Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Η Nikon κλείνει άλλα 2 εργοστάσια στην Ιαπωνία κατασκευής φακών. κρίμα.....θέμα χρόνου νομίζω είναι έχουμε εξελίξεις...προσωπικά, εκτός και αν είχα ήδη μπόλικους φακούς, δεν θα επένδυα πολλά χρήματα και δεν θα έφτιαχνα νέο ακριβό σύστημα από την αρχή σε Nikon. Νομίζω όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά μόνο η Canon και η Sony είναι safe bet προς το παρών.

https://www.dpreview.com/news/83196...changeable-lens-production-factories-in-march

Και στην ιαπωνια αυτα που κλεινει οχι σε αλλες χωρες της νοτιοανατολικης ασιας....

Επομενως εχουν πεσει οι πωλησεις και οι παραγγελιες (σωπα.....) και κυριως προσπαθει να περικοψει εξοδα .

Για να κανει ισως πιο συμφερουσα την εξαγορα της ? Θα δειξει.

Δεν νομίζω προσωπικά ότι θα κλείσει (άμεσα τουλάχιστον) , απλά συμμαζεύει ότι μπορεί, συρρικνώνεται και ίσως κάνει πιο ελκυστικό το όλο πακέτο για εξαγορά ή μια τελευταία προσπάθεια. Δύσκολοι καιροί, θα μάθουμε σύντομα πιστεύω τι θα γίνει τελικά.

Πρός τι η καΐλα ρε παιδιά με το αν θα βγούνε νέοι φακοί ( λες και τους ανανεώνουν κάθε 6μηνο, ή υπάρχει σημαντική ανάγκη... γιατί ας πούμε ο 200 f/2, ο 70-200E FL VR II, ο 14-24 f/2.8G είναι κακοί φακοί... ή αν θες κάψιμο δεν υπάρχουν και οι Zeiss ) ή νέες μηχανές ?

Πιστεύετε ας πούμε πως εγω χρειάζεται να αλλάξω την D850 και την συλλογή φακών μου ?

Ή ας πούμε η επόμενη Nikon θα έχει ας πούμε πιο υψηλό Dynamic Range από την D850 ? Θα ξεπεράσει τις Medium Format ?

Και με την D750 να ήμουν που λέει ο λόγος, πάλι δεν βρίσκεις εύκολα λόγο να αλλάξεις σώμα και φακούς.

Εκτός και αν το έχετε γυρίσει στο benchmarking φωτογραφικών... ααα, στο 500% zoom η D860 είναι 1% πιο sharp από την D850.... ααα η νέα Sony έχει 2% λιγότερο θόρυβο στο ISO 12800 :D ( και όλα αυτά... αν δεν πας να βγάζεις φωτογραφίες, να μαθαίνεις την τέχνη, να βγάζεις ωραία κάδρα, τι νόημα έχουν ? ).

Κοιτά δεν είναι ότι διαφωνώ με αυτά που γράφεις, και εγώ είχα μέχρι πριν λίγες μέρες την D750, ναι φοβερή ποιοτητα εικόνας, στιβαρή κλπ. Αλλά πλέον αυτά δεν αρκούν, ο κόσμος αλλάζει, οι εποχές αλλάζουν, ετσι πολύ χοντρικα με την D750 είχες μεγάλο και βαρύ σώμα κουραστικό τουλάχιστον για μένα, θέματα front back focus σε φακούς, ανύπαρκτες δυνατότητες βίντεο, άθλια εστίαση από την οθόνη, δεν έχει ibis, μέχρι και το σκόπευτρο πλέον ο περισσότερος κόσμος θέλει evf, ούτε καν ηλεκτρονικο κλείστρο δεν έχεις πράγμα must για μένα και για πολύ κόσμο και αλλά πολλά. Μπορεί να σου φαίνονται ασήμαντα όλα αυτά αλλά ο κόσμος τα θέλει πλέον για αυτο και σιγά σιγά ο κόσμος το γυρίζει στις mirrorless που η Nikon άργησε να μπει στον χώρο και την έφαγε λάχανο η Sony που ελέγχει και την αγορά των αισθητήρων. Δυστυχώς τα λάθη πληρώνονται, αν δεν προσαρμόζεσαι άμεσα και γρήγορα στις νέες απαιτήσεις και στα trends κάθε εποχής δεν έχεις πολύ μέλλον, οι εποχές με τις παχες αγελάδες πέρασαν.

Αν είσαι ερασιτέχνης ή τραβάς τις διακοπές σου, οκ πάρε μικρή.
Τώρα ο επαγγελματίας φωτογράφος τοπίου, πορτραίτων, στούντιο, βίντεο... να κόψει 500γρ. από την μηχανή για να κουβαλάει πάλι το βαρύ τρίποδο και τα συνοδευτικά ?
Προσωπικά βάρος και όγκος μου είναι παντελώς αδιάφορα.
Ούτως ή άλλως μια καλή mirrorless με καλό zoom φακό... έχει σχεδόν ίδιο όγκο με την DSLR και 200γρ. λιγότερο βάρος... big deal ( δεν θα πω καν για τις τραγικές μπαταρίες )

Και αν άλλαζα την D850 θα ήταν μόνο για κάποια medium format μελλοντική που θα έχει πιο γρήγορο focus και μεγαλύτερη ανάλυση.

Ανεξάρτητα τι λεμε εμείς η τι μας αρέσει η αγορά έχει αλλάξει, ο κόσμος πάει σε mirrorless και δεν είναι μόνο το βάρος, σου έγραψα και πριν κάποια πλεονεκτήματα, π.χ. Το ηλεκτρονικό κλείστρο και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο είναι για μένα πλέον must δεν μπορώ να ξαναγυρίσω σε μηχανή που δεν τα έχει αυτά, ενώ κουραστικά να ρυθμίζω τους φακούς και να τους ελέγχω για front back focus. Ακόμα και το τρίποδο με το καλο ibis που έχουν πολλές mirrorless δεν το χρειάζεσαι σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολλά τα πλεονεκτήματα και αλλά πολλά που δεν είναι τις παρούσης όπως π.χ. Το καλο βίντεο, η γρήγορη εστιαση από την οθόνη κλπ. Πίστεψε με αν μάθεις σε καλή mirrorless δεν ξαναγυρίζεις σε dslr , και αυτο δείχνει και η αγορά, η Sony το προέβλεψε γρήγορα τις εξαφάνισε και έστρωσε το χαλί για το μέλλον. Από εκεί και πέρα ότι αρέσει στον καθένα, η Nikon άργησε να μπει στο παιχνίδι και με το ζόρι που τραβάει και όλος ο κλάδος δείχνει να πληρώνει αυτή την καθυστέρηση της και τον σνομπισμο προς τις mirrorless, τα λάθη πληρώνονται δυστυχώς.

Το τι χρησιμοποιεί ο μέσος και μαθητευόμενος φωτογράφος με τον επαγγελματία ουδεμία σχέση έχει.

Ηλεκτρονικό κλείστρο έχει η Nikon από την D810...

Front/back focus μην ελέγχεις... αλλά δεν έχεις και το continuous focus που αποδίδει μια D6 / 1D X Mk III

Χωρίς τρίποδο φωτογραφία τοπίου καλύτερα να μην το σκεφτείς καν, είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

Ξαναλέω, εμένα σαν επαγγελματία με νοιάζουν πράγματα που εσένα και τον κάθε απλό καταναλωτή μπορεί να μην τον νοιάζουν καθόλου.
Το ίδιο και πολλοί ακόμα επαγγελματίες, μικροί και μεγάλοι που επιμένουν με τις μεγάλες DSLR κόστους 3500 ++

Νικολα η ΝΙΚΟΝ κοβει τα χρηματα των DSLR και τα ριχνει στην αγορα των mirrorless πλεον.Ελπιζω να μην εχει χασει το παιγνιδι ΜΟΝΟ

Νικόλα, το τί θέλει ο κόσμος το ορίζουν οι εταιρείες και όχι ο κόσμος, δυστυχώς.
Και αυτό αφορά πολλές πτυχές της ζωής μας, πάρε παράδειγμα τη μουσική.

Παιδιά εγώ μαζί σας είμαι, και η Nikon είναι μια εταιρία που συμπαθώ πάρα πολύ, από την άλλη το αποτέλεσμα μετράει, έχει φτάσει πλέον η εταιρία στα όρια του γκρεμού και όπως είπα ο βασικός λόγος είναι ότι άργησε να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και γνώμη μου είναι έχασε το τρένο ή τουλάχιστον δείχνει να το έχει χάσει, δεν έχει και την δυναμική της Canon Και επιπλέον στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά με το τι θα της δώσει η Sony όσο αφορά τους αισθητήρες, ο ανταγωνισμός πλέον είναι αμείλικτος, δεν είναι όπως παλιά που υπήρχε σχεδόν μόνο η Canon σαν άμεσος αντίπαλος, υπάρχει η Sony με τρομερά σώματα και φακούς FF, η Canon μπήκε και αυτή στο παιχνίδι των Mirrorless δυνατά, εμφανίστηκε και η Panasonic στο FF, ακόμα και η μικρή Fuji βγάζει φοβερά σώματα μέχρι και Medium Format....είναι δύσκολη η κατάσταση της Nikon και εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι.

Υ.Γ. Συμφωνώ ότι οι εταιρίες ορίζουν σε μεγάλο βαθμό το τι θέλει ο κόσμος, και οι εταιρίες στο σύνολό τους το γύρισαν εδώ και καιρό στις Mirroless και η Nikon Κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, ακόμα και η δυσκοίλια Canon είχε βγάλει έστω το σύστημα m που πήγε μάλιστα και πάρα πολύ καλά σε πωλήσεις, η Canon μάλιστα φρόντισε και στις Dslr της να δώσει την εστίαση Dual pixel για γρήγορη και σωστή εστίαση από την οθόνη σε βίντεο και φώτος, η Nikon τι έκανε??? πιάνεις μια π.χ. D7500 ή D500 και η εστίαση από την οθόνη ή σε βίντεο είναι για τα πανηγύρια. Πλέον προσπαθεί στις Mirrorless άλλα άργησε, άργησε πολύ και δεν ξέρω αν μπορεί να ξανακερδίσει πίσω το μερίδιό της που της πήρε η Sony, Fuji κλπ.

Bildschirmfoto-2021-02-17-um-12.15.41.png

Nikon announced the development of a new 1inch Stacked CMOS Sensor that can shoot 1000 frames per second

Bildschirmfoto-2021-02-17-um-12.16.43.png

Bildschirmfoto-2021-02-17-um-12.15.57.png

Πολύ ενδιαφέρον νέο, από διάφορες απόψεις... Κατ' αρχήν ποιός θα τον κατασκευάσει? Κατά δεύτερον, όντας τετράγωνος, για που προορίζεται? Και άλλα πολλά...

Αν ειναι τετραγωνος μπορει να σημαινει οτι θα ειναι ταμαμ σε χρηση με αναμορφικη ληψη και το φωτογραφικο καδρο θα βγαινει αφαιρωντας πιξελς.

Αραγε εκεινοι οι ισραηλινοι φτιαχνουν ακομα αισθητηρες?

Γενικως ειναι μυστηριο η αγορα αισθητηρων.

Η RED πχ ποτε δεν μαθαμε ποιος εφτιαχνε τους αισθητηρες της

https://www.youtube.com/watch?v=3tNeTDhXQno&feature=emb_logo

Nikon published this CP+ talk video. DC.life wrote this short summary:

We are still challengers at Mirrorless, so we would like to take on various challenges.
Among them, the Z mount system is considered to be a system with great potential for new creation because it is a large diameter short flange back.
Taking advantage of this mount system, we would like to evolve the body and lens and develop products that will impress our customers.
We plan to release many new products this year as well.

https://www.mirrorlessrumors.com/nikon-says-we-plan-to-release-many-new-products-this-year-as-well/

Speculations going wild in Japan about Nikon exiting the camera business

And here comes the next Japanese journal speculating about a possible Nikon exit from the camera business. They base their guess on this fact: Techno System Research analyzed the mirrorless market share and that’s the result:

Sony … 35%
Canon … 30%
FUJIFILM… 12%
Olympus… 8%
Nikon … 7.5%

At the end that’s all just wild rumors btu it’s interesting that it’s lasting for quite some time now in Japan…

via DClife

αρχισαν και οι επισημες φημες (οχι απο εικασιες χρηστων εννοω οπως εμεις)

Λογικό, βέβαια τα νούμερα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν και τις Dslr όπου Canon και Nikon πουλάνε ακόμα αρκετά καλά, η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν δείχνει να τα καταφέρνει και πολύ καλά στις Mirrorless η Nikon, το πρόβλημα είναι ότι άργησε πολύ, μπήκε τελευταία στο παιχνίδι και δείχνει να το πληρώνει. Στην τελική έχοντας στην κατοχή μου την Z50 εδώ και μέρες δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα, δεν έχει να προσφέρει τίποτα που δεν το έχουμε δει σε άλλες crop μηχανές που έχουν και πολύ μεγαλύτερη λίστα Native φακών για όλα τα γούστα.

Υ.Γ. Όπως το βλέπω το πράγμα Canon και Sony βλέπω να μένουν στο τέλος, και οι υπόλοιπες (όσες μείνουν) απλά θα τρώνε τα ψίχουλα που θα αφήνουν αυτές οι 2.

Εγω βλεπω οτι ειναι θεμα περισοτερο μαρκετινγκ.Όλοι μιλούν για τις απώλειες εσόδων του 2020, χωρίς να αναφέρονται πληροφορίες για άλλα κρίσιμα χρηματοικονομικά δεδομένα (σωρρευτικά αποθεματικά σε ιδία κεφάλαια, επίπεδο δανεισμού, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, προοπτικές χρηματοδότησης, αξιολόγηση brand name κλπ.Ολοι αυτοι δεν ειναι οικονομολογοι.Επισης δεν εχει αναδειξει,λογω μαλλον ανεπαρκους τμηματος μαρκετινγκ π.χ α) το δυναμικό εύρος & τα χρώματα του συστήματος z, που συνολικά είναι το καλύτερο στις full frame, β) το γεγονός ότι η z6/z7 είναι αναλογικά οι καλύτερες πρώτες mirrorless 1ης γενιάς που κυκλοφόρησαν, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.