TCL C7K : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα.
Αγόρασα πρόσφατα την τηλεόραση του τίτλου στις 55΄΄. Έκανα κάποιες ρυθμίσεις και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο ως προς την εικόνα όσο και ως προς τον ήχο, αλλά όχι τόσο ως προς τις γωνίες θέασης.

Αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα: εκεί που βλέπω ένα πρόγραμμα στα κανάλια της digea, η τηλεόραση σβήνει τελείως και μετά από δύο-τρία δευτερόλεπτα επανέρχεται. Αυτό γίνεται μερικές φορές - όχι πολλές - και είναι εκνευριστικό. Έχω "κουμπώσει" πάνω της το smartbox της ΕΟΝ και κυρίως από εκεί βλέπω τα κανάλια της digea, αλλά δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό για τις διακοπές. To έχω παρατηρήσει με τον Apha, αλλά δεν έχω δοκιμάσει για πολλή ώρα και άλλα, ώστε να ξέρω ότι ευθύνεται το συγκεκριμένο κανάλι ή το μποξάκι της ΕΟΝ, ή αν είναι πρόβλημα της τηλεόρασης. Όση όμως ώρα έβλεπα 4k βίντεο από το youtube, δεν είδα να συμβαίνει.

Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

Ευχαριστώ!

Αν σβήνει τελείως και επανέρχεται μάλλον είναι το HDMI καλώδιο από το box προς την TV. Αν μαυρίζει μόνο το stream του EON αλλά τα μενού φαίνονται, τότε είναι από το stream του EON. Μάλλον το πρώτο όμως θα είναι.

Καλησπέρα.
Αγόρασα πρόσφατα την τηλεόραση του τίτλου στις 55΄΄. Έκανα κάποιες ρυθμίσεις και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο ως προς την εικόνα όσο και ως προς τον ήχο, αλλά όχι τόσο ως προς τις γωνίες θέασης.
Από VA panel μην περιμένεις καλές γωνίες θέασης, δες τη σχετική σελίδα στο Rtings για περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι ο λόγος που μέχρι σχετικά πρόσφατα υπήρχαν IPS panels σε τηλεοράσεις παρά το απαράδεκτο contrast τους (μόλις 1200:1 στην καλύτερη περίπτωση, με ακόμα και τα πιο φθηνά VA panels να έχουν το 4πλάσιο και τα περισσότερα VA panels το 6πλάσιο). Αναμενόμενα με την αυξανόμενη διάδοση του HDR, το IPS και τα χάλια contrast του (που ούτε για το SDR δεν έκαναν) πέθανε. Τώρα όσοι έχετε περίεργα σαλόνια όπου όλοι οι καναπέδες βλέπουν την τηλεόραση υπό γωνία, σκεφτείτε αλλαγή διακόσμησης.

Μαυρίζει τελείως για 2-3 δευτερόλεπτα. Μάλλον πρέπει να αλλάξω καλώδιο, έτσι; Θα το δοκιμάσω.

Ευχαριστώ πολύ!
Ασχετά με το αν καταφέρεις ή δεν καταφέρεις να το λύσεις, κάνε ένα ποστ σε τι κατάσταση είσαι, σκέφτομαι να πάρω τη συγκεκριμένη τηλεόραση για χρήση ως PC monitor, αλλά αν είναι να μου κάνει τέτοια προφανώς θα είναι άχρηστη.

• Like
Reactions: makis7
Τώρα όσοι έχετε περίεργα σαλόνια όπου όλοι οι καναπέδες βλέπουν την τηλεόραση υπό γωνία, σκεφτείτε αλλαγή διακόσμησης.
Eυτυχώς, οι δικοί μου καναπέδες είναι μια χαρά. Ο ένας "βλέπει" κατευθείαν μπροστά, και ο άλλος υπό μικρή γωνία, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ασχετά με το αν καταφέρεις ή δεν καταφέρεις να το λύσεις, κάνε ένα ποστ σε τι κατάσταση είσαι, σκέφτομαι να πάρω τη συγκεκριμένη τηλεόραση για χρήση ως PC monitor, αλλά αν είναι να μου κάνει τέτοια προφανώς θα είναι άχρηστη.
Όχι, είμαι βέβαιος ότι δεν θα σου κάνει τέτοια. Χθες έβλεπα για πολλές ώρες τα digea κανάλια και τα κρατικά μέσω κεραίας (όχι μέσω ΕΟΝ) και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Θα αλλάξω λοιπόν το hdmi καλώδιο, όπως είπε ο φίλος Athlon6401, και θα το ξαναδώ για θέαση καναλιών μέσω ΕΟΝ. Από εικόνα πάντως σκίζει, και ο ήχος της είναι εξαιρετικός. Αν θέλεις τη γνώμη μου, μη διστάσεις να την πάρεις.

• Like
Reactions: makis7
Πως είναι τα μαύρα χωρίς local dimming; Χαλβαδιάζω αυτή τη συγκεκριμένη τηλεόραση (εφόσον η C8K δεν βγαίνει στις 50 ίντσες που θέλω), αλλά επειδή δεν μου αρέσει το "εργοστασιακό backlight clouding" (δηλαδή το local dimming) και επειδή ούτως η άλλως το local dimming δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στα game modes (στις περισσότερες τηλεοράσεις), μάλλον αν την πάρω θα την δουλέψω χωρίς local dimming σε SDR περιεχόμενο (σε HDR περιεχόμενο το local dimming δεν το γλιτώνεις).

(αν ξέρεις πως να βρεις την επιλογή στα μενού να το απενεργοποιήσεις και αν έχεις όρεξη και χρόνο, αλλιώς αγνόησε την ερώτηση)

Λοιπόν το τσεκαρα .αρκετά καλό θα πω ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Νέος κάτοχος και εγώ στις 65΄. Χθες στήθηκε στον τοίχο όπου αντικατέστησε μια SONY 10ετίας. H SONY σημειωτέον δεν χάλασε αλλά μετακόμισε στους γονείς. Δεν περιμένω ανάλογη αξιοπιστία από την ΤCL αλλά και μια 7ετία - 8ετία να μου βγάλει ευχαριστημένος θα είμαι.

Αγοράστηκε δυστυχώς στα 1000€ (προσφορά BlackFriday!!) την ίδια στιγμή που οι τιμές στις ευρωπαικές αγορές, όπου σε αντίθεση με το ελλαδιστάν, λειτουργούν κανόνες ελεύθερης αγοράς και υγειούς ανταγωνισμού είναι αισθητά χαμηλότερες.

Εικόνα πολύ καλή σε SDR αλλά εκεί που παθαίνεις WTF είναι όταν την ταίσεις HDR content. Είναι απίστευτο το πόσο καλά μπορεί να διαχειριστεί πλέον μια LCD το φως και τα μαύρα! Έμεινα άναυδος καθώς δεν είχα προηγούμενη εμπειρία από HDR το οποίο στα μάτια μου φαίνεται σαν εντελώς νέα εμπειρία εικόνας. Υπερκορεσμένα χρώματα σε HDR για τα γούστα μου, θέλει βελτίωση σ αυτόν τον τομέα.

Αθλητικά από Cosmote sport 4k εικόνα βούτυρο που "ξυριζει¨. Βελτιωμένες αλλά όχι τέλειες γωνίες θέασης. Πολύ καλό το πάνελ όσον αφορά τις αντανακλάσεις. Επίσης, επιτέλους αξιοπρεπής ήχος από TV!!

Δυσκολεύομαι ειλικρινά να πιστέψω την ανάγκη ύπαρξης και συνέχισης της τεχνολογιας OLED στις τηλεοράσεις, με όλα αυτά τα εγγενή προβλήματά αξιοπιστίας τους.

Εκεί που συνάντησα πρόβλημα ήταν με την σύνδεση μέσω e-ARC με τον ολοκληρωμένο AV. Όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα να δώσω ήχο. Ο ενισχυτής ανάβει ταυτόχρονα με την ΤV αλλά δεν μπορώ να βρω πως θα στείλω ήχο. Επιλέγω σαν έξοδο ήχου το ARC αλλά δεν στέλνει ήχο, βγάζει μήνυμα ότι δεν εντόπισε συσκευή.

Εδώ ίσως μπορεί να με βοηθήσει ο bujinkan που έχει συνδέσει ηχόμπαρα. Εάν την έχεις συνδέσει με ARC μπορείς παρακαλώ να μου πεις τις ρυθμίσεις που χρειάζεται?

Νέος κάτοχος και εγώ στις 65΄. Χθες στήθηκε στον τοίχο όπου αντικατέστησε μια SONY 10ετίας. H SONY σημειωτέον δεν χάλασε αλλά μετακόμισε στους γονείς. Δεν περιμένω ανάλογη αξιοπιστία από την ΤCL αλλά και μια 7ετία - 8ετία να μου βγάλει ευχαριστημένος θα είμαι.

Αγοράστηκε δυστυχώς στα 1000€ (προσφορά BlackFriday!!) την ίδια στιγμή που οι τιμές στις ευρωπαικές αγορές, όπου σε αντίθεση με το ελλαδιστάν, λειτουργούν κανόνες ελεύθερης αγοράς και υγειούς ανταγωνισμού είναι αισθητά χαμηλότερες.

Εικόνα πολύ καλή σε SDR αλλά εκεί που παθαίνεις WTF είναι όταν την ταίσεις HDR content. Είναι απίστευτο το πόσο καλά μπορεί να διαχειριστεί πλέον μια LCD το φως και τα μαύρα! Έμεινα άναυδος καθώς δεν είχα προηγούμενη εμπειρία από HDR το οποίο στα μάτια μου φαίνεται σαν εντελώς νέα εμπειρία εικόνας. Υπερκορεσμένα χρώματα σε HDR για τα γούστα μου, θέλει βελτίωση σ αυτόν τον τομέα.

Αθλητικά από Cosmote sport 4k εικόνα βούτυρο που "ξυριζει¨. Βελτιωμένες αλλά όχι τέλειες γωνίες θέασης. Πολύ καλό το πάνελ όσον αφορά τις αντανακλάσεις. Επίσης, επιτέλους αξιοπρεπής ήχος από TV!!

Δυσκολεύομαι ειλικρινά να πιστέψω την ανάγκη ύπαρξης και συνέχισης της τεχνολογιας OLED στις τηλεοράσεις, με όλα αυτά τα εγγενή προβλήματά αξιοπιστίας τους.

Εκεί που συνάντησα πρόβλημα ήταν με την σύνδεση μέσω e-ARC με τον ολοκληρωμένο AV. Όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα να δώσω ήχο. Ο ενισχυτής ανάβει ταυτόχρονα με την ΤV αλλά δεν μπορώ να βρω πως θα στείλω ήχο. Επιλέγω σαν έξοδο ήχου το ARC αλλά δεν στέλνει ήχο, βγάζει μήνυμα ότι δεν εντόπισε συσκευή.

Εδώ ίσως μπορεί να με βοηθήσει ο bujinkan που έχει συνδέσει ηχόμπαρα. Εάν την έχει συνδέσει με ARC μπορείς παρακαλώ να μου πεις τις ρυθμίσεις που χρειάζεται?

Απλά συνδεσα την ηχομπαρα και έπαιξε . Στις ρυθμίσεις του ήχου μπορείς να βάλεις χειροκίνητα η αυτόματα να αναγνωρίζει . Εμένα στο αυτοματο μου την αναγνώρισε .
Πάρε και δώρο ρυθμίσεις για τα digeq

Λοιπον σας δινω τις ρυθμισεις μου που κατεληξα μετα απο πολυ ψαξιμο για τα καναλια τα επιγεια (digea)
picture mode :inteligent
brightness autoι
contrast 75
black level 50
gamma 2.4
automatic hdr off
micro contrast off
dynamic brightness off
color saturation 40
tint 60dynamic color offdigital noise reduction off

Εδώ ίσως μπορεί να με βοηθήσει ο bujinkan που έχει συνδέσει ηχόμπαρα. Εάν την έχεις συνδέσει με ARC μπορείς παρακαλώ να μου πεις τις ρυθμίσεις που χρειάζεται?
750 800 € στην ευρωπη 1000€ ακατεβατα ελλαδα .Ουτε black friday παιζει ,ασε που ειναι κι μη διαθεσιμη Απλα το στοκ για την συγκεκριμενη tcl 65+ ειναι αστειο με αποτελεσμα να τελειωνει σε μια βδομαδα κι να περιμενουμε 1-2 μηνες για στοκ ξανα. Σε 1,5 μηνα θα ανακοινωθουν τα νεα μοντελα tcl αρα του χρονου θα εχουμε στοκ στην c7k που θα ειναι περσινη. Ελπιζω η αντιπροσωπεια του χρονου να λυση το θεμα του στοκ κι των τιμων,γιατι θα ειναι η ιδια η TCL

Ευχαριστώ πολύ.

Ενδεχομένως το καλώδιο ή conflict με άλλη συνδεδεμένη συσκευή. Θα το κοιτάξω ξανά το βράδυ.
Λύθηκε το ζήτημα, ούτε καλώδιο ούτε conflict, είχα κουμπώσει το HDMI σε HDMI input του ΑV και περίμενα να παίξει.. Της νύχτας τα καμώματα.

Μια ερωτηση μετα απο αναγνωση των προηγουμενων ποστ , δεν ειδα να συνδεετε την τιβι με το AVR μεσω toslink, γιατι? δε χρειαζεται?
Εγω εχω συνδεση και τοςςλινκ και αρκ, κανω λαθος?

Μια ερωτηση μετα απο αναγνωση των προηγουμενων ποστ , δεν ειδα να συνδεετε την τιβι με το AVR μεσω toslink, γιατι? δε χρειαζεται?
Εγω εχω συνδεση και τοςςλινκ και αρκ, κανω λαθος?
Δε χρειάζεται και τα δύο, ένα από τα δύο.

Λοιπόν το τσεκαρα .αρκετά καλό θα πω ..

Και τελευταίο αλλά σημαντικό: Κάπου στο AVForum διάβασα ότι δεν υποστηρίζει σκληρούς δίσκους/στικάκια φορμαρισμένα σε exFAT ή NTFS, μόνο σε FAT32 (το οποίο δεν υποστηρίζει αρχεία μεγαλύτερα των 4GB)!

Ισχύει αυτό; Αν ισχύει, είναι μεγάλο fail για εμάς που θέλουμε ένα καλό media player ενσωματωμένο στην τηλεόραση, γιατί ως γνωστόν μια ταινία 4K HDR αποκλείεται να χωρέσει σε μόλις 4GB χώρου. Άρα αναγκαστικά πας σε εξωτερικό player, με όλα τα έξοδα που συνεπάγεται η αγορά ενός εξωτερικού player που υποστηρίζει 4K HDR και Dolby Vision (συν την απώλεια μιας HDMI θύρας).

Το exFAT ειδικά είναι μέρος του Linux kernel (που χρησιμοποιείται από το Android/Google TV) εδώ και χρόνια, είναι απαράδεκτο να μην το έχει.

Ξέχασα να πω ότι αν το media player της TCL δεν δουλέψει ούτε με NTFS ούτε με exFAT στικάκια, μπορείς αν θες να δοκιμάσεις με τις εφαρμογές VLC ή Kodi από το Play Store, just-in-case.

Last edited:
Καλησπέρα παιδιά ,
έχω αγοράσει την tcl 55 c7k,
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε κανάλια της digea δεν έχω την τέλεια ποιότητα κρυστάλλινης εικόνας ,αλλά κάνει blur θολώματα ειδικά όταν κουνιούνται τα άτομα ή η κάμερα όπως και επίσης στο ποδόσφαιρο που υπάρχει πολύ κινητικότητα είναι λες και βλέπω σε 720p, επίσης σε 4κ βίντεο ενω έχει καλή εικόνα πάλι υπάρχει θόρυβος σε μερικά σημεία της εικόνας.
Πιστευεται φταίει η τηλεόραση ή κάτι στις ρυθμίσεις μου ;

Καλησπέρα παιδιά ,
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε κανάλια της digea δεν έχω την τέλεια ποιότητα κρυστάλλινης εικόνας ,αλλά κάνει blur θολώματα ειδικά όταν κουνιούνται τα άτομα ή η κάμερα όπως και επίσης στο ποδόσφαιρο που υπάρχει πολύ κινητικότητα είναι λες και βλέπω σε 720p, επίσης σε 4κ βίντεο ενω έχει καλή εικόνα πάλι υπάρχει θόρυβος σε μερικά σημεία της εικόνας.

λογικά είναι θέμα ρυθμίσεων.
δοκίμασε τις παραπάνω που έχει βάλει ένας φίλος.

Καλησπέρα παιδιά ,
Εάν την έχεις "σκαλίσει" ενδεχομένως χάλασες κάτι στα motion settings, εάν δεν, δεν δικαιολογείται. Κάνε καλού κακού ένα hard reset και στήσε την ξανά.

Καλησπέρα παιδιά ,
κανε ενα reset να επανελθουν οι εργοστασιακες ρυθμισεις και μετα για τα επιγεια κανε αυτες τις ρυθμισεις
picture mode :inteligent
brightness auto
contrast 75
black level 50
gamma 2.4
automatic hdr off
micro contrast off
dynamic brightness off
color saturation 40
tint 60dynamic color offdigital noise reduction off