Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τι είναι, τι ξέρουμε, τι αλλάζει στη ζωή και στον πολιτισμό;

Δεν έχει μπει κανείς στα ΕΛΠΕ να κλέψει Υδρόθειο ούτε έχει γίνει κανένα leak υδροφθορίου που θα τους σκοτώσει όλους. Όταν θέλεις να είσαι σοβαρός, είσαι σοβαρός, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ολλανδία.

Από εκεί και ύστερα, στα του θέματος, σήμερα προστέθηκε στο Gemini, thinking level. Επιτέλους, με τις μικρές συνδρομές μπορεί κανείς να έχει μεγάλο thinking.

View attachment 271868
Επιτέλους...τώρα μπορεί να δούμε κάτι καλύτερο και από το Gemini. Το παλαιό thinking δεν το άφηνε να ανταγωνιστεί άλλα μοντέλα.

Βέβαια να πω την αλήθεια παίζω πολύ με το Gemini μέσω Android Auto καθημερινά.

Όταν θέλεις να είσαι σοβαρός, είσαι σοβαρός, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ολλανδία.

Για αυτό σνησυχώ. Έχουμε δείξει πόσο σοβαροί είμαστε.

Δεν έχει μπει κανείς στα ΕΛΠΕ να κλέψει Υδρόθειο

Τι να το κάνει το υδρόθειο; Αμπούλες βρώμας;
Το θειάφι έχει LD50 κάπου στα 3-4000 mg/kg.
Το ηφαίστιο της Σαντορίνης να καταπιείς το πολύ πολύ να σου φύγουν οι μύκητες από τα νύχια. 😂
Για δες για πότε ξηλώνονται καλώδια και σιδερικά από δημόσιους χώρους.
To θειάφι που κάνει 500€ ο τόνος (στην κανονική αγορά) θα κλέψουν;

Το υδρόθειο βρε;
Είναι εξαιρετικά τοξικό και εύφλεκτο, μπορεί να σκοτώσει κόσμο.

Πρακτικά το υδρόθειο είναι αυτό που μυρίζεις όταν περνάς από τα διυλιστήρια.
Το αργό πετρέλαιο περιέχει θειούχες ενώσεις που κατά την επεξεργασία του διασπώνται και το παράγουν.
Αυτές ή καίγονται (για αυτό βλέπεις φλόγες στα διυλιστήρια) ή καθαρίζονται και γίνονται απλά θειάφι.
Μπορείς να παράγεις μικρές ποσότητες υδροθείου βρέχοντας απλό θειάφι. Καλύτερη αμπούλα βρώμας κάνεις βέβαια με θειάφι και υπεροξείδιο του υδρογώνου (οξυζενέ ντε!)

Αν και έχει πιο πολύ πλάκα να το κάψεις, ειδικά σε ανάμιξη με σίδηρο.
Μπορεί μικρός να μην είχα tablet ή κινητό αλλά το να φέρνει ο πατέρας σου δείγματα από λιπάσματα και φυτοφάρμακα στο σπίτι είχε πλάκα.
Δεν νομίζω ότι μπορείς να μαζέψεις το υδρόθειο σε μπουκάλες π.χ. ώστε να μπορεί μετά κάποιος να τις κλέψει.
Αν και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Και δεν πάει στα Γεράνεια να το μαζέψει από τη φυσική πηγή; Γιατί το ηφαίστειο μυρίζει στην πραγματικότητα, όχι το διυλιστήριο στους Αγίους Θεοδώρους!

• Like
Reactions: Tzimisce
Πολύ ενδιαφέρον, αρκεί να μην μείνει σε πειραματικό στάδιο

Πολύ ενδιαφέρον, αρκεί να μην μείνει σε πειραματικό στάδιο

Είμαι ο μόνος που όταν ακούει απόλυτες δηλώσεις που περιέχουν λέξεις όπως η εξαλείφει στο context του cybersecurity;

Δεν υποβαθμίσω τη σοβαρότητα της ανακάλυψης, αλλά κράζω τη δημοσιογραφική κάλυψη της είδησης...

Είμαι ο μόνος που όταν ακούει απόλυτες δηλώσεις που περιέχουν λέξεις όπως η εξαλείφει στο context του cybersecurity;

Δεν υποβαθμίσω τη σοβαρότητα της ανακάλυψης, αλλά κράζω τη δημοσιογραφική κάλυψη της είδησης...
Δεν έχεις άδικο, για να μη ψάχνω άδικα εβαλα perplexity και βρήκε source αυτό

δε με κάλυψε ομως χμμμμ

"The TechGear piece is based on a real UPenn photonic-AI paper, but the article’s headline is more aggressive than the source literature: the paper supports claims about faster, more energy-efficient, clock-less optical processing, not a blanket guarantee that “data theft is eliminated” in every system context"

Εdit:
Αρα δίκιο έχεις... Μικρό καλάθι

Τι μπούρδες διαβάζω μωρέ ο μη έχων άλλο μαλλί να χάσει...
Δηλαδή ο νουμπάς δεν θα βάλει CSRF token, η γιαγιά θα φάει ένα session ride και το τσιπάκι θα της πει ΜΗ ΓΙΑΓΙΑ! επειδή λειτουργεί με φως.

axxaxa οπως παντα η αληθεια στην μέση "photonic AI can reduce some leakage paths compared with standard digital architectures, mainly by cutting memory use and digital conversion stages. That makes it potentially better for privacy-sensitive processing, but only as one layer in a broader security design"
Σε κάθε περίπτωση εκτος απο ταχύτητες και λιγοτερη ενέργεια το βλεπω σαν ενα bonus κι αυτό, αλλα οπως ειπα ήδη, να το δουμε στην πραξη γιατι διαβάζω αναφορες οτι αυτο τρέχει λιγα χρονάκια ηδη (που ειναι λοιπον???)

Έχω πια σχεδόν μεταφέρει σχεδόν όλες τις εργασίες που κάνω και έχω ενσωματώσει ΑΙ στο CODEX για την πολύ δουλειά. Όμως συνεχίζω στο chat τόσο να αναλύω το κάθε θέμα, να φτιάχνω τα prompts για το CODEX και τέλος να συνθέτω τα τελικά outputs πάλι στο chat.
Όλα τα workflows που είχα έχουν αυτοματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά ακόμη διαβάζω, ελέγχω και όπου απαιτείται πειράζω τα Prompts που δίνω στο CODEX.
Και επίσης πια χτυπάω όρια χρήσης στο codex καθημερινά. Ευτυχώς προς το παρόν η αναμονή είναι μικρή και δεν με επηρρεάζει ιδιαίτερα.

Με αυτό το workflow δεν έχω ξαναεπισκευτεί το Perplexity Pro και νομίζω ότι δεν θα ξαναπεράσω από εκεί. Επίσης δεν έχω ξανατρέξει deep research σε κανένα εργαλείο.

Από την άλλη μάλλον με βλέπω είτε να κάνω business συνδρομή στην OpenAI (περίπου 50 ευρώ) που δίνει 2 διακριτές θέσεις χρήσης και να κάνω παράλληλα project στη μια και την άλλη και ταυτόχρονα έχω και κάποια μηνύματα στο Pro, είτε να πάω κατευθείαν στο Pro. Τα χρήματα βγαίνουν και με το παραπάνω, οπότε δεν είναι θέμα καθαυτού κόστους, αλλά να πληρώνω ότι πραγματικά χρησιμοποιώ.

Σε κάθε περίπτωση, έκανα μια συζήτηση με γνωστό δικηγόρο και τελικά το πιο safe για να χρησιμοποιείς για εμπιστευτικά δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι το ... Copilot.
Για τον απλό λόγο ότι στο Copilot Business μπορείς να δουλέψεις στο private tenant που έχεις σαν επιχείρηση. Και αυτό με την απλή Business συνδρομή του Copilot. Με δεδομένο ότι με κάπου 250 ευρώ έχεις business συνδρομή Μ365 που περιλαμβάνει και το Copilot ανά έτος, είναι εύκολη λύση για να έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ΑΙ και σε πιο απαιτητικά περιβάλλοντα εμπιστευτικότητας.

Στην OpenAI/Anthropic τυπικά με business/Team συνδρομή είσαι GDPR compliant (με το σωστό στήσιμο εντός της εταιρίας), αλλά επειδή είναι διαφορετικό το στήσιμο δεν είναι τόσο ξεκάθαρος νομικά ο χώρος που βρίσκονται τα δεδομένα σου όταν στέλνονται στο μοντέλο. Για κάτι αντίστοιχο με το Copilot εκεί πρέπει να πας σε enterprise συνδρομές που το κόστος είναι πολλαπλάσιο. Αυτό για μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικό.

Και φυσικά σε κάθε συμβόλαιο με διαφορετικές εταιρίες, υπάρχουν και διαφορετικές υποχρεώσεις σχετικά με τη χρήση ΑΙ και πρέπει να ξέρεις αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι, ποιο μοντέλο και μέχρι ποιο βαθμό.

Η google είναι περίεργη με το οικοσύστημά της. Σιχαίνομαι τα google docs κλπ, αλλά από την άλλη μια επιλογή που δεν την είχα σκεφτεί ιδιαίτερα πριν 7 χρόνια με έχει δέσει στο οικοσύστημά της για το mail και το calendar. Επίσης το integration με το Android Auto ήδη είναι λειτουργική. Κάθε πρωί ακούω προσωποιημένες ειδήσεις με το ύφος / αμεροληψία που θέλω πατώντας μόνο ένα κουμπί στο τιμόνι και μιλώντας. Και μόνο για αυτό δεν νομίζω ποτέ να αφήσω την 20ευρη συνδρομή για το gemini ποτέ...

Εδώ είστε σε άλλο λέβελ παιδιά, αλλά μπήκα να γράψω ότι πάλευα με το chatgpt (δωρεαν ή με συνδρομη των 8€) κάποιο καιρό, και εδώ και καμιά εβδομάδα ειπα να δοκιμάσω κι εγω το codex.
Kαι έχω πάθει πλάκα, τοσο με το τι μπορείς να κάνεις, όσο και με την ορθότητα των λύσεών του (συνήθως με την πρώτη προσπάθεια). Βεβαια τα tokens τελειώνουν γρήγορα και έχω ήδη πάει από τα 8€ στα 23€, και έχει χρειαστεί να προσθέσω και έξτρα μονάδες.
Και να φανταστεί κανείς ότι 1 χρόνο πριν ξεκίνησα να παλεύω με το self hosting για να γλιτώνω συνδρομές :P Δεν γλιτώνουμε με τίποτα :P :P

• Haha
Reactions: Tzimisce
Εδώ είστε σε άλλο λέβελ παιδιά, αλλά μπήκα να γράψω ότι πάλευα με το chatgpt (δωρεαν ή με συνδρομη των 8€) κάποιο καιρό, και εδώ και καμιά εβδομάδα ειπα να δοκιμάσω κι εγω το codex.
Kαι έχω πάθει πλάκα, τοσο με το τι μπορείς να κάνεις, όσο και με την ορθότητα των λύσεών του (συνήθως με την πρώτη προσπάθεια). Βεβαια τα tokens τελειώνουν γρήγορα και έχω ήδη πάει από τα 8€ στα 23€, και έχει χρειαστεί να προσθέσω και έξτρα μονάδες.
Και να φανταστεί κανείς ότι 1 χρόνο πριν ξεκίνησα να παλεύω με το self hosting για να γλιτώνω συνδρομές :P Δεν γλιτώνουμε με τίποτα :P :P
Περιττό να πω ότι ενώ ήμουν έτοιμος να πάω στην Business συνδρομή του chatgpt έβγαλε η OpenAI pro συνδρομή με 100 ευρώ που δίνει 5x τη χρήση codex της plus. Μόλις λύσω ένα ζήτημα που στην αυτόματη αναβάθμιση δεν μου αφαιρεί το ΦΠΑ θα πάω εκεί.

Όσο για τα εργαλεία, οι συνδρομές είναι η καταστροφή μας... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
ChatGPT, Copilot, Gemini, Perplexity...

Από την άλλη όσο σου αποδίδουν επαγγελματικά προφανώς δεν το σκέφτεσαι καθόλου....

Έχουμε και νέα δεδομένα σχετικά με το πόσο compute έχει ο καθένας, στο τέλος του 2025.
Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις όπως τα deal της Anthropic με την xAI αλλά σε αυτά τα επίπεδα είναι περίπου -σημ. ο Musk για να κάνει ζημιά στην OpenAI σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν θα μου έκανε εντύπωση να το έκλεινε τελείως το μαγαζί του Grok, έδωσε και το Colossus 2 στην Anthropic.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1779448831258.png

Και να φανταστεί κανείς ότι 1 χρόνο πριν ξεκίνησα να παλεύω με το self hosting για να γλιτώνω συνδρομές Δεν γλιτώνουμε με τίποτα :P
Για ένα περίεργο η openAI δεν με βολεύει καθόλου.

Του δίνω τον κώδικα. Προτείνει αλλαγές. Τις κάνει και ο κώδικας είναι άχρηστος. Βάζω τις προτασεις στο Gemini, τις κάνει και ο κώδικας λειτουργεί. Τον βάζω πίσω στο codex για επιβεβαίωση και μου προτείνει αλλαγές πάνω στις αλλαγές του...

Για ένα περίεργο η openAI δεν με βολεύει καθόλου.

Του δίνω τον κώδικα. Προτείνει αλλαγές. Τις κάνει και ο κώδικας είναι άχρηστος. Βάζω τις προτασεις στο Gemini, τις κάνει και ο κώδικας λειτουργεί. Τον βάζω πίσω στο codex για επιβεβαίωση και μου προτείνει αλλαγές πάνω στις αλλαγές του...
Όλα τα μοντέλα είναι εργαλεία. Ως εργαλεία όλα θέλουν:
1. Παραμετροποίηση
2. Εκμάθηση των ιδιοτροπιών τους
Φυσικά πάντα ένα κριτήριο αξιολόγησης είναι λειτουργία "out of the box". Όπως επίσης κριτήρια είναι το πόσο μπορείς να τα παραμετροποιήσεις και πόσο γρήγορα μπορείς να τα μάθεις.

Από τη μικρή μου εμπειρία κυρίως με το chatgpt αλλάζει σε μεγάλο βαθμό η συμπεριφορά του με την παραμετροποίηση αρχικά και με το χρόνο που περνάς μαζί του.
Οι περισσότεροι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να δουν τα μενού για Personalization, ενώ το να μιλήσουμε για χειροκίνητα edited αρχεία όπως τα AGENTS.md, config.toml που αλλάζουν σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας του CODEX επίσης μικρό ποσοστό των χρηστών θα μπουν στη διαδικασία.
Ακόμη και οι οδηγίες στο developers.openai.com δεν είναι αναλυτικές. Να είναι καλά το ίδιο το ChatGPT που μπορεί να σε καθοδηγήσει τι να πειράξεις και πως αφού βέβαια έχει καταλάβει τις ανάγκες σου.

Πάντως το ChatGPT το απλό πιστεύω και εγώ πως έχει θέμα με το coding. Θες Thinking και κατά προτίμηση xHigh για να πάρεις καλές απαντήσεις και προφανώς πολλές φορές με αρκετά λεπτά αναμονής.

Η Anthropic είναι πολύ πιο developer friendly αλλά και φιλική στους νέους χρήστες. H openAI βλέπω ότι σιγά σιγά ενσωματώνει χαρακτηριστικά openclaw στο CODEX.

Όποιο και από τα 2 να διαλέξει κάποιος δεν έχει να χάσει. Είναι απίστευτα εργαλεία.

Το Gemini Pro το ρωτάω μόνο να μου πει πόσες ώρες μπορώ να αφήσω το ρύζι στον πάγκο μέχρι να το βάλω στο ψυγείο. Α και πια, λόγω android auto το βάζω να μου κάνει αμερόληπτη ανασκόπηση των ειδήσεων από όλο τον κόσμο....

Και επίσημα...το πρώτο κρατικό έγγραφο ότι αλλάζουν τα πάντα λόγω ΑΙ...EXECUTIVE ORDER N-6-26 από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας να σκεφτούν τι θα πρέπει να γίνει για να μην καταρρεύσει ο κοινωνικός ιστός. Λογικά τώρα θα ξεκινήσει επίσημα η συζήτηση για εγγυημένο εισόδημα...

https://www.benton.org/headlines/go...xecutive-order-prepare-workers-and-businesses