TCL C805 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάτοχος της 55αρας C805 εδω και 15 μέρες,το πρόβλημα που έχω βρεί ειναι οτι τήν έχω συνδέσει με ARC σε home cinema και αρκετές φορές οταν αλλαζει η μορφη ηχου π.χ. απο DTS σε AC3 κόβετε ο ήχος..
για να επανέλθει πρέπει να μπω στις ρυθμίσεις να αλλάξω έξοδο ήχου απο ARC σε εσωτερικό ηχείο , να ακούσω τον ήχο απο το ηχείο της τηλεόρασης και μετά να ξαναβάλω έξοδο σε ARC...
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος ? είναι BUG του λογισμικού ή προβλημα hardware ?

Οσο αφορά τις ρυθμίσεις εικόνας εγώ χρησιμοποιησα αυτές και έχει πολύ καλή εικόνα https://tvmaniacos.com/threads/tcl-75-c755-c805-review-por-avmaniacos-com.1422/

Δεν έχω ενισχυτή αλλά έχω παρατηρήσει κάτι άλλο σε σχέση με τον ήχο στη δική μου πενηντάρα όταν έχω preset για παράδειγμα ταινία και αλλάξω από τηλεοπτικό σήμα σε κάποια άλλη πηγή hdmi και αντίστροφα ο ήχος πέφτει σε ένταση και αν παω πάλι μέσα στα preset και αλλάξω από ταινία σε κάποιο άλλο preset ο ήχος επανέρχεται στην αρχική του ένταση.

Κάτοχος της 55αρας C805 εδω και 15 μέρες,το πρόβλημα που έχω βρεί ειναι οτι τήν έχω συνδέσει με ARC σε home cinema και αρκετές φορές οταν αλλαζει η μορφη ηχου π.χ. απο DTS σε AC3 κόβετε ο ήχος..
για να επανέλθει πρέπει να μπω στις ρυθμίσεις να αλλάξω έξοδο ήχου απο ARC σε εσωτερικό ηχείο , να ακούσω τον ήχο απο το ηχείο της τηλεόρασης και μετά να ξαναβάλω έξοδο σε ARC...
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος ? είναι BUG του λογισμικού ή προβλημα hardware ?

Οσο αφορά τις ρυθμίσεις εικόνας εγώ χρησιμοποιησα αυτές και έχει πολύ καλή εικόνα https://tvmaniacos.com/threads/tcl-75-c755-c805-review-por-avmaniacos-com.1422/
Σπύρος πολύ ευχάριστο το site που παρέθεσε. Δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ακόμα τις ρυθμίσεις βέβαια...

Όποιος θέλει να κάνει αναβάθμιση στην τηλεόραση μέσω δικτύου... Απλά πηγαίνετε Κανάλια και Είσοδοι και αλλάξτε την χώρα σε Ιταλία. Εγώ μόλις κατέβασα την 412

• Like
Reactions: xloupas
Καλησπέρα θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Έχω δει τα updates που βγαίνουν στο telegram ειναι ασφαλή/official?

Έχεις βάλει passthrough στην έξοδο eARC? Είναι στις ρυθμίσεις του digital output sound. Μάλλον χρειάζεσαι και HDMI 2.1 για καλό και για κακό. Στο Auto δεν θα παίζει σωστά.

Καλημέρα , έχω βάλει passthrough και καλώδιο hdmi 2.1 αλλα στην επιλογή 1.4 ή 2.1 έχω auto θα δοκιμάσω και καρφομένο 2.1 εαν και ο ενισχυτής μου είναι παλιος και σίγουρα δεν είναι 2.1, εαν και φοβάμαι πως είναι γενικό θέμα του android tv, διαβάζω παρόμοια προβληματα και σε sony...

Καλημέρα , έχω βάλει passthrough και καλώδιο hdmi 2.1 αλλα στην επιλογή 1.4 ή 2.1 έχω auto θα δοκιμάσω και καρφομένο 2.1 εαν και ο ενισχυτής μου είναι παλιος και σίγουρα δεν είναι 2.1, εαν και φοβάμαι πως είναι γενικό θέμα του android tv, διαβάζω παρόμοια προβληματα και σε sony...

Προσωπικά δεν έχω δει να κόβεται ο ήχος. Αλλά πως ξέρεις ότι αλλάζει από DTS σε AC3? Παίζεις αρχεία από δίσκο? Προσπαθώ να καταλάβω το πως δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Εγώ μόνο για streaming χρησιμοποιώ την TV (Netflix, Apple TV, Prime Video, Kodi), τα υπόλοιπα τα κάνω από κινητό και PC (Spotify, Apple music, MPV passthrough για τα κατεβασμένα)

edit: by the way δεν χρειάζεται να μπαίνεις στις ρυθμίσεις για να αλλάξεις το output, στο τηλεκοντρόλ έχει το εικονίδιο με την λίστα (3 γραμμές), το πατάς και βγαίνει το menu

Last edited:
Πρόβλημα αφού πέρασα την 412 χθες: Συνεχείς μικροδιακοπές του ήχου (ανά 10 περίπου δευτερόλεπτα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου). Το κάνει με οτιδήποτε υλικό: είτε τηλεοπτικό κανάλι είτε οποιαδήποτε εγκατεστημένη εφαρμογή είτε με εξωτερική πηγή συνδεδεμένη σε HDMI είσοδο.
Πέρασα σήμερα και την 420 και συνεχίζει το πρόβλημα.
Καμία ιδέα κανείς ή πάω για σέρβις;

Πρόβλημα αφού πέρασα την 412 χθες: Συνεχείς μικροδιακοπές του ήχου (ανά 10 περίπου δευτερόλεπτα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου). Το κάνει με οτιδήποτε υλικό: είτε τηλεοπτικό κανάλι είτε οποιαδήποτε εγκατεστημένη εφαρμογή είτε με εξωτερική πηγή συνδεδεμένη σε HDMI είσοδο.
Πέρασα σήμερα και την 420 και συνεχίζει το πρόβλημα.
Καμία ιδέα κανείς ή πάω για σέρβις;
Οταν κάνεις τέτοιες αναβαθμισεις πολλές φορές συνιστάται να κάνεις reset τα πάντα...υπάρχουν και ειδικα μενού (με πάτημα πλήκτρων)...βέβαια αυτό σημαίνει και επανεγκατάσταση των πάντων...λίγο άβολο βέβαια. Πριν από αυτό όμως.....την έκλεισες έστω και 1 φορά με ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΑΤΗΜΑ του ON/OFF ??? Αυτό από μόνο του πολλές φορές λύνει διάφορα θεματάκια.

Αν θελετε την ησυχια σας μην κανετε αναβαθμισεις αν ειστε ευχαριστημενοι (σε καθε συσκευη pc τιβι κινητο κλπ)
Δεν προκειται να δειτε κατι καλυτερο , το πιθανοτερο ειναι να βλαστηματε μετα και να φατε μερες μεχρι να πατε εκει που εισασταν , αν πατε
Εμενα μια φορα ειχε κανει απο μονη της εχω τις ειχα απενεργοποιησει και ψαχνω τροπο να μη ξαναγινει αυτο

• Like
Reactions: protrudi
Καλησπερα κ απο εμενα. Αγορασα σημερα την 65c805. Η εικονα της ειναι εξαιρετικη αν κ δεν προλαβα πολυ να παιξω με τις ρυθμισεις. Θα εκτιμουσα αν καποιος εχει ρυθμισεις να στειλει ή κανουν και αυτες απ το rtings για την 751G.

Κατι αλλο πολυ σημαντικο.
Τη συνδεσα με το PC μου με 20m HDMI 2.1 καλωδιο. Το PC φιανεται να την αναγνωριζει κανονικα καθως φαινεται στο nvidia control panel αλλα η τηλεοραση λεει no signal. Δοκιμασα ενα HDMI 2.0 που εχω και παιζει κανονικα. Υπαρχει καποια προσθετη ρυθμιση που πρεπει να γινει? Η καρτα ειναι RTX 3060Ti.
Εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα φίλε μου με την 805 καλώδιο hdmi απο pc 15m version 2.1 και κάρτα γραφικών geforce gtx 1050 ti . . . . Βρήκες κάποια άκρη?

Εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα φίλε μου με την 805 καλώδιο hdmi απο pc 15m version 2.1 και κάρτα γραφικών geforce gtx 1050 ti . . . . Βρήκες κάποια άκρη?
Τα μεγάλα καλώδια έχουν είσοδο έξοδο δεν δουλεύει και από τις δύο πλευρές, δοκίμασε να αλλάξεις το source και το destination να δεις αν φτιάξει.. το είχα προτείνει στον φίλο σε γειτονικό φορουμ και του δούλεψε απλά δεν το έγραψε εδώ

• Like
Reactions: gious21
Οταν κάνεις τέτοιες αναβαθμισεις πολλές φορές συνιστάται να κάνεις reset τα πάντα...υπάρχουν και ειδικα μενού (με πάτημα πλήκτρων)...βέβαια αυτό σημαίνει και επανεγκατάσταση των πάντων...λίγο άβολο βέβαια. Πριν από αυτό όμως.....την έκλεισες έστω και 1 φορά με ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΑΤΗΜΑ του ON/OFF ??? Αυτό από μόνο του πολλές φορές λύνει διάφορα θεματάκια.
Εννοείται ότι την έχω κλείσει και πλήρως. Έχω υπόψιν μου να δοκιμάσω βεβαίως και την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αλλά έλεγα μήπως το αποφύγω. Δεν το βλέπω να γίνεται, όμως, οπότε αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία πριν το σέρβις.

Τα μεγάλα καλώδια έχουν είσοδο έξοδο δεν δουλεύει και από τις δύο πλευρές, δοκίμασε να αλλάξεις το source και το destination να δεις αν φτιάξει.. το είχα προτείνει στον φίλο σε γειτονικό φορουμ και του δούλεψε απλά δεν το έγραψε εδώ
ευχαριστώ φίλε μου θα το δοκιμάσω και επιστρέφω.....

Φιλε μου χίλια ευχαριστώ αυτό ηταν τα είχα βαλει ανάποδα ... δείχνει κανονικα τώρα. Οσο αφορα τις ρυθμίσεις τωρα δεν ξερω αν πρεπει να πειράξω κατι απο την κάρτα γραφικών.

• Like
Reactions: Paradice
Καλημέρα ,εχω την tcl 805 65 ίντσες εδώ και 20 ημέρες ...δεν ξερω ti firmwire εχει ..η θέαση σε 4κ απο youtube πολύ καλή, με οπτική ινα απο cosmote tv έβγαλε dd και dts ...μια χαρά ,εχω ενισχυτή 10ετιας SONY STB 840 ...το πρόβλημα μου είναι με τη θύρα usb 2 καινούργιους σκληρούς δίσκους της seagate με mkv αρχεια 4κ τους βγάζει κατεστραμμένους ενώ στο λαπτοπ παίζουν μια χαρά, τους συνέδεσα μέσω 7 θέσεων hub νέο της tp link usb 3.0 7 port hub με τροφοδοτικο ...χθες έπαιζε κανονιά 4κ ταινία 3 ωρες μετα απο ένα 'βαλε βγάλε του σκληρού δισκου της powertech τον δείχνει γεμάτο αλλά χωρίς περιεχόμενο ....οπως καταλαβατε εχω απογοητευτει απο το USB ....καμια ιδεα τι παιζει? θελει αλλαγη firmwire ? Δεν εχω γνωσεις ιδιαιτερες ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτερων ...για καθε συμβουλη προταση f23ac4ed-0080-43d5-a818-a8c5b3bb1c10.jpg5c3a3090-3500-469b-9fa8-e043fc7f4dcc.jpg

Attachments

• 735b73bc-a2d7-404a-8d40-f9204c5c5225.jpg
    735b73bc-a2d7-404a-8d40-f9204c5c5225.jpg
    68.3 KB · Views: 6
  • 1cce87fa-85fd-4c32-8153-703d18c9bfc1.jpg
    1cce87fa-85fd-4c32-8153-703d18c9bfc1.jpg
    78 KB · Views: 5
Οι δίσκοι σε τι format είναι διαμορφωμένοι; Δεν παίζουν στην τηλεόραση όλα.
Επίσης έχουν δικό τους τροφοδοτικό ή μήπως είναι 2,5άρηδες με τροφοδοσία USB;

• Like
Reactions: thanatza
Εννοείται ότι την έχω κλείσει και πλήρως. Έχω υπόψιν μου να δοκιμάσω βεβαίως και την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αλλά έλεγα μήπως το αποφύγω. Δεν το βλέπω να γίνεται, όμως, οπότε αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία πριν το σέρβις.
Απαντώ στον εαυτό μου, για να υπάρχει σε περίπτωση που κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Έστρωσε ο ήχος με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

• Like
Reactions: Paradice
Eχω παραγγειλει την 75αρα και αν καποιος κατοχος μπορει να μετρηση και να μου πει ποσα εκατοστα αποσταση ειναι το κατω μερος της
τηλεορασης ως τις κατω τρυπες στην πλατη της συσκευης εκει που βιδωνει η βαση τοιχου... Εχω ηδη βαση 400x400 στην τηλεοραση που εχω
τωρα και ταιριαζει και στην καινουρια, απλα εχω απο κατω επιπλο και δεν ξερω αν χωραει. Δεν βρηκα καπου τη συγκεκριμενη πληροφορια.

Προσωπικά δεν έχω δει να κόβεται ο ήχος. Αλλά πως ξέρεις ότι αλλάζει από DTS σε AC3? Παίζεις αρχεία από δίσκο? Προσπαθώ να καταλάβω το πως δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Εγώ μόνο για streaming χρησιμοποιώ την TV (Netflix, Apple TV, Prime Video, Kodi), τα υπόλοιπα τα κάνω από κινητό και PC (Spotify, Apple music, MPV passthrough για τα κατεβασμένα)

edit: by the way δεν χρειάζεται να μπαίνεις στις ρυθμίσεις για να αλλάξεις το output, στο τηλεκοντρόλ έχει το εικονίδιο με την λίστα (3 γραμμές), το πατάς και βγαίνει το menu
Ναι είναι αρχεία απο δίσκο και τα παίζω με kodi, με 2.1 δεν επαιξε καθόλου... είναι παλιός ο ενισχυτής.
Το πρόβλημα το κάνει και στο youtube και στα κανάλια...δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε...μου έχει σπάσει τα νευρα..
οταν παταω το εικονίδιο με τις 3 γραμμές δεν υπάρχει η επιλογή για το output.