Να γράψω δυο λόγια για την σύγχυση τεχνικής ονοματολογίας, μια φορά και έναν καιρό καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια, όσοι είχαν ADSL και βρίσκονταν περιμετρικά του τοπικού τηλεφωνικού κέντρου ΟΤΕ.
Διότι ακόμα και το ADSL δεν απογοητεύει στα λίγα μέτρα απόσταση χαλκού, όμως έχουμε το όριο 24αρα, που περιορίζει τον όγκο ανά δευτερόλεπτο.
Το FTTC το ονομάζουν έτσι εκτός Ελλάδας, εμείς το λέμε VDSL2, είναι το ADSL 24αρα αυτό επί τέσσερις φορές = 100αρα , στο οποίο έχουν χαθεί οι απώλειες αποστάσεων (λόγο ίνας) , που είναι το νέο μέσο σύνδεσης καμπίνας μέχρι το αστικό κέντρο ΟΤΕ.
Το FTTH δεν είναι κάτι άλλο από την εξαφάνιση, των όποιων απωλειών χαλκού από καμπίνα ως τον πελάτη, και κατά επέκταση μπορεί να εξυπηρετήσει θεωρητικά πάντα, απεριόριστο όγκο δεδομένων.
Και στις τρεις περιπτώσεις (τεχνολογίες) αλλάζει το όριο του όγκου, όπου εσφαλμένα το μάρκετινγκ γραμμών ιντερνέτ, περιγράφει ως ταχύτητα.
Ο απλός κόσμος και κυρίως τα παιδιά, φαντασιώνονται λόγο του μάρκετινγκ, ότι τα πακέτα διαφορετικού όγκου, προσφέρουν θετικά στην συνδεσιμότητα με Game server του εξωτερικού.
Στην πραγματικότητα η ταχύτητα Ping στην συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, είναι άμεσα συσχετισμένη με το εξοπλισμό του ΟΤΕ και τις συνεργασίες διεθνή δίκτυα μεταφοράς.
Ναι, Βόλο με Θεσσαλονίκη έχω 10~11 ms, από εκεί και πέρα υπάρχει ένας αριθμός μεσολαβητών σέρβερ, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε εάν είναι και αυτοί τεχνικά φρέσκο αναβαθμισμένοι, ώστε οι απώλειες στην καθυστέρηση Ping να μειωθούν ακόμα περισσότερο.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τεχνικών υποδομών, το κλαψούρισμα ότι πληρώνω για 100αρα και πιάνω 75, στην πράξη μπορεί να υποδηλώνει κάποια καλωδιακή ατέλεια, η κάτι άλλο, που συσχετίζετε με το δίκτυο εντός Ελλάδας αποκλειστικά, έλα μου τώρα που όλες οι υπηρεσίες που έχουμε έρχονται από εκτός Ελλάδας, και εκεί είναι που ακόμα και ο έμπειρος χρήστης υπηρεσιών ιντερνέτ, σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο Ιταλός , ο Γάλλος, ο Αυστριακός, ο Έλληνας, θα έπρεπε να έχουν όμοιους χρόνους απόκρισης στην σύνδεση με Γερμανία.
Σήμερα ο Γερμανός έχει 10ms εντός Γερμανίας.
ο Αυστριακός 20ms
ο Έλληνας 55ms
Η μηχανή ενός παιχνιδιού, κατά περίπτωση κάνει έως 38 επαναλήψεις ping το δευτερόλεπτο ως μέγιστο, και εμείς βλέπουμε το παιχνίδι στα 80~120 FPS.
Το δευτερόλεπτο ισούται με 1000ms.
38 x 55ms = 2090 ms = δυο δευτερόλεπτα χρόνος καθυστέρησης ο Έλληνας
38 x 10ms = 380 ms = λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο ο Γερμανός
38 x 20ms = 760 ms = λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο ο Αυστριακός
Μετά παραπονιούνται τα Ελληνόπουλα, ότι οι συμπαίκτες είναι κλέφτες, διότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει χρόνο-καθυστέρηση σε συνδυασμό με τον χρόνο αντίδρασης ενός παίκτη, όπως αντίστοιχα ένας οδηγός κάνει αναγκαστικό φρενάρισμα την στιγμή που η εικόνα που βλέπει έχει σφάλμα δυο δευτερόλεπτα καθυστέρησης.
Μετά πάει ο άλλος και παίρνει κάρτα γραφικών 1500€ και περιμένει να γίνει Ολυμπιονίκης στο On-line Gaming.
Δεν μας βγαίνουν τα νούμερα στην επιτάχυνση …. και η ύπαρξη τοπικών Game server είναι κάτι που δεν υπάρχει σήμερα, διότι χρειάζονται ακριβές υποδομές.
Εκτός εάν βάλουμε το σερβερ του TAXIS NET, το βράδυ να κάνει Hosting Battlefield 5.