Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

γιατι γραφεται οτι ναναι.... πιο hype και trend ειναι η j5 παρα μια ff που μπορει ακομα και να σου δωσει ενα μεροκαματο....

Απάντηση: Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

γιατι γραφεται οτι ναναι.... πιο hype και trend ειναι η j5 παρα μια ff που μπορει ακομα και να σου δωσει ενα μεροκαματο....

Ρε συ, δεν μιλάω για επαγγελματίες... το έγραψα κιόλας. Απλά βλέπω όλος ο κόσμος να αναζητεί το ιερό δισκοπότηρο σε FF σώματα.

Για την FF Nikon εχει δημιουργηθεί τρελό hype αν ριξεις μια ματιά στο τριγύρω στα sites / forums. Η Nikon 1 σειρά ποτέ δεν ειχε δημιουργήσει τρελό hype.

εννοω οτι οι ff ειναι η συνεχεια των μηχανων που ολοι γνωριζαμαι και οχι μπιμπελο....
ε τωρα πως να μην γινει ντορος οταν η μεγαλυτερη εταιρια σε φωτογραφικα ηταν τιμωρια τοσο καιρο με το ενα ποδι ψηλα στην γωνια....

Re: Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Ωραια ολα αυτά, αλλα πέραν απο το hype και το trend των FF σωμάτων, δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να σπαταλήσω ενα τσουβάλι χρήματα (ουτε να κουβαλάω θηρία) για FF body + ενα καλό φακό (σαν ερασιτέχνης).

Οποτε μην απαξιώνετε τα μικρότερα format. Ναι εχεις λίγο θόρυβο παραπάνω την νύχτα, λιγο λιγότερο bokeh σε αντίστοιχα appertures αλλα ειναι βολικα!
Ακομα ειμαι super ευχαριστημένος και με τις φωτογραφίες που βγάζει η μικρή μου J5 με την 1". Μακράν η πιο βολική κάμερα που είχα πότε!

θα συμφωνήσω,

εδώ σε άλλο νήμα, γράφουμε για το πόσο καλά είναι τα κινητά σα φωτογραφικές μηχανές,
και εδώ μας φαίνονται λίγοι αισθητήρες 4/3 ή aps-c

σίγουρα ο μεγαλύτερος αισθητήρας προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα, οι νόμοι της φυσικής δεν ξεπερνιούνται,
αλλά η πρόοδος της τεχνολογίας έχει κάνει αυτές τις διαφορές αμελητέες και υπαρκτές μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες,
που για έναν ερασιτέχνη, μπορεί να είναι σπάνιες

αξίζει το μεγαλύτερο βάρος και κόστος των φακών, για να έχεις τις ίδιες φωτος στο 95% ή στο 99.5 % των περιπτώσεων;

για μένα κατέληξα όχι, αλλοιώς ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε αγορά από ΜΜ με τα yellows, που θα έβγαινε σε ξεφτίλα τιμή με τιμολόγιο

ο καθένας ζυγίζει τι θέλει και αποφασίζει,
και αν το μέγεθος είναι τόσο κρίσιμο, όποιος μπορεί να μην περιοριστεί σε FF, αλλά να πάει σε μαγαλύτερο φορμά

χιπστερια και τρεντ ειναι τα hdr, οι full articulated screen, τα κινητα με 2 οθονες οδοντογλυφιδας, τα ροζ δερματακια ,οι φακοι για μια 1ντζα που ξεπερνανε τα 700 ευρω και οχι οι ff μηχανες που υπαρχουν εδω και 100 χρονια

Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Εδω εγω ειμαι ετοιμος να ξαναγυρισω πισω στο 'μαντρι'.
Υπομονη λιγο καιρο ακομα να δουμε που θα παει το πραμα...

θα συμφωνήσω,

αξίζει το μεγαλύτερο βάρος και κόστος των φακών, για να έχεις τις ίδιες φωτος στο 95% ή στο 99.5 % των περιπτώσεων;

Για το κόστος διαφωνώ. Το ίδιο ακριβοί ή και ακριβότεροι είναι οι φακοί στα μικρότερα φορμά, τουλάχιστο για ίδιο DOF. Για να μην πω και μέγεθος. Θυσιάζεις ρηχό DOF αν δεν το χρειάζεσαι και λίγο θόρυβο και έτσι ναι έχει κέρδος σε φορητότητα ή και σε κόστος για συγκεκριμένες χρήσης (πχ BIF, σπορ)

χιπστερια και τρεντ ειναι τα hdr, οι full articulated screen, τα κινητα με 2 οθονες οδοντογλυφιδας, τα ροζ δερματακια ,οι φακοι για μια 1ντζα που ξεπερνανε τα 700 ευρω και οχι οι ff μηχανες που υπαρχουν εδω και 100 χρονια

Μην τα μπερδεύεις, Αλλο σημαινει trend, αλλο trendy.

Υπάρχει ένα trend στην μετάβαση σε FF. Οι FF δεν ειναι trendy.

Ναι υπάρχει τάση και ο κύριος λόγος νομίζω είναι οτι έχουν φθηνύνει σημαντικά τα σώματα, παλιά κυριαρχούσε το crop λόγω κόστους ενώ τώρα βρίσκεις σωματα 3-4 χρόνων FF στα 500-600ευρω.

Κώστα σε βλέπω έτοιμο για Nikon mirrorless FF.

το εχω πει απο παλια, γι αυτο και δεν προσκυνησα στην σονυ :flipout:
να περνει ολους τους f φακους αξιοπρεπης ασα στσ 6400 και τελος

Γι αυτό και πιστεύω ότι η Olympus θα ρίξει επιτέλους βάρος στο βίντεο, που εκεί ο μικρότερος σένσορας έχει κάποια πλεονεκτήματα. Συν σπορ - BIF στη φωτογραφία κλασσικά. Ελπίζω επιτέλους να δούμε και global shutter.

Το τρελλο ειναι οτι η Olympus εχει πολλα χρονια τεχνογνωσιας στο βιντεο αλλα για καποιο λογο δεν επενδυει πολυ σε αυτο οπως κανει η Panasonic.

Η Νικον απο την αλλη οτι βιντεο και να βγαλει το κοινο που θα στοχευσει ειναι οι φωτογραφοι ή τουλαχιστον οι χρηστες που δινουν περισσοτερη σημασια στην φωτογραφια παρα στο βιντεο.

Εκει θα παιχτει ενας πολεμος πιστευω . Εκει ποναει η Sony που οσο καλη και να ειναι σε φωτογραφικη αποδοση ακομα δεν εχει φτασει τις Νikon,Canon, Fuji.

Σε χρωματική εννοείς... Γιατί σε φωτογραφική είναι πολύ μπροστά από Canon, Fuji λόγω αισθητήρα (apcs) Κάι σχεδόν ίδια με nikon αφού έχει ίδιους αισθητήρες και η nikon απλά τους ξεζουμιζει λίγο παραπάνω.

Οταν λεω φωτογραφικη αποδοση εννοω allaround. Χρωμα συμπεριλαμβανομενου.

Και οταν βλεπεις οταν η Nikon με τον ιδιο αισθητηρα sony βγαζει τοσο καλυτερο αποτελεσμα ε ναι κατι κανει χειροτερα απο τους υπολοιπους η sony.

Ειναι καθαρα θεμα τεχνογνωσιας. Την Μινολτα αγορασε και ενσωματωσε αλλα δεν ξερω ποσο μπροστα ηταν το τμημα της θρυλικης εταιρειας για να την φτασει ψηλα.

Ακομα παντως φωτογραφικα υπολειπεται και λογω τεχνογνωσιας και κυριως επειδη ριχνει το βαρος της σε ολους τους αλλους τομεις οπως το βιντεο κλπ.

Καποια στιγμη θα τα καταφερει δεν αμφιβαλλω.

Διαφωνώ,... Αλλα είμαι παραλία τώρα, δεν έχω χρονο Τωρα!

ΥΓ... Το χρώμα αν τραβάς raw δεν έχει σημασία, αν τραβάς jpg ΟΚ.

Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Και εγώ διαφωνώ Γιάννη. Το raw έρχεται μέχρι ενός σημείου εκτός να κάτσεις ώρες ολόκληρες να παλεύεις να πλησιάσεις κάποιο συγκεκριμένο jpeg άλλης εταιρίας.

Ολα ερχονται δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.

Σημασια εχει τι προοδο εχει καθε εταιρεια και τι αποτελεσματα βγαζει out of the box.

Και το τρεμουλο ερχεται και το Balance ερχεται και το χρωμα ερχεται και αλλα ερχονται.

Ποιος ξερει να τα φτιαξει ομως ειναι το θεμα :D

Γνώσεις έχουμε, χρόνο έχω (πάρα πολύ).... Οπότε προσωπικά επιλέγω μονο με κριτήριο τι μ ευχαριστεί περισσότερο, ποια μηχανή με κάνει να θέλω ν ασχοληθώ με τη φωτογραφία.

Προς το παρόν η olympus, μου δίνει πολλά απ αυτά.... Αργότερα, βλέπουμε!

ΥΓ... Η nikon δεν μου άρεσε ποτέ Χρωματικα (σε jpg).
Δε νομίζω ν αλλάξει κάτι τώρα με τις νέες της μηχανές.
Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε τι παραπάνω μπορεί να δώσει.

ΥΓ... Η nikon δεν μου άρεσε ποτέ Χρωματικα (σε jpg).
Δε νομίζω ν αλλάξει κάτι τώρα με τις νέες της μηχανές.

Bαθια μεσα σου εισαι ακομα Canonboy μου φαινεται :D

Ποτε κανεις δεν παραπονεθηκε για τα χρωματα της Nikon. Την εχεις μπερδεψει με την αλλη σου αγαπημενη μου φαινεται.