Tannoy Reveal 601a ενεργά ... εντυπώσεις

funkia

Established Member
27 August 2006
133
Έψαχνα για ένα ζευγάρι καλά ενεργά ηχεία για να βάλω στο γραφείο μου οπου και κατά 95% ακούω μουσική (το υπόλοιπο 5% ακούω στο "σύστημα" του καθιστικού μου). Ασχολούμαι με το djing και ακούω μουσική πολλές ώρες την ημέρα. Οι πηγές μου είναι 2 :
α) απο το Dennon MC3000 dj controller με πολύ καλή ενσωματωμένη κάρτα ήχου (απο τις κορυφαίες σε κοντρόλερ). Ο controller είναι και σαν μικτης. Είναι συνδεδεμένος με το λαπτοπ μου που παίρνω στα μαγαζιά οταν πάω για δουλειά και στο ένα Line In (απο τα δύο που έχει) έχω συνδεδεμένο και τον επιτραπέζιο υπολογιστή.
β) απο άλλη εξωτερική USB κάρτα ήχου που είναι συνδεδεμένη στον άλλο υπολογιστή (επιτραπέζιο). Εχω 2 κάρτες εκεί : την Akiyama Ares SC2 και την Traktor Audio 2. Πολύ καλές κάρτες και οι δύο και προσιτές σε τιμές (70 ευρώ και 90 ευρώ αντίστοιχα). Τώρα δουλεύω με τη Τraktor και την Akiyama την έχω πάντα στο βαλιτσάκι μου σαν εφεδρική.
Δεν είχα ομως ηχεία καλά. Μέχρι πρό τινος χρησιμοποιούσα ένα σετ φτηνιάρικο συνδυασμό subwoofer+2 ηχεία αγορασμένα 40 ευρώ απο το media markt.
Αφού απερριψα για λόγους χωροταξίας σύστημα με ενισχυτή και παθητικά ηχεία είπα να πάρω 2 καλά ενεργά ηχεία.
Αποτάνθηκα σε φίλο μου επαγγελματία και μου πρότεινε τα 2 Tannoy, τα Precision (470 ευρώ το ζευγάρι) και τα Reveal 601a (250 ευρώ το ζευγάρι)
Μου τα φερε σπίτι τα δοκιμάσαμε και τα δύο.
Τα Precision που κοστίζουν διπλάσια τιμή ήταν γενικά καλλίτερα αλλά δεν μας φάνηκε πως δικαιολογούσαν τη μεγάλη διαφορά τιμής.
Ετσι κατέληξα στα Reveal 601a.
Μετά απο μερες με πολλές ώρες ακρόαση την ημέρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε σχέση με τη βαβούρα που άκουγα μέχρι πριν λιγο , εχω την αίσθηση πως καθάρισαν τα αυτιά μου!!! Παίζουν ΠΟΛΥ δυνατά, με ωραίο καθαρό μπασο. Τα δοκίμασα με διάφορα είδη μουσικής και με κάλυψαν πλήρως.

Είπα να το γράψω γιατί βλέπω κι άλλοι φίλοι θέλουν καλά ηχεία για το μέρος που έχουν τον υπολογιστή.
Υπόψιν πως υπάρχουν και τα Reveal 501a στα 190 ευρώ περίπου το ζευγάρι. Τα 601a ειναι 60 watt με 6ιντσο woofer ενώ τα 501a είναι 40 watt με 5ιντσο woofer. Πιστεύω και τα 501a θα έκαναν και με το παραπάνω τη δουλειά τους.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει ηχεια για τέτοια δουλειά ας ριξει και μια ματιά στα Tannoy Reveal.

και ένα βιντεάκι απο το κινητό μου. Χαμηλής ποιότητας (και οπτικά και ακουστικά)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έχω από τα Χριστούγεννα τα 501a ... είναι πεντακάθαρα, ακαριαία γρήγορα και ακριβή ... τυπικά μόνιτορς δηλαδή, χωρίς ωστόσο να είναι ''στεγνά'' ... τα τουήτερς μπορούν να ακουσθούν κάπως σκληρά σε μέτριες ηχογραφήσεις, αλλά το θέμα λύνεται με την κατάλληλη τοποθέτηση, ώστε να μην σε κοιτούν απ' ευθείας, με σχετικά ανοικτό toe in ...
Πολύ καλές επιλογές στα χρήματα τους ...

Έχω από τα Χριστούγεννα τα 501a ... είναι πεντακάθαρα, ακαριαία γρήγορα και ακριβή ... τυπικά μόνιτορς δηλαδή, χωρίς ωστόσο να είναι ''στεγνά'' ... τα τουήτερς μπορούν να ακουσθούν κάπως σκληρά σε μέτριες ηχογραφήσεις, αλλά το θέμα λύνεται με την κατάλληλη τοποθέτηση, ώστε να μην σε κοιτούν απ' ευθείας, με σχετικά ανοικτό toe in ...
Πολύ καλές επιλογές στα χρήματα τους ...

Εγώ οπως βλέπετε έχω πρόβλημα χωροταξίας. Τα "στρίμωξα" πίσω απο την οθόνη και ουτε κλίση μπορώ να δώσω ούτε τίποτα.
Ομως σε λίγες μέρες θα κάνω γενική ανακατανομή. Στην ουσία θα οργανώσω ένα μικρό στουντιάκι με μεγάλους πάγκους να βάλω και τα πικαπ τα MKii, cd players κτλ γιατί εχω αρχίσει να ασχολουμα με το remix.

Φίλε αυτό το "ανοιχτο toe in" τί είναι?

Είναι η σύγκλιση προκειμένου να δημιουργηθεί sweet spot (να "κοιτούν" προς τον ακροατή). Τα έχω ακούσει τα 601a, πολύ ηχείο για τα λεφτά του.

Από πίσω υπάρχει ρύθμιση για το tweeter -1,5db, 0db και +1,5db.

Καλησπέρα φίλε μου, μεγειά τα ηχεία και τα μηχανήματα. Σου εύχομαι να τα χαρείς!

Mια απορία επειδή βλέπω το cubase στο δεύτερο υπολογιστή, έχεις κάνει κάπως synchronize μεταξύ των δύο υπολογιστών (και αν ναι πως)
ή το δεύτερο είναι καθαρά για μουσική παραγωγή;

Πριν λίγες μέρες η Tannoy ανακοίνωσε την κυκλοφορία της καινούργιας σειράς reveal. Φαίνονται αρκετά όμορφα από μπρος και από πίσω..:o

Tannoy-Studio-Monitors-402-502-802-BRAND-NEW-TV.jpg

Εγώ οπως βλέπετε έχω πρόβλημα χωροταξίας. Τα "στρίμωξα" πίσω απο την οθόνη και ουτε κλίση μπορώ να δώσω ούτε τίποτα.
Ομως σε λίγες μέρες θα κάνω γενική ανακατανομή. Στην ουσία θα οργανώσω ένα μικρό στουντιάκι με μεγάλους πάγκους να βάλω και τα πικαπ τα MKii, cd players κτλ γιατί εχω αρχίσει να ασχολουμα με το remix.

Φίλε αυτό το "ανοιχτο toe in" τί είναι?

για το toe in σου απάντησε ο pleo ... εγώ, αντί να έχω τους νοητούς άξονες των τουήτερς να τέμνονται στο πρόσωπο μου, έχω ''ανοίξει'' τις κλίσεις τους ώστε να τέμνονται ένα περίπου μέτρο πίσω από το κεφάλι μου ... έτσι κατάφερα να έχω αρκετά πιο ''smooth'' πρίμα ...

όταν τελειώσεις με τους πάγκους, τοποθέτησε τα ηχεία πάνω σε κάτι σαν και αυτό, θα τα βοηθήσει πολύ :
248693.jpg

το κομμάτι της Ross κομματάρα....

Re: Απάντηση: Tannoy Reveal 601a ενεργά ... εντυπώσεις

Καλησπέρα φίλε μου, μεγειά τα ηχεία και τα μηχανήματα. Σου εύχομαι να τα χαρείς!

Mια απορία επειδή βλέπω το cubase στο δεύτερο υπολογιστή, έχεις κάνει κάπως synchronize μεταξύ των δύο υπολογιστών (και αν ναι πως)
ή το δεύτερο είναι καθαρά για μουσική παραγωγή;

οχι δεν έχω κάνει synchronize (δεν ξέρω καν τι είναι αυτό!!!). Είναι ανεξάρτητοι οι δύο υπολογιστές. Το λαπτοπ το έχω αποκλειστικά για djing. Εκτός απο το traktor και 2-3 προγράμματα σχετικά (mp3 gain, mp3tag) δεν έχω τιποτα άλλο. Το cubase το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στον επιτραπέζιο.
Μη νομισθεί πως έχω κάνει και τίποτα. Είναι μερικες μέρες που αρχισα να ασχολούμαι. Ενας φίλος ήρθε και μου έδειξε 2-3 πράγματα και άρχισα να ασχολούμαι.

Πριν λίγες μέρες η Tannoy ανακοίνωσε την κυκλοφορία της καινούργιας σειράς reveal. Φαίνονται αρκετά όμορφα από μπρος και από πίσω..:o

Tannoy-Studio-Monitors-402-502-802-BRAND-NEW-TV.jpg

ααα.. αυτά μου φαινονται πολύ πιο όμορφα!
Να πω εδώ πως όταν τα έφερε ο φίλος μου πειραματιστήκαμε. Τα συνδέσαμε και στον άλλο μίκτη που εχω στο καθιστικό και ακούσαμε και απο κει. Μιλάμε έσχιζαν!!! Ακουγες ωραιοτατα σε ένα σχετικά μεγάλο χώρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tannoy Reveal 601a ενεργά ... εντυπώσεις

οχι δεν έχω κάνει synchronize (δεν ξέρω καν τι είναι αυτό!!!). Είναι ανεξάρτητοι οι δύο υπολογιστές. Το λαπτοπ το έχω αποκλειστικά για djing. Εκτός απο το traktor και 2-3 προγράμματα σχετικά (mp3 gain, mp3tag) δεν έχω τιποτα άλλο. Το cubase το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στον επιτραπέζιο.
Μη νομισθεί πως έχω κάνει και τίποτα. Είναι μερικες μέρες που αρχισα να ασχολούμαι. Ενας φίλος ήρθε και μου έδειξε 2-3 πράγματα και άρχισα να ασχολούμαι.

Μια χαρά σε βρίσκω, καλή επιτυχία και στην παραγωγή όταν με το καλό αρχίσεις.
Τι μουσική παίζεις ακριβώς;

για το toe in σου απάντησε ο pleo ... εγώ, αντί να έχω τους νοητούς άξονες των τουήτερς να τέμνονται στο πρόσωπο μου, έχω ''ανοίξει'' τις κλίσεις τους ώστε να τέμνονται ένα περίπου μέτρο πίσω από το κεφάλι μου ... έτσι κατάφερα να έχω αρκετά πιο ''smooth'' πρίμα ...

όταν τελειώσεις με τους πάγκους, τοποθέτησε τα ηχεία πάνω σε κάτι σαν και αυτό, θα τα βοηθήσει πολύ :
248693.jpg

το κομμάτι της Ross κομματάρα....

Χα χα! Αυτές τις βάσεις τις παράγγειλα απο τη Thomann πριν 3-4 μέρες μαζί με μια τσάντα για τη τρομπετα μου (γιατί εδώ και 5-6 μήνες πραγματοποιώ το μεγάλο μου όνειρο :αρχισα μαθήματα τρομπέτας!!!) Και επειδή όλα αυτά γίνονται για τη μουσική ας ακούσουμε και ένα "τρομπετίστικο" κομμάτι.
3RD FORCE - In The Full Moon Light (στη τρομπετα ο Rick Braun)

http://www.youtube.com/watch?v=OkH6s827i24

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tannoy Reveal 601a ενεργά ... εντυπώσεις

Μια χαρά σε βρίσκω, καλή επιτυχία και στην παραγωγή όταν με το καλό αρχίσεις.
Τι μουσική παίζεις ακριβώς;

είμαι "all around" τύπος!!! Μιλάμε για ξένη μουσική. Ξεκίνησα (γιατι ειμαι και κάποιας ηλικίας !!!!) με ροκ αλλά σχετικά γρήγορα ανακάλυψα και τη μαύρη μουσική : funk, soul, reggae, dub, πολλή jazz. Μου αρεσουν πολύ και οι "σύγχρονες" ηλεκτρονικές μουσικές (Leftfield, Underworld, Chemical Brothers κτλ) μόνο που εκει κυκλοφορεί πολύ σαβούρα και πρέπει να ψάξω πολύ για να βρω αυτά που θέλω.

το τελευταίο μου κόλλημα είναι τα φοβερά remixes η edits που κάνουν διάφοροι πάνω σε - συνήθως - παληά κομμάτια (soul, funk, disco κτλ) και αυτό είναι και βασικό μου κίνητρο να ασχοληθώ με το cubase. Δεν ειναι "δουλειά" μου η μουσική. Η δουλεια μου είναι εκπαιδευτικός.

402, 502 και 802. Να υποθέσω ότι σημαίνει 4,5 και 8 ίντσες; Οι 6 ίντσες που πήγανε; Άρα funkia ευτυχώς που πρόλαβες :-P

Απάντηση: Re: Tannoy Reveal 601a ενεργά ... εντυπώσεις

είμαι "all around" τύπος!!! Μιλάμε για ξένη μουσική. Ξεκίνησα (γιατι ειμαι και κάποιας ηλικίας !!!!) με ροκ αλλά σχετικά γρήγορα ανακάλυψα και τη μαύρη μουσική : funk, soul, reggae, dub, πολλή jazz. Μου αρεσουν πολύ και οι "σύγχρονες" ηλεκτρονικές μουσικές (Leftfield, Underworld, Chemical Brothers κτλ) μόνο που εκει κυκλοφορεί πολύ σαβούρα και πρέπει να ψάξω πολύ για να βρω αυτά που θέλω.

το τελευταίο μου κόλλημα είναι τα φοβερά remixes η edits που κάνουν διάφοροι πάνω σε - συνήθως - παληά κομμάτια (soul, funk, disco κτλ) και αυτό είναι και βασικό μου κίνητρο να ασχοληθώ με το cubase. Δεν ειναι "δουλειά" μου η μουσική. Η δουλεια μου είναι εκπαιδευτικός.

Ωραίος δικός μας είσαι δηλαδή.:a0210:
Kαι πάλι καλοάκουστα τα ηχεία σου!

παιδιά μια ερώτηση-απορία γιατι τεχνικά δεν είμαι πολύ καλός: αν τα ηχεία τοποθετηθούν ξαπλωτά είναι βλακεία?

Απάντηση: Re: Tannoy Reveal 601a ενεργά ... εντυπώσεις

παιδιά μια ερώτηση-απορία γιατι τεχνικά δεν είμαι πολύ καλός: αν τα ηχεία τοποθετηθούν ξαπλωτά είναι βλακεία?

Αυτό θα κάνουμε πως δεν το διαβάσαμε.