Ταχυτητες fiber

Τρεχει προσφορα.

Όποιος έχει Nova ,μπορεί να μου πει αν έχεις πρόσβαση απομακρυσμένα στο router τους για απλά πράγματα (να ανοιγοκλείνεις το wifi, να κάνεις restart κλπ)

Πωπω... διαβάζω τις τιμές σας εδώ πέρα και θέλω να βάλω τα κλάμματα. Πριν μια βδομάδα επιτέλους αξιώθηκα κι εγώ να βάλω fiber στο σπίτι εδώ (Google Fiber) και πληρώνω $71 το μήνα για 1000/1000. Χωρίς τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο φυσικά. Τουλάχιστον πιάνει όσα λέει ότι πιάνει, αν μη τι άλλο στο κεντρικό router.

Διαβάζω πολλά παράπονα από κατόχους οπτικής, ότι η ταχύτητα τους δεν είναι η αναφερόμενη αλλά πολύ χαμηλότερη. Κάποιος έγραψε ότι από 300 έπεφτε στα... 30, κλπ. Αληθεύει κάτι τετοιο; Άρα, για ποιο λόγο να βάλει κάποιος οπτική αν συμβαίνει αυτο; Εγώ πχ γιατί από 200αρα (πραγματική 175) να πάω 300αρα (παραπάνω δεν μου χρειαζεται) αν πρόκειται να έχω θέμα σταθεροτητας;
Άρα το ερώτημα ειναι: γιατί οπτική αν δεν...?

Το FTTH λύνει το πρόβλημα του access δικτύου. Πως φτάνεις μέχρι το ακραίο δίκτυο του παρόχου.
Επειδή έχεις 1Gbit σύνδεση, δεν σημαίνει πως το 1Gbps θα το έχεις προς όλα τα services και προς όλα τα destinations πάντα. Το routing είναι εξαιρετικά περίπλοκο, οι Tier 1 πάροχοι μόλις 14 και οι διαφορές μεταξύ τους μεγάλες.

Συνήθως δεν είναι πρόβλημα δεδομένου του ότι τα δημοφιλέστερα services σε Google, Microsoft, AWS, έχουν σημεία παρουσίας σε κάθε χώρα και συνήθως χρησιμοποιούν το δικό τους δίκτυο μέχρι το τελευταίο PoP, το οποίο μπορεί να είναι και απευθείας ιδιωτικό peering agreement με τον πάροχο, οπότε και βλέπεις τη πλήρη ταχύτητα.

Πωπω... διαβάζω τις τιμές σας εδώ πέρα και θέλω να βάλω τα κλάμματα. Πριν μια βδομάδα επιτέλους αξιώθηκα κι εγώ να βάλω fiber στο σπίτι εδώ (Google Fiber) και πληρώνω $71 το μήνα για 1000/1000. Χωρίς τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο φυσικά. Τουλάχιστον πιάνει όσα λέει ότι πιάνει, αν μη τι άλλο στο κεντρικό router.
Εμείς να δεις πως βάζουμε τα κλάμματα με την τιμή της βενζίνης εκεί μια ζωή , με τις τιμές των αυτοκινήτων, χωρίς ηλίθια τεκμήρια κλπ.
Ας τα είχαμε κι εδώ αυτά κι ας πληρώναμε 70 ευρώ την 1000άρα γραμμή.

Τρεχει προσφορα.

Όποιος έχει Nova ,μπορεί να μου πει αν έχεις πρόσβαση απομακρυσμένα στο router τους για απλά πράγματα (να ανοιγοκλείνεις το wifi, να κάνεις restart κλπ)
Αν είσαι συνδεμενος στο wifi του router τους μπορείς να τα κάνεις αυτά μπαινοντας στη σελίδα 192.168.1.254 με administrator username και password. Εξ αποστάσεως όχι.

Τοπικά μπορείς να το κάνεις σε οποιοδήποτε ρούτερ. Εννοείται. Απομακρυσμένα ρωτάω. Στην cosmote μπορείς να κάνεις 2-3 πραγματάκια μέσω του cosmote app. Λέω μήπως έχει κάνα αντίστοιχο app και η nova.