TANNOY REVOLUTION SIGNATURE.

Η σειρά revolution signature με τα 4'' γούφερ (γιατί βγαίνει και με 6'') σε σχέση με τη σειρά revolution που βγαίνει μόνο με 4'' γούφερ έχει τις εξής διαφορές:

H καμπίνα στα signature είναι κυρτή στο πίσω μέρος (αντί τραπεζοειδούς σχήματος στα απλά) και το bass reflex είναι στο εμπρός μέρος (αντί στο πίσω στα απλά).
Τα signature είναι κατασκευασμένα στην Αγγλία.
Tα signature έχουν λίγο καλύτερο κεντρικό και βάσης.
Στην απλή σειρά υπάρχει και subwoofer.

Σε ό,τι αφορά τον ήχο, θα έλεγα ότι (με τα δικά μου αυτιά τουλάχιστον) τα signature έχουν ένα κλίκ πιο λεπτομερή ήχο και αν μιλάμε για δικάναλο πρόγραμμα, τα ραφιού έχουν μεγαλύτερη διαφορά απ' ότι τα δαπέδου (συγκρίνοντάς τα με τα αντίστοιχα απλά).

Σε πολυκάναλο πρόγραμμα ξεχωρίζει το κεντρικό στα signature ως πιο "ηχείο" από το απλό.

Σημαντικό μειονέκτημα η μη ύπαρξη sub στα signature για κάποιον που ενδιαφέρεται να στήσει πολυκάναλο σύστημα.

Εάν με ρωτούσατε με το χέρι στην καρδιά και χωρίς να κοιτάξω τιμή, θα επέλεγα τα signature και θα έβρισκα ένα sub.

Με το χέρι στην... τσέπη δεν θα μπορούσα να παραβλέψω το sub στην απλή σειρά.

Η σειρά Eyris βαίνει προς κατάργηση δεδομένου ότι υπάρχει πλέον η σειρά Revolution signature με τα 6'' γούφερ.
Ως κάτοχος ενός ζεύγους Eyris DC3 (δαπέδου) έχω να πω πως σε σχέση με τη σειρά Sensys (κατηργημένη) οι διαφορές στον ήχο είναι και εδώ ελάχιστες.
Από πλευράς ποιότητας κατασκευής όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές.
Η σειρά Eyris είναι handcrafted in the UK και το hancrafted φαίνεται! Πρόκειται για πιο βαριά και στιβαρή κατασκευή.
Σε ότι αφορά τα βάσης (DC1) δυιλίζοντας τον κώνωπα, βρήκα ότι στα sensys η σίτα που καλύπτει το ηχείο επιδρά αρνητικά στον ήχο γιατί στο κάτω μέρος εσωτερικά υπάρχει ένα σκληρό πλαστικό που καλύπτει το bass reflex. Στα Eyris δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Το κόστος είναι (σε τιμές καταλόγου πάντα) 780 για τα sensys DC1, και 1270 για τα Eyris DC1 και 1399 για τα revolution signature DC6 (το καινούργιο βάσης δηλαδή).
Εννοείται ότι με λίγο ψάξιμο αυτές οι τιμές είναι πολύ πιο κάτω.

Eρώτηση για τον PLEO ή όποιον ξέρει:
Για να στήσει κανείς homecinema, αν πάρει το κεντρικό signature, δένει με τα υπόλοιπα απλά revolution DC4T και το sub tων απλών;

Για να στήσει κανείς homecinema, αν πάρει το κεντρικό signature, δένει με τα υπόλοιπα απλά revolution DC4T και το sub tων απλών;

Ναι αν και είναι ένα κλικ πιο λεπτομερές.

Ξέρει κανείς που μπορούμε να τα ακούσουμε? Τόσο τα signature όσο και τα απλά. θα ήθελα να τα ακούσω και σε δικάναλη μορφή αλλά με τη βοήθεια ενός sub καθώς πιστευω ότι τα χρειάζονται...

Για να στήσει κανείς homecinema

Mια μικρη off topic ερωτηση.Θα εδεναν τα (καποια )tannoy με b&w (σειρα 68-)σε καποιο home cinema setup ? Ποσο μακρια-κοντα (δενει ) ο ηχος τους ? (απαντηστε μου και μονολεκτικα αν θελετε να μην χαλασει και το θεμα...-bye-)

Mια μικρη off topic ερωτηση.Θα εδεναν τα (καποια )tannoy με b&w (σειρα 68-)σε καποιο home cinema setup ? Ποσο μακρια-κοντα (δενει ) ο ηχος τους ? (απαντηστε μου και μονολεκτικα αν θελετε να μην χαλασει και το θεμα...-bye-)

Εάν μου έκανες την ερώτηση αυτή πριν από ένα χρόνο, η απάντηση θα ήταν ότι ο χαρακτήρας των Tannoy είναι διαφορετικός από αυτόν των B&W.
Με τα Revolution Signature (όχι τα απλά revolution) o ήχος άλλαξε και μάλιστα ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιώ για να κάνω κατανοητή αυτή τη διαφορά, είναι να λέω πως το ηχείο "Μπαουερσγουιλκινίζει" :slapface:.

Αυτό όμως ισχύει (σύμφωνα με τα αυτιά μου) για τα Revolution Signature και όχι για τα απλά Revolution.

Εάν μου έκανες την ερώτηση αυτή πριν από ένα χρόνο, η απάντηση θα ήταν ότι ο χαρακτήρας των Tannoy είναι διαφορετικός από αυτόν των B&W.
Με τα Revolution Signature (όχι τα απλά revolution) o ήχος άλλαξε και μάλιστα ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιώ για να κάνω κατανοητή αυτή τη διαφορά, είναι να λέω πως το ηχείο "Μπαουερσγουιλκινίζει" :slapface:.

Αυτό όμως ισχύει (σύμφωνα με τα αυτιά μου) για τα Revolution Signature και όχι για τα απλά Revolution.
Εάν κατάλαβα καλά,αποκρυπτογράφοντας και τα προηγούμενα post,αλλάζει κατεύθυνση και ο ήχος της εταιρίας(τουλάχιστον στις φτηνές κατηγορίες).Γιατί εάν μού αρέσει ο ήχος της σειράς eyrisDC,η επιλογή πού έχω τώρα είναι μόνο η revolution,όπου προσφέρεται μόνο το τετράιντσο ομοκεντρικό.Σίγουρα οι marketing managers ξέρουν περισσότερα από μένα,αλλά η σειρά eyris dc είχε προσεγγίσει αρκετά τον ήχο των μεγάλων tannoy και είναι κρίμα να μην προφέρεται στον αγοραστή των μεσοχαμηλών κατηγοριών αυτή η εναλλακτική.

Εάν κατάλαβα καλά,αποκρυπτογράφοντας και τα προηγούμενα post,αλλάζει κατεύθυνση και ο ήχος της εταιρίας(τουλάχιστον στις φτηνές κατηγορίες).Γιατί εάν μού αρέσει ο ήχος της σειράς eyrisDC,η επιλογή πού έχω τώρα είναι μόνο η revolution,όπου προσφέρεται μόνο το τετράιντσο ομοκεντρικό.Σίγουρα οι marketing managers ξέρουν περισσότερα από μένα,αλλά η σειρά eyris dc είχε προσεγγίσει αρκετά τον ήχο των μεγάλων tannoy και είναι κρίμα να μην προφέρεται στον αγοραστή των μεσοχαμηλών κατηγοριών αυτή η εναλλακτική.

Άουτς!

Αυτό είναι αλήθεια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα παρουσιαστεί απλό revolution με εξάρι γούφερ.

Πάντως και για να κάνω το σχόλιό σου πιο "καυτό", αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που προτίμησα Eyris DC3 από τα Revolution Signature στο δικό μου setup. Αν δεν ήταν το χρώμα θα πήγαινα στα sensys DC2 που έχουν τον ίδιο ήχο (almost) και θα γλύτωνα τα μισά λεφτά.

Όπως κατάλαβες όμως, αυτό είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων στον ήχο και θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος το αντίθετο. Δηλαδή τέλος η μελούρα, welcome tight bass&treble.

Άβυσσος το αυτί του ανθρώπου!:musicus: