TCL C805 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά πώς ενεργοποιούμε & χρησιμοποιούμε την υβριδική;
Φίλε Γιάννη (ή μήπως Κ???;)) ...επειδή φαίνεται τα θέλεις "λιανά"...Πας "Γρανάζι/Ρυθμισεις- Σύστημα - Ρυθμίσεις HbbTV"....Εκεί ενεργοποίησε τουλάχιστον τις 2 πρώτες επιλογές.
Όταν αλλάζεις/βάζεις κανάλι θα σου δείχνει κάτω σε μικρό παράθυρο την εικόνα για το HbbTV/Υβριδική του καναλιού (για κάποια δεύτερα). Για να μπεις στο Μενού Υβριδικής - πατάς το ΚΟΚΚΙΝΟ κουμπάκι του τηλεχειριστήριου (το ίδιο πατάς για να βγεις).
Προς το παρόν δεν μπορείς να πλοηγηθείς στο Open Hybrid...έχω πει πως....υπάρχει βέβαια και η ανέξοδη χρήση του smartphone για τον ίδιο σκοπό...Όποιος έχει δουλέψει με Android TVbox ξέρει τι εννοώ:)

Καλησπέρα σε όλους, εγώ πήρα στην tcl greece, είπα για τα θεματά περί υβριδικής και άμεσα την Παρασκευή που μας πέρασε ήρθε τεχνικός και μου πέρασε αναβάθμιση την 401...
Στο open παραμένει το θέμα, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος, το θέμα είναι ότι έπρεπε να στησω εξαρχής apps και λογαριασμό google, αλλά δεν έχασε ρυθμίσεις, δυστυχως δεν ήμουνα εδώ για να δω τι έκανε και πως.

• Like
Reactions: gkpapad and ath156
Καλησπέρα σε όλους, εγώ πήρα στην tcl greece, είπα για τα θεματά περί υβριδικής και άμεσα την Παρασκευή που μας πέρασε ήρθε τεχνικός και μου πέρασε αναβάθμιση την 401...
Στο open παραμένει το θέμα, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος, το θέμα είναι ότι έπρεπε να στησω εξαρχής apps και λογαριασμό google, αλλά δεν έχασε ρυθμίσεις, δυστυχως δεν ήμουνα εδώ για να δω τι έκανε και πως.
νομιζα η 143 ηταν η τελευταια!!!

νομιζα η 143 ηταν η τελευταια!!!
Έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο η 401 και μάλιστα στο "καπάκι" η 404 !!!! Όμως όλοι μιλούσαν για πιθανές Beta εκδόσεις. Δεν τις έβαλα εδώ λόγω ακριβώς της πιθανότητας να είναι απλώς beta....άσε που είναι αξιοπερίεργο το "πήδημα" από αριθμό 143 σε 401 και 404.....δικιές τους είναι ότι αριθμό θέλουν και βάζουν φυσικά:)

Πάντως όσοι έχετε Android Smartphone είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε και την Υβριδική του OPEN με αυτό....δεν χρεάζεστε επιπλέον εξοπλισμό (π.χ. airmouse, i8 mini touchpad+keyboard Κλπ);)

εγω ξανα περασα μονος μου την νεότερη εκδοση την 404...εχουν αλλαξει καποια πραγματακια οπως η ρυθμιση black level...δεν λειτουργει τοσο καλα πλεον, υπαρχει θολουρα στην εικονα και δεν φευγει ουτε με αυτη τη ρυθμιση..γενικα παλι το local dimming κανει τα δικα του,δεν λειτουργει σωστα ο αλγοριθμος...το εχω πει και θα το ξανα πω, η 127 εκδοση ηταν η καλυτερη,ολα πηγαιναν ρολόι..απο εκει και μετα στην δικη μου tv ηρθε η κατηφορα και δε ξερω καν αν ειναι σωστα αυτα τα νέα δηθεν UPDATES που περναω μονος μου με στικακι...μπορει να φταιει και η μητρικη της τηλεορασης και να εχει φαει bug..οπως και να χει σκουρα τα πραγματα πλεον.

Καλησπέρα.

Αγόρασα την 55C805. Τι ρυθμίσεις προτείνετε να κάνω για τα χρώματα, για την ανάλυση κτλ? Ακόμη και για τον ήχο τι προτείνετε? Επίσης για τις διαφημίσεις τι μπορώ να κάνω ώστε να μην εμφανίζονται στο youtube κτλ. Η έκδοση είναι V8-T653T01-LF1V028

Last edited:
Καλησπέρα.

Αγόρασα την 55C805. Τι ρυθμίσεις προτείνετε να κάνω για τα χρώματα, για την ανάλυση κτλ? Ακόμη και για τον ήχο τι προτείνετε? Επίσης για τις διαφημίσεις τι μπορώ να κάνω ώστε να μην εμφανίζονται στο youtube κτλ. Η έκδοση είναι V8-T653T01-LF1V028-417. Επίσης στο μενου product information στο model number έχει 55c755 έτσι πρέπει να είναι?

Καλησπέρα.

Αγόρασα την 55C805. Τι ρυθμίσεις προτείνετε να κάνω για τα χρώματα, για την ανάλυση κτλ? Ακόμη και για τον ήχο τι προτείνετε? Επίσης για τις διαφημίσεις τι μπορώ να κάνω ώστε να μην εμφανίζονται στο youtube κτλ. Η έκδοση είναι V8-T653T01-LF1V028
φιλε αυτο για τις ρυθμισεις για χρωματα ποιοτητα εικονας κλπ ειναι μεγαλη κουβεντα..καθε τηλεοραση και καθε μοναδα ξεχωριστα ειναι διαφορετικη..παραθετω απο κατω τις δικες μου ρυθμισεις που γενικα εχω πειραματιστει απειρα γτ με τα updates που εχει παρει η τηλεοραση καπως εχει αλλαξει η ποιοτητα της εικονας..τελος παντων..

για sdr περιεχομενο εχω picture mode vivid
BRIGHTNESS 100
CONTRAST 80
BLACK LEVEL 47
DYNAMIC CONTRAST OFF
BLACK STRECH OFF
DYNAMIC BRIGHTNESS OFF
LOCAL DIMMING HIGH
LOCAL CONTRAST OFF
GAMMA 1
COLOUR SATURATION 60
TINT 50 (ΔΕ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΕΝΙΚΑ)
COLOUR TEMPERATURE 0
**CLARITY SETTINGS OLA STO OFF KAI TO SHARPNESS 0!
MOTION CLARITY (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ)
BLUR REDUCTION 10
JUDDER REDUCTION 7

EXPERT CALIBRATION
COLOUR SPACE NATIVE

*SOS ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ENERGY SAVING

**ΓΙΑ HDR-DOLBY VISION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CONTRAST ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 100

**ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ PICTURE MODE MOVIE..EINAI ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ..ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΗΧΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ DYNAMIC MODE..ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΗΧΟΜΠΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΗΧΟ

Last edited:
  • Like
Reactions: tengai
εγω ξανα περασα μονος μου την νεότερη εκδοση την 404...εχουν αλλαξει καποια πραγματακια οπως η ρυθμιση black level...δεν λειτουργει τοσο καλα πλεον, υπαρχει θολουρα στην εικονα και δεν φευγει ουτε με αυτη τη ρυθμιση..γενικα παλι το local dimming κανει τα δικα του,δεν λειτουργει σωστα ο αλγοριθμος...το εχω πει και θα το ξανα πω, η 127 εκδοση ηταν η καλυτερη,ολα πηγαιναν ρολόι..απο εκει και μετα στην δικη μου tv ηρθε η κατηφορα και δε ξερω καν αν ειναι σωστα αυτα τα νέα δηθεν UPDATES που περναω μονος μου με στικακι...μπορει να φταιει και η μητρικη της τηλεορασης και να εχει φαει bug..οπως και να χει σκουρα τα πραγματα πλεον.
Σου έχω απαντήσει στο avforums πως θα εγκαταστήσεις IMG/PKG firmware.

Σου έχω απαντήσει στο avforums πως θα εγκαταστήσεις IMG/PKG firmware.
φιλαρακι εκανα ολα τα βηματα οπως τα ειπες και εχω να πω οτι με εσωσες! η τηλεοαση ξανα πηρε τα πανω της..! εβαλα την 121 για αρχη και δν εχει καμια σχεση η ποιοτητα της εικονας με την 404 εκδοση! ισως καποια στιγμη περασω κ την 127 ή την 135 αλλα προς το παρον ειμαι οκ ετσι! σε ευχαριστω πολυ εκτιμω που αφιερωσες χρονο για να με βοηθησεις

Γενικά η τηλεόραση πως τα πηγαίνει από dse?
αυτο νομιζω ειναι καθαρα θεμα τυχης διοτι καθε μοναδα συνηθως ειναι διαφορετικη, εμενα ειναι σε πολυ καλα επιπεδα και απο θεμα dse και blooming..τωρα αν παρεις την tv και ειναι απαραδεκτη απο τετοια θεματα νομιζω μπορεις να την αλλαξεις.

φιλε αυτο για τις ρυθμισεις για χρωματα ποιοτητα εικονας κλπ ειναι μεγαλη κουβεντα..καθε τηλεοραση και καθε μοναδα ξεχωριστα ειναι διαφορετικη..παραθετω απο κατω τις δικες μου ρυθμισεις που γενικα εχω πειραματιστει απειρα γτ με τα updates που εχει παρει η τηλεοραση καπως εχει αλλαξει η ποιοτητα της εικονας..τελος παντων..

για sdr περιεχομενο εχω picture mode vivid
BRIGHTNESS 100
CONTRAST 80
BLACK LEVEL 47
DYNAMIC CONTRAST OFF
BLACK STRECH OFF
DYNAMIC BRIGHTNESS OFF
LOCAL DIMMING HIGH
LOCAL CONTRAST OFF
GAMMA 1
COLOUR SATURATION 60
TINT 50 (ΔΕ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΕΝΙΚΑ)
COLOUR TEMPERATURE 0
**CLARITY SETTINGS OLA STO OFF KAI TO SHARPNESS 0!
MOTION CLARITY (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ)
BLUR REDUCTION 10
JUDDER REDUCTION 7

EXPERT CALIBRATION
COLOUR SPACE NATIVE

*SOS ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ENERGY SAVING

**ΓΙΑ HDR-DOLBY VISION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CONTRAST ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 100

**ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΣ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ PICTURE MODE MOVIE..EINAI ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ..ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΗΧΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ DYNAMIC MODE..ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΗΧΟΜΠΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΗΧΟ
ευχαριστώ. θα δοκιμάσω αυτές τις ρυθμίσεις... Να ρωτήσω και κάτι ακόμη, σε όλα τα κανάλια όταν μπαίνω στο hbbtv και πατήσω να δω ένα επεισόδιο τότε μου βγάζει ένα μικρό παράθυρο πάνω δεξιά, υπάρχει τρόπος να μεγαλώσει ή έτσι λειτουργεί το hbbtv?

Υπαρχει τροπος να αλλαξω στο τηλεκοντρολ καποιο ανοιγμα εφαρμογης ?
Πχ πατωντας το prime video να ανοιγει κατι αλλο

στη δικη μου απ οτην αρχη δεν εμφανιζει τις πληροφοριες προγραμματος σε ΑΝΤ1 - ΜΕGA και αλλο ενα που δε θυμαμαι τωρα.... συμβαινει και σε κανενα αλλο αυτο?