Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Συμφωνώ με τον Νάσο , υπερβολές στο τετράγωνο θα λεγα και εγώ. Τα ίδια έγραφε και γράφει ακομη και στο άρθρο αυτό για την Olympus και τα προϊόντα κανονικά συνεχίζουν με την νέα πιο ευέλικτη εταιρία που δημιούργησαν αποκλειστικά για τον φωτογραφικό κλάδο.

Είναι γνωστό οτι όλες οι εταιρίες έχουν τρομερές μειώσεις πωλήσεων και κάνουν περικοπές, απολύσεις και αναδιορθώσεις. Οι πωλήσεις ενός διμήνου σε ένα region δεν είναι δείκτης καταστροφής άλλωστε.

Κανένας πανικός δεν πρέπει να υπάρχει στους χρήστες Νικον , είναι η χειρότερη συνταγή για να γίνει πραγματικότητα αυτό που περιγράφουν ανάλογα άρθρα.

Τελος του 2021 που θα έχουμε βγει με το ένα πόδι από την πανδημία θα δούμε πιο ολοκληρωμένα και με την αναλογη σοβαρότητα τις κινήσεις των εταιριών για το μέλλον.

Breaking: Nikon Z9 professional mirrorless camera development rumored to be announced tomorrow

https://nikonrumors.com/2021/03/09/...opment-rumored-to-be-announced-tomorrow.aspx/

Tomorrow (March 10th) Nikon is rumored to announce the development of their professional Z9 mirrorless camera. The actual release will happen later in 2021. We will either see a development press release and/or a teaser for the new camera, There will no details or technical specifications. What we can expect:

• Newly developed stacked FX sensor (no resolution or sensitivity details)
  • Newly developed Imaging Pipeline Processor to broaden sensor readout emphasizing speed
  • 8K video (no framerate details yet)
  • Integrated vertical grip handle (no battery life or battery type mentioned)

Later today I will have another post with updated rumored Z9 specifications. Stay tuned!

Ω τους κεραταδες ετοιμη την ειχαν μαλλον και μας εκαναν πλακα οτι θα παρουσιαστει μεσα στην χρονια .....

Αντε να δουμε.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Κάτι παρόμοιο έκανε αν θυμάμαι και με την ναυαρχιδα της DSLR , την έδειξε και παρουσίασε μερικά χαρακτηριστικά της αλλά όχι ολα με λεπτομέρεια. Αυτά αποκαλύφθηκαν κάτι μήνες μετά.

Mόνο κέλυφος θα είναι. Δε τους αφήνει η Σόνυ πριν Ολυμπιακούς να τη κυκλοφορήσουν να κοντράρει την Α1.

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Mόνο κέλυφος θα είναι. Δε τους αφήνει η Σόνυ πριν Ολυμπιακούς να τη κυκλοφορήσουν να κοντράρει την Α1.
Δε νομίζω να πάει με την Α1 στο Τόκυο η Σονυ. Λογικά θα έχουμε νέα Α9.
Προχτές βάραγε κανόνι και αύριο παρουσιάζει ναυαρχίδα....
Πότε βάραγε κανόνι;

Δε νομίζω να πάει με την Α1 στο Τόκυο η Σονυ. Λογικά θα έχουμε νέα Α9

Κάτσε βρε συ. Τι παραπάνω δηλαδή έχει ελπίδα να έχει καλύτερο της Α1 η Α9 ΙΙΙ?

Κάτσε βρε συ. Τι παραπάνω δηλαδή έχει ελπίδα να έχει καλύτερο της Α1 η Α9 ΙΙΙ?
Νομίζω Ναθ ότι το μεγάλο αρχείο θα πέσει πολύ βαρύ στους φωτογράφους σπορ και στα πρακτορεία, τόσο απότομα.
Θεωρώ ότι αν τους δοθεί η επιλογή ανάμεσα σε Α1 και νέα Α9, η συντριπτική πλειοψηφία (και οι editors των πρακτορείων) θα επιλέξει τη δεύτερη.
Εντάξει, νόμιζα ότι είχαμε καμία inside info. Από το "έχει δυσκολίες" μέχρι το "βαράει κανόνι" υπάρχει χαώδης απόσταση. Για τη Νικον μιλάμε.

Νομίζω Ναθ ότι το μεγάλο αρχείο θα πέσει πολύ βαρύ στους φωτογράφους σπορ και στα πρακτορεία, τόσο απότομα..

Για αυτο και αν αληθευουν οι πληροφοριες για την επερχομενη Canon R1 θεωρω οτι η κινηση ματ (αν δεν ειναι τοσο ακριβη ομως γιατι κακα τα ψεματα τωρα 8μιση χιλιαρικα ειναι παρα πολλα για φωτορεπορτερ) ειναι η επιλογη 21mp +40 fps ή 85mp + 20 fps

Tρομερη επιλογη για εναν επαγγελματια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Σύμφωνα με το Nikon rumors τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω :

Newly developed high-resolution stacked FX sensor. Three different sensors were tested: 45-46MP, 50MP, and 60MP. My guess is that they will go with the 60MP or the 50MP version but I could be wrong (the Z II already has a 45MP sensor, there is no need for another camera with the same resolution). I have received the most tips for a 50MP sensor based on what’s inside the new Sony a1 but improved and with even better performance.
Integrated vertical grip handle
The development announcement should be tonight or tomorrow
Nikon Z9 is expected to be released in the fall of 2021
No official plans for a Nikon Z8 camera yet
Prototype Z9 cameras will be tested at the Tokyo Olympics next year

The Z9 is described as a D6 body combined with EOS R5 imaging, α9II AF, and blackout-free EVF

Nikon confirmed that the Z9 will be better than the D6
20 fps
Multishot-mode
16-bit RAW option
8k30p, 4k120/60/30p
New EXPEED processor designed for 8k (newly developed Imaging Pipeline Processor to broaden sensor readout emphasizing speed)
Improved AF (Object detection AF)
β€œStunning” AF tracking (better than the D6)
Two XQD/CFX type B memory card slots
ISO 64 – 25,600, Hi1, Hi2
Improved noise levels and specifically significantly better dynamic range
High resolution, blackout-free EVF: probably 5.76 MP or maybe even 9k MP viewfinder, 120 Hz refresh rate (the resolution can be reduced to increase the refresh rate)
New user interface (no second LCD screen on the back like the D6)
New battery: Nikon EN-EL18x
Gbit LAN, USB-C, WiFi, GPS
Price: $6,000 – $7,000

Η επίσημη ανακοίνωση τύπου είναι λιτή :

Nikon is developing the Nikon Z 9 full-frame flagship mirrorless camera

TOKYO Nikon Corporation (Nikon) is pleased to announce the development of the first flagship model for which the Nikon Z mount has been adopted: The Nikon Z 9. The full-frame (Nikon FX-format) mirrorless camera is scheduled for release in 2021, and represents a significant leap in technology and performance.
The Z 9 brings together Nikon’s groundbreaking technologies to deliver the best still and video performance in Nikon history, meeting the advanced needs of professionals across a wide range of genres. It utilizes a newly developed FX-format stacked CMOS sensor and new image-processing engine. In response to the growing needs of professionals, advanced enthusiasts and cinematographers, it includes support for 8K video recording as well as various other video specifications that fulfill diverse needs and workflows. The Z 9 embodies ultimate usability as a tool offering users an unprecedented imaging experience, from capture to workflow, exceeding that of previous digital-SLR and mirrorless cameras.

*Information regarding the release of this product will be announced at a later date.

Δεν ξέρω αν έχει περιορισμούς λόγω προμήθειας αισθητήρων από τη Σονυ, ή αν το development χρειάζεται τόσο χρόνο ή αν υπάρχει άλλος λόγος, αλλά μου φαίνεται λάθος να αφήσει το Τόκυο να περάσει ανεκμετάλλευτο η Νικον.
Το nikon rumors είχε γράψει πάντως ότι θα δοθούν μηχανές για τεστ σε φωτορεπόρτερ στους Ολυμπιακούς.

Σημαντικό γεγονός η Ολυμπιάδα αλλά λόγω covid δε θα έχει την αίγλη του παρελθόντος,ισως για αυτό και να μην καίγεται η nikon.

μου φαίνεται λάθος να αφήσει το Τόκυο να περάσει ανεκμετάλλευτο η Νικον.

Αμα δεν ειναι ετοιμη τι να κανει ?

Η ανακοινωση ειναι προφανως για να κρατησει τον κοσμο στο μαντρι και αποτρεποντας τους να πανε προς Α1 και ισως R1 μερια....

επισης κατσε να γινουν Ολυμπιακοι πρωτα......γιατι τιποτα δεν θεωρω δεδομενο.

Σημαντικό γεγονός η Ολυμπιάδα αλλά λόγω covid δε θα έχει την αίγλη του παρελθόντος,ισως για αυτό και να μην καίγεται η nikon.

Με όλους τους περιορισμούς τους (απουσία ξένων θεατών κλπ) ΑΝ τελικά γίνουν, όπως σωστα λέει κι ο Ναθ, δεν αλλάζει κάτι ως προς την αίγλη τους.
Μην ξεχνάμε α) ότι μετά την περσινή αναβολή τους και λόγω της γενικής απουσίας αγώνων οι αθλητές, οι χορηγοί, η IOC τους περιμένουν πως και πως (ειδικά στον στίβο που παρακολουθώ, προετοιμάζεται το έδαφος για κάμποσα παγκόσμια ρεκόρ), και β) ότι στον φωτογραφικό τομέα, που μας ενδιαφέρει, θα κονταροχτυπηθούν οι τρεις εταιρίες μέσα στην έδρα τους. Δε νομίζω να μην καίγεται κάποια από τις 3.

Περσι πριν αναβληθουν παντως ο μηχανισμος χορηγων, παραγωγων και λοιπων ηταν σε πληρη εξελιξη. Το ιδιο θα γινει και οταν γινουν ξανα.

Ειδικα η καλυψη των ΜΜΕ που μας αφορα ειναι πολυ σημαντικοτερη απο οσο ηταν παλιοτερα.

Και τώρα όλα λειτουργούν στο φουλ. Φίλος μου θα δουλέψει ως photo manager και απ' ό,τι μου χει πει, τους έχουν καλέσει να πάνε ακόμα νωρίτερα απ' ό,τι προέβλεπε το περσινό τους συμβόλαιο.