Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Πόσο χαμηλά;
Τα χνάρια της Nikon θα ακολουθήσει:
2300 η S1
3700 η S1R

Αλλά ως τότε θα έχει βγάλει τη νέα της ναυαρχίδα η Olympus, και θα τραβήξει εκείνη το ενδιαφέρον σου πιστεύω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Δεν έχω εξαντλήσει τις δυνατότητες της ΕΜ1.2 δεν νομίζω οτι θα τρέξω να αγοράσω νέο ακριβό σώμα και ειδικά FF που δεν έχω και φακούς εκτός από manual, απλώς θα είναι πολύ καλό για τον ανταγωνισμό να μην την ψωνίσει και σηκώσει τις τιμές και ακολουθήσει και η SONY αφού πιστευω τα δυο σωματα θα είναι με διαφορα τα καλύτερα από συνολο χαρακτηριστικών,

Έτσι σε 2-3 χρόνια ελπίζω να μπορώ να βρω στο χιλιάρικο ένα καλό σύγχρονο φωτογραφικό σώμα FF για παίξω και με τους χειροκίνητους που έχω. Ως ερασιτέχνης δεν έχω απαιτήσεις για τοπ ποιότητα αλλά δεν θέλω πισωγυρίσματα σε αυτά που έχω συνηθισει και έχω ήδη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Διασκεδαστικό θα λεγα το βιντεάκι, πολυλογάς ο σχιστομάτης απαντησε χωρίς ανάσα ...

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Εγώ θα υπογράψω να βαλει οτι οθόνη θέλει (εκτός από σταθερή) αλλά να κρατησει τη τιμή χαμηλά :HTEHETH63:

Eγω δεν εχω προβλημα και καρφωμενη ναναι.

Αρκει να βγει γρηγορα . Τιμη χαμηλα ξεχασε το.

Αν και πως θα χτυπησει την Α73 αν δεν ειναι κοντα στο διχιλιαρο η "μικρη" δεν το ξερω.Που μεχρι τοτε πιθανον να εχει πεσει ελαφρως κι ολας και αφου θα εχει ηδη βγει η Α7S3 ( την οποια πιστευω οτι την φυλανε για να χτυπησουν την πανασονικ πλεον οταν θα βγει).

Χωρίς να θέλω να μπω σε φανταστικές συγκρίσεις (μιας και η σειρά S είναι ακόμη στα σκαρια) πιστευω οτι η Panasonic θα παρουσιάσει δυο φουλ επαγγελματικά σώματα με κορυφαία εργονομία και ένα κλικ πάνω σε στιβαρότητα τουλάχιστον από την a7ΙΙΙ, αν αυτό θα είναι αρκετό από μόνο του δεν το ξέρω αλλά σε περίπτωση που τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι πολύ κοντά με αυτά της SONY, αυτό δηλ. η ποιότητα κατασκευής θα έχει αντίκρυσμα και στην τιμή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Χωρίς να θέλω να μπω σε φανταστικές συγκρίσεις (μιας και η σειρά S είναι ακόμη στα σκαρια) πιστευω οτι η Panasonic θα παρουσιάσει δυο φουλ επαγγελματικά σώματα με κορυφαία εργονομία και ένα κλικ πάνω σε στιβαρότητα τουλάχιστον από την a7ΙΙΙ, αν αυτό θα είναι αρκετό από μόνο του δεν το ξέρω αλλά σε περίπτωση που τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι πολύ κοντά με αυτά της SONY, αυτό δηλ. η ποιότητα κατασκευής θα έχει αντίκρυσμα και στην τιμή.

καλά δεν είναι και δύσκολονα ξεπεράσεις την Α7 σε ποιότητα και εργονομία..

ε ναι... το development κοστος στις sony το έφαγαν οι early adopters χρόνια πριν. Τώρα θα το φάνε στις Panasonic (και canonikon )

Eνα ενδιαφέρον Hands-On με τις επερχόμενες full frame.
Eιπώθηκε στα σχόλια οτι η Κανον κρατα πατέντα για περιστρεφόμενη οθόνη στις FF, και για αυτό το λόγο καμία αλλη εταιρία δεν μπορεί να το υλοποιήσει. Ισχύει αυτό;
https://www.youtube.com/watch?v=85zcACcXkcI&t=120s

Πράγματι, το ψάχνουν το θέμα. Και ενδιαφέρον το... ενδιαφέρον για τις "μικρές rangefinder" όπως τις αποκαλούν... :cool4:

Χαχα ναι και 4 για ξε-τιλτ.

2 είναι και για portrait δες το... εκτός κι αν την έχεις προς τα μέσα εντελώς πριν, δηλαδη όταν την βγάλεις από την τσάντα. Θα απαντήσεις βέβαια, τουλάχιστο έχεις.

Στις κάθετες λήψεις κερδίζει μακράν η περιστρεφόμενη οθόνη.

Μεγάλο και το μπόνους να κλείνει προς τα μέσα, και αυτό όχι μόνο όταν έχεις τη μηχανή στην τσάντα, αλλά και κατά τη χρήση.

Οι φωτογραφίες portrait είναι μικρό ποσοστό, χώρια στις υβριδικές είναι και το βίντεο που δεν έχει portrait.

Οπότε landscape photos + video είναι πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.

Από προσωπική εμπειρία μιλώ. Βέβαια ανάλογα τη χρήση του καθενός. Εγώ και σε run n gun, γάμους, μάκρο, αρχιτεκτονική στο χέρι - με μονόποδο προτιμώ την tilt. Για 3ποδο και γενικά ελεγχόμενες συνθήκες την σπαστή.

Κατά τη χρήση κλειστή μόνο με ύπαρξη τοπ LCD. Αλλιώς νιώθεις λίγο... τυφλός.

Συμφωνώ ότι οριζόντιες + βίντεο είναι μεγαλύτερο το ποσοστό.

Αλλά αυτά τα κάνεις και με την περιστρεφόμενη.

Ενώ με την σπαστή στις κάθετες λήψεις δεν μπορείς να τραβήξεις με τη μηχανή κολλητά στο σώμα σου και χαμηλά.
Πρέπει να σηκώσεις τη μηχανή στο ύψος του στήθους τουλάχιστον και προς τα έξω για να μπορείς να καδράρεις.

Επίσης ούτε τελείως από το πλάι δεν μπορείς να δεις την οθόνη στη σπαστή.
Όπως και ούτε τελείως κάθετα από κάτω. Κι εννοείται ούτε και selfie.

Έστω και μειοψηφικά, υπάρχουν πολλές λήψεις που δεν μπορείς να κάνεις με τη σπαστή.
Ενώ με την περιστρεφόμενη δεν υπάρχει λήψη που δεν μπορείς να κάνεις.