Eνα συντομο flash back που εχω υποσχεθει για το κοχυλακι.
Εδω αρχιζουν ολα. Βρισκεις απο το ιντερνετ το σχεδιο, το τυπωνεις και το κολλας πανω σε ενα τεμαχιο ξυλου (οξια ειναι αυτο, σκληρο ξυλο, παχους ~1 εκατοστο).
Καποιοι κολλουν στο ξυλο σελοτειπ (για να μην κολλαει το σχεδιο πανω στο ξυλο) και πανω στο σελοτειπ κολλουν το σχεδιο. Πρωτη φορα το δοκιμασα αλλα ειδα οτι γλυστραει το σχεδιο οταν το κοβεις.
Ετοιμο το ξυλο με το σχεδιο επανω του για κοψιμο στην επιτραπεζια σεγα.
Επειδη ομως υπαρχει και πριονοκορδελα τριγυρω, το γυρω γυρω, το περιγραμμα το εκοψα εκει για ευκολια και ταχυτητα.
Παντα οταν κανουμε καμπυλες κοπες σε πριονοκορδελα πρεπει να κανουμε relief cuts (κοπες ανακουφισης

για να μπορει η λαμα να κινειται ανετα, να μπορει να κοψει καμπυλη και να μην φρακαρει.
Τις υπολοιπες κοπες τις ανελαβε η επιτραπεζια σεγα.
Παντα και συνεχως πιεζουμε το ξυλο κατω στο τραπεζι για σωστη και ευκολη κοπη. Αν ειμαστε τυχεροι το φυσερο που εχει η σεγα κανει δουλεια. Αλλιως πρεπει να φυσαμε συνεχως για να βλεπουμε τη γραμμη κοπης.
Οταν τελειωσουν οι κοπες, καθαριζουμε τα σχεδια απο το ξυλο και ειμαστε ετοιμοι για γυαλοχαρταρισμα.
Το συγκεκριμενο τεμαχιο, λογω μικρου μεγεθους εγινε ολο στο χερι με γυαλοχαρτο σπογγο (βλεπε φωτο παρακατω) και με το μινι 12βολτο τριβειο ρευματος της proxxon (ειδικο για μοντελισμο με πολλες μικρες κεφαλες διαφορων σχηματων)
Σε νορμαλ μεγεθη, τα σταθερα περιστροφικα τριβεια ειναι ιδανικα καθως και τα dremel με τα αναλογα bits. Παντως και εδω το γυαλοχαρτο στο χερι σου δινει καλυτερη τελικη εικονα, αν και πολυ πιο κουραστικο.
Εδω το κοχυλι μετα απο το τριψιμο και το περασμα με λινελαιο (εκτος του ματιου που παρεμεινε φυσικο για να κανει αντιθεση) το οποιο σκουρηνε εμφανως.
Εδω το κοχυλι εχει τριφτει μετα το πρωτο περασμα με λινελαιο και εχει ξαναπεραστει αλλο ενα χερι που το σκουρηνε λιγο ακομα.
Το περιγραμμα του ματιου εχει περαστει με μιγμα stain (υδατοδιαλυτο χρωμα) και λινελαιου (λαδακι..). Ανορθοδοξο μιγμα.
Κανονικα επρεπε να περασω το ξυλο κατευθειαν με stain και αφου στεγνωσει, λαδακι.
Και εδω ηρθαμε! Βλεπουμε ολους τους συντελεστες του εργου ξανα.
Τελος, τα επι μερους κομματια κολληθηκαν με ξυλοκολα bison, μετα σπρευ βερνικι δυο φορες, ισως χρειαζοταν και τριτη και ετοιμο το εργακι
Στο πισω μερος εχω βαλει ενα μικρο λεπτο μαγνητακι και πλεον το κοχυλακι κοσμει το ψυγειο μου

)