτε την συνδεση σας και καντε τη δια του 8 και τοτε θα δειτε πιο ειναι το μεγιστο download που μπορειτε να κανετε..

αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με..

εγω μενω εξωτερικο και εχω συνδεση 10MByte (10240ΚΒyte)..το μεγιστο download μου ειναι 1280Kbyte..οσο επρεπε να ειναι δηλαδη..

(παρακαλω δεν θελω να παρεξηγηθει κανεις μαζι μου, δεν μιλαω ειδικα για καποιον αλλα γενικα επειδη τα ιδια ακουω και απο μερικους φιλους, συγκενεις και λοιπους)

φιλικα παντα
δημητρης

Last edited:
Απο ότι γνωρίζω η ταχύτητα ή καλύτερα το έυρος μιας σύνδεσης μετράται σε πολλαπλάσια του bit.

Όσοι αναφέρονται σε ταχύτητες δικτύων ανφέρονται σε Κbits per second, Mbits per second κτλ κτλ κτλ.

Τα 700, 800 , 900 που ανφέρθηκαν είναι πάλι σε bits Και όχι σε bytes , δεν χρειάζεται να γίνει επεξήγηση για αυτά τα νούμερα ώστε κάποιος να καταλάβει οτι είναι bits , ενώ αντίστοιχα τα νούμερα 60 , 70 , είναι Kbytes .

Δεν ξέρουν όλοι την αναλογία bit / byte αλλά όσοι γνωρίζουν μπορούν αν διακρίνουν την διαφορά και χωρίς να υπάρχει δίπλα η μονάδα μέτρησης.

Last edited:
Απο ότι γνωρίζω η ταχύτητα ή καλύτερα το έυρος μιας σύνδεσης μετράται σε πολλαπλάσια του bit.

Όσοι αναφέρονται σε ταχύτητες δικτύων ανφέρονται σε Κbits per second, Mbits per second κτλ κτλ κτλ.
Τα 700, 800 , 900 που ανφέρθηκαν είναι πάλι σε bits Και όχι σε bytes

ok!! συμφωνω τωρα..:ernaehrung004:

δεν χρειάζεται να γίνει επεξήγηση για αυτά τα νούμερα ώστε κάποιος να καταλάβει οτι είναι bits.

νομιζω οτι παντα χρειαζονται οι μοναδες οταν μιλαμε για αριθμους..

λυστε μου σας παρακαλω μια απορια..οταν λετε οτι εχετε συνδεση 1024 (ή οποιαδηποτε αλλη συνδεση, απλα εγω θα χρησιμοποιησω αυτη) τι εννοειτε? σε Kbyte ή σε kbits/s?μαλλον το πρωτο επειδη αν εννοουσατε το δευτερο τοτε μιλαμε για συνδεση 8ΜΒ (8192ΚΒ αν προτιματε)..

1024bps = 1Mbps = 128 KBps άρα εννοούν το δεύτερο και όχι το πρώτο

εγω μενω εξωτερικο και εχω συνδεση 10MByte (10240ΚΒyte)..το μεγιστο download μου ειναι 1280Kbyte..οσο επρεπε να ειναι δηλαδη..

Σε ποιά χώρα του εξωτερικού είσαι ;;; γιατί εδώ ακόμα δεν φτάσαμε τέτοιες ταχύτητες στο ευρύ κοινό (εκτώς των μισθωμένων γραμμών και των πανεπιστημίων - ερευνητικών κέντρων )

1024bps = 1Mbps = 128 KBps άρα εννοούν το δεύτερο και όχι το πρώτο

Σε ποιά χώρα του εξωτερικού είσαι ;;; γιατί εδώ ακόμα δεν φτάσαμε τέτοιες ταχύτητες στο ευρύ κοινό (εκτώς των μισθωμένων γραμμών και των πανεπιστημίων - ερευνητικών κέντρων )

μενω μονιμα αγγλια..την συνδεση μου την εχω απο http://www.home.ntl.com/icat/broadband

πάντα χρειάζονται Δημήτρη αλλά αυτός που θα τις χρησιμοποιεί π´ρεπει να τις γνωρίζει κι όχι να τις βάζει στην τύχη, οπότε ο άνθρωπος αν δεν ξέρει αναφέρει έναν αριθμό και οι υπόλοιποι που σκαμπάζουν κάνουν μια υπόθεση.

Δηλαδή εγώ αν σου πώ ότι έτρεχα με 100 , τι θα καταλάβεις μίλια /ώρα ή χιλιόμετρα ανα ώρα ;;; κάπως έτσι σκέφτεται κάποιος που ενδεχομένος να μην γνωρίζε την ακριβή μονάδα μέτρησης.
Αλλά σοφών το σαφές όπως λέγαν και αρχαίοι υμών πρόγονοι.

Μήπως η σύνδεσή σου είναι 10 Μbit ?

Up to 10Mb Broadband αναφέρει το διαφημιστικό ;;;

θα έπρεπε να είναι 10240 Κbytes το μέγιστο D/L rate . Μήπως μπερδεύτηκες ;;;

όχι δεν κάνεις λάθος έφαγα ένα K

Μήπως η σύνδεσή σου είναι 10 Μbit ?

Up to 10Mb Broadband αναφέρει το διαφημιστικό ;;;K

κοιτα οταν ήρθε το τεχνικος για την συνδεση μονο ΜByte ελεγε και οταν εκανα το συμβολαιο παλι για 10ΜΒyte ελεγε αυτος που μου το εκανε!

θα έπρεπε να είναι 10240Κbytes το μέγιστο D/L rate . Μήπως μπερδεύτηκες ;;; K

δεν ξερω ισως και να μπερδευτηκα, αλλα αφου ολοι μου λεγανε για 10ΜByte=10240Κbytes και αφου ξερουμε οτι το 1byte=8bits αρα εχω μεγιστο download 1280kBytes περιπου ισο με 1ΜByte δηλαδη..

Απάντηση: Re: Ταχύτητες ADSL !!!

πως γινεται να λετε οτι εχετε συνδεση 1024 (1ΜByte) και να κατεβαζετε με 700kbyte, 800kbyte ή 900kbyte ? το μεγιστο download για 1Mbyte συνδεση ειναι 128Kbyte (μην λαμβανεται υποψη σας την ταχυτητα που ειναι στιγμιαια οταν κανετε download απο καποια σελιδα του internet, αλλα να λαμβανετε υποψη την ταχυτητα στην οποια σταθεροποιειται το download)

1Byte = 8bits

παρτε την συνδεση σας και καντε τη δια του 8 και τοτε θα δειτε πιο ειναι το μεγιστο download που μπορειτε να κανετε..

αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με..

(παρακαλω δεν θελω να παρεξηγηθει κανεις μαζι μου, δεν μιλαω ειδικα για καποιον αλλα γενικα επειδη τα ιδια ακουω και απο μερικους φιλους, συγκενεις και λοιπους)

φιλικα παντα
δημητρης

Εννοείται σε Kbits. 1024 Kbits = 1Mbit = 1/8 MByte. Που βρήκες τα 8 Mbyte;
Μάλλον 10 Mbits θα έχεις. Δεν υπάρχει πουθενά τέτοια σύνδεση