Καλησπέρα σας! Newbas εδώ και γενικά δεν σκαμπαζω πολλά από κοκοκοψαρα και τσιμουχες...αλλά οκ διαβάζοντας σας κάποια πιάνω κάποια όχι...
Έχουμε Cosmote fiber 500 με Gigabit voucher... ενσύρματα φαντάζομαι δίνει όσα λέει δεν το χω τσεκαρει...
Το θέμα προκύπτει στο wifi τα Xiaomi 11(4G) και το 13(5) με το μανισιο της Cosmote έχει μεγάλη πτώση στις ταχύτητες και ανύπαρκτη κάλυψη...η Cosmote βέβαια ρίχνει το φταίξιμο στα κινητά...από προχθές που ήρθαν τα EasyMesh της Cosmote οκ κάνουν έναν διαμοιρασμό στον χώρο αλλά σου λένε ότι μετά από δύο μήνες θα πληρώνω 4€ το μήνα... προσπάθησα σε όλο αυτό το δίκτυο να προσθέσω και το tp-link Archer AX55 Pro ασύρματα έγινε την πρώτη μέρα...μετά από κλίση στην Cosmote και ρυθμίσεις από τεχνικό το Archer το έδειχνε ενσύρματο στο Aginet... προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ασύρματο δίκτυο...δεν τα καταφέραμε...η τεχνικος της Cosmote πρότεινε Fiber to the Room με οπτικές ίνες και 2 ρούτερ δικά τούς με 14€ το μήνα... εννοείται πως δεν θέλω να τους πληρώσω έξτρα γιατί νιώθω ότι με εκμεταλλεύονται φουλ... ζήτησα από την υπάλληλο να σταλθεί τεχνικός να αλλάξει την αρχική εγκατάσταση και το ρούτερ...μου πε πως δεν προβλέπεται...το ρούτερ της Cosmote Speedport Plus 2 WiFi 6( μου πε πάντως ότι έχουν και καλύτερο) τα Meshupakia tp-link HX510 και μιλάμε για σπίτι 70μ² και 100μ² ρετιρέ...απλά αν δεν υπάρχουν τα άλλα στα 3-4 μέτρα από το ρούτερ της Cosmote το σήμα στο μπαλκόνι είναι 50mbps Ε και οκ δεν γίνεται να πληρώνω 30+€ το μήνα για 500mbps και να κάθομαι δίπλα στο ρούτερ...μοιραστε γνώση σας παρακαλώ

ευχαριστώ εκ των προτέρων!
P.s αρχική σύνδεσή ήταν 300 με μικρό κόστος πήγε 500 η ρυθμίσεις και βελτίωση (με 300 ήμασταν πιο χάλια) έγινε remotely από τα κεντρικά Cosmote... οπότε και το γεγονός ότι άλλο πληρώνουμε κι άλλο μας δίνουν μπορεί και να ισχύει για εκείνους ένα κουμπάκι είναι η ανακατεύθυνση