Teac UD-503

Οκ τότε.
Εγω βέβαια μιλάω για τα "αλλα" σώματα,τα ψιλοτοτισμένα,αλλα αυτο ειναι απλώς γούστο (ναι,και λαθος αλλα ωραίο λαθος).

Re: Απάντηση: Teac UD-503

Μετά τον αποχωρισμό μου από το Teac πρίν λίγη ώρα θα γράψω μερικές εντυπώσεις ,αφού έζησα μαζί του για 24 ώρες
Θα χωρίσω τις εντυπώσεις σε δύο μέρη
Α] πηγή το touch -HP 2760 - ifi i usb power -Teac - ενισχυτής
Το Touch το βρήκε αμέσως και συνδέθηκε και άρχισε να παίζει .
Πολύ ζωντανό άκουσμα ,με εξαιρετική έκταση προς τα επάνω ,αρκετό χαμηλό .
Εδώ παρουσίασε την εξαιρετική του ικανότητα να <ροκάρει> .Φωνές ,όργανα ,σκηνή εξαιρετικά τοποθετημένα [πάντα στα πλαίσια των περιορισμών του χώρου και του συστήματος μου] .Χαιρόσουν να ακούς ροκιές
Σε συμφωνικά έργα <ζωντάνεψε> κάποιες παλιές ηχογραφήσεις δίνοντας αέρα στίς φωνές και στη σκηνική παρουσία ,αλλά και στη σωστή τοποθέτηση των οργάνων .Στίς κάπως πιό προσεγμένες -νεότερες κάπου δε τα πήγε καλά
Εκεί πού άλλαξε όψη ήταν σε μουσικές με πιάνο-φωνή ,όπου μόνο σε πολύ καλές ηχογραφήσεις μπορούσες να το ακούσεις απλά Οσο πιό ατμοσφαιρικό ήταν το τραγούδι ,τόσο <αντιδρούσε> ,λές και το απεχθανόταν .Σε κάποιες ηχογραφήσεις Φλέρυ Νταντωνάκη [π.χ] το άλλαζες -δεν μπορούσες να το αντέξεις
Συμπέρασμα για μένα ,όσον αφορά το Touch ότι είναι εξαιρετικός αναπαραγωγός για ροκιές και παρόμοιες μουσικές
Επιπλέον ένα μείον ήταν αρνήθηκε πεισματικά να αναπαράγει αρχεία υψηλής ανάλυσης vbr
B] πηγή macbook air 2013 - i usb power -teac -ενισχυτής ,software player audirvana,
Εδώ υπήρξε η πλήρης μεταμόρφωση .Ήρθαν τα πάνω -κάτω
Άρχισε να γίνεται ατμοσφαιρικότατο σε μπαλάντες και μικρά ορχηστρικά σύνολα πού παίζανε παρόμοιες μουσικές,έφθανε στα όρια του <μελιού>
Έπαιξε πολύ καλά σε συμφωνικά έργα -όπερες ,χάνοντας κάπως τη σαφή τοποθέτηση των οργάνων και φωνών
Και φυσικά σταμάτησε να ροκάρει
Έπαιξε κανονικότατα όλα τα αρχεία ,πού προηγουμένως δεν έπαιζε και φυσικά κάποια δείγματα dsf

Δε δοκίμασα jriver ,όπου πιθανώς δεν θα υπήρχαν οι τόσο έντονες ακουστικές διαφορές .

Για μένα το Teac είναι τιμιότατο και μέ λίγο ψάξιμο μπορεί να ικανοποιήσει μεγάλο μέρος ακροατών

Τό μεγάλο μείον του η κακή του σχέση με το touch γιατί μού έκανε και δύο αναίτιες αποσυνδέσεις ,χωρίς λόγο και φυσικά η αδυναμία του να παίξει αρχεία vbr[ γι αυτό κρατώ κάποια επιφύλαξη μήπως και λυθεί μέσα από το software του touch]

Σαν υστερόγραφο
Φυσικά ο Θανάσης να μη πουλήσει τον pass σε καμμία περίπτωση

Το Audirvana το είχες να κάνει upsampling ή έπαιζε bit perfect?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Teac UD-503

Το Audirvana το είχες να κάνει upsampling ή έπαιζε bit perfect?

Δημήτρη τώρα είδα τίς ρυθμίσεις ,δεν έκανε upsampling

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης το δοκίμασες χωρίς το ifi;;

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Oχι ,το ifi μπορεί να βοήθησε ή απλά να μη το επιρρέασε
Σε δοκιμή πού το είχα κάνει πρίν μερικές μέρες ,στίς προσεγμένες υλοποιήσεις όπως του Τσάκωνα [usb to i2s xmos του βουλγαρου με διπλή τροφοδοσία του αχλαδάκια] δεν επέφερε καμμία βελτίωση Αντίθετα στο ifi usd micro το βοήθησε

To UD-503 αντικατέστησε το UD-501, οπότε το επόμενο λογικά θα είναι το UD-505...

εντάξει βρε...
το 503 δυό κλικ πάνω από το 501 και αρκετά από το αούνι.
Στο τέλος βάλαμε το βουβάλι του οικοδεσπότη χαιρετιστήκαμε και πήγαμε σπίτια μας...

Απάντηση: Re: Teac UD-503

εντάξει βρε...
το 503 δυό κλικ πάνω από το 501 και αρκετά από το αούνι.
Στο τέλος βάλαμε το βουβάλι του οικοδεσπότη χαιρετιστήκαμε και πήγαμε σπίτια μας...

Ξέχασες τη δήλωση του ευτυχούς ιδιοκτήτη του teac ότι θα το κρατήσει 2 χρόνια !!!!!!
Και ότι όλοι του είπαμε να μη πουλήσει τον pass

Επι της ουσίας και εν συντομία, απο χαμηλό το teac είναι αλλου, απο πρίμα ο Δημήτρης το βρήκε πιο μαλακο, εγώ δεν είμαι και πολύ σιγουρος, και απο μεσαία το βουβάλι έχει καλύτερη "ατμόσφαιρα". Απο ανάλυση (πέραν του χαμηλού οπου το βουβάλι έμενε πίσω) νομιζω οτι δε λείπει κάτι και στα δυο. Το teac ηταν και πιο δυναμικό.
Σε κάθε περιπτωση, τα ηχεία ηταν αυτά που τερμάτιζαν πρωτα (audio physic transmission line αλλα δε θυμάμαι ποια).
Τέλος, εγκαλω τους εμπλεκόμενους να μου επισημάνουν που ηταν ιδιαίτερα καλυτερο το άκουσμα όταν ακουγαμε με τον bat προενισχυτη και όταν ακουγαμε με το teac. Ακόμη, βεβαίως βεβαίως, να επισημανω οτι στα αυτιά μου πιο μεγάλη διάφορα έκανε η αλλαγή απο windows jriver σε mac (δεν ξέρω ποιο πρόγραμμα) παρα η ύπαρξη του bat.

προ bat ?
για pass δε λεγαμε ?
εχασα κατι ?

Τα audio physic ετσι κι αλλιως δεν είναι transmission line :)

Re: Απάντηση: Teac UD-503

προ bat ?
για pass δε λεγαμε ?
εχασα κατι ?

είμασταν εκτός έδρας....

προ bat ?
για pass δε λεγαμε ?
εχασα κατι ?

ΒΑΤ πρό και τελικό είχε το σύστημα πού ακούσαμε σήμερα το teac ,pass έχει ο Θανάσης στο σύστημα του και σκέφθηκε να χρησιμοποιήσει το teac σαν πρό ,ώστε να δώσει τον pass

Επι της ουσίας και εν συντομία, απο χαμηλό το teac είναι αλλου, απο πρίμα ο Δημήτρης το βρήκε πιο μαλακο, εγώ δεν είμαι και πολύ σιγουρος, και απο μεσαία το βουβάλι έχει καλύτερη "ατμόσφαιρα". Απο ανάλυση (πέραν του χαμηλού οπου το βουβάλι έμενε πίσω) νομιζω οτι δε λείπει κάτι και στα δυο. Το teac ηταν και πιο δυναμικό.
Σε κάθε περιπτωση, τα ηχεία ηταν αυτά που τερμάτιζαν πρωτα (audio physic transmission line αλλα δε θυμάμαι ποια).
Τέλος, εγκαλω τους εμπλεκόμενους να μου επισημάνουν που ηταν ιδιαίτερα καλυτερο το άκουσμα όταν ακουγαμε με τον bat προενισχυτη και όταν ακουγαμε με το teac. Ακόμη, βεβαίως βεβαίως, να επισημανω οτι στα αυτιά μου πιο μεγάλη διάφορα έκανε η αλλαγή απο windows jriver σε mac (δεν ξέρω ποιο πρόγραμμα) παρα η ύπαρξη του bat.

Aπλά με το teac σαν προ [για μένα] είχε σκληρύνει πάρα πολύ ,σε σημείο να με ενοχλεί [εμένα]

είπα πιό πάνω.
σαφέστατα καλύτερο από 501 και aune....
το βουβάλι (το συγκεκριμένο - για να μην ερεθίζονται μερικοί, και ξαναλέω δεν ήταν το δικό μου....) είναι πάντα, μά πάντα (!?) αλλού. Αντε γειά. Πως το λένε.
Όμως όχι ότι ένοιωσε κάποια ανάσα πίσω του, απλώς άκουσε κάτι βήματα...
Και αυτό είναι κομπλιμέντο.
Το μπιζουδάκι των 800 ευρώ είναι ακρως ευρωτεύσιμο, αλλά μια και ο Τσίπρας δεν έκανε πραγματικότητα τον βασικό μισθό των 751 ..... χαρακτηριίζεται ακριβό.
Εννοείται το καλύτερο άκουσμα ήταν με τον bat. Και εκεί ήταν που έλαμπε το 503. Ο προενισχυτής του είναι απλώς ένα feature, πάρε να έχεις και τέτοιο, όπως υποψιάζομαι ο ενισχυτής ακουστικών. Τα πρίμα του ήταν πλαστικά, ψιλολασπώδη, ψεύτικα, ενώ ως dac ήταν καθαρό.
Η αλλαγή σε audirvana αισθητή. Πιό μελωμένο, πιό γλυκό, ίσως λιγότερο αναλυτικό.
Προτίμησα το jr.

Σοβαρότατο μειονέκτημα του 503 το ότι δεν αλλάζει δειγματοληψίες On the fly ανάλογα με το τί το ταίζεις. Πρέπει να σταματήσεις και να του αλλάξεις τις επιλογές.
Φαίνεται δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Και επαναλαμβάνω, αν φαίνεται αυστηρή η κριτική, δεν είναι. Απλά όλες αυτές οι δοκιμές γίνονται σε σύστημα αξιώσεων. (που επαναλαμβάνω δεν είναι δικό μου - προς αποφυγή παρεξηγήσεων)