Tado Smart Thermostat

Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

Το extension kit συνδεεται με την υπαρχουσα καλωδιωση και ο tado thermostat δουλευει ασυρματα. Τον παιρνεις και τον βαζεις οπου θελεις, ωστε να εχεις στο σημειο εκεινο και μετρηση θερμοκρασιας/υγρασιας.

Ενα πραγμα που θα ηθελα να επισημανω επειδη τον σεπτεμβριο βρεθηκα προ εκπληξεων. Δεν ξερω αν εφταιγαν οι μπαταριες που ειχα βαλει (επωνυμες αλκαλικες), η υψηλη θερμοκρασια που πιανει το συγκεκριμενο δωματιο (το καλοκαιρι δεν υπαρχει ac εκει οποτε η θερμοκρασια ανεβαινει >30C) ή η τυχη μου η μαυρη, αλλα "εχυσαν" υγρα οι μπαταριες. Επαψα ενα μινι-εγκεφαλικο γιατι φοβηθηκα οτι θα επρεπε να αγορασω καινουριο. Τελικα με ξιδι εφυγαν οι οξειδωσεις και επανηλθε ο διακοπτης. Θα σας προτεινα παντως, το καλοκαιρι να βγαζετε τις μπαταριες απο τους εξυπνους θερμοστατες.

Οπότε θα αντικαταστήσω τον υφισταμενο θερμοστατη, με το extension kit, και πιο πέρα θα βάλω το tado thermostat και θα μιλα ασυρματα για να ανοίγει τις βάνες του καλοριφέρ και για το ζεστο νερό ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

Οπότε θα αντικαταστήσω τον υφισταμενο θερμοστατη, με το extension kit, και πιο πέρα θα βάλω το tado thermostat και θα μιλα ασυρματα για να ανοίγει τις βάνες του καλοριφέρ και για το ζεστο νερό ?

Ακριβως! Τοποθετησε τον στο πιο κρύο δωμάτιο του σπιτιού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

Ακριβως! Τοποθετησε τον στο πιο κρύο δωμάτιο του σπιτιού.

Ευχαριστώ,

Η υφιστάμενη κατάσταση στο σπίτι ειναι οτι εχω 4 θερμοστάτες. Εαν αλλάξω μονο τον ενα με χειρισμο για ζεστο νέρο, και αφήσω τους αλλους 3, θα έχω πρόβλημα? Το λέω γιατι στην οικοδομή μένουν και οι γονείς μου και αντε τώρα να τους μαθαίνω τα νεά κόλπα....:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

Ευχαριστώ,

Η υφιστάμενη κατάσταση στο σπίτι ειναι οτι εχω 4 θερμοστάτες. Εαν αλλάξω μονο τον ενα με χειρισμο για ζεστο νέρο, και αφήσω τους αλλους 3, θα έχω πρόβλημα? Το λέω γιατι στην οικοδομή μένουν και οι γονείς μου και αντε τώρα να τους μαθαίνω τα νεά κόλπα....:)

Αυτόνομη θέρμανση δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα; Αν ναι, δεν έχεις πρόβλημα εφόσον το Tado χειρίζεται μόνο το δικο σου διαμέρισμα.

Re: Tado smart thermostat

εάν το θέμα είναι αποκλίσεις θερμοκρασίας ανάμεσα σε δωμάτια. λύνεται πιο εύκολα και μόνιμα με αλλαγή μεγέθους σώματος καλοριφέρ,

ειδικά αν υπάρχει κοινόχρηστη θέρμανση χωρίς θερμιδομέτρηση,

σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει νόημα ( ή καλύτερα είναι σπατάλη), η παρουσία ξεχωριστών ρυθμίσεων σε συγκεκριμένα σώματα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

Αυτόνομη θέρμανση δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα; Αν ναι, δεν έχεις πρόβλημα εφόσον το Tado χειρίζεται μόνο το δικο σου διαμέρισμα.

Αυτόνομη θέρμανση, ο κάθε όροφος έχει ανεξαρτητες ηλεκτροβάνες, με κοινο λεβητα πετρελαίου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

Αυτόνομη θέρμανση, ο κάθε όροφος έχει ανεξαρτητες ηλεκτροβάνες, με κοινο λεβητα πετρελαίου.

Κανένα πρόβλημα τότε. Το ίδιο setup έχω και εγώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tado smart thermostat

Κανένα πρόβλημα τότε. Το ίδιο setup έχω και εγώ.

Μίλησα με το support τους για να ρωτήσω για την καλωδίωση...και είπαν : If there are wires connected to terminals Q22-Q24> incompatible

Please send pictures of wiring if you ahve no wires in Q22-Q24.

Τους έστειλα φωτογραφίες με την καλωδίωση όπως μπορείς να δεις και εδω.... https://drive.google.com/drive/folders/11krMTe_I3UEymusyLI7smb44AAEOdTXw

Αλλα απάντησαν το παρακάτω ....

tado is not compatible to replace your hot water programmer. tado is compatible to replace 2 x heating thermostats.

Μίλησα με το support τους για να ρωτήσω για την καλωδίωση...και είπαν : If there are wires connected to terminals Q22-Q24> incompatible

Please send pictures of wiring if you ahve no wires in Q22-Q24.

Τους έστειλα φωτογραφίες με την καλωδίωση όπως μπορείς να δεις και εδω.... https://drive.google.com/drive/folders/11krMTe_I3UEymusyLI7smb44AAEOdTXw

Αλλα απάντησαν το παρακάτω ....

tado is not compatible to replace your hot water programmer. tado is compatible to replace 2 x heating thermostats.

στο link εχεις 4 φωτο. Ποσους διαφορετικους θερμοστατες δειχνεις; Το ζεστο νερο το ελεγχει μονο ενας ή ολοι; αν ειναι ενας αυτο που ελεγχει το ζεστο νερο, ποιο μοντελο θερμοστατη ειναι αυτος; Παντως μου φαινετε παραξενο να μην συνεργαζεται το extension kit. Γενικα στους θερμοστατες υπαρχει ενα καλωδιο ρευματος, ενα εντολη για θερμανση και ενα για ζεστο νερο. Ετσι ειναι και σε εμενα και το extension kit δουλευει κανονικα.

Εχω 2 θερμοστάτες, ο ενας με τα Q12/Q14 Q22/Q24 ειναι αυτός που εχει την δυνατοτητα για ζεστο νερό. Η καλωδίωση ειναι ιδια απλα στον άλλο δεν εχουμε ενωσει το Ζεστο νερό.. Μπορείς να στείλεις μια φωτογραφία με την καλωδιώσh?

Ναι παίρνει μπαταρίες.

ε για αυτο δεν μπορει να μπει το extension kit. Θελει να υπαρχει και καλωδιο ουδετερου, ωστε να κλεινει κυκλωμα και να τροφοδοτειται με ρευμα. Οι tado thermostats δουλευουν με μπαταριες και δεν χρειαζονται ρευμα (οπως και ο τωρινος δικος σου). Μηπως ομως το καλωδιακι που ειναι καλυμμενο με μονωτικη ταινια ειναι ουδετερο; Ρωτα τον ηλεκτρολογο ή οποιον εκανε την εγκατασταση.

ε για αυτο δεν μπορει να μπει το extension kit. Θελει να υπαρχει και καλωδιο ουδετερου, ωστε να κλεινει κυκλωμα και να τροφοδοτειται με ρευμα. Οι tado thermostats δουλευουν με μπαταριες και δεν χρειαζονται ρευμα (οπως και ο τωρινος δικος σου). Μηπως ομως το καλωδιακι που ειναι καλυμμενο με μονωτικη ταινια ειναι ουδετερο; Ρωτα τον ηλεκτρολογο ή οποιον εκανε την εγκατασταση.

O ουδέτερος ειναι με το γράμμα Ν? το L είναι η φάση. Εχω άλλο εναν θερμοστάτη olympia electronics, χωρίς μπαταρίες και βλέπω οτι χρησιμοοιουνται ολα τα καλώδια...Αρα τα καλώδια τα έχω οπότε μπορω να βάλω το extension, πόσa ampere θέλει το extension ?

N ειναι το ουδετερο
L ειναι το Live, το καλωδιο που εχει το ρευμα δηλαδη
και τα αλλα δυο ειναι για να δινουν εντολη για ζεστο νερο και θερμανση

N ειναι το ουδετερο
L ειναι το Live, το καλωδιο που εχει το ρευμα δηλαδη
και τα αλλα δυο ειναι για να δινουν εντολη για ζεστο νερο και θερμανση

Αρά αφου εχω και τα 4 καλώδια μπορεί να δουλέψει το extension....απλά δεν το είδαν αυτοι απο την tado

Κοιτα, στην εταιρεια δεν ρισκαρουν. Βλεπουν 3 καλωδια, βλεπουν που πηγαινουν και ετσι καταλαβαινουν τι ειναι το καθενα. Δεν καθονται να σκεφτουν "τι μπορει να ειναι αυτο με την μονωτικη". Δεν θελουν να ρισκαρουν. Αν εσυ ΞΕΡΕΙΣ οτι αυτο ειναι ουδετερο τοτε εισαι οκ.

Τσιμπα και pdf που δειχνει πληρως τα διαγραμματα. Υποτιθεται οτι ειναι για εγκαταστατες και το ειχα βρει μετα απο αρκετο ψαξιμο ψαχνομουν και εγω για το τι θα κανω. Δες την σελιδα 11 (κατω δεξια γραφει σελιδες) του pdf. Θεωρητικα εισαι και εσυ "switched live".
N, L ειπαμε τι ειναι. HW on ειναι εντολη για ζεστο νερο. CH on ειναι εντολη για θερμανση (central heating). Εμενα τα καλωδια εχουν μπει σε αυτες τις 4 θεσεις.

Κοιτα, στην εταιρεια δεν ρισκαρουν. Βλεπουν 3 καλωδια, βλεπουν που πηγαινουν και ετσι καταλαβαινουν τι ειναι το καθενα. Δεν καθονται να σκεφτουν "τι μπορει να ειναι αυτο με την μονωτικη". Δεν θελουν να ρισκαρουν. Αν εσυ ΞΕΡΕΙΣ οτι αυτο ειναι ουδετερο τοτε εισαι οκ.

Τσιμπα και pdf που δειχνει πληρως τα διαγραμματα. Υποτιθεται οτι ειναι για εγκαταστατες και το ειχα βρει μετα απο αρκετο ψαξιμο ψαχνομουν και εγω για το τι θα κανω. Δες την σελιδα 11 (κατω δεξια γραφει σελιδες) του pdf. Θεωρητικα εισαι και εσυ "switched live".
N, L ειπαμε τι ειναι. HW on ειναι εντολη για ζεστο νερο. CH on ειναι εντολη για θερμανση (central heating). Εμενα τα καλωδια εχουν μπει σε αυτες τις 4 θεσεις.

Ευχαριστώ θα το κοιτάξω. Είναι ακριβό πάντως το σπορ. Έχετε δει εξοικονόμηση;

Οι δικοι μου θερμοστατες ηταν πολυ παλιοι (15ετιας). Δεν ηταν ψηφιακοι και ενιωθα οτι ειτε ιδρωνα ειτε κρυωνα σπιτι. Οταν βαλαμε τους tado εχω συγκεκριμενη θερμοκρασια σπιτι (την οποια εχω επιλεξει) ολες τις ωρες της ημερας χωρις να ασχολουμαι. Πιθανοτατα υπαρχουν και αλλες λυσεις. Εχω δει π.χ. ψηφιακους θερμοστατες με δυνατοτητα προγραμματος (χωρις app και χωρις geolocation) που θα μπορουσαν να κανουν την ιδια δουλεια και στην μιση τιμη. Μου αρεσε ομως η δυνατοτητα να τους προγραμματιζω απο το τηλεφωνο και να θερμαινω το νερο επισης απο το τηλεφωνο οταν ειμαι εκτος σπιτιου. Διαβασα και τα καλα λογια του @takisot και πειστηκα. Με το θεμα της οικονομιας εχω δει διαφορα, αλλα δεν μπορω να στην μετρησω διοτι περισυ αλλαξαμε και τον καυστηρα, επειδη ο παλιος ειχε κλαταρει.

Ο θερμοστάτης Siemens RAA31.26 θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί με tado ; Έχει ένα διακόπτη για το ζεστό νερό και μετράει ξεχωριστά θερμίδες και τον θερμοστάτη για τα σώματα.