Τεχνική και εξοπλισμός για φωτογράφηση προϊόντων - Still Photography

Re: Φωτογράφηση προϊόντων για κατάλογο?

Αυτός είναι όντως ελαφρύς ! Ο σίγμα όμως που προτάθηκε πιο πάνω πέρα από ότι θα μπορέσω να απομακρυνθεί περισσότερο από το θέμα θεωρείται και πιο οξυς;

Θα κερδίσω από τον sel30f3.5 ή τον σίγμα 30f2.8 ιδιαίτερα? Αν κρατήσω έναν από τους δύο που έχω να μείνω με τον μάκρο ή με τον ποιο φωτεινό σίγμα; Τι προτείνετε;

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάντως από τα δείγματα που βλέπω ο συγκεκριμένος φακός δείχνει τρομερός! Και ότι πρέπει για να απομακρυνεσαι από το αντικείμενο. Είναι πολύ βολικος.
Sigma 70mm f2.8 DG Macro Art e-mount στο πεντακοσάρικο.

Απάντηση: Φωτογράφηση προϊόντων για κατάλογο?

Για μικροαντικείμενα και καοσμήματα, παίρνεις εναν μακρο και απο άλλο σύστημα και πιο οικονομικά, με τη διαφορά οτι θα εστιάζεις χειροκίνητα.
Και για τέτοιο setup έτσι και αλλιώς χρειάζεται ελεγμένο κάδρο και φωτισμός οπότε θέλει τρίποδο, με σταθερές αποστάσεις και κλειστό διάφραγμα για βάθος πεδίου. Για τη χρήση αυτή βοηθά πολύ το playmemories smart remote app για επισκόπηση εστίασης σε tablet και ασύρματο χειρισμό χωρίς κούνημα.

Αυτός είναι όντως ελαφρύς ! Ο σίγμα όμως που προτάθηκε πιο πάνω πέρα από ότι θα μπορέσω να απομακρυνθεί περισσότερο από το θέμα θεωρείται και πιο οξυς;

Θα κερδίσω από τον sel30f3.5 ή τον σίγμα 30f2.8 ιδιαίτερα? Αν κρατήσω έναν από τους δύο που έχω να μείνω με τον μάκρο ή με τον ποιο φωτεινό σίγμα; Τι προτείνετε;

Δες εδω δειγματα απο τον Sigma πριν λιγο καιρο.

Ομως για Aps-c ο 70αρης θα γινει μικρος τηλεφακος οποτε καλυτερα να μεινεις σε εναν 50αρη.

Κυκλοφορουν διαφοροι παλιοι φτηνοι δεν εχεις κανεναν λογο να πας σε φακο με μοντουρα Emount εφοσον κανεις δουλεια καταλογου και σε τριποδι.

Ισα ισα που θα εισαι πιο ευελικτος αν καποια στιγμη θες να αλλαξεις συστημα μιας και οι φακοι με μοντουρα E δεν μπαινουν σε κανενα αλλο συστημα με κανεναν ανταπτορα.

Ο 50άρης είναι προτιμότερος στην περίπτωση τη δική σου γιατί ο 70άρης θα σε αναγκάσει να απομακρυνθείς αρκετά.

Αν κατάλαβα καλά ,θέλει Focus Stacking έτοιμο από μηχανή σε jpeg,κάτι τέτοιο έχει (αν δεν κάνω λάθος) η Fuji X-T100 (διορθώστε με) και ίσως άλλες μηχανές. Για μένα η καλύτερη λύση θα ήταν να μην πάρεις φωτογραφική ,αλλά ένα απλό πρόγραμμα σαν το Lightroom και να επεξεργάζεσαι μόνο τις κατηγορίες 'Basic' ,'White Balance','Tone Curve' και 'Sharpening'. Έπενδυση επίσης στο X-Rite Passport Color Checker για διόρθωση του WB σε θερμό .Επίσης, για jpeg μόνο ,δες στη μηχανή σου ρυθμίσεις ,ώστε να έχεις ανεβασμένα highlights σε λευκό φόντο ,τόσο ώστε το φόντο να είναι ενιαίο χωρίς λεπτομέρειες και αν υπάρχει macro extension tube της Sony που να κάνει δουλειά για τον φακό που έχεις. Έπειτα με τα λεφτά που μένουν μπορείς να πας σε φωτισμό,αλλά δες πρώτα τα παραπάνω που θα σου προτείνουν .

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση προϊόντων για κατάλογο?

Στο play memories βλέπω όμως μόνο ρύθμιση ev τις υπόλοιπες ρυθμίσεις γιατί δεν τις βλέπω ενώ είμαι σε πλήρως χειροκίνητη ρύθμιση.
Για μικροαντικείμενα και καοσμήματα, παίρνεις εναν μακρο και απο άλλο σύστημα και πιο οικονομικά, με τη διαφορά οτι θα εστιάζεις χειροκίνητα.
Και για τέτοιο setup έτσι και αλλιώς χρειάζεται ελεγμένο κάδρο και φωτισμός οπότε θέλει τρίποδο, με σταθερές αποστάσεις και κλειστό διάφραγμα για βάθος πεδίου. Για τη χρήση αυτή βοηθά πολύ το playmemories smart remote app για επισκόπηση εστίασης σε tablet και ασύρματο χειρισμό χωρίς κούνημα.

Ευχαριστώ παιδιά δώσατε υλικό για τις επόμενες μέρες.

Πρέπει να μιλήσεις και με το τυπογραφείο, το τελικό dtp αρχείο, πως θα το κλείσεις σε pdf;

Όχι παιδιά για την ώρα αναβασουμε φωτογραφίες σε ιντερνομαγαζο. Κατάλογο έχω κάνει κάποια προσχέδια αλλά πάντα σε επίπεδο ηλεκτρονικου photobook σε pdf το οποίο θα αποστέλλεται σε πελάτες. Καμία εκτύπωση για την ώρα

Δειτε λίγο το set up που χρησιμοποιώ για τα φώτα φαι την ωρα.Αυτά είναι μια λεντοσειρα του box 2 led stick xiaomi και η led μπάρα που βλέπετε από πάνω. Δυστυχώς με το έτοιμο box που έχω δεν μπορώ να δώσω φως από τα πλαγιά.
Οποιαδήποτε βοήθεια για το στήσιμο καλοδεχούμενη.
0ff3b569c4e564f03b7dd6fa4f890db9.jpg

Από αυτά που πρόχειρα είδα το κουτί μου είναι πολύ μικρό 20 κάτι Χ 20 κάτι cm και όπως βλέπω θέλω 60Χ60 για να ρίχνω φως απο πάνω και αριστερά δεξιά. Βλέπω ότι το αυτοσχέδιο κουτί είναι εύκολο στην κατασκευή του. Χαρτί rocso 3008 ξέρει κάποιος που θα βρω από Ελλάδα; Αν είμαι σε είμαι πάλι offtopic πείτε μου που να συνεχίσω .

Re: Τεχνική και εξοπλισμός για φωτογράφηση προϊόντων

Θέλω να φτιάξω ένα light box τουλάχιστον 40Χ40 εκ ανάλογα και το κοτόπουλο που θα βρω που θα το ανοίξω πάνω και αριστερά δεξιά. Χαρτί rosco 3008 για την διαχείριση του φωτός που θα βρω από Ελλάδα; Αν όχι άλλο καλό χαρτί πριν καταλήξω σε ριζοχαρτο ποιο πρότεινε;
Επίσης με πόσα Κέλβιν λάμπες να πάρω και ποσών βατ; Μιλάω για φωτογράφιση κοσμήματος για κατάλογο και οι λάμπες θα μπουν πάνω αριστερά και δεξιά και μπροστά.

Επίσης έχω δύο σταθερούς φακούς για την α6000 τον macro sony sel30f35 και τον σίγμα 30f28. Εννοείται με τον μάκρο μπορώ και πλησιάζω περισσότερο το θέμα.
Με ποιο f έχω το καλύτερο αποτέλεσμα από άποψης οξύτητας και γενικότερα;ωη εστίαση είναι είτε μηχανική είτε αυτόματα

Απάντηση: Τεχνική και εξοπλισμός για φωτογράφηση προϊόντων

...έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα αυτά απλά για κάποιο λόγο είναι σκόρπια σε διαφορετικά νήματα.
Γενικα για κοσμήματα για να αναδειχθούν οι αντανακλάσεις στα κρύσταλλα η υφή στα μέτταλλα κλπ θέλει μικρά σποτάκια hard light με πλαϊνό φωτισμό ίσως με gels η χρωματιστά led να τονίσουν, και όχι τόσο φώς με υπερβολικά lumens και τεράστια softbox που χάνεται το αντικείμενο και φάινεται flat. μπορεις για φόντο να έχεις ενα soft box να είναι όλο ομοιόμορφα λευκό αν επιβάλεται.
Ούτε rosko klp χρειάζεται...Kelvin etc τα ρυθμίζεις με custom white balance με grey card και τελείωσε το θέμα...

Φακό, όπως γράψαμε στο άλλο νήμα πιο μακρύ απο την 30άρη μακρο της Σονυ.
Δές 70 ή 100 χιλισοστα μακρο και ας είναι απο άλλο σύστημα με αντάπτορα (canon 100 macro, sigma etc) χειροκίνητη εστίαση f/8 και τρίποδο, χαμηλό iso και ταχύτητα κλείστρου όσο βγεί. Χρησιμοποιείς remote/ self timer, camera control app.

Σκελετός από το νέο αυτοσχέδιο light box. Άνοιγμα από πάνω από αριστερά δεξιά και από μπροστά. Θα ντυθεί με ριζοχαρτο και το πάτωμα και η πλάτη με λευκή επένδυση. Θα πάρω και 3 λάμπες 45w daylight με στηρίξεις και πιστεύω να αρχίσουμε να το στρώνουμε. Παρακαλώ για τυχόν σχόλια υποδείξεις.
1e90a0b6226c7d0e5c0a1e13b2cf0da0.jpg
f9cce009cbc0b91c8c40401298d8dc94.jpg

Άν θέλεις φωτισμό φόντου ομοιόμορφο λευκό ή άλλο μπορείς να κόψεις και τη πίσω πλευρά για να τοποθετήσεις κάποιο μεγάλο softbox απο πίσω με μικρή ισχύ ή λίγους λάμπτηρες αναμένους

Για την ώρα θα πειραματιστω με τις 3 πλευρές και θα δω με το πίσω. Ένα θέμα που έχω είναι ότι η εφαρμογή από το playmemories remote app με αφήνει να ρυθμίσω μόνο την τιμή έκθεσης ev και τίποτα άλλο παρότι είμαι σε φουλ μηχανική λειτουργία. Γιατί; Είναι θεμα αναβάθμισης; Υπάρχει κάποια συμβατή μογή για την α6000 που να ρυθμίζεις τα πάντα χωρίς να πιάνεις την μηχανή και να τα προβάλεις σε κινητό τάμπλετ κλπ;

κανονικά με το smart remote control ρυθμίζεις τα πάντα χωρίς να ακουμπίσεις μηχανή εκτος αν έχεις χειροκίνητη εστίαση.
Μήπως θέλει αναβάθμιση απο τη μηχανή το app αλλα και στο tablet/smartphone?