Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
στο δικο μου συστημα κανει γυρω στα 10 sec να κανει διπλασιασμο αναλυσης με 2 pass processing και More detail gan v3 (απο 24 Mp στα 96 Mp) με την GPU... οταν βαζω CPU απλα το κοβω γιατι αργει πολυ!
Raw ή Jpg αρχείο? Έχει διαφορά.στο δικο μου συστημα κανει γυρω στα 10 sec να κανει διπλασιασμο αναλυσης με 2 pass processing και More detail gan v3 (απο 24 Mp στα 96 Mp) με την GPU... οταν βαζω CPU απλα το κοβω γιατι αργει πολυ!
δεν εχω δει κατι αναλογο στη δικια μου GPU (3090 24GB VRAM) ..., μηπως φταιει που εχει λιγη vram η δικια σου ?
Νομίζω είναι και στον άνθρωπο.
Πχ εγώ με χειρότερη κάρτα και λιγότερη Vram (3050 6GB) από του Δημήτρη θεωρώ ότι είναι μια χαρά η ώρα που κάνει με gpu δε θεωρώ ότι αργεί απλά θέλει κάποιον χρόνο για να κάνει καλά αυτό που κάνει που διαφέρει από φωτό σε φωτό ανάλογα τη δυσκολία, την ποσότητα θορύβου, την πολύ πληροφορία πχ φωτό με πολλά κλαδιά κλπ κλπ..
Σε raw θέλει παραπάνω ώρα σε jpg πολλές φορές λέω "καλά τελείωσε τόσο γρήγορα?"
Ο χρόνος για τον καθένα μας μάλλον είναι σχετικός.
ΥΓ. Με CPU όντως αργεί αρκετά , απλά το βάζεις σπάνια σε περίπτωση που αφήνει ακαθάριστα / περίεργα σημεία .
Υπερβολές....Υ.Σ. Γιάννη μας κομπλεξάρεις με τον εξοπλισμό σου - σε λίγο προβλέπω η κάρτα σου να έχει πιο πολύ ram από τον υπολογιστή μου συνολικά...![]()
...stratigos24 left the channel...Για RAW μιλαω παντα...
Υ.Σ. Γιάννη μας κομπλεξάρεις με τον εξοπλισμό σου - σε λίγο προβλέπω η κάρτα σου να έχει πιο πολύ ram από τον υπολογιστή μου συνολικά...![]()
...stratigos24 left the channel again...Με χρονόμετρο, χρειάστηκα 45'' να κάνω τα εξής:
- Ανοίγω το πρόγραμμα,
- πλοηγούμαι,
- διαλέγω ένα raw ανάλυσης 33MP, και
- εκτελώ More-Detail GAN v3, Upscale 8K, 2-Pass processing More-Detail GAN v3, Strength 1.00.
- Ανοίγει ο φάκελος με το έτοιμο αρχείο.
Nα προσθέσω πως στην παραπάνω διαδικασία δεν φαίνεται να συμμετέχει η κάρτα γραφικών (5050), δηλαδή δεν βλέπω τη λαχανί μπάρα να κινείται. Η κάρτα γραφικών φάνηκε να δουλεύει νομίζω μόνο στην ΑΙ αναγνώριση προσώπου.Με χρονόμετρο, χρειάστηκα 45'' να κάνω τα εξής:
- Ανοίγω το πρόγραμμα,
- πλοηγούμαι,
- διαλέγω ένα raw ανάλυσης 33MP, και
- εκτελώ More-Detail GAN v3, Upscale 8K, 2-Pass processing More-Detail GAN v3, Strength 1.00.
- Ανοίγει ο φάκελος με το έτοιμο αρχείο.
Δεν το κατάλαβα ...Nα προσθέσω πως στην παραπάνω διαδικασία δεν φαίνεται να συμμετέχει η κάρτα γραφικών (5050), δηλαδή δεν βλέπω τη λαχανί μπάρα να κινείται. Η κάρτα γραφικών φάνηκε να δουλεύει νομίζω μόνο στην ΑΙ αναγνώριση προσώπου.
Δεν καταλαβαίνω .. αυτό είναι το τελικό σταδιο της διαδικασίας που το κάνει export , δεν είναι το σημείο που κάνει κατά τη διαδικασία upscale κλπΔεν είναι "αναμμένη" η πράσινη μπάρα στην κάρτα γραφικών. Σαν να μη χρειάζεται να ενεργοποιηθεί.
View attachment 270767
Σε αυτό το στάδιο, είχα δει σε κάποιο export την πράσινη μπάρα της κάρτας γραφικών να ενεργοποιείται, αλλά δεν θυμάμαι πότε και δεν μπορώ να το αναπαραγάγω.Δεν καταλαβαίνω .. αυτό είναι το τελικό σταδιο της διαδικασίας που το κάνει export , δεν είναι το σημείο που κάνει κατά τη διαδικασία upscale κλπ
Ναι δε ξέρωΣε αυτό το στάδιο, είχα δει σε κάποιο export την πράσινη μπάρα της κάρτας γραφικών να ενεργοποιείται, αλλά δεν θυμάμαι πότε και δεν μπορώ να το αναπαραγάγω.
Σε εσένα πρασινίζει η διακεκομμένη μπάρα; Είχα βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι σημαντική μια ισχυρή μητρική + μνήμη και όχι τόσο η κάρτα γραφικών.Ναι δε ξέρω
Αν παρατηρήσω κάτι σε επόμενα edit θα σου πω .
Δεν θυμάμαι, θα το δω το βράδυ αν και παντού διαβάζω ότι μεγαλύτερο ρόλο σε αυτά τα προγράμματα παίζει η κάρτα.Σε εσένα πρασινίζει η διακεκομμένη μπάρα; Είχα βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι σημαντική μια ισχυρή μητρική + μνήμη και όχι τόσο η κάρτα γραφικών.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.