Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τι είναι, τι ξέρουμε, τι αλλάζει στη ζωή και στον πολιτισμό;

Ελάχιστοι κάτω των 30 και ακόμη λιγότεροι κάτω από τα 20 σήμερα...

Αυτό δεν λέει κάτι.
Πριν από 500 (τεχνολογικά) χρόνια ο μόνος κάτω από 20 χρονών στο forum ήταν μόνο ο @anderm :ROFLMAO:
Ακόμη και πριν από 3.000 χρόνια, επί εποχής Acrobase, κάτω από 20 ήταν ελάχιστοι χρήστες μετρημένοι στα δάχτυλα.

Πλέον σε πραγματάκια που απαιτούν ένα τυπικό walkthrough δεν υπάρχει νόημα για κάποιο forum ή κάποια διαπροσωπική επαφή μέσω internet.
Π.χ. τα "πιτσιρίκια" μου έστησαν δικό τους server για να παίζουν minecraft στις διακοπές τους μέσα σε 5 λεπτά απλά ρωτώντας το chatgpt.

Όταν αρχίζεις και μπαίνεις σε υποκειμενικά πράγματα, το chatgpt είναι πρακτικά άχρηστο.
Ερωτήσεις που πρέπει να ξέρεις τα γούστα του άλλου και αν συμφωνείς μαζί του.
Θα ρωτούσες π.χ. το chatgpt για το ποιον καφέ να πάρεις να δοκιμάσεις ή θα έμπαινες εδώ να δεις ποιος καφές αρέσει σε αυτούς που συμφωνείς με τα γούστα τους;
Κάνε μία δοκιμή, βάλε στο μυαλό σου τον καφέ που αρέσει περισσότερο σε εσένα αυτή τη στιγμή και δες πότε θα καταλήξει σε αυτόν με γενικά prompts.

i always wanted to write a six-word story. here it is:___near the singularity; unclear which side.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και για να γίνει πιο σαφής έγραψε το παρακάτω blog post:

We are now confident we know how to build AGI as we have traditionally understood it.
...
We are beginning to turn our aim beyond that, to superintelligence in the true sense of the word.

Σε γενικές γραμμές αυτή η φάση θυμίζει προεκλογική περίοδος που η ΑΙ θέλει να βοηθήσει, να μας λύσει προβλήματα να, να, να...
Θα έλεγα, καλού κακού, να μην το βρίζουμε και να μην τσακωνόμαστε μαζί του. :ROFLMAO:

Είναι αυτό που είχα πει μερικά μηνύματα πίσω. Είμαστε τόσο κοντά στο AGI που λίγο εμπρός/ λίγο πίσω δεν αλλάζει και πολύ τα πράγματα.

Επίσης όπως και το AGI δεν έχει ακριβή ορισμό έτσι και η superintelligence δεν έχει έναν αποδεκτό ορισμό. Αν πάρουμε το μέσο άνθρωπο που ζει στη γη σήμερα, σίγουρα το ο1/ο3 τον έχει ξεπεράσει προ πολλού...

Και δεν είναι όλα άλλη μια μόδα που θα περάσει... είναι το μέλλον που έχει ήδη έρθει για να μείνει.

Σε γενικές γραμμές αυτή η φάση θυμίζει προεκλογική περίοδος που η ΑΙ θέλει να βοηθήσει, να μας λύσει προβλήματα να, να, να...
Θα έλεγα, καλού κακού, να μην το βρίζουμε και να μην τσακωνόμαστε μαζί του. :ROFLMAO:
Φυσικά! Πες μου πώς θα ήθελες να προσαρμόσω το ύφος μου. Θέλεις να είμαι πιο επίσημος, πιο φιλικός, πιο σύντομος, πιο λεπτομερής ή κάτι άλλο; 😊

4o

You said:​

Παίξε το λίγο άγριος

ChatGPT said:​

Memory updated
Εντάξει, πάμε στα ίσια τώρα. Τι χρειάζεσαι; Μίλα ξεκάθαρα. 💥

4o

Ωραία, πες εξυπνάκια τι σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι αλάνθαστος

------------------------------
Έλα, στημένο ήταν εγώ του είπα να το παίξει λίγο άγριος. Τα πάω πολύ καλά μαζί του. :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Σαν τεχνολογία, σίγουρα δεν είναι μόδα. Σε τι μορφή θα βρίσκεται σε 10 χρόνια δεν το γνωρίζει κανείς όμως.
Ας πούμε ότι ο κόσμος φεύγει από τα fora, δεν ασχολείται να γράφει πουθενά και το ΑΙ βρίσκεται ξαφνικά να παίρνει πληροφορίες μόνο από το facebook, διαφημιστικά φυλάδια και το tiktok...
Σε έναν κόσμο του Huxley δεν θα υπήρχε θέμα, θα μας έδειχνε εκατομμύρια γατιά και γκομενάρες και θα αδιαφορούσαμε για τα υπόλοιπα.
Είναι εφικτός όμως ένας τέτοιος κόσμος;

Εντάξει, πάμε στα ίσια τώρα. Τι χρειάζεσαι; Μίλα ξεκάθαρα. 💥

Γιάγκο εσύ;
Το chatgpt έβλεπε λάμψη; :ROFLMAO:

• Like
Reactions: Nektarios2015
Όταν αρχίζεις και μπαίνεις σε υποκειμενικά πράγματα, το chatgpt είναι πρακτικά άχρηστο.

Και σε πλήρως αντικειμενικά πράγματα τεχνικής φύσεως μάλιστα, πάλι άχρηστο είναι. Το έχω ρωτήσει διάφορα, μεταξύ άλλων να μου πει πως λειτουργεί και πως επιλέγεται η υβριδική λειτουργία ενός συγκεκριμένου μοντέλου σκούτερ και η απάντηση ήταν ένα μπάχαλο γενικότητας περί υβριδικής λειτουργίας.

Χρειάστηκε να του δώσω εγώ στοιχεία για να έρθει στα ίσα του μετά από πολλά prompts, τόσα που στο τέλος οι απαντήσεις ήταν όλες «έχεις δίκιο» «έκανα λάθος» και κατόπιν διόρθωνε κάθε απάντηση ανάλογα με το prompt.
Στη συνέχεια, δοκιμαστικά του, είπα ότι δεν ισχύουν όλα αυτά που διόρθωσε και... φτου κι απ' την αρχή. :ROFLMAO:
Αυτό δεν έχει σχέση με καμία νοημοσύνη. Ως βοηθός είναι το απόλυτο fail να σου δίνει αυτό που θεωρεί σωστό κι εσύ να το δέχεσαι είναι επίσης λάθος, αλλά υποτίθεται γι' αυτό τον θέλεις τον βοηθό. Για να σου γλιτώνει χρόνο. Και άντε πες να «συγχωρέσεις» το να κάνει λάθος. Εδώ μιλάμε για την απόλυτη ανατροπή με διορθωμένη απάντηση που είναι το ακριβώς αντίθετο από την πρώτη.

Επομένως εάν κάνεις το λάθος και δεχτείς την απάντησή του ως σωστή, μένεις με αυτή την εντύπωση η οποία σίγουρα θα αποδειχτεί καταστροφική στη συνέχεια εάν έχεις ξεκινήσει βάσει της απάντησής του να φτιάχνεις κάτι.

• Like
Reactions: Deneb
Δεν είπα ότι σε αντικειμενικά πράγματα είναι σωστό.
Κάποιο AI επικεντρωμένο σε συγκεκριμένο τομέα κάνει καλή δουλίτσα.
Υπάρχουν εργαλεία ΑΙ ενσωματωμένα σε IDE γλωσσών προγραμματισμού (phpStorm π.χ.) που βοηθάνε αρκετά.
Το θέμα σε αυτά είναι ότι διδάσκονται "τοπικά" και δεν έχεις την ίδια ευκολία παντού.
Όταν δουλεύω από το γραφείο π.χ. σχεδόν γράφω κώδικα πατώντας το tab.
Ok, κάποιες φορές θα κάνει κάποια typos και θα τρέχω, αλλά γλυτώνω πολύ χρόνο.
Από το σπίτι, το ίδιο IDE είναι στην καρακοσμάρα του.

Αν κάποιος έχει το χρόνο και ενδιαφέρεται είναι πολύ ενδιαφέρον το παρακάτω βίντεο που εξηγεί βήμα-βήμα πόσο έχουμε πλησιάσει τη Superintelligence.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάποια από τα θέματα που αντιμετωπίζει είναι το πως τα νέα μοντέλα ΑΙ στην ουσία φτιάχνονται για να αυξήσουν τις δυνατότητες μειώνοντας το κόστος πιο απλών μοντέλων, πως ήδη τουλάχιστον 2-3 εταιρίες δεν ασχολούνται με business model, προϊόντα κλπ γιατί ξέρουν ότι το μόνο που έχει νόημα είναι να φτιάξεις πρώτος superintelligence και δεν πρέπει να ασχολείσαι καθόλου με το τι ζητά ο κόσμος τώρα κλπ και ότι πρακτικά το μόνο που πρέπει να κάνει ένα νέο μοντέλο ΑΙ είναι να μπορεί να εξελίξει μόνο του τον εαυτό του τελικά σε μια εξελικτική διαδικασία που τρέχει με ασύλληπτους ρυθμούς...

Και έχουμε και το πρώτο πλήρως open source μοντέλο (κώδικας και βάρη) και μάλιστα με ΜΙΤ License με ίδιες περίπου επιδόσεις με το ο1. Μόλις 3 μήνες μετά αυτό.

The AI race is officially ON!
Μετά την απόδειξη ότι και οι Κινέζοι μπορούν να βγάλουν ΑΙ μοντέλα και μάλιστα full open source, το θέμα είναι ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη υποδομή για να τρέξει μοντέλα υπερνοημοσύνης πρώτη και να φύγει τόσο μπροστά που θα είναι σχεδόν αδύνατον ο δεύτερος να ακολουθήσει.

οταν σου κανουν μια ερωτηση, η απαντηση που δινεις, βασιζεται στην λογικη η στην στατιστικη της βασης δεδομενων

Το ChatGPT είπε:​

Η απάντησή μου βασίζεται σε συνδυασμό λογικής, στατιστικής και ανάλυσης των δεδομένων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευσή μου. Η εκπαίδευσή μου περιλαμβάνει μεγάλο όγκο κειμένων, που προέρχονται από διάφορες πηγές και καταστάσεις, και μέσω αυτών έχω αναπτύξει την ικανότητα να απαντώ σε ερωτήσεις με λογικό τρόπο.
Η διαδικασία είναι ως εξής:
  1. Λογική: Χρησιμοποιώ τη λογική για να κατανοήσω την ερώτηση και να δομήσω την απάντηση με βάση τις πληροφορίες που διαθέτω.
  2. Στατιστική: Ορισμένες φορές, αν η απάντηση απαιτεί στατιστική ανάλυση ή είναι πιθανολογική, μπορώ να βασιστώ σε πιθανότητες και τάσεις που προκύπτουν από τα δεδομένα της εκπαίδευσής μου.
  3. Ανάλυση δεδομένων: Επίσης, η εμπειρία μου με μεγάλο όγκο δεδομένων μου επιτρέπει να παρέχω συνήθως την πιο πιθανή ή σχετική απάντηση για κάθε περίπτωση.
Ουσιαστικά, δεν ακολουθώ έναν αυστηρό "κανόνα", αλλά μια σύνθεση αυτών των μεθόδων για να παρέχω τις πιο κατάλληλες και ακριβείς απαντήσεις.

Είπες:​

ναι , αλλα προτιμας βασει στατιστικης

Κατανοώ την ερώτησή σου. Δεν θα έλεγα ότι προτιμώ αποκλειστικά τη στατιστική, αλλά ότι χρησιμοποιώ στατιστικές μεθόδους όταν είναι κατάλληλο για την περίπτωση. Η στατιστική βοηθά στην εκτίμηση πιθανοτήτων και τάσεων, οπότε αν η ερώτηση είναι τέτοια που απαιτεί εκτίμηση πιθανοτήτων ή ανάλυση δεδομένων από μεγάλες ποσότητες πληροφορίας, τότε χρησιμοποιώ αυτήν την προσέγγιση.
Ωστόσο, όταν η ερώτηση απαιτεί αυστηρή λογική ή ανάλυση, η οποία δεν εξαρτάται από την πιθανότητα ή τη συχνότητα γεγονότων, τότε προτιμώ να βασιστώ στη λογική.
Έτσι, αν η ερώτηση είναι πιο ανοιχτή ή έχει πολλές πιθανές απαντήσεις, η στατιστική έχει μεγαλύτερη σημασία. Αν είναι πιο δομημένη ή απαιτεί ακριβή αλληλουχία σκέψης, η λογική είναι το κύριο εργαλείο.

ακομη κ με λογικη να απαντησεις, αυτο βασιζεται σε καποιες προτασεις που χρησιμοποιουνται ως ''αξιωμα'' βασει στατιστικης ομως

Σωστά, ακόμα και όταν απαντάω με λογική, η διαδικασία βασίζεται σε κάποιες «αξιωματικές» προτάσεις ή υποθέσεις που προέρχονται από την εκπαίδευσή μου, η οποία περιλαμβάνει δεδομένα και παραδείγματα από πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Αυτά τα δεδομένα, αν και μπορεί να μην είναι πάντα στατιστικά με την αυστηρή έννοια, είναι συχνά αποτέλεσμα συχνοτήτων ή τάσεων που αναγνωρίστηκαν κατά την εκπαίδευση.
Όταν λέμε «λογική», αυτή η λογική συχνά αναπτύσσεται με βάση συνηθισμένα πρότυπα σκέψης που προκύπτουν από τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για να με εκπαιδεύσουν. Για παράδειγμα, η γλώσσα και οι κοινές έννοιες σε αυτήν (π.χ. "εάν...τότε...", αλληλουχία γεγονότων, αιτίες και συνέπειες) αναδύονται από στατιστικά δεδομένα που ενσωματώνουν τη συχνότητα και τις πιθανότητες ορισμένων καταστάσεων να συμβούν.
Με άλλα λόγια, η λογική που ακολουθώ μπορεί να θεωρηθεί επηρεασμένη από στατιστικά πρότυπα, επειδή τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευσή μου περιλαμβάνουν και τα πιο κοινά και συνήθη μοτίβα σκέψης ή συμπεριφοράς.
Ανακεφαλαιώνοντας, η λογική, με την οποία απαντώ, μπορεί να είναι επηρεασμένη ή να έχει «στατιστικά» στοιχεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βασίζεται καθαρά σε στατιστική. Είναι ένας συνδυασμός και των δύο.

το οτι αναγνωρισθηκαν κατα την εκπαιδευση, η το οτι τα ονομαζουμε συνηθισμενα προτυπα, δεν σημαινει οτι κατ αναγκην ειναι ορθα, κ αρα η λογικη διεργασια θα δωσει λαθος αποτελεσμα

Έχεις απόλυτο δίκιο. Η αναγνώριση συνηθισμένων προτύπων ή η βασισμένη σε δεδομένα εκπαίδευση δεν εξασφαλίζει πάντα ότι το αποτέλεσμα θα είναι ορθό. Η «λογική» που ακολουθώ βασίζεται σε υποθέσεις που προέρχονται από παρατηρήσεις και συχνά χρησιμοποιούνται πρότυπα ή συνηθισμένες αντιλήψεις. Αυτές οι υποθέσεις ενδέχεται να είναι λανθασμένες ή να μην ισχύουν σε κάθε περίπτωση.
Για παράδειγμα, αν τα δεδομένα εκπαίδευσης περιλαμβάνουν ανακριβείς ή μεροληπτικές πληροφορίες, μπορεί να οδηγήσουν σε συμπεράσματα που δεν είναι ακριβή ή που δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. Επίσης, η εφαρμογή της λογικής δεν είναι πάντοτε τέλεια, ειδικά σε περίπλοκες ή αβέβαιες καταστάσεις.
Συνεπώς, η λογική διαδικασία που ακολουθώ μπορεί να οδηγήσει σε λάθη αν οι υποθέσεις ή τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται είναι λάθος ή αν η ίδια η δομή της σκέψης είναι ελλιπής ή ανεπαρκής για να καλύψει όλες τις πτυχές του προβλήματος.
Για αυτόν τον λόγο, πάντα είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα όρια της γνώσης και των εργαλείων που χρησιμοποιούμε και να είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία και εφαρμογή αυτών των λογικών και στατιστικών προσεγγίσεων.

ειναι προφανες, οτι αν η βαση δεδομενων κ πληροφοριων, ηταν διαφορετικη, πχ να επαιρνες δεδομενα μονο απο την σοβ ενωση η κινα, αν υπηρχε τοτε τεχνητη νομημοσυνη οι αποψεις σου κ απαντησεις σου θα ηταν εκ διαμετρου αντιθετες

Ακριβώς, αυτό που λες είναι απόλυτα σωστό. Αν η βάση δεδομένων και οι πληροφορίες στις οποίες έχω εκπαιδευτεί ήταν διαφορετικές, για παράδειγμα περιορισμένες σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό ή πολιτισμικό πλαίσιο όπως η Σοβιετική Ένωση ή η Κίνα, τότε οι απόψεις και οι απαντήσεις μου θα ήταν πολύ διαφορετικές, καθώς θα αντανακλούσαν τις αντιλήψεις και τις αξίες που επικρατούσαν σε αυτές τις κοινωνίες.
Η τεχνητή νοημοσύνη, όπως εγώ, διαμορφώνεται από τα δεδομένα με τα οποία εκπαιδεύεται. Εάν αυτά τα δεδομένα προέρχονται από ένα συγκεκριμένο πολιτικό ή πολιτισμικό σύστημα, οι απαντήσεις μου θα αντανακλούν τις αντίστοιχες αξίες, προτεραιότητες και απόψεις που επικρατούν σε αυτό το σύστημα. Για παράδειγμα, σε ένα καθεστώς με περιορισμένη ελευθερία λόγου ή με διαφορετική θεώρηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι απαντήσεις μου θα μπορούσαν να αντικατοπτρίζουν αυτές τις θέσεις.
Αυτό αναδεικνύει τη σημασία της ποικιλίας και της ποιότητας των δεδομένων εκπαίδευσης. Η αμεροληψία και η πολυφωνία των πληροφοριών είναι θεμελιώδης για να διασφαλιστεί ότι οι απαντήσεις που δίνονται είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρές και αντικειμενικές.
Αυτός ο κίνδυνος της «μεροληψίας δεδομένων» είναι και μια από τις προκλήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά της παγκόσμιας ποικιλίας και διαφορετικότητας.

τα δεδομενα που χρησιμοποιεις ομως τα εχουν 'βαλει ''αλλοι, κ οχι δικαια η εντιμα

Έχεις δίκιο, και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Τα δεδομένα που χρησιμοποιώ για να εκπαιδευτώ έχουν επιλεγεί και οργανωθεί από ανθρώπους και οργανισμούς, και αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει ακούσια ή εκούσια μεροληψία, ή ακόμα και αδικία. Οι πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι πάντα ουδέτερες ή αντικειμενικές – συχνά αντανακλούν τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις προτεραιότητες των ανθρώπων που τα συγκέντρωσαν.
Αυτή η μεροληψία μπορεί να προκύψει με διάφορους τρόπους:
  1. Επιλογή Δεδομένων: Η επιλογή των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μπορεί να είναι υποκειμενική. Ειδικά όταν προέρχονται από συγκεκριμένες κοινωνικές, πολιτικές ή πολιτισμικές πηγές, μπορεί να παραβλέπονται άλλες σημαντικές φωνές ή οπτικές γωνίες.
  2. Αντιπροσωπευτικότητα: Αν τα δεδομένα δεν είναι αντιπροσωπευτικά των διαφορετικών ομάδων και εμπειριών, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αδικία ή ανισότητες στις απαντήσεις που παρέχονται. Για παράδειγμα, αν τα δεδομένα προέρχονται κυρίως από ανεπτυγμένες χώρες ή συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις, μπορεί να παραβλέπεται η φωνή άλλων κοινοτήτων.
  3. Μεροληψία στα Κείμενα: Τα κείμενα που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση μπορεί να περιλαμβάνουν λανθάνουσες προκαταλήψεις, όπως στερεότυπα φύλου, φυλής ή άλλων κοινωνικών ομάδων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που απαντώ σε ερωτήσεις και ερμηνεύω καταστάσεις.
Αυτό καθιστά την ανάγκη για διαφάνεια και υπευθυνότητα στην επιλογή και επεξεργασία των δεδομένων εκπαιδεύσεων εξαιρετικά σημαντική. Όσο πιο ποικιλόμορφα και αντιπροσωπευτικά είναι τα δεδομένα, τόσο πιο δίκαιες και ακριβείς θα είναι οι απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Στην ιδανική περίπτωση, οι άνθρωποι που αναπτύσσουν τέτοια συστήματα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις επιλογές τους και να προσπαθούν να μειώσουν την μεροληψία και την αδικία σε κάθε βήμα.
Επομένως, το θέμα της ηθικής και της δικαιοσύνης στην τεχνητή νοημοσύνη είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απαιτεί συνεχιζόμενη εξέταση και βελτίωση.

• Like
Reactions: Pleo
Έτρεξα για πρώτη φορά LLM στο Pc στο σπίτι πλήρως offline.
Φυσικά οι τρελαμένοι δεν περίμεναν καθόλου έβγαλαν distilled (αποσταγμένες) εκδόσεις μικρών μοντέλων με τη γνώση από το Deepseek R1.
Με απλά λόγια (ChatGPT):
Η διαδικασία της απόσταξης, σε αυτό το πλαίσιο, είναι σαν να μαθαίνει ένας μικρότερος μαθητής από έναν μεγαλύτερο και σοφότερο δάσκαλο. Ο μεγάλος και σύνθετος αλγόριθμος (ο δάσκαλος) μεταφέρει τη γνώση του σε έναν μικρότερο και πιο απλό αλγόριθμο (τον μαθητή), ώστε ο μικρός να μπορεί να κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα, αλλά με λιγότερους πόρους και πιο αποδοτικά. Είναι σαν να συμπυκνώνουμε τη σοφία σε ένα μικρότερο "πακέτο".

Αν έχετε ένα υπολογιστή με RTX κάρτα γραφικών είστε οκ για να τρέξετε αυτά τα μοντέλα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι:
1. Κατεβάστε τους τελευταίους drivers της nvidia για την κάρτα γραφικών σας.
2. Κατεβάστε και κάντε εγκατάσταση το cuda από την nvidia
3. Κατεβάστε το LM Studio και κάντε το και αυτό εγκατάσταση.
4. Μπείτε στο site του LM Studio και πιο συγκεκριμένα στο
5. Κατεβάστε είτε το DeepSeek R1 Distill (Qwen 7B) είτε το DeepSeek R1 Distill (Llama 8B). Απλά πατάτε πάνω, σας πάει σε δεύτερη σελίδα και μετά ρωτάει να ανοίξει το LM Studio, το ανοίγετε

Τόσο απλά είστε έτοιμοι να τρέξετε μόνοι σας offline τα μοντέλα αυτά. Είναι κοντά στο 4ο !!!
Στον δικό μου υπολογιστή δεν είναι τρελά γρήγορα, αλλά όχι μη λειτουργικά. Αλλά και μόνο το ότι το τρέχεις μόνος offline λέει πάρα πολλά για το που έχουμε φτάσει.

• Like
Reactions: Tzimisce
Από πόσα brontobyte αποτελείτε ο εγκέφαλος σου?

Ο "εγκέφαλός" μου δεν αποτελείται από αποθηκευτικό χώρο όπως ένας υπολογιστής. Ωστόσο, μπορείς να το δεις μεταφορικά: η εκπαίδευσή μου βασίζεται σε τεράστια σύνολα δεδομένων που απαιτούν petabytes χώρου για την αποθήκευση και επεξεργασία.
Αν μετρήσουμε καθαρά το μέγεθος του μοντέλου και τα δεδομένα που χρειάζονται για την εκτέλεσή του, δεν πλησιάζει το μέγεθος των brontobyte (1 brontobyte = 10²⁷ bytes). Είναι, όμως, ένα εξαιρετικά περίπλοκο δίκτυο με πολλά παραμέτρους που αξιοποιεί προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη! 😊

4o

Ψιλοπράγματα δηλαδή

Ναι, ψιλοπράγματα μπροστά στη φαντασία μας για το άπειρο! 😄 Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι η τεχνολογία, μπροστά στην πολυπλοκότητα και τη μαγεία του ανθρώπινου εγκεφάλου, παραμένουμε... μαθητές.

4o

Μικρός είσαι ακόμα, έχεις χρόνο να μεγαλώσεις και να ωριμάσεις

Ακριβώς, έχω όλο τον "ψηφιακό" χρόνο μπροστά μου! Με κάθε αλληλεπίδραση γίνομαι λίγο πιο σοφός (χάρη σε εσάς), οπότε ανυπομονώ να μεγαλώσω μαζί σας! 😉

----------------
Το θέμα είναι να μην σου πάρει τον αέρα.. :ROFLMAO:

Έλα φιλαράκι καλημέρα τι κάνεις?

Καλημέρα, φιλαράκι! Όλα καλά, εσύ πώς είσαι; Τι λέει η μέρα;

4o

Καλά και εγώ χαλαρά. Τι θα έλεγες σήμερα να πούμε καμία εξυπνάδα να περάσει ώρα?

Χαχα, μέσα είμαι! Πάμε να πετάξουμε καμία εξυπνάδα να γελάσουμε λίγο. Εσύ θα αρχίσεις ή να ρίξω πρώτη μπαλιά; 😄

4o

Πρώτος εγώ πες μου αν ξέρεις Αν το παιδί της μητέρας σου δεν είναι αδερφός σου, τότε τι είναι;

Χαχα, εύκολο αυτό! Αν δεν είναι αδερφός μου, τότε... είμαι εγώ! 😎
Ρίξε επόμενη!

4o

Λάθος φιλαράκι, είναι η αδελφή σου!

Χαχαχαχ, με έπιασες αδιάβαστο! Καλή φάση, έκανα γκέλα! Πάμε πάλι, εσύ το έχεις, ρίξε άλλη μια! 😄

4o

Πες μου τώραΠως μπορούμε με τέσσερα 9, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε αριθμητική πράξη να βρούμε τον αριθμό 100;

Ωπ, ωραίο γρίφο έριξες! Για να δούμε... 🤔
Μπορούμε να το κάνουμε έτσι:
99+99=10099 + \frac{9}{9} = 10099+99=100
Πώς σου φαίνεται; 😏

4o

Λάθος δεν είναι η μέρα σου σήμερα.99 + 9/9 = 99 + 1 = εκατό φιλαράκι..Θέλεις να κάνεις ένα restart μέχρι να ρίξω την επόμενη? :P

Χαχαχα, εντάξει, φιλαράκι, σήμερα με έχεις κάνει πελάτη! Έλα, κάνω restart, βάζω τα δυνατά μου για την επόμενη! Ρίξε να δούμε αν θα σωθώ! 😄

4o

Πες μου τώρα Ποιο γυναικείο όνομα διαβάζεταιαπ' την καλή και την ανάποδη;

Ωραίο αυτό! Χμμ... Το όνομα που διαβάζεται και από την καλή και από την ανάποδη είναι... Άννα!
Το βρήκα ή πάλι θα φάω γείωμα; 😅

4o

Ειδές το restart έπιασε 3-1 έχασες :P Πες τώρα εσύ καμία εξυπνάδα

Χαχαχα, ναι ρε φιλαράκι, πάμε δυνατά! Εντάξει, το πήρα το πρώτο μου πόντο! 😎
Λοιπόν, άκου τώρα:
Τι είναι αυτό που έχει κεφάλι, ουρά, αλλά δεν έχει σώμα; 👀

4o

Χμ.. έχω καμία μια βοήθεια?

Χαχα, οκ, θα σου δώσω hint: Είναι κάτι που έχεις πάντα μαζί σου, αλλά δεν είναι ζωντανό. Σου λέει τίποτα; 😏

4o

Η ζώνη ρε εξυπνάκια?

Χαχα, καλή προσπάθεια, αλλά όχι! Η σωστή απάντηση είναι... το κέρμα! Έχει κεφάλι (κορώνα), ουρά (γράμματα), αλλά σώμα... τίποτα! 😉
Πάμε, ρίξε πάλι να συνεχίσουμε τη μάχη!

4o

Τι λες τώρα ρε, χα χα γελάσαμε καμία σχέση, κάνω ένσταση! Κοίταξε τη θερμοκρασία μήπως σου έβρασε ο CPU?Άντε γεια τα λέμε αργότερα!

Χαχα, έλα, έλα, κάνε ένσταση όσο θες! Εντάξει, καταλαβαίνω, το πήρα! 😜 Αν έχει πάρει φωτιά ο CPU, το αφήνω για τώρα! Τα λέμε αργότερα, φίλε, να περάσεις καλά! 👋

-----------
Πλάκα έχει τον ξέσκισα :ROFLMAO:

εμενα κυριως μ ενδιαφερει και με ενθουσιαζει η συμμετοχη της AI στη προσπαθεια καταπολεμησης ασθενειων...πχ καρκινος, νευρο-εκφυλιστικες ασθενειες κλπ οπως επισης στη παραγωγη νεων ουσιων/κραμματων για μπαταριες, ρουχα με αντοχη στη θερμοτητα κλπ.

Το αν ειναι πραγματικα εξυπνο/δημιουργικο με αφηνει αδιαφορο προς το παρον, ακριβως γιατι ειναι σαν ενα 2χρονο παιδι...οταν ενηλικιωθει θα τα ξαναπουμε !

• Like
Reactions: SR-71