Τεχνικές εκτύπωσης - μέγεθος εκτύπωσης , επιλογή ανάλυσης, χαρτιού , περιθωρίου , κορνίζας

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,011
Παιδιά καλησπερα. θα χρειαστώ την βοήθεια σας.

εχω μια φωτο 1mb 2160χ1080. Θέλω να την κάνω αφίσα,κάδρο οτιδήποτε όσο μεγάλο γινεται. Διάβασα κάποια πράγματα αλλά απογοητεύτηκα και μάλλον δεν γινεται όσο μεγάλη θελω.

ωστοσο βρηκα στο YouTube ότι με το photoshop μπορείς να το στρώσεις αρκετά κάνοντας resize,κάνοντας πιο soft την φωτογραφία και μια άλλη επιλογή.

https://youtu.be/Yv2gR5HAmb8

κάποιος ίσως που να ξέρει να με διαφωτίσει;
σας ευχαριστω

Απάντηση: Ποσό μεγάλη μπορω να την εκτυπώσω;

Ρίξε μια ματιά και δοκίμασε και άλλα προγράμματα από τη λίστα (part 2), μερικά είναι free : https://topten.ai/image-upscalers-review/#1_Upscale_Image_with_Topaz_Gigapixel_AI

To καλυτερο από αυτά από οτι έχω διαβάσει από χρήστες που το έχουν χρησιμοποιήσει είναι το ΤοPaz AI Gigapixel αλλά είναι με πληρωμή.

Με 1Mb δυσκολα πάντως τα πράγματα για αφίσα.

Έχω κατεβάσει το trial 30 ημερών του Topaz gigapixel και είναι πολύ καλό. Δοκίμασε το, αλλά όπως είπε και ο Κώστας δύσκολο να την μεγαλώσεις τόσο πολύ. Έως Χ2 θα πάρεις άριστα αποτελέσματα, μετά θα κάνεις συμβιβασμούς.

Όταν λες αφίσα τι μέγεθος εννοείς; 50χ70;
Για μικρότερα μεγέθη εκτύπωσης Α4, Α3 που συνήθως τα βλέπουμε από κοντά, ανάλυση 300dpi είναι καλά, μπορεί όμως και από 150dpi, να βγει ικανοποιητικά - ανάλογα το θέμα - και τρόπο εκτύπωσης.
Για μεγαλύτερα μεγέθη, για θέαση από μεγαλύτερη αποσταση 100-150dpi είναι το σύνηθες, όσο μεγαλώνει το μέγεθος κατεβαίνει η ανάλυση.

Τώρα τα 2mpx του αρχείου σου, συνήθως για φωτό 13χ18 εκατοστά επαρκεί, στα 150dpi θα μπορούσε να βγει Α4, η στα 100 Α3+...

Το Τopaz κάνει δουλειά πάντως.

Ένα χρήσιμο εργαλείο
https://www.pixelcalculator.com/?ro...1=2048&pix2=1080&dpi2=100&sub2=+calculate+#a2

Re: Πόσο μεγάλη μπορώ να την εκτυπώσω;

Εγώ ελεγα για μέγεθος 70χ50 ή 100χ70. Δεν θα βγει καλό;

Σε επαγγελματία θα παω ....δεν θα βρω κάποιον που ξέρει;

Δεν είναι θέμα του να... ξέρει.
Είναι το τι είναι εφικτό.
Αν η απόσταση που σε ενδιαφέρει να φαίνεται καλά η αφίσα είναι μεγάλη τότε έχεις ελπίδες για αρκετά μεγάλη εκτύπωση.
Αν θες να φαίνεται τζάμι από κοντά ( μικρότερη του 1μ απόσταση ) θα έχεις περιορισμούς.

Όπως λες από 1μ και πάνω με ενδιαφέρει να φαίνεται. Και εάν ξέρει κανείς περίπου το κόστος..

Απάντηση: Πόσο μεγάλη μπορώ να την εκτυπώσω;

Δες εδώ το κατάλληλο νήμα για προσφορές σε εκτυπώσεις.

Αρχείο φωτό με αυτά τα στοιχεία 362px X 543px 300 DPI σε τί μεγεθος εκτυπώνετε για να έχει καλή ποιότητα απεικόνισης.

Αρχείο φωτό με αυτά τα στοιχεία 362px X 543px 300 DPI σε τί μεγεθος εκτυπώνετε για να έχει καλή ποιότητα απεικόνισης.
dpi = "κουκίδες ανα ίνστα" σε μια χωρική εκτύπωση, εσύ λοιπόν ζητάς 300dpi, επειδή όμως στην Ελλάδα μετράμε σε χιλιοστά, θα πρέπει να κανεις τη μετατροπή πρώτα:

300dpi / 25,4 = 11,8pmm δηλαδή -300 κουκίδες ανά ίντσα- = 11,8 κουκίδες ανά χιλιοστό

άρα οι διαστάσεις είναι (362px/11,8dpmm)x(543px/11,8dpp)=28,98mm x 46,02mm, πρακτικά πολύ μικρές διαστάσεις, πρέπει να ρίξεις την ποιότητα εκτύπωσης ή και να χρησιμοποιήσεις κάποιου είδους "scaling"

• Like
Reactions: papg and kbouk
dpi = "κουκίδες ανα ίνστα" σε μια χωρική εκτύπωση, εσύ λοιπόν ζητάς 300dpi, επειδή όμως στην Ελλάδα μετράμε σε χιλιοστά, θα πρέπει να κανεις τη μετατροπή πρώτα:

300dpi / 25,4 = 11,8pmm δηλαδή -300 κουκίδες ανά ίντσα- = 11,8 κουκίδες ανά χιλιοστό

άρα οι διαστάσεις είναι (362px/11,8dpmm)x(543px/11,8dpp)=28,98mm x 46,02mm, πρακτικά πολύ μικρές διαστάσεις, πρέπει να ρίξεις την ποιότητα εκτύπωσης ή και να χρησιμοποιήσεις κάποιου είδους "scaling"

Ευχαριστώ για την απάντηση.Γιατί πουλά επαγγελματίας , αρχείο με αυτά τα στοιχεία που δεν κάνουν για τίποτα, αμα κατάλαβα καλά; τι να πώ.(έχουμε ίδιο όνομα και επίθετο)

Μηπως σου ξεφυγε καποιο μηδενικο στα pixel των διαστασεων του αρχειου;

362 x 543 pixel ειναι εικονα για site, σε καμια περιπτωση δεν προοριζεται για εκτυπωση.

Εφ οσον μιλας για αγορασμενο αρχειο, μηπως "κατεβασες" το preview και οχι την κανονικη εικονα;

• Like
Reactions: gpapjohn
Mάλλον λάθος έχουν ανεβάσει τις διαστάσεις. Μήπως εννοούσαν χιλιοστα ( αντι pixels) στα 300 dpi. Γιατι σε πιξελ δεν έχει λογική ο όρος dpi (dots per inch)..

Δεν ξέρω εάν επιτρέπεται γιατί είναι από σελίδα επαγγελματία Αθηνών για κάλυψη εκδηλώσεων ορκομωσίας κλπ
Δεν είναι αναρτημένη σε δημόσια θέα προς πώληση?

Τελικά η διάσταση του αρχείου είναι 362 x 543 pixel και σε καμια περίπτωση δεν είναι για εκτύπωση και τζάμπα έ 8€.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.