Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

θα τιμησω την full εκδοση Μιχαλη που εβαλες να δω το αποτελεσμα !! Προσεχως ..........σε μια σεγα κοντα σας!!!!

Πάλι παιδικό σχέδιο:
IMG_20160703_143311.jpg
Το μαλλί δεν μπόρεσα να κάνω όπως στο σχέδιο και μου βγήκε σαν τον Βουτσά στο "Γαμπρός απ`το Λονδίνο",αλλά μάλλον δεν πειράζει :flipout:

Σχεδον ετοιμο το αλογατακι! Θελει κολλημα και μετα βερνικι.

Xρωματα stain: Teak (σωμα), καρυδια (σελα, βαση) και καστανι (ουρα, χαιτη).

27443103604_e44423b5b9_c.jpg

Πολύ ωραίος Μιχάλη!
Έχεις περιθώρια βελτίωσης στο τρίψιμο όμως και μάλιστα αρκετά.
Προσπάθησε να μην πηδάς πολλά νούμερα γυαλόχαρτων και επειδή χρησιμοποιείς και βερνίκι να κάνεις ένα φινίρισμα με ένα 400άρι -500 άρι (πριν και μετά το βάψιμο).

μμμ...δυστυχως Νικο δεν υπαρχουν περιθωρεια βελτιωσης στο τριψιμο καθως παω εως 1500... Το σωμα ειναι με 1500αρι. Τα αλλα μεχρι 400. Φαινεται η διαφορα νομιζω.

Το stain δεν ειναι ακριβως μπογια και οταν το τριψεις, με οποιοδηποτε νουμερο γυαλοχαρτο, ξεθωριαζει. Το τριβω μετα καθε χερι stain (2-3 χερια) αλλα το τελικο δεν το τριβω, οπως παραπανω.
Μην ξεχνας οτι με το βερνικι απο πανω δεν φαινεται αν το εχεις περασει με 120αρι η με 1500αρι γυαλοχαρτο. Στο λαδι παιζει πολυ ρολο το γυαλισμα, αν το τελευταιο φινιρισμα ειναι λαδι και οχι βερνικι δηλαδη.

+++

Δημητρη υπεροχος ο κλοουν!! Τα δαχτυλακια να στρογγυλευες λιγακι θα ηταν ακομα εντυπωσιακοτερο. Τι χρωματα εβαλες?

Μιχάλη τα δάχτυλα δεν τα στρογγύλεψα γιατί είναι άχυρα υποτίθεται (για σκιάχτρο ξεκίνησε και όχι κλόουν!),άρα "ατσούμπαλα".
Χρησιμοποίησα κάσια (παντελόνι,ζώνη,καπέλο),βρασμένο καφέ για το σακάκι και όπου υπάρχει "χρώμα" πειραματίστηκα για πρώτη φορά με βερνίκι εμποτισμού (νερού) και προσθήκη χρωστικών.
Δουλεύει μια χαρά το "κόλπο" και αν το δουλέψω λίγο ακόμα θα έχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα (η φώτο είναι της πλάκας αλλά από κοντά φαίνεται μια χαρά το ξύλο,δεν σου δίνει την εντύπωση ότι βάφτηκε με "μπογιά" δηλαδή).
Όσο για το φινίρισμα που λες,δεν με χαλάει καθόλου (ίσα-ίσα μ`αρέσει) να "σπάει" το χρώμα και να κάνει νερά ή ν`ασπρίζει τοπικά οπότε το τρίβω και μετά το βερνίκι.

Εδω ετοιμος ο ιππος.
Με την ευκαιρια, εκοψα και λιγα ακομα σχηματα να τα κανουμε τρισδιαστατα ινταρσια.

28062879065_73b2579255_c.jpg

27449022094_08b6e48619_c.jpg

Τα σχηματα βρηκα απο το διαδικτυο. To πρωτο και το τελευταιο θα γινουν οπως φαινονται. Το αεροστατο και η μπαλα, με πολλα χρωματα.
27449014064_7660ca3593_m.jpg
27960061162_c88b217bf9_m.jpg
28062537695_c9b5dba53c_m.jpg
28062537975_d153bea50a_m.jpg

Μπραβο ρε σεις!
Περσυ τετοιο καιρο οι συζητησεις κινοντουσαν γυρω απο παγκους, ντουλαπια και τραπεζια.
Πλεον οι καλλιτεχνες πηραν τα πανω τους και δινουν ζωη στο ξυλο.

@ waldorf ωραια κομμενο το σχεδιο και ο χρωματισμος σου πολυ ωραιος και πετυχημενος στην εφαρμογη.

Μιχαλη μια χαρα το αλογακι αλλα το μικροβιο της intarsia το κολλησες για τα καλα και εσυ !!!
Οι παρακατω φωτογραφιες ειναι για να δειτε τα χρωματα που παραγγειλα απο την keda dye που ειναι τα 5 βασικα και
ειναι απιστευτα stains γιατι δινουν μια περλε αποχρωση στο ξυλο που εγω δεν ειχα ξαναδει . Στην φωτο εχω αναμειξει το καφε με το μπλε
και εχει βγει αυτο το πρασινοτυρκουαζ χρωμα. Παρολο που εχει καλη αναλυση η καμερα δεν αποδιδει το 100% του χρωματισμου.

attachment.php

Εδω το τελευταιο μου σχεδιο τελειωμενο.

attachment.php

To εδεσες υπεροχα το αλογο, και χρωματικα και με την ξυλινη βαση!!

Το stain αυτο φαινεται οτι ειναι πανακεια. Ιδιως αμα μαθεις τις αναλογιες καποιων χρωματων, τα μιγματα δηλαδη, εισαι αρχοντας.

Αυτο που θελω να βρω εγω τωρα ειναι ενα καλο βερνικι νερου να αντικαταστησω τα βερνικια σπρευ και τις μασκες. Τα ακρυλικα βερνικια (αοσμα) που εχω ειναι της πλακας.

Παντως Νικο χαρα στην υπομονη σου, μπραβο, το παραπανω αλογο ειναι κοντα στα 100 τεμαχια!! Εγω επιλεγω μαξιμουμ γυρω στα 10 τεμαχια...:))

Μιχαλη τα βερνικια σπρευ ειναι μονοδρομος για τις μικροκατασκευες που κανουμε .Εχω ενα βερνικι νερου αλλα θελει να το περασω με τον αερογραφο για τοσο μικρη κατασκευη
και προσωπικα πιο πολυ ειναι η βαβουρα του βαλε κομπρεσερ ,ετοιμασε το βερνικι , πλυνε τον αερογραφο μετα , που δεν μπαινω καν στην διαδικασια.
Οσον αφορα την υπομονη εχεις δικιο. καθε κομματι μου παιρνει καμποσες ωρες να το τελειωσω αλλα μου αρεσει .

Μαλλον εχεις δικιο.
Μια τελευταια ευκαιρια θα εχω με ενα νεο βερνικι νερου που εχω παραγγειλει και καλο (πολυ καλο) πινελο για σωστη στρωση. Για να δουμε.

Μετά από πααααααααααααααρα πολύ καιρό θα σας παρουσιάσω και εγώ τις τελευταίες μου δημιουργίες.
όπως το ορίζει η εποχή έφτιαξα και εγώ δύο κοχύλια με διαφορετική προσέγγιση το καθένα. Το μεγάλο είναι πιο ¨στημένο¨ , δλδ περασμένο στο ρουτεροτράπεζο και φινίρισμα, βάψιμο, ενώ το μικρότερο είναι όλο τριμμένο στο χέρι (μιλάμε για πολύ τρίψιμο παιδιά!!!) γιατί ήθελα να φαίνεται πιο αληθινό, σαν να το έχει διαμορφωθεί από τον καιρό και την θάλασσα.

Επίσης τελείωσα και το άλογο, το οποίο είναι όλο διαμορφωμένο στο χέρι και επειδή αυτό είναι από οξυά, φαντάζεσται την δυσκολία του εγχειρήματος. Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να τονιστούν διαφορετικά οι μυς σαν να είναι αληθινό.

Όλα βάφτηκαν με έγχρωμα συντηριτηκά ξύλου, πράσινο, μπλε, ανοιχτή καρυδια, μαόνι και λευκό βερνίκι και για τελικό φινίρισμα ελαφρώς αραιωμένο βερνίκι θαλάσσης γυαλιστερό.

Attachments

• 100_3261.jpg
    100_3261.jpg
    196.9 KB · Views: 117
  • 100_3263.jpg
    100_3263.jpg
    176.4 KB · Views: 117
  • 100_3265.jpg
    100_3265.jpg
    246.5 KB · Views: 117
  • 100_3266.jpg
    100_3266.jpg
    211.2 KB · Views: 119
  • 100_3268.jpg
    100_3268.jpg
    224.7 KB · Views: 117
Φιλε δεν υπαρχουν λογια!!!
Ειδικα στο αλογο, αλλα και στο κοχυλακι οξιας, εδωσες ρεστα στο τριψιμο που εδωσε την ρεαλιστικη λεπτομερεια!

Αναφορικα με την οξια, δεν ξερω και γω ποσα γυαλοχαρτα εχω χαλασει στις μινιατουρες που κανω! Ειναι ομως αλλο πραμα το σκληρο ξυλο, στα παντα.

Βλεπω επισης οτι το χρωμα στα ξυλινα, δινει αλλη εντελως χαρη στις κατασκευες. Οπου με παιρνει, θα το χρησιμοποιω πλεον.

Πολυ ωραιο το μπλε στο κοχυλι και το αλογο βγηκε σαν αληθινο. Δεν πηγε τσαμπα το τριψιμο, εδωσες την τρισδιαστατη αισθηση και στις 2 κατασκευες.

Να πω τέλεια, άψογα, έργα τέχνης είναι λίγο. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε αυτά τα επίπεδα Intarsia !