Technicolor DSI 810 PVR

Status
Not open for further replies.
Να σας πω δεν τα είπα καλά.

έχω 2 καλώδια : 1 lnb με ενα πιατο στις 9 east και το δευτερο καλωδιο με 4 πιατα με 4 lnb και 4 δορυφορους σε πολυδιακόπτη.
οπότε έχω συνδεσει το 9 east sto sat in 1 του δεκτη και το δεύτερο καλώδιο απο τον πολυδιακόπτη στο satin 2 του pvr.

Αυτές που σου είπα. Δοκίμασες και δεν λειτουργεί;

O OTE TV δεν είναι στον πολυδιακόπτη ειναι ανεξαρτητο καλωδιο, το αλλο καλώδιο είναι με τους 4 δορυφόρους.

Στον πολυδιακόπτη δεν έχεις το δορυφόρο του ΟΤΕ; Αν όχι, δεν μπορείς να συνδέσεις το καλώδιο του πολυδιακόπτη. Τι να το κάνει ο δέκτης;

Αυτό ακριβώς που είπε ο petasis, απλά με πρόλαβε. Αυτό θα μπορούσες να κάνεις είναι, αφού στις 9Ε έχεις twin, βάλε την δεύτερη έξοδο στον πολυδιακόπτη. Αλλοιώς θα χάαεις το pvr

Τι;;; Είπα μ@κ@κία κε καθηγητά;

Μετά από τηλεφωνική συνενόηση με τον κ. καθηγητή, αυτό που έγραψα, το έγραψα έχοντας στο μυαλό μου DiSEqC και σωστά με διόρθωσε ότι δεν γίνεται σε πολυδιακόπτη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Technicolor DSI 810 PVR

γκουχ γκουχ....

Καλά, τα έχουμε κάνει σαλάτα, αλλά ποιος ξεκινά να γράψει σεντόνι... :flipout:
Ελπίζω τουλάχιστον με τον όρο πολυδιακόπτη να εννοούμε πολυδιακόπτη, και όχι switch... :flipout:
Αν ο δέκτης είχε diseqc 2.x ίσως και να υπήρχε λύση σε αυτό το πρόβλημα (έστω και με 1 tuner)...

Δηλαδή δεν γίνεται τίποτα με πολυδιακόπτη τελικα...
απλα θα συνδεσω το twin lnb με 2 καλωδια στον δεκτη pvr OTETV ,
τι ρυθμίσεις θα βάλω : 2 lnb και 2 συνδεσεις kai θα με αφήνει να εχω 2 9 east ?

Ο pvr δέκτης του οτε μπορεί να λειτουργήσει και με ένα καλώδιο.
Ανάμεσα στους 4 δορυφόρους που πιάνει ο πολυδιακόπτης είναι και ο 9Ε?
Ο πολυδιακόπτης είναι της πολυκατοικίας?

Ναι ο πολυδιακοπτης ειναι της πολυκατοικίας αλλα δεν ειναι μεσα ο οτε στης 9 east , ειναι σε άλλο twin lnb ανεξαρτητο.
ο πολυδιακοπτης εχει 28 east 19 east 13 east kai 16 east .

Τελικά πως πρέπει να βάλω στο μενου του δεκτη τισ ρυθμισεις αν δεν παιζει ο πολυδιακοπτης ?

Στον αριθμό συνδέσεων βάζεις 2 (αφού θα έχεις 2 καλώδια) και τις ρυθμίσεις DiSEqC τις αφήνεις ώς έχουν δηλαδή Αριθμός LNB = 1, Δορυφόρος = EUTELSAT 9A, DiSEqC = DiSEqC A

Last edited by a moderator:
ευχαριστω το δοκιμαζω και σας λεω

Τελικά με το δεύτερο καλώδιο απο lnb twin δουλεύει κανονικά με τις προηγούμενες ρυθμίσεις .ευχαριστω πολυ τους φίλους που με βοήθησαν .

Breaking news!:
Κατά την διάρκεια της νύχτας, έγινε (αυτόματα, είχα ανοικτό τον δέκτη) firmware update με ημερομηνία 15/11 και έκδοση 1.0.1.001.
Πλέον οι εγγραφές πραγματοποιούνται σωστά και την ώρα του ζάπινγκ με μονό lnb. Έκνα αρκετές δοκιμές, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Last edited by a moderator:
Διχως να εχω προσωπικη εμπειρια απο τον δεκτη, μου φαινεται πολυ δυσκολο να λυθει ενα προβλημα hardware με νεο firmware. Γιατι η χρηση ενος καλωδιου σε αντιθεση 2 οπου το προβλημα δεν υφισταται, ειναι καθαρα hardware.
Δε το αποκλειω, ισως αν αλλαχτει αρκετα το firmware, αλλα το θεωρω σχεδον απιθανο να λυθει, γιατι τα firmware ποτε δεν δουλευονται τοσο.
Και ναι, ειναι τοσο σημαντικο που ουσιαστικα ΑΝΑΙΡΕΙ το "πλεονεκτημα" του συγκεκριμενου δεκτη το οποιο διαφημιζε μεχρι τωρα ο ΟΤΕ, το οτι δηλαδη δε χρειαζεται αλλαγη στην εγκατασταση (προσθηκη 2ου καλωδιου)...

Ευτυχώς που στον οτε ξέρουν κάτι παραπάνω οι τεχνικοί και το έλυσαν άμεσα. Αυτό που έιχε πλάκα βέβαια ήταν η εξήγηση των συνεπειών (ακυρώνει το πλεονέκτημα που διαφημίζει ο ΟΤΕ κτλ. κτλ.) Α ρε ΟΤΕ, τους έχεις κάνει όλους ακροβάτες σε χρόνο ρεκόρ.

Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει σε stand by mode τον δέκτη για να τσεκάρει αν έτσι θα πραγματοποιηθεί μια προγραμματισμένη εγγραφή; Ρωτάω γιατί ο δέκτης από default κάνει εγγραφή σε όποιο πρόγραμμα παρακολουθούμε για πάνω από 10 δευτερόλεπτα (δεν έχω βρει τρόπο να το απενεργοποιήσω) για να μπορούμε ανά πάσα στιγμή από το ζωντανό πρόγραμμα για να επιστρέψουμε πίσω και όταν δεν παρακολουθώ, θεωρώ πως είναι κρίμα να κάνει εγγραφές ο σκληρός.
Συνοψίζοντας το ερώτημα: όταν ο δέκτης είναι σε stand by mode, εκτελούνται οι προγραμματισμένες εγγραφές;

Απάντηση: Re: Technicolor DSI 810 PVR

σε stand by mode οι εγγραφές γίνονται κανονικότατα...το έχω δοκιμάσει 3-4 φορές...
το πρόβλημα που υπήρχε με το πάγωμα της εικόνας σε ζάπινγκ όντως διορθώθηκε :SFGSFGSF:
καλό θα ήταν όταν παρακολουθούμε μια εγγραφή να μπορούμε να βλέπουμε και τον χρόνο που απομένει μέχρι να τελειώσει ...

Update: Ναι, με τον δέκτη σε stand by εκτελούνται κανονικά οι εγγραφές. Δοκίμασα με δύο προγραμματισμένες εγγραφές ακριβώς την ίδια ώρα, έκλεισα τον δέκτη από το χειριστήριο και όλα ok. Πλέον, ξεπερνώντας τις γκρίνιες μου, μπορώ να πως (ειδικά με την λύση του ενός lnb που με γλύτωσε από έξοδα), η υλοποίηση pvr από τον ΟΤΕ είναι πλέον ΑΨΟΓΗ.
Πρέπει να λέμε και τα καλά.
Thanks Nikos!

Breaking news!:
Κατά την διάρκεια της νύχτας, έγινε (αυτόματα, είχα ανοικτό τον δέκτη) firmware update με ημερομηνία 15/11 και έκδοση 1.0.001.
Πλέον οι εγγραφές πραγματοποιούνται σωστά και την ώρα του ζάπινγκ με μονό lnb. Έκνα αρκετές δοκιμές, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Είχα πει στο ξεκίνημα αυτού του Thread ότι υφίσταται το συγκεκριμένο πρόβλημα και θα διορθωθεί με firmware update όπως και διορθώθηκε :)

Παιδιά ειναι συμβατούς με το παλιό τηλεχειριστήριο του KAON ή θα πρέπει να ξανά προγραμματίζω το harmony?
Ας το τσεκάρει κάποιος please!

Το ίδιο χειριστήριο είναι (της Philips). Όποιος έχει φετινή Samsung μπορεί να χειρίζεται τον δέκτη και από το κοντρόλ της τηλεόρασης.

Ο αντίστοιχος οδηγός είναι εδώ...

Οδηγός - Πώς μπορούμε με το χειριστήριο της τηλεόρασης να χειριζόμαστε και τους δέκτες ΟΤΕ/NOVA

1. Καταρχήν βγάζουμε απο την συσκευασία την Επέκταση IR ...

Samsung_PNF8500_35566923_35731512_35731513_21_610x435.jpg

2. Συνδέουμε την άκρη στην υποδοχή στο πίσω μέρος της τηλεόρασης...

IR_Out_75p.jpg

3. Την άλλη άκρη την τοποθετούμε μπροστά από τον δέκτη OTE/NOVA...

IR_BLaster_Placement_med.jpg

4. Πατάμε το source...

Source_black_75.JPG

Και με το πάνω βέλος πάμε στο εικονίδιο αυτό...

URS_Source_Menu_med.jpg

5. Θα εμφανιστεί ένα μενού επιλογών...

URS_Start_large.jpg

Ακολουθούμε τις οδηγίες επι της οθόνης και βάζουμε τον ταχ. κώδικα και στην συνέχεια επιλέγουμε OTE ή NOVA και την είσοδο HDMI που είναι συνδεδεμένος ο δέκτης.

Αυτό ήταν! Τώρα απο το χειριστήριο της τηλεόρασης μπορούμε να χειριζόμαστε και τον εξωτερικό δέκτη.

Last edited:
Status
Not open for further replies.