Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Σπύρο empedoklis για πες μου (μας) με τι ασχολείσαι επαγγελματικά καθώς κ την ηλικία σου ?
Πρέπει να είσαι πολύ ήρεμος άνθρωπος με τεράστια υπομονή για τόσες πολλές λεπτομέρειες.

Οντως το μερακι και τα εργα του Σπυρου ειναι ακρως εντυπωσιακα αλλα οι προσωπικες λεπτομερειες δεν ειναι απαραιτητες.

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Οντως το μερακι και τα εργα του Σπυρου ειναι ακρως εντυπωσιακα αλλα οι προσωπικες λεπτομερειες δεν ειναι απαραιτητες.

Αν θέλει μου λέει!

Χαχα, με κάνατε και γέλασα...
Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Κώστα είμαι 46 και σου λέω με βεβαιότητα ότι δεν είμαι παπάς... αλλά ναι νομίζω ότι είμαι αρκετά ήρεμος.
Για του να το ελαφρύνω λίγο μη με περάσετε και για κανένα θρησκόληπτο το επόμενο intarsia που ετοιμάζω και θα σας δείξω θα είναι αρκετά έξαλλο. Ελπίζω να μην το κόψει η λογοκρισία.. χα..χα..

Χαχα, με κάνατε και γέλασα...
Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Κώστα είμαι 46 και σου λέω με βεβαιότητα ότι δεν είμαι παπάς... αλλά ναι νομίζω ότι είμαι αρκετά ήρεμος.
Για του να το ελαφρύνω λίγο μη με περάσετε και για κανένα θρησκόληπτο το επόμενο intarsia που ετοιμάζω και θα σας δείξω θα είναι αρκετά έξαλλο. Ελπίζω να μην το κόψει η λογοκρισία.. χα..χα..

Σπύρο επειδή βλέπω έχεις αίσθηση τού χιούμορ,παίρνω τό θάρρος να σου πώ ότι άν δέν είχες αναφέρει σέ κάποιο παλαιότερο post ότι έχεις οικογένεια,πραγματικά είχα υποθέσει ότι ίσως νά ήσουν καλόγερος σέ κάποιο μοναστήρι στό στύλ τών παλιών παπαροκάδων,καί έχεις τόση υπομονή,γαλήνη,χρόνο γιά να φτιάχνεις αυτά τά υπέροχα έργα θρησκευτικού περιεχομένου. -bye-

Ξέρω ξέρω τό επόμενο intarsia θά είναι ο Αδάμ μέ τήν Ευα μέ φύλλο συκής :grinning-smiley-043

Σπύρο τόσα είδη διαφορετικής ξυλείας πώς τά βρίσκεις έτσι εύκολα στήν επαρχία σέ μικρές ποσότητες ?
Εδώ Αθήνα θά πρέπει να ψάχνω μιά βδομάδα (να παρατήσω δηλαδή τήν δουλειά καί νά γυρνάω όλο τό λεκανοπέδιο),καί άν θα βρώ σέ μεγάλες ποσότητες,μέ φυσικά ασύμφορες τιμές.
Γιαυτόν τόν λόγο ξεπέφτω στά κ/π καί στό έλατο - οξιά πού βρίσκω εύκολα στά πολυκαταστήματα.
Θα μου πείς πήγαινε σε κανα ξυλουργείο να πάρεις κανα ρετάλι,σάμπως υπάρχουν καί αυτά,είναι είδος πρός εξαφάνιση τά 8 στά 10 ξυλουργεία μετά τό 2010 πού σταμάτησε η οικοδομή κλείσανε.

Επίσης καλή αποπεράτωση στήν "Αγρια κοπελιά"

Δημήτρη κάθε ξύλο είναι και μια ιστορία από μόνο του... Είχα ξαναγράψει και παλιότερα πως η εύρεση ξύλων ήτανε μια Οδύσσεια. Αφού χτύπησα (και έφαγα) πολλές πόρτες, βρήκα τελικά έναν ξυλέμπορα στην περιοχή που κόβει, ξεραίνει και εμπορεύεται όλα τα εγχώρια ξύλα. Αυτός βγάζει κομμάτια τα οποία δίνει σε εμπόρους και καταστήματα (τιμές χονδρικής). Τα ρετάλια που του μένουν, άχρηστα γι αυτόν, θησαυρός για μένα τα δίνει για καυσόξυλα! Έτσι έχω αρκετά και διάφορα εγχώρια ξύλα. Τώρα για εισαγόμενα έχω ελάχιστα από ένα φίλο μου οργανοποιό και τα χρησιμοποιώ σε μικρές ποσότητες.

Κατάλαβα Σπύρο,θέλει πολύ κυνηγητό καί τύχη μαζί γιά νά βρούμε καλή ξυλεία σέ χαμηλές τιμές,η τελείως τσάμπα άν είναι μικρορετάλια όπως στήν περίπτωση σου.

Εχω ξεκινήσει καί έχω κάνει μιά λίστα μέ διευθύνσεις από κάποια ξυλουργεία στίς ευρύτερες περιοχές πού βρήκα στό ιντερνέτ,μόλις βρώ χρόνο θά τούς πάρω σβάρνα μέ τό ιχ μιά μέρα,μήπως καί έχουν ρετάλια μικρά μασίφ ξυλείας μαόνι-ιρόκο κ.τ.λ "περίεργα" καί όμορφα ξύλα πού δέν βρίσκουμε εύκολα,καί μέ πληρωμή φυσικά θά τούς προτείνω.

Οποιος γυρίζει μυρίζει έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου,άν καθόμαστε δέν θά μάς έρθει τίποτα ουρανοκατέβατο.

Mπράβο Σπύρο προχωράει άψογα τό κορίτσι,άν μπορείς να ανεβάσεις περισσότερες φωτογραφίες από τά διάφορα στάδια κατασκευής γιά να παίρνουμε μιά ιδέα καί εμείς οι αδαείς πώς γίνονται αυτά τά έργα βήμα-βήμα,καί καλύτερα ακόμα άν ανέβαζες καί βίντεο θά είχε "σπάσει ταμεία" πού λέμε.