Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

Απαντήσεις:

1)To ORIGINAL SL-1200, (στο οποίο αναφέρονται η κατώτερες μετρήσεις που σημειώνεις), έχει τελείως διαφορετική κατασκευή από το ΜΚ 2, με κυριότερη διαφορά ότι είναι servo controlled, έναντι του ΜΚ 2 που είναι quartz.
Διαφέρει όμως και το πηγάδι.

Δηλαδή οι βελτιώσεις από εκεί που ήταν "στα σημεία" έγιναν τόσο σημαντικές που μπήκαν σε bold γράμματα;

Και αυτός ο χαλαζίας πάλι, απίστευτη εξέλιξη...

2)Λόγω ειδικού τρόπου κατασκευής, όλο το πλατώ μέρος του μοτέρ, δεν τίθεται θέμα "μαζέματος θορύβου".

:blink::blink::blink:
Απ ότι γνωρίζω πλατώ και μοτέρ έχουν κοινό άξονα περιστροφής. Το πλατώ μέρος του μοτέρ;;; Μήπως το πλατώ είναι κλωβός Faraday;;; Κάτι άλλο;;;

:smile:
...

Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

Συγνώμη για τα bold, αλλά σκοπό έχουν απλά την καλύτερη αναγνωσιμότητα!

Πάντως αν είπα ότι ανάμεσα στο ORIGINAL και στο ΜΚ 2 υπάρχουν διαφορές στα σημεία, αυτό ακριβώς εννοούσα.

Μισό να βρω φωτό του πλατώ του MK 2 ...

Last edited:
Το Μκ ΙΙ μου φέρνει στο μυαλό μια χώρα όπου ευημερούν οι αριθμοί αλλά πεινούν οι άνθρωποι ...

Νομίζω οτι καταλαβαίνεις τον συσχετισμό φίλε hellenic vanagon ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

κοίτα....
αν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις ...να μη σε βάζουμε σε κόπο....

Nόμιζα ότι παράθεσα αξιόλογα στοιχεία που ενδιαφέρουν και πως γίνεται μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Αφού λοιπόν το επίσημο AVCLUB μου προτείνει, (για να το πούμε κομψά), για δεύτερη φορά, να το βουλώσω, σας χαιρετώ.

Last edited:
μα γιατί παρεξηγιέσαι?
έχεις πέσει με τα μούτρα στο θέμα από το μεσημέρι....και πάλι εκεί από χτες.
Το βρίσκεις άλλη φορά.
Και αύριο μέρα είναι.

Και δεν είναι καμιά επίσημη θέση αυτή.
Προσωπική είναι.
πιστεύω αν ήταν επίσημη θα ήταν πολύ πιό δραστική.

Πλάκα σου κάνει ο τσιφ (supersonic) φίλε μου.
Αν ήθελε πραγματικά, όχι απλά θα σε είχε μπανάρει, αλλά θα σου έκαιγε και τον υπολογιστή σου :D

Εντάξει παιδιά! Και πάλι φίλοι!

(Τουλάχιστον τώρα ξέρω άμα πάθει τίποτα ο υπολογιστής μου που να απευθυνθώ!).

Λοιπόν επειδή όλοι "κόπτοντε" για το αν είναι καλύτερο ή οχι ένα Technics SL-1200MK2, ας δούμε τις μετρήσεις του:

Big clues as to why the Technics SL-1200 MKII sounds as good as it does:

Turntable Type
FG Servo Quartz Direct Drive

Wow and Flutter
0.01%WRMS,
+/- 0.035% peak

Rumble
-78dB DIN B

Speeds
33/45 RPM

Tonearm Shape
Universal S-Shaped

Tonearm Offset Angle
22°

Tonearm Effective Mass 12g
Tonearm Bearings Polished to a finish of +/-0.5 microns
Extremely low friction 0.007 grams
Anti Skate
0-3g

Tracking Accuracy 0° 3' inner groove (12" record)
2° 32' outer groove (12" record)
Standard Cable Capacitance 100pF including tone-arm cable
8pF per 10cm approx
Dimensions (W x H x D)
453 x 162 x 360 mm

Weight 12 Kg

Technics SL series turntables are still hand built in Japan and have become legendary with over 3 million sets being produced. All SL models feature the undisputedly accurate, reliable and durable Quartz Direct Drive Motor, with extremely high precision arm, precision Aluminium Diecast cabinet and heavy rubber base for vibration damping and total stability.

Και για να μην ξεχνιόμαστε... σε κουβέντα να βρισκόμαστε!!!-bye-

p1010528u.jpg

Δεν ηρθες ομως οταν χρειαστηκε να ακουσουμε στην πραξη το μκ με το project διπλα διπλα! Οτι κατεβατο να εχεις κατεβασει η ουσια ειναι μια. Την κοντρα (σου εχω πει εχω και το technics) δεν την καναμε ποτε!

Δεν ηρθες ομως οταν χρειαστηκε να ακουσουμε στην πραξη το μκ με το project διπλα διπλα! Οτι κατεβατο να εχεις κατεβασει η ουσια ειναι μια. Την κοντρα (σου εχω πει εχω και το technics) δεν την καναμε ποτε!

:grinning-smiley-043

η απαντα ο vanagon η να μην ξαναγραψει ΠΟΤΕ τις ιντερνετογνωσεις του...

Re: Απάντηση: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Κομψοτέχνημα!

Πως έπαιζε;

:rolleyes:

Απ´όσο θυμάμαι, πολύ καλά, σωματώδες και μελωδικό
με ένα μικρό πρόβλημα στεγνότητας στις μεσαίες που δεν κατάφερα να το
ξεπεράσω ούτε με αλλαγή κεφαλής...Δεν ξέρω τώρα αν το είχα
τι θα είχα καταφέρει..

Dynavector & AT OC-9 ? :grandpa:

Νο!...Αlphason 100 και Vdh DDT

Κουκλί!..
Μα τί τα έκανες τα βινύλια καπετάνιε;..

Φύγανε μαζί με το πικάπ σε δύσκολες οικονομικά εποχές, Πέτρο..

Αυτόν τον βραχίονα πολύ θα τον ήθελα. Που θα μου πάει, κάποτε θα τον βρω και θα τον χτυπήσω αλύπητα.

Δεν είχα αυτόν Κώστα..

Ετούτον είχα..

Last edited:
Να τα χαίρεστε παιδια τα ΜΚΙΙ σας και να τα απολαμβάνετε κάθε στιγμή.
Αν θα πάρω? Φχαριστώ δεν είμαι φίλος.
Για μένα από το 1993 το θέμα είχε ληξει. Το 505-4 ήταν ανώτερο και με κερδισε.
Μην παιδεύεστε αδικα προσπαθώντας να μας πείσετε. Αν εσεις έχετε πειστεί και είστε ευτυχισμένοι με την επιλογή σας, μπράβο σας.
Όσο όμως το "λιβανίζετε" κάτι δεν παει καλά μαλλον.-bye-

Να τα χαίρεστε παιδια τα ΜΚΙΙ σας και να τα απολαμβάνετε κάθε στιγμή.
Αν θα πάρω? Φχαριστώ δεν είμαι φίλος.
Για μένα από το 1993 το θέμα είχε ληξει. Το 505-4 ήταν ανώτερο και με κερδισε.
Μην παιδεύεστε αδικα προσπαθώντας να μας πείσετε. Αν εσεις έχετε πειστεί και είστε ευτυχισμένοι με την επιλογή σας, μπράβο σας.
Όσο όμως το "λιβανίζετε" κάτι δεν παει καλά μαλλον.-bye-

+1000

Παιδιά ουτε χαζούς σας είπε κανείς που το προτιμήσατε το mk2 ούτε κορόιδα.

Mια χαρά είναι και να το χαιρόσαστε και είμαι σίγουρος οτι στην πορεία θα καταλάβετε κάποια πράγματα στην πράξη, χαλαρώστε λοιπόν, απολαύστε αυτό που έχετε (που δεν είναι κιάσχημο) και αφήστε μας και εμάς, όλα τα specs/άρθρα ειδικών γκουρού η φήμες του κόσμου δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τηνπροσωπκή εμπειρία του καθένα, εξάλου βλέπετε κανέναν απο εμάς να τσιτώνει;

Παρόλο που πολοί έχουμε χαλάσει πολύ χρήμα για τα πικάπ μας είμαστε ήρεμοι και χαλαροί γιατί απλά είμαστε σίγουροι για αυτό που έχουμε, εσείς είστε; αν ναί χαλαρώστε..

+1000

Παιδιά ουτε χαζούς σας είπε κανείς που το προτιμήσατε το mk2 ούτε κορόιδα.

Mια χαρά είναι και να το χαιρόσαστε και είμαι σίγουρος οτι στην πορεία θα καταλάβετε κάποια πράγματα στην πράξη, χαλαρώστε λοιπόν, απολαύστε αυτό που έχετε (που δεν είναι κιάσχημο) και αφήστε μας και εμάς, όλα τα specs/άρθρα ειδικών γκουρού η φήμες του κόσμου δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τηνπροσωπκή εμπειρία του καθένα, εξάλου βλέπετε κανέναν απο εμάς να τσιτώνει;

Παρόλο που πολοί έχουμε χαλάσει πολύ χρήμα για τα πικάπ μας είμαστε ήρεμοι και χαλαροί γιατί απλά είμαστε σίγουροι για αυτό που έχουμε, εσείς είστε; αν ναί χαλαρώστε..

Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

η απαντα ο vanagon η να μην ξαναγραψει ΠΟΤΕ τις ιντερνετογνωσεις του...

Μπράβο vet! Φοβερό σύνθημα: "να καταργηθεί το internet!"

Άλλωστε όσοι από 1970 άρχισαν την μελέτη επί παντός, (όπως και εγώ), και δεν υπήρχε internet, πάθανε τίποτα;

Κάτω οι ιντερνετογνώσεις!

γιατι δεν πηγες στον Γιαννη?
αλλο η γνωση αλλο το copy paste.

Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

γιατι δεν πηγες στον Γιαννη?
αλλο η γνωση αλλο το copy paste.

1)α)Ποιόν Γιάννη; β)Τι να πάω να κάνω στον Γιάννη; (Είναι κατά το έλα στον θείο; ) γ)Εσύ γιατί ενδιαφέρεσαι; δ)Εγώ γιατί ασχολούμαι;

2)Έχω αποδείξει πως δεν πρόκειται για "copy paste". Ίσως δεν το πρόσεξες.

Αλλά ακόμα και αυτό να θέλεις να κάνεις, για να γίνει σωστά, πρέπει να έχεις και γνώση και κρίση.

Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

1)α)Ποιόν Γιάννη; β)Τι να πάω να κάνω στον Γιάννη; (Είναι κατά το έλα στον θείο; ) γ)Εσύ γιατί ενδιαφέρεσαι; δ)Εγώ γιατί ασχολούμαι;

2)Έχω αποδείξει πως δεν πρόκειται για "copy paste". Ίσως δεν το πρόσεξες.

Αλλά ακόμα και αυτό να θέλεις να κάνεις, για να γίνει σωστά, πρέπει να έχεις και γνώση και κρίση.

Έχεις αποδείξει κολοκύθια, και με την συμπεριφορά σου το επισφραγίζεις χαλάρωσε επιτέλους γιατί έχω αρχίσει να σκεύτομαι οτι αλλού είναι το πρόβλημα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Έχεις αποδείξει κολοκύθια, και με την συμπεριφορά σου το επισφραγίζεις χαλάρωσε επιτέλους γιατί έχω αρχίσει να σκεύτομαι οτι αλλού είναι το πρόβλημα..

Υποδείξεις δεν δέχομαι από κανένα! Διάλογο με επιχειρήματα ευχαρίστως!

Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Ψυχραιμία φίλε μου! Yπάρχει και η ignore list. Γιατι χαλάς την ηρεμία σου?

Status
Not open for further replies.