Tannoy Reveal 601a ενεργά ... εντυπώσεις

@Δημοκηδής μπορεί τότε να κάνω εγω λάθος και να είχαν δυο ζευγάρια και να πηρα εγώ το τελευταίο...μακάρι να μην εχει γίνει κάποιο λάθος
Πάντως τη στιγμή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα το πρωϊ, η κοπέλα στο τηλ μίλησε με την αποθήκη για να πιστοποιήσει το απόθεμα, οπότε και μου
ανέφερε οτι είχε κανονικά.
'Επειτα το απόγευμα που πηγα να παραλάβω, τότε μου ανέφερε οτι ηταν το τελευταίο
Θέλω να πιστεύω οτι το μέλος Manoss θα εξυπηρετηθεί κανονικά και κάποια στιγμή να μας μεταφέρει και τις εντυπωσεις του.
Όσον αφορά στα χ2 χαίρομαι που το αναφέρεις, περιμένω εναγωνίως να παραλάβω...απλά τα tannoy πλέον γλυκαίνουν την αναμονή

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Manoss θέλω να πιστεύω οτι το λάθος είναι δικό μου και όντως να πηρα το τελευταιο, αφού πρώτα βεβαια να τακτοποιήθηκε η δικη σου παραγγελία
και μάλλον έτσι πρέπει να εγινε, καθώς πρώτα ενημερώθηκε η κοπέλα τηλεφωνικά απο την αποθήκη και έπειτα μου πιστοποίησε το απόθεμα
Το γεγονός οτι παίρνω το τελευταίο ζευγάρι μου ειπωθηκε το απόγευμα, κατά τη στιγμή της παραλαβής, θεωρώντας οτι ηταν το τελευταίο που είχε απομείνει

εάν χρειαστείς κάτι στείλε μου με pm το τηλ σου

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε dimmanoukas!
Θα ενημερώσω άμεσα μόλις έχω νέα.
Και πάλι σου εύχομαι να χαρείς τις ηχειάρες σου!

Μόλις με πήραν τηλέφωνο απο το djmania και μου είπαν τα "κακά μαντάτα"...
Είμαι τόσο εκνευρισμένος που τους ζήτησα να ξαναμιλήσουμε αργότερα.
Συγνώμη για το οφ τόπικ κιόλας αλλά οποιαδήποτε συμβουλή στο τι να κάνω θα ήταν πολύ χρήσιμη

Παρτε απο κοινου ενα στην κανονικη τιμη, και θα ειστε και οι δυο ok

46 ευρω ...

ΟΚ απλά να ενημερώσω ότι έγινε refund στα χρήματα μου και μετά από ακρόαση πολλών μόνιτορ αγοράστηκαν τα Focal Alpha 50 . (από άλλο κατάστημα εννοείται...)
Αυτή τη στιγμή τα αλφάκια στρώνουν πάνω στο γραφείο μου. Υπάρχει thread για τη σειρά alpha της Focal ή να ανοίξουμε ένα?

ΟΚ απλά να ενημερώσω ότι έγινε refund στα χρήματα μου και μετά από ακρόαση πολλών μόνιτορ αγοράστηκαν τα Focal Alpha 50 . (από άλλο κατάστημα εννοείται...)
Αυτή τη στιγμή τα αλφάκια στρώνουν πάνω στο γραφείο μου. Υπάρχει thread για τη σειρά alpha της Focal ή να ανοίξουμε ένα?
Άνοιξε. Υπάρχει ενδιαφέρον.

Ως κάτοχος των αδελφιών, παθητικών Tannoy Reveal 601p, να πω λίγα λόγια και γι' αυτά.
Τα έχω συνδέσει με το Home Cinema σύστημα. Ήθελα να έχω δικάναλο Home Cinema με προσανατολισμό τη μουσική.
Κατήργησα λοιπόν το 5.1 σύστημα και το δικάναλο μουσικό Home Cinema καθόλου δεν με απογοήτευσε.
Με το Yamaha RX-757 μπορούν να παίξουν πολύ δυνατά να γεμίσουν το χώρο. Τα ακούω σε απόσταση 3-3,5 μ. σε επιτοίχιες βάσεις σ' ένα ανοιχτό χώρο 35 τ.μ. περίπου.

Τα ηχεία είναι όντως μόνιτορ. Ουδέτερα, αχρωμάτιστα, αποδίδουν πράγματι αυτό που υπάρχει. Χαμηλό σαφές, χωρίς χρωματισμούς (φουσκώματα ή κρεμάσματα(, φτάνει άνετα περίπου τους 50 κύκλους με ομαλή αποκοπή από εκεί και κάτω, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στον πίσω τοίχο. Λιγότερο αναλυτικά από τα άλλα μόνιτορ που διαθέτω, έχουν όμως ταιριάξει άριστα στο κινηματογραφικό σύστημα και αποδίδουν τις χροιές της αλυσίδας που βρίσκεται πίσω τους.
Η αίσθηση μου είναι πως αν τα ταΐσεις μ' ένα πολύ καλό ενισχυτή, ακόμα και δεκαπλάσιου κόστους, θα απογειωθούν κυριολεκτικά. Όσο καλύτερο ενισχυτή τους βάλεις τόσο καλύτερα θα παίξουν. Πρέπει να το δοκιμάσω κάποτε.
Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει στα 2 κατοστάρικα.

Άνοιξε. Υπάρχει ενδιαφέρον.

Ως κάτοχος των αδελφιών, παθητικών Tannoy Reveal 601p, να πω λίγα λόγια και γι' αυτά.
Τα έχω συνδέσει με το Home Cinema σύστημα. Ήθελα να έχω δικάναλο Home Cinema με προσανατολισμό τη μουσική.
Κατήργησα λοιπόν το 5.1 σύστημα και το δικάναλο μουσικό Home Cinema καθόλου δεν με απογοήτευσε.
Με το Yamaha RX-757 μπορούν να παίξουν πολύ δυνατά να γεμίσουν το χώρο. Τα ακούω σε απόσταση 3-3,5 μ. σε επιτοίχιες βάσεις σ' ένα ανοιχτό χώρο 35 τ.μ. περίπου.

Τα ηχεία είναι όντως μόνιτορ. Ουδέτερα, αχρωμάτιστα, αποδίδουν πράγματι αυτό που υπάρχει. Χαμηλό σαφές, χωρίς χρωματισμούς (φουσκώματα ή κρεμάσματα(, φτάνει άνετα περίπου τους 50 κύκλους με ομαλή αποκοπή από εκεί και κάτω, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στον πίσω τοίχο. Λιγότερο αναλυτικά από τα άλλα μόνιτορ που διαθέτω, έχουν όμως ταιριάξει άριστα στο κινηματογραφικό σύστημα και αποδίδουν τις χροιές της αλυσίδας που βρίσκεται πίσω τους.
Η αίσθηση μου είναι πως αν τα ταΐσεις μ' ένα πολύ καλό ενισχυτή, ακόμα και δεκαπλάσιου κόστους, θα απογειωθούν κυριολεκτικά. Όσο καλύτερο ενισχυτή τους βάλεις τόσο καλύτερα θα παίξουν. Πρέπει να το δοκιμάσω κάποτε.
Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει στα 2 κατοστάρικα.

Μιχάλη ,έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με τα Tannoy .

Δώσε τους έναν κάλο ενισχυτή όπως λες ,αλλά πεντακάθαρο (με πιάνεις ... ) Και θα με θυμηθείς ...

Αυτό που είναι σίγουρο, μολονότι δεν έχω διαθέσιμες μετρήσεις αλλά εμπειρικά εκ του αποτελέσματος, ότι αποτελούν εύκολο φορτίο. Και θα ταιριάξουν εύκολα με πολλούς ενισχυτές, ιδιαίτερα όσους έχουν αποθέματα ισχύος.

Από την άλλη είναι κάπως αιρετικό να ταιριάξεις ένα ζευγάρι ηχεία των 200 ευρώ μ' ένα ενισχυτή των 2000 ευρώ, αλλά τουλάχιστον για την εμπειρία αξίζει το πείραμα. Και κατόπιν να συγκρίνεις το αποτέλεσμα με το αντίστοιχο σύνολο, όπου θα βρίσκεται ένα ζευγάρι ηχεία των 2-3 χιλιάδων.

Αν βρώ κάποιο δανεικό ενισχυτή της κατηγορίας αυτής, θα προσπαθήσω να το κάνω το πείραμα.

Για την ιστορία τώρα τα ενεργά Tannoy 601a ήσαν για ένα διάστημα ανάμεσα στα δημοφιλή μεταξύ των ηχοληπτών που ασχολούνταν με εξωτερικές ηχογραφήσεις κι' ήθελαν ένα ζευγάρι καλά, αξιόπιστα φορητά μόνιτορς και οικονομικά επιπλέον. Σήμερα είναι μάλλον ξεπερασμένα, αλλ' αυτό δεν μειώνει την αξία τους.