Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Sylvester - godzilla!! Θηρίο ο γάτος, εντυπωσιακό το πως κατάφερες να δουλέψεις κομμάτια τέτοιας επιφάνειας σε επιτραπέζια σέγα. Αν δεν το έγραφες θα θεωρούσα ότι τα είχες κόψει με ηλεκτρική σέγα χειρός.
Το παίδεμα με τον αερογράφο είναι η προετοιμασία και ο καθαρισμός του μετά τη χρήση. Επίσης σε τέτοια μεγέθη δε θα σε διευκολύνει, αν μιλάμε για αερογράφους μοντελισμού, βγάζουν μία αξιοποιήσιμη δέσμη της τάξης των 2-3cm. Κατασκευές σαν και αυτή θέλουν πιστόλι βαφής ή σπρέυ κατά τη γνώμη μου.

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Sylvester - godzilla!! Θηρίο ο γάτος, εντυπωσιακό το πως κατάφερες να δουλέψεις κομμάτια τέτοιας επιφάνειας σε επιτραπέζια σέγα. Αν δεν το έγραφες θα θεωρούσα ότι τα είχες κόψει με ηλεκτρική σέγα χειρός.
Το παίδεμα με τον αερογράφο είναι η προετοιμασία και ο καθαρισμός του μετά τη χρήση. Επίσης σε τέτοια μεγέθη δε θα σε διευκολύνει, αν μιλάμε για αερογράφους μοντελισμού, βγάζουν μία αξιοποιήσιμη δέσμη της τάξης των 2-3cm. Κατασκευές σαν και αυτή θέλουν πιστόλι βαφής ή σπρέυ κατά τη γνώμη μου.

To κατω μερος - πλατη την έκοψα με την σέγα χειρός γιατι δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ η λεπτομέρεια , τα κομμάτια όμως δεν γίνονταν με την σεγα χειρός γιατι ήθελα πολύ λεπτομέρεια , γιαυτό έκοψα με την σέγα 5 εκατοστά πιο μακρυά απο τις γραμμές του περιγγραματος και το ξύλο ηταν πιο ελαφρύ και πιο εύκολα διαχειρίσιμο και όπου μπορουσα έκοβα σε αρκετα κομματια μαζι πχ. το κεφαλι το έκοψα απο τον λαιμό και μετα που ηταν πιο μικρό έκοψα τα ματια .Κάπως έτσι πήγε όλο.

Σχετικά μ τον αερογράφο αυτή την δέσμη των 2-3 εκατοστών θέλω , συνήθως τα κομμάτια που '' παίζω '´ είναι μέχρι 60 εκατοστά μαχ , μεχρι και ο γάτος το μεγαλύτερο κομμάτι κάπου εκει ηταν , σίγουρα το πιστόλι είναι καλλίτερο αλλά δεν υπάρχει αυτή δυνατότητα λόγο χώρου , το σπρει καλό είναι αλλά αν θέλω να βαψω πιο μικρά κομματια (το πλαινο απο 8 χιλιοστά ξύλο) είναι μεγάλο πρόβλημα , εκτός του ότι κάνω πολύ σπατάλη χρόματος αυτή η αχνα-σύννεφο χρώματος που σηκώνετε είναι πολυ σπαστικό .Αρα στην περιπτωσή μου ο αερογράφος πιστεύω ότι είναι μονοδρομος

πολυ ωραια δουλειά εκανες
γιατι δεν τα εβαψες με ρολο σφουγγαρι στο αψε σβησε

Παράληψη μου ,έπρεπε να αναφέρω ότι μαζι με πινέλο χρησιμοποιησα και ρολακι με σφουγγάρι αλλα ισως επιδι δεν αραίωσα το χρώμα με ταλαιπώρησε λιγο.

Στα τελειώματα.. Με παίδεψε αρκετά, έχει κάποιες ατέλειες. Μένει να κολληθεί, να μπει σε κάδρο και να περαστεί βερνίκι.
9e30ed0a296674f944addbc5b97c58d1.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρα πολυ ομορφο θεμα Παυλο, μπραβο σου!!
Πολυ πετυχημενες οι λεπτομεριες του intarsia καθως και οι αποχρωσεις που εδωσες.

Κάποτε όταν έβλεπα τέτοιου τύπου δουλειά, έλεγα ότι όποιος την κάνει πρέπει να δει ψυχολόγο... Νομίζω αύριο πρωί πρωί θα επισκεφθώ κι εγώ έναν..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δοκίμασα και εγώ να κάνω ένα έργο με αυτήν την τεχνική για πρώτη φορά αν και έγιναν πολλά λάθη σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος. Από ξύλα παλέτας και πλάτη από κόντρα πλακέ χρωματισμένα με χρώματα εμποτισμού κομμένα εξολοκλήρου στην κορδέλιτσα 40χ40εκ.
d11a6bbcd1e155f4fa14dec41db20dbf.jpg
242c1df80c9318c1584eac42178b0b0b.jpg
ca14c66212f72f66b2a5f86b6e16aa94.jpg
af33c3b96f83a5fe8fc40700b295e94f.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk