Cacau ευχαριστω για την απαντηση σου, θα ακολουθησω τις οδηγιες σου, περιμενω και κατι νεα φωτα φθοριου philips σειρα graphica να βαλω ως κεντρικο φωτισμο στο δωματιο , μηπως και βοηθήσουν στο τελικο αποτελεσμα.
Γενικα ποια ειναι η διαφορα του s-af απο c-af, mf, c-af (tr) και ποια η διαφορα του is1 απο is2 k is3; To φιλτρο ND τι κανει? το εχω off.
H αληθεια ειναι οτι το τριποδι ειναι εντελως κινεζικο απο ebay
Για να "γράψει" η υφή του δέρματος ή και υφασμάτων, δέν θέλει να πλημμυρίσει με φώς απο μπροστά σαν φλάς που ισοπεδώνει τα πάντα,
αλλά πλαϊνό φωτισμό να αναδείξει τους όγκους.
Σε μικρά αντίκείμενα δεν χρειάζονται τεράστια soft boxes.
Με μικρά σποτάκια, λέντ κλπ στοχευμένα σε διαφορετικές πλευρές του αντικειμένου, διαγράφεται συνήθως πιο καλά το σχήμα και όι υφές.
Απλά για εξισορροπηθεί η έκθεση ίσως θέλει περισσότερη ώρα ανοιχτό το κλείστρο (μικρότερο shutter speed).
Για καλύτερη σταθερότητα και αποφυγή κουνήματος όταν πατάμε το κλείστρο, σε σχετικά μεγάλης διάρκειας έκθεση, βοηθά και η χρήση του self timer 3" και πάνω, όπως και η χρήση remote control.
Σε τι απόσταση είναι το θέμα σου από τη μηχανή ?, αν είναι πάρα πολυ κοντά θες υποχρεωτικά μάκρο μόνο για να μπορείς να εστιάσεις και να εχεις και καλή λεπτομέρεια, αν όμως εστιάζει η μηχανή κανονικά, εχεις ολο το κάδρο μέσα που θέλεις και η λεπτομέρεια που βλέπεις είναι πολύ καλή και αποδεκτή από εσένα, για τα ανεστιαστα δεν θα αλλάξει κάτι με τον μάκρο.
Ο κανόνας είναι οτι όσο πας στο τελε με το ίδιο διάφραγμα και με σταθερή απόσταση από το αντικείμενο θα εχεις περισσότερα ανεστιαστα αφού μικραίνει το βάθος πεδίου , αρα με f16 και 35mm θα εχεις περισσότερη περιοχή εστιασμένη από οτι με 50mm. Μετα μπορείς να κροπαρεις αν θες για να εχεις το κάδρο σου σωστό.
Υπαρχουν και κάποιες απαντήσεις σε ένα συναφές θέμα που μπορεί να σε βοηθήσουν:
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ξοπλισμός-για-φωτογράφηση-δερμάτινων-αξεσουάρ
μήπως το f14 είναι οριακό για τον φακό? Μήπως να δοκίμαζες με λιγότερο φως και μεγαλύτερο διάφραγμα???
Προσωπικά πάντως σαν καταναλωτής μιλώντας θεωρώ αποδεκτό το αποτέλεσμα.
Καταρχήν καλό ειναι τουλάχιστον στην αρχή η μηχανή να είναι σε τρίποδο για να ελέγχεις με ακρίβεια το τελικό αποτέλεσμα, όταν βρεις τον κατάλληλο συνδιασμό εστιακης διαφράγματος βάθος πεδίου μπορείς να σημαδέψεις στο πάτωμα τον χώρο κίνησης σου και να τραβάς και στο χερι. Αν φτάσεις στα όρια εστιακού βάθους, απόστασης από το θέμα σε συνδιασμό με το διάφραγμα ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσεις με τον ίδιο φακό είναι η χρήση τεχνικής focus stacking με επικάλυψη φωτογραφιών που είναι εστιασμένες σε διαφορετικά σημεία ώστε από την ένωση να προκύψει μια φωτό πλήρως εστιασμένη σε όλο το θέμα. Φυσικά κάτι τέτοιο απαιτεί τρίποδο και ειδικό προγραμμα επεξεργασίας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.