Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Πανέμορφα λέμε!!!!
Ειδικά κόκκινο κ πορτοκαλί γαλάζιο κ κίτρινο είναι φοβερά!
Ελλάδα έρχονται σε βαλίτσα?

Aλλο τι δειχνουν στο δειγμα τους και αλλο πως πραγματικα φαινονται στο ξυλο... γιαυτο τα πηρα ολα να δοκιμασω. Θα δουμε, αυριο τα παραλαμβανω.
Ναι μονο σε βαλιτσα μεταφερονται αεροπορικως.

Ευχαριστω συνονοματε ! Καπου ειχα ξαναδει τετοια wood stain νερου στο εξωτερικο και παλι δεν εστελναν γιατι ελλαδα εχει αλλα οχι τοσο μεγαλη ποικιλια χρωματων
και επισης εισαι αναγκασμενος να παρεις 750ml η 1 λιτρο.

Σήμερα πέρασα απο ΙΚΕΑ και πήρα 4 κουτάκια απ´ αυτά τα νερού.
Πολύ ωραία είναι αλλά νομίζω πανάκριβα. 7 στο χρωματοπωλείο στη γειτονιά κοστίζει το 1 λίτρο.

Τελειωσε και το βερνικι και μπηκε στη βιτρινα με τα αλλα μικρακια...

26918462464_cbf75323a8_b.jpg

...μονο που σε αυτο εβαλα και ενα μαγνητακι για να αυξησω τις χρησεις του :))

27493256706_9efccfafae_b.jpg

Πορτοκαλί τυρκουάζ και πράσινο πήρα εγώ. Ήθελα και κάποια άλλα, πχ γκρί, αλλά δεν υπήρχαν.

Eνα συντομο flash back που εχω υποσχεθει για το κοχυλακι.

Εδω αρχιζουν ολα. Βρισκεις απο το ιντερνετ το σχεδιο, το τυπωνεις και το κολλας πανω σε ενα τεμαχιο ξυλου (οξια ειναι αυτο, σκληρο ξυλο, παχους ~1 εκατοστο).
Καποιοι κολλουν στο ξυλο σελοτειπ (για να μην κολλαει το σχεδιο πανω στο ξυλο) και πανω στο σελοτειπ κολλουν το σχεδιο. Πρωτη φορα το δοκιμασα αλλα ειδα οτι γλυστραει το σχεδιο οταν το κοβεις.
27251925990_60e38eb329_b.jpg

Ετοιμο το ξυλο με το σχεδιο επανω του για κοψιμο στην επιτραπεζια σεγα.
26920273713_0f24e6c932_b.jpg

Επειδη ομως υπαρχει και πριονοκορδελα τριγυρω, το γυρω γυρω, το περιγραμμα το εκοψα εκει για ευκολια και ταχυτητα.
Παντα οταν κανουμε καμπυλες κοπες σε πριονοκορδελα πρεπει να κανουμε relief cuts (κοπες ανακουφισης:) για να μπορει η λαμα να κινειται ανετα, να μπορει να κοψει καμπυλη και να μην φρακαρει.
27456457531_559c7b44bd_b.jpg

Τις υπολοιπες κοπες τις ανελαβε η επιτραπεζια σεγα.
Παντα και συνεχως πιεζουμε το ξυλο κατω στο τραπεζι για σωστη και ευκολη κοπη. Αν ειμαστε τυχεροι το φυσερο που εχει η σεγα κανει δουλεια. Αλλιως πρεπει να φυσαμε συνεχως για να βλεπουμε τη γραμμη κοπης.
26920273033_886b09fa06_b.jpg

Οταν τελειωσουν οι κοπες, καθαριζουμε τα σχεδια απο το ξυλο και ειμαστε ετοιμοι για γυαλοχαρταρισμα.
Το συγκεκριμενο τεμαχιο, λογω μικρου μεγεθους εγινε ολο στο χερι με γυαλοχαρτο σπογγο (βλεπε φωτο παρακατω) και με το μινι 12βολτο τριβειο ρευματος της proxxon (ειδικο για μοντελισμο με πολλες μικρες κεφαλες διαφορων σχηματων)
Σε νορμαλ μεγεθη, τα σταθερα περιστροφικα τριβεια ειναι ιδανικα καθως και τα dremel με τα αναλογα bits. Παντως και εδω το γυαλοχαρτο στο χερι σου δινει καλυτερη τελικη εικονα, αν και πολυ πιο κουραστικο.
27251923310_607d3d3460_b.jpg

Εδω το κοχυλι μετα απο το τριψιμο και το περασμα με λινελαιο (εκτος του ματιου που παρεμεινε φυσικο για να κανει αντιθεση) το οποιο σκουρηνε εμφανως.
27528536595_236275ab58_b.jpg

Εδω το κοχυλι εχει τριφτει μετα το πρωτο περασμα με λινελαιο και εχει ξαναπεραστει αλλο ενα χερι που το σκουρηνε λιγο ακομα.
Το περιγραμμα του ματιου εχει περαστει με μιγμα stain (υδατοδιαλυτο χρωμα) και λινελαιου (λαδακι..). Ανορθοδοξο μιγμα.
Κανονικα επρεπε να περασω το ξυλο κατευθειαν με stain και αφου στεγνωσει, λαδακι.
27429695792_75c63d007a_b.jpg

Και εδω ηρθαμε! Βλεπουμε ολους τους συντελεστες του εργου ξανα.
27251921310_498363f6c1_b.jpg

Τελος, τα επι μερους κομματια κολληθηκαν με ξυλοκολα bison, μετα σπρευ βερνικι δυο φορες, ισως χρειαζοταν και τριτη και ετοιμο το εργακι
Στο πισω μερος εχω βαλει ενα μικρο λεπτο μαγνητακι και πλεον το κοχυλακι κοσμει το ψυγειο μου :))

26920875633_c7acc19dbd_c.jpg

Μια βιτρινούλα με τζαμάκι & κλειδωνιά, τιμούλες επάνω & φύγαμε για ΠΡΟς ΠΩΛΗΣΗ λέμε !!!

Ωραία και αναλυτική φωτοπαρουσίαση D.I.Y Μιχάλη. "Εισαγωγή στη τεχνική Intasia" by Mike...!!!

Ευχαριστω συναδελφοι, οι φωτογραφιες μου αρεσουν γενικοτερα και γιαυτο ανεβαζω και αρκετες.

Η ιδεα των tutorials ειναι πολυ καλη.
Σε καποια φαση ισως πρεπει να εμβαθυνουμε, οταν αποκτησουμε καλη εμπειρια, για tutorials εργαλειων (σεγες, πριονοκορδελες και λοιπα εργαλεια που θελουν ρυθμισεις).
Καθως και για τεχνικες γενικοτερα οπως ινταρσια, φινιρισμα με λαδια και βερνικια, συνδεσεις ξυλου κλπ.

Κυριακο πρεπει να αγορασουμε καλα πινελακια. Ειναι τεραστια η διαφορα στο στρωσιμο του χρωματος/βερνικιου με ενα καλο πινελο σε σχεση με τα τσιπικα.