Προσωπική άποψη αυτό το dacακι τα αξίζει τα λεφτά του.Εκτός από dac είναι και αξιοπρεπής ενισχυτής ακουστικών.Με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.Εμένα τουλάχιστον έχει γίνει το κέντρο του συστήματός μου ως dac στα ηχεία και ως dac+ενισχυτής για τα ακουστικά.Γενικά ο χαρακτήρας του είναι ουδέτερος προς το ζεστό οπότε δε νομίζω να σε προβληματίσει ιδιαίτερα και σε ματσαρίσματα.
Θα μπορούσες μα τα συνδυάσεις και τα δύο. Τη σύνδεση HDMI για την εικόνα και τη σύνδεση USB για τον ήχο. Το έχω κάνει ήδη, αν και τα συστήματα μου είναι μάλλον ανεξάρτητα μεταξύ τους.Δεν σκοπεύω να επενδύσω στο κοντινό μέλλον σε ακουστικά.
Απλά σκέφτηκα ότι ίσως η αντικατάσταση του Macbook - HDMI - Ενισχυτής που χρησιμοποιώ τώρα με Macbook - USB - DAC - Ενισχυτής να μου δώσει ένα καλό value για τις £200 που κοστίζει το dac. (Αλήθεια το USB είναι προτιμότερο από το HDMI σαν πρωτόκολλο μεταφοράς?)
Λίγο με αποθαρρύνει η αδυναμία του ενισχυτή μου να αναδείξει τις οποιαδήποτε βελτιώσεις όπως υπογράμμισε κ ο panoramious.
Η προσθήκη ενός DAC, δηλαδή μία καλύτερη πηγή θα βελτιώσει σε κάθε περίπτωση το σύστημα σου. Από λίγο έως πολύ. Πόση από αυτή τη βελτίωση θα μπορείς ν' αντιληφθείς εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημα, όμως βελτίωση θα έχεις οπωσδήποτε, σε κάθε περίπτωση.
Δε συμφωνώ μαζί σου για τα ακουστικά. Δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε κάποια σημαντική επένδυση. Μ' ένα ζευγάρι οικονομικά ή και μεσαίας τιμής ακουστικά θα μπορείς να ακούς πολύ καλύτερα απ' ότι θα ακούς σε κάθε περίπτωση με τα ηχεία σου.
Δεν είναι τυχαίο που τα ονομάζουν "το Hi-End του φτωχού"!![]()
Αυτά τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και δεκαετίες (από το 70...)... όσο καλύτερη η πηγή, ότι και να είναι το σύστημα, τόσο καλύτερα θα παίξει...
Συν τοις άλλοις μια καλή πηγή αντέχει και αναβάθμιση στην υπόλοιπη αλυσίδα...
Τώρα στην προκείμενη περίπτωση δεν γνωρίζω αυτά τα μηχανήματα... αλλά και πάλι ισχύουν τα παραπάνω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.