Παιδιά εγώ μαζί σας είμαι, και η Nikon είναι μια εταιρία που συμπαθώ πάρα πολύ, από την άλλη το αποτέλεσμα μετράει, έχει φτάσει πλέον η εταιρία στα όρια του γκρεμού και όπως είπα ο βασικός λόγος είναι ότι άργησε να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και γνώμη μου είναι έχασε το τρένο ή τουλάχιστον δείχνει να το έχει χάσει, δεν έχει και την δυναμική της Canon Και επιπλέον στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά με το τι θα της δώσει η Sony όσο αφορά τους αισθητήρες, ο ανταγωνισμός πλέον είναι αμείλικτος, δεν είναι όπως παλιά που υπήρχε σχεδόν μόνο η Canon σαν άμεσος αντίπαλος, υπάρχει η Sony με τρομερά σώματα και φακούς FF, η Canon μπήκε και αυτή στο παιχνίδι των Mirrorless δυνατά, εμφανίστηκε και η Panasonic στο FF, ακόμα και η μικρή Fuji βγάζει φοβερά σώματα μέχρι και Medium Format....είναι δύσκολη η κατάσταση της Nikon και εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι.
Υ.Γ. Συμφωνώ ότι οι εταιρίες ορίζουν σε μεγάλο βαθμό το τι θέλει ο κόσμος, και οι εταιρίες στο σύνολό τους το γύρισαν εδώ και καιρό στις Mirroless και η Nikon Κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, ακόμα και η δυσκοίλια Canon είχε βγάλει έστω το σύστημα m που πήγε μάλιστα και πάρα πολύ καλά σε πωλήσεις, η Canon μάλιστα φρόντισε και στις Dslr της να δώσει την εστίαση Dual pixel για γρήγορη και σωστή εστίαση από την οθόνη σε βίντεο και φώτος, η Nikon τι έκανε??? πιάνεις μια π.χ. D7500 ή D500 και η εστίαση από την οθόνη ή σε βίντεο είναι για τα πανηγύρια. Πλέον προσπαθεί στις Mirrorless άλλα άργησε, άργησε πολύ και δεν ξέρω αν μπορεί να ξανακερδίσει πίσω το μερίδιό της που της πήρε η Sony, Fuji κλπ.