Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Νίκο το ξέρω. Εκμεταλλεύομενοι τα νερά και τον χρωματισμό των διαφόρων ξύλων το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ανώτερο. Έτσι εξάλλου γίνεται κανονικά Intarsia. Αλλά δεν μπορώ να βρώ τα κατάλληλα ξύλα στη Λευκάδα. Παράγγειλα σε ένα φίλο μου κομμάτια ελιάς και δρύ ξερά και περιμένω. Αποπειράθηκα να κόψω μόνος μου διάφορα ξύλα αλλά οι διαστάσεις τους είναι πολύ μικρές.

Νεκτάριε είναι άλογο αλλά αραβικό ! http://intarsia.com/shop/patterns/arabian-horse/ :bang:

Last edited:
Με κινέζικο και ειδικά 6 χιλ. μην περιμένεις τίποτα καλύτερο ! Που να με άκουγες όταν το έβλεπα να ξεφτίζει :devil-smiley-029:

Κανονικά θέλει:

Woods Used
  • Western Red Cedar (eye and muzzle area)
  • Aspen (most of the horse)
  • Ebony (eyeball and nostril)
  • Walnut (eye and part of nose)
Blades Used

Re: Απάντηση: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Νίκο το ξέρω. Εκμεταλλεύομενοι τα νερά και τον χρωματισμό των διαφόρων ξύλων το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ανώτερο. Έτσι εξάλλου γίνεται κανονικά Intarsia. Αλλά δεν μπορώ να βρώ τα κατάλληλα ξύλα στη Λευκάδα. Παράγγειλα σε ένα φίλο μου κομμάτια ελιάς και δρύ ξερά και περιμένω. Αποπειράθηκα να κόψω μόνος μου διάφορα ξύλα αλλά οι διαστάσεις τους είναι πολύ μικρές.

Σπυρο, δεν ξερω πως λεγεται στα Ελληνικα, αλλα το wood stain (βαση νερου, αοσμο) δινει ολους τους χρωματισμους που θες με μεγαλη πιστοτητα σε καλοτριμμενο ξυλο.
Εγω εχω μεινει καταπληκτος απο την ποιοτητα των αποχρωσεων στο κοχυλι που εκανα προσφατα. Υπαρχουν πολλες αποχρωσεις 'ξυλου' οπως δρυς, οξια, τικ, εβενος, καστανια και αλλα.
Δηλαδη μπορεις να δουλευεις με ενα μονο ειδος ξυλου (οποιο βρισκεις ευκολα) και να κανεις τα παντα.

Ποιοτικο κοντρα πλακε ειναι του μουρικη αλλα φευγει πολυ σε τιμη σχεδον διπλασια απ το κινεζικο.

Το τελείωσα πρίν το αναμενόμενο. Πως σας φαίνεται ;

bLWL8cx.jpg
wbGx63H.jpg
u4lBUdz.jpg

m3ozFhw.jpg
dsmDp7z.jpg
V3cVjoN.jpg

3Ux7nQZ.jpg
NVWwLkG.jpg

Σπυρο τα σεβη μου για τον Αγγελο αλλα και για υπομονη σου καθως βλεπω ποσα κομματια υπαρχουν και σε τι μεγεθος καποια απο αυτα..

Εδω το κοχυλακι ειχε 10 τεμαχια, ολα μεγαλα, και θελει την δουλεια του, φαντασου για 50+ τεμαχια -τα περισσοτερα μικρα- που θελουν το καθενα ξεχωριστη δουλεια!!

Ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να είναι 70-75 κομμάτια. Για να τα τρίψω έβαλα στρογγυλή λίμα στο κολονάτο ειδάλλως είναι αδύνατον. Ούτε με το ντρεμελοειδές δεν τα κατάφερνα. Μερικά είναι σαν φακές !

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο για το κομψοτέχνημα σου Σπύρο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σήμερα παρέλαβα την επιτραπέζια σέγα και ουσιαστικά ήθελα να δω αν (και πως) λειτουργεί:
IMG_20160620_191556.jpg
Δοκιμή σε ότι ρετάλι βρήκα,σχεδόν άτριφτο και οι κοπές "αλλού `ντ αλλού" (αποκεφάλισα κι ένα πουλί!).
Αλλά το χάρηκα το εργαλείο,αν γράψεις χιλιόμετρα πάνω του θα κάνεις παπάδες!
Σπύρο και οι υπόλοιποι intarsians....όσα μπράβο σας έχω πει τα παίρνω πίσω,τα πολλαπλασιάζω επί εκατό και τα επιστρέφω!!!!!!!!!
Δεν του το`χα για τόοοοοοσο μανίκι!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.
waldorf, έτσι είναι στην αρχή. Φαίνεται πολύ δύσκολο αλλά σε λίγες μέρες θα δείς ότι ναι μεν είναι δύσκολο αλλά με ηρεμία και υπομονή γίνεται καλή δουλειά. Δεν πρέπει να βιάζεσαι και να είσαι ανυπόμονος για το τελικό αποτέλεσμα (εγώ να δείς !) Αν έχεις κολονάτο βάλε μια στρογγυλή λίμα για να κάνεις τα στρογγυλέματα, γίνονται πολύ καλύτερα από το dremel ή το γυαλόχαρτο. Πάντως οι κοπές που έκανες μια χαρά φαίνονται. Καλή αρχή !

Βρηκες και συ εργο για να αρχισεις κοπες με επιτραπεζια σεγα, κατι πιο απλο δεν βρηκες, το κοχυλακι τουλαχιστον πχ :)))

Παντως εγω μια χαρα σε βλεπω!

Η σεγα τι λεει, οπως την περιμενες? Το βασικο ειναι το εργαλειο να ειναι ενταξει και να εισαι και συ οκ με κεινο, κατα τα αλλα οι κοπες μαθαινονται ταχυτατα.

Καποιος πριν μερικες μερες ειχε πει οτι εβλεπε τα μαγαζια να ξεπουλανε τις σεγες ,και τελικα ειχε δικιο!!
Waldorf καλη αρχη με την σεγα και απο οτι βλεπω το εχεις, οποτε υπομονη και επιμονη!

Καποιος πριν μερικες μερες ειχε πει οτι εβλεπε τα μαγαζια να ξεπουλανε τις σεγες ,και τελικα ειχε δικιο!!
Waldorf καλη αρχη με την σεγα και απο οτι βλεπω το εχεις, οποτε υπομονη και επιμονη!

Και ποσοι απο τους αναγνωστες μας φανταζομαι οτι θα εχουν παρει!!
Οι αναγνωστες μας ειναι ανα πασα στιγμη υπερπολλαπλασιοι απο τα μελη μας!!

Σας ευχαριστώ για τα ενθαρυντικά σας λόγια,αν και δεν πόσταρα για να πάρω "μπράβο",αλλά για να τονίσω τη δυσκολία της τεχνικής για όσους μας φαινόταν απλό!
Πήρα αυτήν https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7834 ελλείψη χρημάτων,αλλά μια χαρά μου φαίνεται.Βέβαια δεν έχω μέτρο σύγκρισης μιας και πρώτη φορά χρησιμοποιώ τέτοιο εργαλείο,οπότε καλή θα μου φαινόταν.

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Όντως Σπύρο φαίνεται να έχεις μεγάλη υπομονή και επιμονή στις πολύ ωραίες κατασκευές σου.

Σήμερα παρέλαβα την επιτραπέζια σέγα και ουσιαστικά ήθελα να δω αν (και πως) λειτουργεί:
Δοκιμή σε ότι ρετάλι βρήκα,σχεδόν άτριφτο και οι κοπές "αλλού `ντ αλλού" (αποκεφάλισα κι ένα πουλί!).
Αλλά το χάρηκα το εργαλείο,αν γράψεις χιλιόμετρα πάνω του θα κάνεις παπάδες!
Σπύρο και οι υπόλοιποι intarsians....όσα μπράβο σας έχω πει τα παίρνω πίσω,τα πολλαπλασιάζω επί εκατό και τα επιστρέφω!!!!!!!!!
Δεν του το`χα για τόοοοοοσο μανίκι!

Προβλέπεται θερμό intarsiaνικό καλοκάιρι. Μπήκες γερά στο παιχνίδι. Και πάλι καλοδούλευτο και καλές κατασκευές.