TCL C805 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα κ απο εμενα. Αγορασα σημερα την 65c805. Η εικονα της ειναι εξαιρετικη αν κ δεν προλαβα πολυ να παιξω με τις ρυθμισεις. Θα εκτιμουσα αν καποιος εχει ρυθμισεις να στειλει ή κανουν και αυτες απ το rtings για την 751G.

Κατι αλλο πολυ σημαντικο.
Τη συνδεσα με το PC μου με 20m HDMI 2.1 καλωδιο. Το PC φιανεται να την αναγνωριζει κανονικα καθως φαινεται στο nvidia control panel αλλα η τηλεοραση λεει no signal. Δοκιμασα ενα HDMI 2.0 που εχω και παιζει κανονικα. Υπαρχει καποια προσθετη ρυθμιση που πρεπει να γινει? Η καρτα ειναι RTX 3060Ti.

Πάρθηκε η 55" στα 600.

Λίγα είδα, αλλά δεν έχει dse, εχει πολύ δυνατό uniformity, πολύ ζωντανο χρώμα και φωτεινότητα.
Θα βρω ρυθμίσεις να την φέρω λίγο, θα πειραματιστώ κ θα επανέλθω.

Θα δοκιμάσω από εδώ κάποια πράγματα για να δούμε πως θα ανταποκριθει

Θα δοκιμάσω από εδώ κάποια πράγματα για να δούμε πως θα ανταποκριθει
Αυτές οι ρυθμίσεις δεν θα παίξουν καλά στην C805. Η qm850 φοράει 10-bit panel ενώ η C805 8-Bit+FRC οπότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό.
Movie mode και θερμοκρασία -5 είναι το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις χωρίς καλιμπραρίσμα ειδικά για το δικό σου panel. Όλες οι άλλες ρυθμίσεις εκτός από το local dimming στο off.

• Like
Reactions: Dim-sat
Έχεις δίκιο.

Κατέληξα σε απλές ρυθμίσεις, χαμηλή φωτεινότητα, local dimming high, black level 45, θερμοκρασία-5.
Έτσι έχω πολύ καλά μαύρα, ένταση, χωρίς να "ασπρίζει" καθόλου το panel και θα κάνω διορθώσεις με την θέαση.

Γενικά με βάση την τεχνολογία, μου φαίνεται μια χαρά.

Είμαι ευχαριστημένος.

Ας ποσταρει κάποιος αν έχει πειράματα πετυχημένα με μεγαλύτερη εμπειρία θέασης.

Κονσόλες θα τεστάρω Κυριακή.

Αυτές οι ρυθμίσεις δεν θα παίξουν καλά στην C805. Η qm850 φοράει 10-bit panel ενώ η C805 8-Bit+FRC οπότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό.
Movie mode και θερμοκρασία -5 είναι το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις χωρίς καλιμπραρίσμα ειδικά για το δικό σου panel. Όλες οι άλλες ρυθμίσεις εκτός από το local dimming στο off.
Καλησπέρα...επειδή βλεπω ότι έχεις κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά θα μπορούσες να προτείνεις κάποιες ρυθμίσεις αναλυτικά για sdr...hdr...game mode για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν μπορεί κάποιος παιδιά που έχει πετύχει τις ρυθμίσεις ας τις ποστάρει και εδώ !

Σε καποια βιντεο 4κ ή HDR σε σημεια που εχει μεγαλη λεπτομερεια καποια τρεμοπαιγματα πως αποφευγονται ?

Σε καποια βιντεο 4κ ή HDR σε σημεια που εχει μεγαλη λεπτομερεια καποια τρεμοπαιγματα πως αποφευγονται ?
Παράδειγμα πιο βίντεο? Να το δοκιμάσω και εγώ να δω αν τα κάνει

Παράδειγμα πιο βίντεο? Να το δοκιμάσω και εγώ να δω αν τα κάνει
πχ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
σε καποια σημεια

Το είδα λίγο αργά και δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω στην τηλεόραση. Αλλά το κατέβασα στο PC και μου κάνει τα ίδια. Η είναι το compression του YouTube που το χαλάει η θέλει κάποια ρύθμιση. Θα το ψάξω λίγο ακόμα αύριο

Το είδα και στο κινητό που κάνει το ίδιο και στην TV, να σου πω την αλήθεια στο PC με CPU decoding είναι ακόμα χειρότερο, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται. Πιστεύω έχει να κάνει με το πως τραβήχτηκε το βίντεο και το πως έγινε export και το πως μετά το άλλαξε ο αλγόριθμος του YouTube. Δεν έχει να κάνει με την τηλεόραση.

• Like
Reactions: adi32
Το είδα και στο κινητό που κάνει το ίδιο και στην TV, να σου πω την αλήθεια στο PC με CPU decoding είναι ακόμα χειρότερο, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται. Πιστεύω έχει να κάνει με το πως τραβήχτηκε το βίντεο και το πως έγινε export και το πως μετά το άλλαξε ο αλγόριθμος του YouTube. Δεν έχει να κάνει με την τηλεόραση.
ωραια, ευχαριστω
Το βλεπω σε αρκετα βιντεο (με το smarttube)

και πάλι καλά να λες που είναι μόνο αυτά τα προβλήματα, όταν μια κάμερα 4K τραβάει συμπιεσμένο γύρω στα 6-7 GB το λεπτό και αυτό το βίντεο είναι 6GB σύνολο για 1 ώρα βίντεο.. καταλαβαίνεις πόσο efficient είναι αυτοί οι αλγόριθμοι συμπίεσης 😋

Αυτό που έκανες είναι η πιο σωστή δοκιμή. Πολλοί ρίχνουν το φταίξιμο στην TV, θεωρώντας βέβαιο ότι το Youtube ανεβάζει "αψογα" videos. Αντίστοιχα θεματάκια υπάρχουν και με άλλα βίντεο "διανομών" από διάφορες πηγές του Ιντερνετ και codecs. Δοκιμάστε τα ίδια βίντεο και σε άλλες συσκευές και μπορείτε να δείτε τα ίδια "προβλήματα" που αναφέρετε για την C805.

• Like
Reactions: Paradice
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει καταφέρει να σύνδεση την τηλεόραση με wifi 5ghz, εμένα μου συνδέετε μόνο με wifi 2.4ghz.. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να παίζει; Ούτε απ το router μου μπαίνει σε 5ghz αλλα ουτε και απ Hotspot του κινητού μου.. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Στις προδιαγραφές λέει ότι υποστηρίζει 2.4 και 5ghz συνδέσεις..

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει καταφέρει να σύνδεση την τηλεόραση με wifi 5ghz, εμένα μου συνδέετε μόνο με wifi 2.4ghz.. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να παίζει; Ούτε απ το router μου μπαίνει σε 5ghz αλλα ουτε και απ Hotspot του κινητού μου.. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Στις προδιαγραφές λέει ότι υποστηρίζει 2.4 και 5ghz συνδέσεις..
Μια χαρά μπαίνει και στην 5άρα μπάντα. Δοκίμασε να βάλεις στο ρούτερ σου "σταθερό" κανάλι και με μικρό νούμερο (π.χ. 36, 40, 48 κλπ) και όχι "αυτόματο" που πολύ πιθανόν να έχει. Για τον λόγο αυτό βέβαια πρέπει να μπεις στο interface του ρούτερ σου.

Έχεις κάνει firmware update στην τηλεόραση? Πριν ένα χρόνο είχε θέμα η C805 δεν έβλεπε τα DFS κανάλια, αλλά μετά από κάποιο σημείο το φτιάξανε και παίζει κανονικά. Μπορείς να βάλεις και αυτήν την εφαρμογή στην τηλεόραση για να δεις τι δίκτυα βρίσκει και σε τι κανάλια -> https://analiti.com/

Παιδιά, έχω την 508 δύο μέρες. Λίγο πολύ, σχετικά καλά. Βέβαια εικόνα φανταστική. Σήμερα μου έκανε και αναβάθμιση από μόνη της.
Το πρόβλημα μου είναι πως δεν μπορώ να φτιάξω κατηγορίες για τά κανάλια και να τα αριθμισω. Ίσως να είμαι εγώ το πρόβλημα.

Παιδιά, έχω την 508 δύο μέρες. Λίγο πολύ, σχετικά καλά. Βέβαια εικόνα φανταστική. Σήμερα μου έκανε και αναβάθμιση από μόνη της.
Το πρόβλημα μου είναι πως δεν μπορώ να φτιάξω κατηγορίες για τά κανάλια και να τα αριθμισω. Ίσως να είμαι εγώ το πρόβλημα.