Teac UD-H01

Προσωπική άποψη αυτό το dacακι τα αξίζει τα λεφτά του.Εκτός από dac είναι και αξιοπρεπής ενισχυτής ακουστικών.Με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.Εμένα τουλάχιστον έχει γίνει το κέντρο του συστήματός μου ως dac στα ηχεία και ως dac+ενισχυτής για τα ακουστικά.Γενικά ο χαρακτήρας του είναι ουδέτερος προς το ζεστό οπότε δε νομίζω να σε προβληματίσει ιδιαίτερα και σε ματσαρίσματα.

Προσωπική άποψη αυτό το dacακι τα αξίζει τα λεφτά του.Εκτός από dac είναι και αξιοπρεπής ενισχυτής ακουστικών.Με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.Εμένα τουλάχιστον έχει γίνει το κέντρο του συστήματός μου ως dac στα ηχεία και ως dac+ενισχυτής για τα ακουστικά.Γενικά ο χαρακτήρας του είναι ουδέτερος προς το ζεστό οπότε δε νομίζω να σε προβληματίσει ιδιαίτερα και σε ματσαρίσματα.

Δεν σκοπεύω να επενδύσω στο κοντινό μέλλον σε ακουστικά.

Απλά σκέφτηκα ότι ίσως η αντικατάσταση του Macbook - HDMI - Ενισχυτής που χρησιμοποιώ τώρα με Macbook - USB - DAC - Ενισχυτής να μου δώσει ένα καλό value για τις £200 που κοστίζει το dac. (Αλήθεια το USB είναι προτιμότερο από το HDMI σαν πρωτόκολλο μεταφοράς?)

Λίγο με αποθαρρύνει η αδυναμία του ενισχυτή μου να αναδείξει τις οποιαδήποτε βελτιώσεις όπως υπογράμμισε κ ο panoramious.

καλα δε βαζω και το χερι μου στη φωτια... αν εχεις τη δυνατοτητα να ακουσεις ενα αξιοπρεπες dac στο συστημα σου θα ειναι οτι καλυτερο.

Παιδιά... επιτέλους πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πηγή είναι το σημαντικότερο πράγμα σε ένα σύστημα... διότι από κει πηγάζουν όλα... οπότε ΝΑΙ πάρε το DAC... τι σχέση έχει ο ενισχυτής? πάντοτε θα ακούς διαφορές προς το καλύτερο εάν αναβαθμίζεις την πηγή...

Αν ήταν το σημαντικότερο καλά θα ήταν. Δυστυχώς το σύστημα τήνει να χρωματίζεται ηχητικά από το χειρότερο κομμάτι του. Είτε αυτό είναι πηγή είτε είναι ενισχυτής είτε είναι ηχεία.
Προσωπικά δε μου πάει να κοτσάρω τίποτα σε αναλογική είσοδο avr.

Αυτά τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και δεκαετίες (από το 70...)... όσο καλύτερη η πηγή, ότι και να είναι το σύστημα, τόσο καλύτερα θα παίξει...

Συν τοις άλλοις μια καλή πηγή αντέχει και αναβάθμιση στην υπόλοιπη αλυσίδα...

Τώρα στην προκείμενη περίπτωση δεν γνωρίζω αυτά τα μηχανήματα... αλλά και πάλι ισχύουν τα παραπάνω.

Δεν σκοπεύω να επενδύσω στο κοντινό μέλλον σε ακουστικά.

Απλά σκέφτηκα ότι ίσως η αντικατάσταση του Macbook - HDMI - Ενισχυτής που χρησιμοποιώ τώρα με Macbook - USB - DAC - Ενισχυτής να μου δώσει ένα καλό value για τις £200 που κοστίζει το dac. (Αλήθεια το USB είναι προτιμότερο από το HDMI σαν πρωτόκολλο μεταφοράς?)

Λίγο με αποθαρρύνει η αδυναμία του ενισχυτή μου να αναδείξει τις οποιαδήποτε βελτιώσεις όπως υπογράμμισε κ ο panoramious.
Θα μπορούσες μα τα συνδυάσεις και τα δύο. Τη σύνδεση HDMI για την εικόνα και τη σύνδεση USB για τον ήχο. Το έχω κάνει ήδη, αν και τα συστήματα μου είναι μάλλον ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Θα πρότεινα το εξής σχήμα:

α) Εικόνα: Macbook => HDMI => Ενισχυτής ή καλύτερα απ' ευθείας TV/Προβολικό μέσο

β) Ήχος: Macbook => USB => DAC => Ενισχυτής​

Στο ερώτημα σου αν το USB είναι προτιμότερο από το HDMI σαν πρωτόκολλο μεταφοράς: Για τον ήχο ναι. Αν θυμάμαι καλά κάποιες μετρήσεις που είχαν γίνει σχετικά έδειχναν πολύ μεγάλο jitter σε σχέση με τους άλλους τρόπους σύνδεσης (S/PDIFF κλπ).

Η προσθήκη ενός DAC, δηλαδή μία καλύτερη πηγή θα βελτιώσει σε κάθε περίπτωση το σύστημα σου. Από λίγο έως πολύ. Πόση από αυτή τη βελτίωση θα μπορείς ν' αντιληφθείς εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημα, όμως βελτίωση θα έχεις οπωσδήποτε, σε κάθε περίπτωση.

Δε συμφωνώ μαζί σου για τα ακουστικά. Δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε κάποια σημαντική επένδυση. Μ' ένα ζευγάρι οικονομικά ή και μεσαίας τιμής ακουστικά θα μπορείς να ακούς πολύ καλύτερα απ' ότι θα ακούς σε κάθε περίπτωση με τα ηχεία σου.
Δεν είναι τυχαίο που τα ονομάζουν "το Hi-End του φτωχού"! -bye-

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Η προσθήκη ενός DAC, δηλαδή μία καλύτερη πηγή θα βελτιώσει σε κάθε περίπτωση το σύστημα σου. Από λίγο έως πολύ. Πόση από αυτή τη βελτίωση θα μπορείς ν' αντιληφθείς εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημα, όμως βελτίωση θα έχεις οπωσδήποτε, σε κάθε περίπτωση.

Δε συμφωνώ μαζί σου για τα ακουστικά. Δεν υπάρχει λόγος να προβείς σε κάποια σημαντική επένδυση. Μ' ένα ζευγάρι οικονομικά ή και μεσαίας τιμής ακουστικά θα μπορείς να ακούς πολύ καλύτερα απ' ότι θα ακούς σε κάθε περίπτωση με τα ηχεία σου.
Δεν είναι τυχαίο που τα ονομάζουν "το Hi-End του φτωχού"! -bye-

Μαζί σου για τα ακουστικά φίλε sonus. Είναι στα πλάνα μου γενικά απλα όχι απο τις τοπ προτεραιότητες μ.

Αν το βρω κάτω από £200 ίσως το τσιμπήσω. Για τα εκθεσιακά dac τι γνώμη έχετε; Μπορεί να έχουν κακομεταχειριστεί;

Last edited:
Απάντηση: Re: Teac UD-H01

Αυτά τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και δεκαετίες (από το 70...)... όσο καλύτερη η πηγή, ότι και να είναι το σύστημα, τόσο καλύτερα θα παίξει...

Συν τοις άλλοις μια καλή πηγή αντέχει και αναβάθμιση στην υπόλοιπη αλυσίδα...

Τώρα στην προκείμενη περίπτωση δεν γνωρίζω αυτά τα μηχανήματα... αλλά και πάλι ισχύουν τα παραπάνω.

Συμφωνώ, πρέπει να επενδύουμε και στον παράγοντα πηγή!
Δεν είναι αμελητέα υπόθεση!

Να ρωτησω κατι πως μπορουμε να αγορασουμε κατι απο richersounds για ελλαδα;Υπαρχει καποια εταιρεια που τα παραλβανουν στην αγγλια και μετα στελνουν ελλαδα;Εχω κοζαρει ενα ενισχυτη

Υπάρχουν μεσολαβητές, ναι... με κάποιο κόστος βέβαια...
Μια αναζήτηση στο google θα σου φέρει πολλά αποτελέσματα.
Δεν έχω εμπειρία από τέτοια υπηρεσία γι' αυτό και δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.

Το αγόρασε για λογαριασμό μου γνωστός μου που εκείνη την εποχή έμενε εκεί.
"Φάρδος" δλδ.