Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Ελα και σχεδον τελειωσαμε.. κολλημα και βερνικακι θελει μονο.

Εδω μια οικογενειακη φωτο με ολους τους συντελεστες του τεχνουργηματος :))

Σεγα και μινι τριβειακι proxxon, πολυτιμο γυαλοχαρτο σπογγος, πινελα, λαδακια και stain, το κοχυλακι και ενα τεμαχιο απο το αρχικο ξυλο.

26914338004_b611eee6f3_b.jpg

Αυριο θα ανεβασω μπολικες φωτο απο ολα τα σταδια συν το τελειωμενο εργακι μετα το κολλημα και το βερνικι.
Συμβουλη: Mην κανετε τοσο μικρο εργο, εχει απιστευτη δυσκολια στα παντα!!! Οταν το καταλαβα ηταν αργα :))

Ε ναί!Αυτό αξίζει να το σχολιάσω!
Πολλά μπράβο φίλε,μόνο και μόνο που το έκανες σε κλίμακα (αν και εσύ δεν έκοψες το 6)!
(κάνω edit για να μην παρεξηγηθώ,όλα τα έργα είναι άξια συγχαρητηρίων και επιβράβευσης,αλλά σχολίασα το τελευταίο γιατί μόνο και μόνο η "μικρογραφία" απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και υπομονή)

Η αρχη

DSC_2711.jpg

Το τελος της κοπης και λειανσης πλαινων με το τανκ.

DSC_2712.jpg

Και το κοχυλακι κολλημενο σχεδον ετοιμο για βαφη.

DSC_2716.jpg

Αφεντικό έγραψες πάλι. Πρωτη φορά κανεις ανταρσία ;

Sent from my iPad using Tapatalk

(αν και εσύ δεν έκοψες το 6)!

Και τα νερα του ξυλου !!!!!:smash::smash: χαχαχαχαχα
Ωραιος Μιχαλη μπραβο !
Δυστυχως εγω την εχω πατησει πολλες φορες και τα κοβω μικρα (οχι τοσο βεβαια) και ειναι δυσκολα στο δουλεμα.

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Μιχάλη πάρα πολύ ωραία δουλειά! :a0210:

Τι ξύλο είναι αυτό;
Αν έχεις κι άλλο κομμάτι με τα ίδια στίγματα φτιάξε μια φράουλα, θα γίνει τρομερή.

%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-20924834.jpg

Merci guys!

Τι εχουν τα νερα Nick? Mια χαρα αλλη κατευθυνση εχουν στο λευκο :))

Tο νο.6 παιδες ηταν αδυνατον να κοπει, θα εδειχνε και αηδια :))

27489920096_f056872bb7_c.jpg

Ωραια μιχαλη!!τελικα τα εργαλεια κανουν το μαστορα η ο μαστορας τα εργαλεια;;

Κυριάκο και Μιχάλη ξεκινήσατε...καλή συνέχεια με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες σας. Μπράβο!
Η τεχνική intarsia δίνει και παίρνει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα εργαλεία συμπληρώνουν τον μάστορα... αν δεν το έχεις άστα να πάνε!:BDGBGDB55:

Δεν εχουν κατι τα νερα, να σε πειραξω ηθελα !!! :2thumb22sup:

Kαι ομως ειχες δικιο. Εγω σε πειραξα :)))

Tα νερα στην πρωτη φωτο ειναι ολα τα ιδια. Στην δευτερη φωτο που ανεβασα παραπανω, το 'ματι' εχει διαφορετικα νερα, οπως πρεπει να ειναι κανονικα και συμφωνα με το pattern.

To ματι του κοχυλιου στην δευτερη φωτο παραπανω το εκοψα ξεχωριστα -δευτερη φορα- για να ακολουθησω τα σωστα νερα. Ομως ειναι εξαιρετικα δυσκολο να πετυχεις ακριβως την ιδια κοπη. Ετσι λοιπον χρησιμοποιησα το αρχικο ματι.

Εδω η φωτο δειχνει πως θα επρεπε να ηταν τα νερα του ματιου. Δεξια το κολλημενο κοχυλι.

27490689066_b21788dce7_c.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην περιπτωση μου Βασιλη, 100% τα εργαλεια κανουν τον μαστορα. Μιλαμε οτι δεν εχω ιχνος καλλιτεχνικης φαντασιας και ταλεντου. Κυριολεκτω.

Απλα ακολουθω ο,τι σχεδιο βλεπω και το εκτελω. Δεν θα το εκανα ποτε, αν δεν ειχα τα εργαλεια τα οποια λατρευω να χρησιμοποιω.
Φτιαχνω πραματα γιατι χαιρομαι τα εργαλεια και την χρηση τους και οχι τοσο για το αποτελεσμα. Με αλλα λογια την βρισκω με το ταξιδι και οχι τοσο με τον προορισμο :))

Kαι ομως ειχες δικιο. Εγω σε πειραξα :)))

Tα νερα στην πρωτη φωτο ειναι ολα τα ιδια. Στην δευτερη φωτο που ανεβασα παραπανω, το 'ματι' εχει διαφορετικα νερα, οπως πρεπει να ειναι κανονικα και συμφωνα με το pattern.

To ματι του κοχυλιου στην δευτερη φωτο παραπανω το εκοψα ξεχωριστα -δευτερη φορα- για να ακολουθησω τα σωστα νερα. Ομως ειναι εξαιρετικα δυσκολο να πετυχεις ακριβως την ιδια κοπη. Ετσι λοιπον χρησιμοποιησα το αρχικο ματι.

Εδω η φωτο δειχνει πως θα επρεπε να ηταν τα νερα του ματιου. Δεξια το κολλημενο κοχυλι.

Και ομως Μιχαλη εγω δεν το ειχα προσεξει στην πρωτη φωτο για τα νερα, γιατι η διχρωμια που ειχες βαλει ηταν αυτο που βλεπει το ματι και οχι τα νερα.
Επισης ειναι δυσκολο να κανεις τις ιδιες κοπες σε αλλο κομματι θελει πολλη προσοχη και καλο σημαδεμα.

Κυριακο αγορασα χρωματα υδατοδιαλυτα για να αλλαζεις την αποχρωση στο ξυλο. 1 ευρω το μπουκαλακι. Πηρα ολα τα χρωματα να δοκιμασω. Aοσμο, μη τοξικο.
Υπαρχει στην Ελλαδα? Λεγεται wood stain. Ειχα μονο το teak το οποιο χρησιμοποιησα στο κοχυλι.

http://www.mustash.ro/auxiliare-/2973-bait-pentru-lemn-150-ml.html?search_query=bait&results=4
bait-pentru-lemn-150-ml.jpg