Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Σπύρο αν μου επιτρέπεις,θεωρώ πως ακροβάτησες λίγο με τα "νεύρα" των φύλλων.Τα έβαψες με λεπτό πινελάκι;Κατα άλλα πολύ όμορφο!
Nektarios2015, τα έκοψα σε φύλλα 7 χιλ. με την πριονοκορδέλλα.
Νικος Πετειναρακης, δεν τα έβαψα με πινελάκι, όλα τα κομμάτια τα βουτούσα ολόκληρα μέσα στα βερνίκια ένα ένα και μετά τα έβαζα σε επαφή ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους με το βερνίκι και να μην χρειαστεί κόλλα η οποία λίγο να καλύψει τα ξύλα δημιουργεί πρόβλημα, δεν απορροφιέται το βερνίκι καλά και φαίνεται σαν πιό ανοιχτόχρωμη μάκια. Σε αντίθεση με όλα τα κομμάτια του τριαντάφυλλου που τα έκοψα ένα ένα με τη σέγκα πάγκου, τα φύλλα τα έκοψα σε τρία κομμάτια και τους έκανα τα νεύρα με το ντρέμελ. Είχε γίνει το κεφάλι μου καζάνι, είχα κουραστεί, βιαζόμουνα να βάλω μπροστά την επόμενη κατασκευή (ένα επιπλάκι δωματίου) ώστε να δοκιμάσω για τα καλά την πριονοκορδέλλα και λάθεψα τα νεύρα ειδικά από το δεξί φύλλο. Πάει για αλλαγή αύριο. Τα κομματάκια τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα φούρνου η οποία ξεκολλάει εύκολα όταν χρησιμοποιείται κόλλα. Με το βερνίκι δεν ξέρω, θα δω αύριο που θα έχει στεγνώσει καλά.
enduras1, είναι δύσκολο και χρειάζεται άπειρη υπομονή. Αν θέλεις να δώσεις βάθος με τρίψιμο τελικά δεν αρκεί το ντρέμελ νομίζω. Χρειαζόμαστε κάτι σαν drum sander 4-5 εκ. ύψος, με πολύ μικρή ακτίνα αλλά σταθερό, στο κολονάτο π.χ Το ντρέμελ θα δημιουργεί γραμμώσεις γιατί το γυαλόχαρτο που έχει είναι πολύ στενό. Χάλασα τέσσερα γυαλοχαρτάκια του ντρεμελωειδούς, ίσως ήταν "ψεύτικα". Για μανικιούρ ! Έκανα και λίγο άθελά μου ...
Απ' ότι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, η intarsia μόνο εύκολη δεν είναι, είναι τέχνη στ' αλήθεια. Αλλά αξίζει τον κόπο.
Εννοείται είναι τέχνη και όπως όλες οι τέχνες θέλει τεχνική!
Εγώ το προσπάθησα όλο στον ταινιολειαντηρα χωρίς φυσικά ομοιομορφο βάθος και υφή.
Θα δούμε στο δεύτερο.
Τώρα το έχω να στεγνώσει η κόλλα.
Αύριο θα βαφτει!
Οντως ειναι μαγευτικο.
Εχω 9-10 διαφορετικες αποχρωσεις σε εμποτισμου και θελω να δω πως θα βγει.
Πρεπει βεβαι να κανω παραγωγη για να στολισω τα τραπεζια στον γαμο αν και το βλεπω δυσκολο...
Στο συγκεκριμενο κοχυλακι Νικο, η φορα των νερων στο 80% του εργου ειναι προς τα δεξια.
Ειμαι σιγουρος οτι θα εχει αισθητικη διαφορα αν κοπει ολο προς τα δεξια, παρα ολο προς τα κατω. Ειδικα μετα το φινιρισμα με λαδι η λουστρο.
Η φορα των νερων δεν προυποθετει αναγκαστικα διαφορετικα ειδη ξυλων. Μπορεις να δουλεψεις τεμαχια απο το ιδιο ξυλο.
Η 'πολυχρωμια' προυποθετει διαφορετικα ειδη ξυλων και αυτο ειναι πρακτικα καπως δυσκολο αν και το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο.
Παντως εχω δει οτι το ιδιο ακριβως ξυλο μπορει να παρει διαφορετικες οψεις αναλογα πως θα το χειριστεις στο φινιρισμα.
Αλλο φαινεται σκετο και καλοτριμμενο, αλλο με ενα χερι λινελαιο, αλλο με 3 χερια λινελαιο, αλλο με ενα χερι tung oil (πιο σκουρο), αλλο με stain, και παει λεγοντας.
Ορεξη να'χει κανεις για πειραματισμους και το φινιρισμα του ξυλου εχει ατελειωτες εναλλακτικες, ειναι μαγευτικο, σκετη απολαυση!!
Οντως ειναι μαγευτικο.
Εχω 9-10 διαφορετικες αποχρωσεις σε εμποτισμου και θελω να δω πως θα βγει.
Πρεπει βεβαι να κανω παραγωγη για να στολισω τα τραπεζια στον γαμο αν και το βλεπω δυσκολο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.