Ταξίδι στον Άρη

Eπειδη ευκολα δημιουργουνται εντυπωσεις ...

https://www.nasa.gov/press-release/nasa-confirms-evidence-that-liquid-water-flows-on-today-s-mars

το υγρο νερο, που υποτιθεται οτι ρεει ΠΑΝΩ στην επιφανεια του πλανητη
ουσιαστικα ρεει ΜΕΣΑ στην επιφανεια του (σε βαθος λιγων εκατοστων)
προφυλαγμενο απο την χαμηλοτατη πιεση της ατμοσφαιρας.
Με την βοηθεια επιφανειακων πετρωματων πλουσιων σε υπερχλωρικα αλατα
(ασβεστιου, μαγνησιου, κλπ) το νερο, μπορει να κυλησει μεσα απο αυτα για
αρκετες δεκαδες μετρα, επειδη 1) τα αλατα κατεβαζουν το σημειο τηξης
του νερου κατω απο τους 0 C, συγκεκριμενα στους -23 C και 2) σε κανενα
σημειο της διαδρομης, το νερο δεν ερχεται σε απευθειας εκθεση με την
πιεση της ατμοσφαιρας, δηλαδη λιγα εκατοστα πανω απο το πετρωμα αλατος.

Ομως ... ακομα και ετσι,

με ελαχιστο κοπο, μπορει καποιος να εξαγει ενα αλατικο διαλυμα καμποσων
κυβικων μετρων και να το φερει πισω στην βαση του, οπου η μεγαλυτερη
πιεση και θερμοκρασια εντος της βασης ... θα το διατηρησουν υγρο.
Βεβαια, πρεπει και να το καθαρισει απο τα αλατα γιατι ΔΕΝ πινεται.

Αλλα .... γινεται ! Με σημερινη τεχνολογια !

Και το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι με απλη Ηλεκτρολυση παιρνουμε και ΟΞΥΓΟΝΟ !

Last edited:
θετικη εξελιξη! Αλλα εγω περιμενω να δω Hilton McDonald's και Starbucks στο φεγγαρι πρωτα.

Αλλα περα απο την πλακα να το πεταξω και αυτο: οταν με το καλο καταφερουν μετα απο μπολικες αποστολες με ρομποτ και containers τυπου "Lego" και αφου εχουν αρχισει την γεωπλασια.......οταν εδω θα γινεται μπουρδ..... ποιοι θα ειναι αυτοι που θα πανε πρωτοι να σωθουν? Οι αποστολες τοτε (οποτε και να ειναι αυτο) θα γινονται με κρατικα κεφαλαια ή ιδιωτικα; Δεν θα μαστε εδω αλλα εχει να πεσει πολυ κλαμα/γελιο. Το χουν παρει πολυ θερμα το θεμα παντως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τα κριτηρια για να πας θα ειναι τυπου Gattaca ή απλα θα πηγαινει ο πιο ματσωμενος;

δεν παιζει καποιο ρολο τωρα... ετσι σε δουλεια να βρισκομαστε

Γεωπλασια ..... ουτε για αστειο με την σημερινη γνωση και τεχνολογια.

Οσοι επενδυσουν απο σημερα να πανε να ζησουν στον Αρη και μαλιστα ΑΝΕΤΑ και ΧΛΙΔΑΤΑ
απλα εχασαν τα λεφτα τους (και την υγεια τους). Θα δωσουν βεβαια τα ονοματα τους σε
καθε γουβα, χαραδρα, υψωμα και καλντερα ...

Εσυ που τα ψαχνεις πιο πολυ αυτα πες μου πολυ λαικιστικα και μπακαλικα ...γιατι δεν εχω ιδεα.. ποσο δυσκολο ειναι να δημιουργησουμε ατμοσφαιρα? τι χρειαζεται που δεν εχουμε?

επιγραμματικα μην σε κουραζω ...σπρωξε με λιγο και θα το ψαξω μονος μου...

ρωτω γιατι βλεπω αυτο http://theemergingfuture.com/speed-technological-advancement.htm

και τιποτα δεν μου φαινεται απιαστο ονειρο

αν ειμαι τυχερος ισως ζησω 40 χρονια ακομα και οταν θα ειμαι 70ρης μαλλον θα χει ξεφυγει η κατασταση απο τεχνολογικης αποψης (και οχι μονο)

Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ζωή στον Άρη.

Ζωή = μικρόβια.

Οπουδήποτε έχει βρεθεί νερό στην γη, υπήρχε και ζωή (μικρόβια).

Θα είναι πολύ μεγάλη είδηση να βρεθεί ζωή σε άλλο πλανήτη.

Τι μορφή έχει, πως εξελίχθηκε, πως επιβιώνει σε τόσο δύσκολες συνθήκες κλπ.

Αυτή είναι η κύρια δουλειά της επιστήμης, να βρει τι υπάρχει.

nikosGX μεχρι εκει καταλαβαινω... δεν περιμενω να με τροποποιησουν γενετικα για να επιβιωσω στον Αρη...πιο πιθανο το βρισκω να φερουμε τον Αρη "στα μετρα μας". Ρωταω ποιο ειναι αυτο το μαραφετι που μας λειπει που θα μπορουσε να δημιουργισει ατμοσφαιρα σε εναν αφιλοξενο πλανητη και τι συνθηκες χρειαζεται για να δουλεψει? που κολαει το πραμμα βρε αδερφε... ετσι πολυ απλοικα.

Εσυ που τα ψαχνεις πιο πολυ αυτα πες μου πολυ λαικιστικα και μπακαλικα ...γιατι δεν εχω ιδεα.. ποσο δυσκολο ειναι να δημιουργησουμε ατμοσφαιρα? τι χρειαζεται που δεν εχουμε?

επιγραμματικα μην σε κουραζω ...σπρωξε με λιγο και θα το ψαξω μονος μου...

ρωτω γιατι βλεπω αυτο http://theemergingfuture.com/speed-technological-advancement.htm

Eπιγραμματικα λοιπον,
θελουμε 1 ατμοσφαιρα πιεση, 78% Aζωτο, 21% Οξυγονο, +40 C την ημερα μεχρι -40 C το βραδυ (πολυ χονδρικα)
και απορροφηση της υπεριωδους ακτινοβολιας απο κοντινα αστρα. Εξαιρετικα χονδρικα, ολα αυτα, γιατι υπαρχουν
και αλλα που δεν φαινονται εκ πρωτης αναλυσης. Ας πουμε, αν εχω ολα αυτα ΜΑΖΙ με ιους και μικροοργανισμους
που θα με αρρωστησουν (αποσυνθεσουν ?) μεσα σε μερικες μερες .... εκανα μια τρυπα στο νερο. Ετσι δεν ειναι ?

Καμπυλες τεχνολογικης προοδου δεν μου λενε πολλα πραγματα (αν και αρεσκομουν να χαλβαδιαζω παλιοτερα).
Γιατι χρειαζεσαι πολυ στοχευμενα τεχνολογικα αλματα για να πετυχεις αυτο που θελεις και ΟΧΙ γενικοτητες.

... δεν περιμενω να με τροποποιησουν γενετικα για να επιβιωσω στον Αρη...πιο πιθανο το βρισκω να φερουμε τον Αρη "στα μετρα μας".

Το αναποδο .... ισως αποδειχθει πιο ευκολο !
Δηλαδη να τροποποιηθεις γενετικα (σε λιγους αιωνες) ωστε να αντεχεις σε ανηκουστα περιβαλλοντα.
Σιγουρα πιο ευκολο απο το να βαλεις μπρος εναν "σταματημενο" πλανητη, να τον θερμανεις και να
τον προστατεψεις με ζωνες Van Hallen. ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ !

Last edited:
Τα περί μεταμόρφωσης ενός πλανήτη για να γίνει κατοικήσιμος γίνονται μόνο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αν ποτέ έχουμε τέτοιες δυνατότητες, θα τις χρησιμοποιήσουμε στην Σαχάρα κι όχι στον Άρη.

Χαχαχαχα .... ανπεκταμπλ ! ..... :flipout:

tumblr_mludv4VggC1ry46hlo1_r2_250.gif

Τα περί μεταμόρφωσης ενός πλανήτη για να γίνει κατοικήσιμος γίνονται μόνο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αν ποτέ έχουμε τέτοιες δυνατότητες, θα τις χρησιμοποιήσουμε στην Σαχάρα κι όχι στον Άρη.

Σιγα μην σε ρωτησουμε ! :laugh:
Στα ηλεκτρονικα παιχνιδια μαζευουμε points για το ποιος θα παει πρωτος ! Οχι για το ΑΝ θα παμε.
Αλλωστε στον Αρη δεν κινδυνευεις απο ισλαμικα κινηματα. Στην Σαχαρα .... τραβα εσυ για πειραματα ! :aetsch:
Αν και το κοντινοτερο περιβαλλον για τον Αρη ειναι το εσωτερικο της Ανταρκτικης αλλα ... τεσπα !

Ρε αυτό έψαχνα. Που το βρήκες?
:)

Βγαιναμε :proud: .... παλια ...