Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Το θέμα είναι πόσα κομμάτια Χ να πουλήσει? Ενώ αν βγει σε μια ανθρώπινη τιμή η Μ5 ΙΙΙ έως 1200-1300 και έχει όλα αυτά που διαβάζουμε, θα "περπατήσει" μια χαρά και μαζί της θα πουληθούν φακοί κ.λ.π.

Μην ξεχνάμε ότι οι πωλήσεις της Olympus έχουν πιάσει πάτο, για να επανέρθει στην πρώτη θέση των Mirrorless πρέπει να βγάλει κάτι πραγματικά ανταγωνιστικό, να προσφέρει ένα πακέτο και σε τιμή που δεν υπάρχει στους ανταγωνιστές, και αυτή θα είναι η νέα em5III. Μην ξεχνάμε και την ιστορία της Em5 που ήταν η πρώτη σοβαρή mirrorless της αγοράς και ακόμα και σήμερα υπό προϋποθέσεις στέκεται αρκετά καλά. Βάζοντας όλα αυτά στην εξίσωση περιμένω κάτι εξαιρετικό το λιγότερο από την em5III.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Να θυμίσω πάντως οτι και για την ΕΜ1.2 το 43rumors είχε ανακοινώσει χεράτο hires και τελικά το είδαμε δυο χρόνια μετά στην Χ. Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στην αξιολόγηση τους ως προς την εγκυρότητα των φημών εδώ και καιρό.

E-M5III specs summary:
Announcement on October 17
Same 20MP E-M1II sensor with 121 cross-type phase detection pixels
Truepic VIII processor
Handled high res shot
new stabilization unit with IS up to 5,5 EV steps
Lighter, more plasticky but still weather sealed body (366g body only
Same BLS-50 battery of the PEN and E-M10 camera series (60% certain)
Price starting at 1199 body only and kit with 12-40 and 12-200

Οι σημερινές διαρροές απο το https://www.43rumors.com/ft5-olympus-e-m5iii-specs/

Μια χαρά φαίνεται και η τιμούλα μάλιστα...αυτό το more plasticky με ανησυχεί λίγο καθώς τα 366γρ. παρά είναι ελαφριά σε σημείο ύποπτο, άλλα οκ θα δούμε.....

Νίκο εσύ δεν έλεγες ότι crop μηχανή δεν αξίζει πάνω από 800-1000 ευρώ και τώρα είναι καλή η τιμή για 4/3.
Προσωπικά τη βρίσκω ακριβή όσα έξτρα και να έχει ο αισθητήρας είναι μικρός και όχι καινούργιος, δεν ξέρω σε τι κοινό μπορεί να απευθυνθεί εκτός από τους λάτρεις του συστήματος.

Δεν εχει νοημα να μπουμε για 1000στη φορα στο εγω την βρίσκω ακριβή, εχει μικρό αισθητήρα, δεν χρειάζομαι IBIS κτλ κτλ. Τα υπερ και τα κατα του καθε συστηματος εχουν χιλιοσυζητηθεί.

Προφανώς για να υπάρχει το σύστημα στην αγορά ακομα, ειναι ανταγωνιστικο και εχει features μοναδικά, αλλιώς κανείς δεν έχει μετοχές την olympus/panasonic για να δινει τα χιλιάρικά του.

κλείνω το offtopic με ενα quote απο τον stevehuffphoto

"To those who discount Micro 4/3 you should not until you try a nice modern body
with a nice pro lens. It is capable of just about anything you may need sans
ultra low light shooting and very high ISO. Other than that Olympus files have
pleasing color, and pop and always bring a smile to my face ; )"

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Νίκο εσύ δεν έλεγες ότι crop μηχανή δεν αξίζει πάνω από 800-1000 ευρώ και τώρα είναι καλή η τιμή για 4/3.
Προσωπικά τη βρίσκω ακριβή όσα έξτρα και να έχει ο αισθητήρας είναι μικρός και όχι καινούργιος, δεν ξέρω σε τι κοινό μπορεί να απευθυνθεί εκτός από τους λάτρεις του συστήματος.

Είναι καλή για αρχική τιμή, προφανώς δεν πρόκειται να δώσω 1.200 ευρώ για αυτήν, απλά όταν κάποια στιγμή την βρίσκεις με τους γνωστούς τρόπους κανένα 800αρι ευρώ πιθανότατα θα την πάρω. Ναι, συνεχίζω να λέω ότι δεν αξίζει να δώσει κάποιος πάνω από 1.000 ευρώ για μηχανή με αισθητήρα m4/3....απλά όταν βλέπεις π.χ. να χρεώνουν την ''αστεία'' Sony A6600 στα 1.700 ευρώ το σώμα, ε οκ μια χαρά είναι η αρχική τιμή των 1.200 ευρώ για την Em5III που μόνο και μόνο για το μαγικό IBIS που έχει μέσα αξίζει περισσότερο από τις περισσότερες άλλες Mirrorless της αγοράς.

Αυτή την περίοδο οι βασικές μου μηχανές είναι η Olympus em1 και η Fuji XE3, η πρώτη μου στοίχισε 250 ευρώ και η δεύτερη 360 ευρώ, οπότε καταλαβαίνεις για τι ποσά συζητάω...προσωπικά μιλώντας δύσκολα πλέον θα έδινα πάνω από 500-600 ευρώ για σώμα μηχανής εκτός και αν είναι πλήρης για τα δικά μου δεδομένα, και η em5III μοιάζει θεωρητικά να είναι ίσως η μόνη μηχανή που κάνει ''τικ'' στα περισσότερα κουτάκια σε αυτά που ζητάω.
Πιο αναλυτικά η em5III θα προσφέρει:

1) Στιβαρό όμορφο σώμα με μαζεμένες διαστάσεις και βάρος + με αδιαβροχοποίηση
2) Κορυφαίο Ibis (έχει και έχτρα digital Ibis)
3) κορυφαία εργονομία
4) Μεγάλο σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης.
5) Πλήρως σπαστή οθόνη touch
6) 4κ βίντεο
7) Κορυφαία jpeg engine
8) To καλύτερο με διαφορά SAF σύστημα εστίασης της αγοράς και αρκετά καλό CAF.
9) Ένα σκασμό δυνατότητες που δεν τις βρίσκεις αλλού όπως Χεράτο High Resolution, HDR, Live Composite, Live Bulb, Focus Stacking, άπειρα φιλτράκια κλπ.
10) Προσφέρει σχεδόν τα πάντα από άποψη εξοπλισμού, από μηχανικό κλείστρο 1/8.000 μέχρι Focus Peaking, Zebra και ηλεκτρονικό αλφάδι.
11) Και τέλος την μεγαλύτερη και πιο πλήρες γκάμα φακών σε Mirrorless με τιμές για όλα τα βαλάντια

Χοντρικά δεν βλέπω της λείπει τίποτα.
Για τον αισθητήρα τώρα δες π.χ. παρακάτω το DXO σύγκριση της em1II με την A6400 όπως θα δεις είναι υπερβολικά κοντά και λογικά η em5III με τον νέο επεξεργαστή που θα έχει πιθανότατα να φτάνει ή και να ξεπερνάει ίσως την απόδοση του αισθητήρα των A6400/A6100/A6600.
https://www.dxomark.com/Cameras/Com...-D-E-M1-Mark-II-versus-Sony-A6400___1136_1281

Σε τελική ας περιμένουμε να την δούμε και κρίνουμε μετά.

Δεν εχει νοημα να μπουμε για 1000στη φορα στο εγω την βρίσκω ακριβή, εχει μικρό αισθητήρα, δεν χρειάζομαι IBIS κτλ κτλ. Τα υπερ και τα κατα του καθε συστηματος εχουν χιλιοσυζητηθεί.

Προφανώς για να υπάρχει το σύστημα στην αγορά ακομα, ειναι ανταγωνιστικο και εχει features μοναδικά, αλλιώς κανείς δεν έχει μετοχές την olympus/panasonic για να δινει τα χιλιάρικά του.

κλείνω το offtopic με ενα quote απο τον stevehuffphoto

"To those who discount Micro 4/3 you should not until you try a nice modern body
with a nice pro lens. It is capable of just about anything you may need sans
ultra low light shooting and very high ISO. Other than that Olympus files have
pleasing color, and pop and always bring a smile to my face ; )"

Καλά προφανώς είναι και ότι αρέσει στον καθένα, προσωπικά το Σάββατο το βράδυ ήμουν πάνω στην γέφυρα του ''Καλατράβα'' στην Μεσογείων και τράβαγα με την em1 χεράτα light trails των αμαξιών, τράβηξα φώτος μέχρι και 2 sec. στο χέρι sharp..., ενώ στην συνέχεια γύρισα σπίτι με τζόκινγκ τραβώντας βίντεο με την em1 και τον 7artisans 7,5mm, το βίντεο ακλόνητο παρόλο το τρέξιμο κατά την διάρκεια λήψης...απλά δεν υπάρχει αυτό που κάνει το Ibis της μηχανής, οπότε δεν ξέρω καν τι να περιμένω με το πολύ καλύτερο ibis της em5III.

Y.Γ. Το έχω ξαναβάλει παλιότερα. Δείγμα βίντεο δικό μου με την παλιά και με παλιάς γενιάς Ibis em10II στό χέρι όρθιος και με 300mm φακό, μηχανή πλέον που την βρίσκεις σχεδόν τσάμπα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καλά ας πάρει χαμπάρι πρώτα ο πολύς κόσμος τί ακριβως κάνει το χεράτο hires (εφόσον δουλευει σωστά) και μετά βλέπουμε αν θα μιλάει κανεις ότι είναι ακριβή ή ότι φοράει παλιό αισθητήρα. Mέχρι τωρα η Χ έχει πάει σε λίγους χρηστες κυριως επαγγελματίες με κύριο αντικείμενο τα σπόρ και δεν έχει γινει κατανοητή η χρησιμότητα του.
Η ΕΜ5ΙΙΙ όμως απευθυνεται στην μαζα των ερασιτεχνών εκεί θα δείτε πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι επανάσταση και καινοτομία με άμεση εφαρμογή σε πληθωρα φωτογραφικών περιπτώσεων. Αν δεν το δοκιμάσει κανείς δεν θα καταλάβει τι εννοώ. Τραβάς με ISO 1600 βραδυνά στατικά πλάνα και είναι σαν να βγήκαν σχεδόν με ISO 400 καί έχουν ταυτόχρονα ανάλυση FF μεγάλης ανάλυσης. Τι άλλο περιμένει κανείς να ενσωματώσει για να χαρακτηριστεί καινοτόμο ? Και οι αλλες εταιρίες τρέχουν ακομη και σήμερα να βάλουν ibis της προκοπής στα μοντέλα τους ενω μέχρι τωρα διέρρεαν ότι αυτό χαλάει το IQ.

Aκομη και τωρα δεν πιστευω ότι θα υπάρχει αυτη η δυνατότητα ενσωματωμένη σε σώμα κάτω απο 1500ευρω. Θα δώσει φωτογραφική επάρκεια στον μικρό αισθητήρα σε συνθήκες που δυσκολευόταν. Και μην διαβασω το κλασσικό ότι δεν κάνει για κινούμενο αντικείμενο, προφανως και δεν είναι πανάκεια αλλά έτσι κιαλλιως κανένα crop συστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια φωτογραφική κατάσταση

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

καλά ας πάρει χαμπάρι πρώτα ο πολύς κόσμος τί ακριβως κάνει το χεράτο hires (εφόσον δουλευει σωστά) και μετά βλέπουμε αν θα μιλάει κανεις ότι είναι ακριβή ή ότι φοράει παλιό αισθητήρα. Mέχρι τωρα η Χ έχει πάει σε λίγους χρηστες κυριως επαγγελματίες με κύριο αντικείμενο τα σπόρ και δεν έχει γινει κατανοητή η χρησιμότητα του.
Η ΕΜ5ΙΙΙ όμως απευθυνεται στην μαζα των ερασιτεχνών εκεί θα δείτε πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι επανάσταση και καινοτομία με άμεση εφαρμογή σε πληθωρα φωτογραφικών περιπτώσεων. Αν δεν το δοκιμάσει κανείς δεν θα καταλάβει τι εννοώ. Τραβάς με ISO 1600 βραδυνά στατικά πλάνα και είναι σαν να βγήκαν σχεδόν με ISO 400 καί έχουν ταυτόχρονα ανάλυση FF μεγάλης ανάλυσης. Τι άλλο περιμένει κανείς να ενσωματώσει για να χαρακτηριστεί καινοτόμο ? Και οι αλλες εταιρίες τρέχουν ακομη και σήμερα να βάλουν ibis της προκοπής στα μοντέλα τους ενω μέχρι τωρα διέρρεαν ότι αυτό χαλάει το IQ.

Aκομη και τωρα δεν πιστευω ότι θα υπάρχει αυτη η δυνατότητα ενσωματωμένη σε σώμα κάτω απο 1500ευρω. Θα δώσει φωτογραφική επάρκεια στον μικρό αισθητήρα σε συνθήκες που δυσκολευόταν. Και μην διαβασω το κλασσικό ότι δεν κάνει για κινούμενο αντικείμενο, προφανως και δεν είναι πανάκεια αλλά έτσι κιαλλιως κανένα crop συστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια φωτογραφική κατάσταση

Καλά λόγο τρομερού IBIS δεν θα το έλεγα ότι δυσκολευόταν στα σκοτεινά, το αντίθετο θα έλεγα, προσωπικά όταν είναι βράδυ και με κακό φωτισμό την Olympus παίρνω μαζί μου και όχι άλλες μηχανές.......

Αν όντως βγει στα 1200 Ευρώπη και η εδώ αντιπροσωπία κάνει καμιά καλή κίνηση από αυτές που συνηθίζει, βλέπω ουρές - θυμηθείτε το...

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Αν όντως βγει στα 1200 Ευρώπη και η εδώ αντιπροσωπία κάνει καμιά καλή κίνηση από αυτές που συνηθίζει, βλέπω ουρές - θυμηθείτε το...

Έτσι είναι Δημήτρη, ΑΝ έχει όσα ακούγονται και φυσικά δουλεύουν σωστά απλά θα σπάσει ''ταμία'' η μηχανή...μην ξεχνάμε ότι η Em5 έχει πολύ καλό όνομα στην αγορά και πολύς κόσμος την περίμενε. Το ξαναγράφω πάλι εδώ, ότι χωρίς υπερβολή από τα specs μοιάζει να είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη μηχανή με κόστος μέχρι 1.500 ευρώ.

Καλά, μόνο τοπία τραβάτε όλοι σας και νεκρή φύση;

Δε τραβάτε παιδιά σε παραστάσεις, αγώνες κλπ;

Δε τραβάτε πορτραίτα σε ημίφως;

Σε συναυλίες;

Βίντεο;

Δε λέω , καλό το ibis και χρήσιμο, και απαραίτητο....αλλά για μένα μόνο αν συνδυαστεί με μεγάλο αισθητήρα είναι η λύση.

Είχα κι εγώ την em5 ii, καταπληκτική μηχανή...ελπίζω να μην τη "φτηνηνουν".

Θέλω να δω και το βίντεο θα έχει...10bit ίσως και 60p?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Καλά, μόνο τοπία τραβάτε όλοι σας και νεκρή φύση;

Δε τραβάτε παιδιά σε παραστάσεις, αγώνες κλπ;

Δε τραβάτε πορτραίτα σε ημίφως;

Σε συναυλίες;

Βίντεο;

Δε λέω , καλό το ibis και χρήσιμο, και απαραίτητο....αλλά για μένα μόνο αν συνδυαστεί με μεγάλο αισθητήρα είναι η λύση.

Είχα κι εγώ την em5 ii, καταπληκτική μηχανή...ελπίζω να μην τη "φτηνηνουν".

Θέλω να δω και το βίντεο θα έχει...10bit ίσως και 60p?

προσωπικα βιντεο οχι, δεν με ενδιαφέρει. Σε ολα τα υπολοιπα δεν ειχα ποτε θεμα. σε προσφατη χορευτική παράσταση ειχα εξαιρετικο αποτελεσμα με τον 40-150pro.

Last edited:
Δεν είναι κακες...αλλά προσωπικά μου λείπει το ρηχό βάθος πεδίου.

Κι εδώ έχει αρκετό φως επίσης.

Προσωπικά θα ήθελα να την ξαναδοκκιμασω , αν έχει καλό βίντεο όμως.

Δεν είναι κακες...αλλά προσωπικά μου λείπει το ρηχό βάθος πεδίου.

Κι εδώ έχει αρκετό φως επίσης.

Προσωπικά θα ήθελα να την ξαναδοκκιμασω , αν έχει καλό βίντεο όμως.

Προφανώς και με FF και ένα καλό τηλεφακο σταθερού διαφράγματος θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά 1ον θα ήθελες μια βαλίτσα να τον κουβαλάς και άλλη μία λεφτά να τον πάρεις.

Ερασιτέχνης είμαι, all around λύση θέλω και το m43 μου την δίνει ,απλά.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Αν το AF είναι επιπέδου Ε-Μ1 ΙΙ FW 3.0 θα πουλήσει πολύ και στους vloggers.
Ο 20αρης αισθητήρας είναι μια χαρά και συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Κώστα, ο κόσμος δεν έχει δει τι κανει το hires ειδικά στα νυχτερινά. Και τώρα θα είναι διαθέσιμο χωρίς τρίποδο.
Λογικά θα έχει και καλύτερη jpeg engine, να δούμε τι θα κάνουν και με τα χρώματα. Προσωπικά δεν έμεινα ευχαριστημένος από το "φουξίζον" υπο περιπτώσεις κόκκινο της Ε-Μ1 ΙΙ.
Όπως αναφέρουν και οι φίλοι η μηχανή πάει για best seller. Μακάρι να δουλεύουν όλα όπως πρέπει.
Αν τρέξει προσφορά ή cashback θα τη σκεφτώ σοβαρά σαν street με τον 15αρη ή τον 20αρη.