Νίκο εσύ δεν έλεγες ότι crop μηχανή δεν αξίζει πάνω από 800-1000 ευρώ και τώρα είναι καλή η τιμή για 4/3.
Προσωπικά τη βρίσκω ακριβή όσα έξτρα και να έχει ο αισθητήρας είναι μικρός και όχι καινούργιος, δεν ξέρω σε τι κοινό μπορεί να απευθυνθεί εκτός από τους λάτρεις του συστήματος.
Δεν εχει νοημα να μπουμε για 1000στη φορα στο εγω την βρίσκω ακριβή, εχει μικρό αισθητήρα, δεν χρειάζομαι IBIS κτλ κτλ. Τα υπερ και τα κατα του καθε συστηματος εχουν χιλιοσυζητηθεί.
Προφανώς για να υπάρχει το σύστημα στην αγορά ακομα, ειναι ανταγωνιστικο και εχει features μοναδικά, αλλιώς κανείς δεν έχει μετοχές την olympus/panasonic για να δινει τα χιλιάρικά του.
κλείνω το offtopic με ενα quote απο τον stevehuffphoto
"To those who discount Micro 4/3 you should not until you try a nice modern body
with a nice pro lens. It is capable of just about anything you may need sans
ultra low light shooting and very high ISO. Other than that Olympus files have
pleasing color, and pop and always bring a smile to my face ; )"
καλά ας πάρει χαμπάρι πρώτα ο πολύς κόσμος τί ακριβως κάνει το χεράτο hires (εφόσον δουλευει σωστά) και μετά βλέπουμε αν θα μιλάει κανεις ότι είναι ακριβή ή ότι φοράει παλιό αισθητήρα. Mέχρι τωρα η Χ έχει πάει σε λίγους χρηστες κυριως επαγγελματίες με κύριο αντικείμενο τα σπόρ και δεν έχει γινει κατανοητή η χρησιμότητα του.
Η ΕΜ5ΙΙΙ όμως απευθυνεται στην μαζα των ερασιτεχνών εκεί θα δείτε πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι επανάσταση και καινοτομία με άμεση εφαρμογή σε πληθωρα φωτογραφικών περιπτώσεων. Αν δεν το δοκιμάσει κανείς δεν θα καταλάβει τι εννοώ. Τραβάς με ISO 1600 βραδυνά στατικά πλάνα και είναι σαν να βγήκαν σχεδόν με ISO 400 καί έχουν ταυτόχρονα ανάλυση FF μεγάλης ανάλυσης. Τι άλλο περιμένει κανείς να ενσωματώσει για να χαρακτηριστεί καινοτόμο ? Και οι αλλες εταιρίες τρέχουν ακομη και σήμερα να βάλουν ibis της προκοπής στα μοντέλα τους ενω μέχρι τωρα διέρρεαν ότι αυτό χαλάει το IQ.
Aκομη και τωρα δεν πιστευω ότι θα υπάρχει αυτη η δυνατότητα ενσωματωμένη σε σώμα κάτω απο 1500ευρω. Θα δώσει φωτογραφική επάρκεια στον μικρό αισθητήρα σε συνθήκες που δυσκολευόταν. Και μην διαβασω το κλασσικό ότι δεν κάνει για κινούμενο αντικείμενο, προφανως και δεν είναι πανάκεια αλλά έτσι κιαλλιως κανένα crop συστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια φωτογραφική κατάσταση
Αν όντως βγει στα 1200 Ευρώπη και η εδώ αντιπροσωπία κάνει καμιά καλή κίνηση από αυτές που συνηθίζει, βλέπω ουρές - θυμηθείτε το...
Καλά, μόνο τοπία τραβάτε όλοι σας και νεκρή φύση;
Δε τραβάτε παιδιά σε παραστάσεις, αγώνες κλπ;
Δε τραβάτε πορτραίτα σε ημίφως;
Σε συναυλίες;
Βίντεο;
Δε λέω , καλό το ibis και χρήσιμο, και απαραίτητο....αλλά για μένα μόνο αν συνδυαστεί με μεγάλο αισθητήρα είναι η λύση.
Είχα κι εγώ την em5 ii, καταπληκτική μηχανή...ελπίζω να μην τη "φτηνηνουν".
Θέλω να δω και το βίντεο θα έχει...10bit ίσως και 60p?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Σωστά τις είχα private...πρέπει να ειναι οκ τώρα.Κλειδωμένες.
Προφανώς και με FF και ένα καλό τηλεφακο σταθερού διαφράγματος θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά 1ον θα ήθελες μια βαλίτσα να τον κουβαλάς και άλλη μία λεφτά να τον πάρεις.Δεν είναι κακες...αλλά προσωπικά μου λείπει το ρηχό βάθος πεδίου.
Κι εδώ έχει αρκετό φως επίσης.
Προσωπικά θα ήθελα να την ξαναδοκκιμασω , αν έχει καλό βίντεο όμως.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.