Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέν
Αυτό επιτέλους είναι ένα επιχείρημα! (Για όσους μπορούν και είναι έτοιμοι να το αποδεχτούν!)
Τα τεχνικά χαραχτηριστικά δεν μετράνε.
Σε κάποιες περιπτώσεις το έχω αποδεχτεί και εγώ.
Oι τεχνικές αναλύσεις, που έχω παραθέσει, δείχνουν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τα pickup, και πάνω σε αυτή την ιδέα έγινε η όλη συζήτηση.
Σκεφθήκατε το ενδεχόμενο της απαξίωσης των προδιαγραφών να είναι πολύ βολικό για κάποιους κατασκευαστές;
:smile:
Συγνώμη αλλά με βάση τα λεγόμενά σου ισχυρίζεσαι ότι για να διαλέξεις ένα πλατώ, διαβάζεις τα τρία συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και διαλέγεις αυτό που έχει τα καλύτερα, αφού το συνδυάσεις με έναν καλό βραχίονα και μία καλή και ταιριαστή κεφαλή.
Δηλαδή οι τιμές των χαρακτηριστικών αυτών, και μόνο αυτές καθορίζουν την ποιότητα ενός πλατώ.
Θεωρείς ότι μετά από τόσες σελίδες, όσοι δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή, πιστεύουν ακριβώς την αντίθετη; Ότι δηλαδή οι μετρήσεις είναι παντελώς άχρηστες;
Και επιχειρηματολογείς πώς;
Λέγοντας: "Ο Δ.Σ. στο τεστ γράφει τις μετρήσεις,άρα θεωρεί ότι αυτές είναι το Α και το Ω"
Μήπως ξέχασες κάτι;
Ότι ναι μεν ο Δ.Σ. έχει παραθέσεις τις μετρήσεις σε συγκεντρωτικό πίνακα, αλλά εκτός από αυτό κάνει ανάλυση των μετρήσεων έτσι ώστε να εξηγηθεί
η αιτία των συγκεκριμένων τιμών. Και - ω του θαύματος- σε πολλές περιπτώσεις αναφέρεται ότι στο rumble συνεισφέρει και ο συντονισμός του συστήματος βραχίονα - κεφαλής!!!! (Παραδείγματα: Dual 455-1M, 505-4, Project Perspex).
Επομένως το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη μέτρηση καθορίζει την ποιότητα του πλατώ καταρρίπτεται από τον ίδιο τον Δ.Σ.
Κι εσύ (που σίγουρα το διάβασες) τι κάνεις;
Το αγνοείς!!! Και αυτό δεν ενισχύει τα επιχειρήματά σου.
Κάνεις δηλαδή επιλεκτική παράθεση των κειμένων ακόμη και του ίδιου συγγραφέα ώστε να φαίνεται ότι δικαιώνεσαι. Πόσο μάλλον όταν αντιπαραθέτεις σε απλά διατυπωμένες απόψεις αυτούσια κείμενα αγνώστου ταυτότητας με μόνο κριτήριο το ότι (φαίνεται πως) ενισχύουν την άποψή σου.
Επομένως δεν είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν τα κείμενα που παραθέτεις δεν προέρχονται απο το www. mkIIkaitamyalastakagela.com;
Διότι μερικά πράγματα είναι σίγουρα:
1. Δεν έχει εφευρεθεί ακόμη απειροπολικός ηλεκτροκινητήρας. Και ακόμη κι αν έχει εφευρεθεί, δεν τον έχει βάλει η Matsushita στο mkII.
2. Επίσης δεν έχει εφευρεθεί ακόμη σύστημα που να μασάει φύλλα δάφνης σαν την Πυθία και να μπορεί να μαντέψει πόση θα είναι στην επόμενη στιγμή η συνιστώσα αντίθετη ροπή έτσι ώστε να στείλει ροπή ίσου μεγέθους με χρόνο αντίδρασης που να τείνει ανατριχιαστικά στο μηδέν.
Όλα αυτά τα γράφω διότι μόνον έτσι θα είχαμε χαμηλές στιγμιαίες τιμές μεγεθών σαν την ακρίβεια περιστροφής. Που σημαίνει ότι είτε τα νούμερα που παίρνουμε είναι μέσοι όροι και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν. Αν π.χ. έχω ένα πικάπ που στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα γυρνάει με 20 σαλ, στα επόμενα 20 με 30 σαλ και στα επόμενα 20 με 50 σαλ μία μέτρηση ενός λεπτού θα μου δώσει απόκλιση απο τις 33 &1/3 ίση με 0,0000 αυτό όμως δεν θα εμποδίσει να ακούγεται η φωνή της Μ Κάλλας σαν εκείνη της Ρ. Βλαχοπούλου στην αντίστοιχη ταινία
Επομένως για να συνοψίσω:
Ναι, οι μετρήσεις, αν γίνουν σωστά, δίνουν κάποια σημαντικά στοιχεία και πάλι μόνο με κριτική μελέτη τους.
Όχι, τα στοιχεία αυτά από μόνα τους δεν μπορούν να διαμορφώσουν ασφαλή πρόβλεψη για την ποιότητα χωρίς ακροάσεις (στις οποίες ας μην ξεχνάμε ότι ακούμε και τα σωστά μετρημένα χαρακτηριστικά).
Άρα οι μετρήσεις είναι αναγκαία δεδομένα, όχι όμως και ικανά για εξαγωγή τελικού πορίσματος.
Και για να απαντήσω στο τελευταίο σου ερώτημα: Όντως, η απαξίωση των προδιαγραφών βολεύει κάποιους κατασκευαστές.
Η θρησκευτική προσήλωση σε λάθος προδιαγραφές βολεύει κάποιους άλλους.
Η κριτική αντιμετώπιση των μετρήσεων και η συνεκτίμηση δεν βολεύει κανέναν κατασκευαστή. Αντίθετα βολεύει τον υποψήφιο αγοραστή.