Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Για να δουμε αν θα χει κατι καινουργιο και στην σχεδιαση και στο βιντεο ... με την εκπληκτικη σταθεροποιηση που ειχε ...

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Από ότι φαίνεται θα έχει τον αισθητήρα και το σύστημα εστίασης της em1II μαζί με νέο επεξεργαστή!!! Οχι άσχημα αν ισχύουν αυτά.....

Ε και ? αν δεν υπάρχει κάτι πιο καινούργιο επαναστατικό απο την Χ (χεράτο hires? ) γιατί να μην πάρει καποιος μια ΕΜ1 mkII που σιγουρα φωτογραφικά με διπλή καρτα, μεγαλύτερη ριπή, καλύτερη στεγανότητα/ εργονομία και μεγαλύτερη ταχυτητα συγχρονισμνου με φλάς δεν θα υπολείπεται τουλάχιστον στο φωτογραφικό τομέα ? και με δυνατότητα για 5.5 χρόνια εγγύηση που η σειρά ΕΜ5 δεν την έχει (μέχρι 2.5 χρόνια)? Η τιμή τους δεν θα έχει τρομερές διαφορές απο ότι υπολογίζω.

Πιθανολογώ ότι με την ΕΜ5ΙΙΙ θα προσπαθήσει να δώσει ένα πιο ισσοροπημένο υβριδικό σώμα για τον ερασιτέχνη δηλ. μια ψιλοκουτσουρεμένη ΕΜ1 mkII με κάποια καλύτερα χαρακτηριστικά στο βίντεο και υψηλότερης ανάλυσης EVF (όχι ταχύτερο) αφου ειναι σιγουρο ότι η ριπή της θα μείνει πιο χαμηλή. Αν αυτα φθάνουν μαζί με την εξαιρετική σταθεροποίηση που θα έχει για να υποστηρίξουν τιμούλα άνω του 1000κου με τον σημερινό ανταγωνισμό τι να πώ θα δείξει .... εγω δεν είμαι σίγουρος.

Βέβαια και ο ανταγωνισμός στις ακάθρεπτες crop βοηθάει να μην παρουσιάζεται κάτι επαναστατικό, η Sony συνεχίζει με ίδιους αισθητήρες στα νέα μοντέλα ASPC και σταθεροποίση (που δεν είναι και της ίδιας κλάσης) επιλεκτικά βάζει στα ακριβά μοντελα της (6500/6600) και η Fuji επιμένει να αγνοει την σημασία της σταθεροποίησης στα μοντέλα της και την ενσωματώνει μόνο στην σειρα ΧΗ.

Βασικά λόγω μεγέθους, λόγω όπως είπες σκοπεύτρου με καλύτερη ανάλυση, λόγω νέου επεξεργαστή που ίσως βελτιώσει και άλλο την ποιότητα εικόνας, την λειτουργία της μηχανής, την εστίαση (ειδικά σε βίντεο) και τέλος και την τιμούλα που λογικά θα κάτσει κάποια στιγμή πιο χαμηλά από της Em1II......Σίγουρα αν δεν έχει κάτι τρομερά επαναστατικό δεν θα δικαιολογεί τιμή παραπάνω από 1.000 ευρώ και αν.

Το Ibis όπως είπες είναι must για μένα σε σώματα ειδικά τέτοιας αξίας. Προσωπικά δεν αγοράζω πλέον μηχανές με αξία πάνω από 400-500 ευρώ αν δεν έχει Ibis, και δυστυχώς δεν υπάρχει στον ανταγωνισμό μηχανή τέτοιου κόστους με αντίστοιχη απόδοση IBIS, μόνο σε Panasonic, άλλα με Contrast εστίαση δεν ξαναμπλέκω ποτέ πια. Οπότε χοντρικά η Em5III φαντάζει (αν ισχύουν όσα ακούγονται η τέλεια μηχανή)...όμορφη, μικρή, μεταλλική, αδιάβροχη, με σκοπευτράρα, με τρομερό Jpeg, με κορυφαίο Ibis, με εξαιρετική υβριδική εστίαση, με 4Κ βίντεο, με το μεγαλύτερο οπλοστάσιο φακών, με όλες τις γκατζετιές της Olympus και σε τιμή όχι πάνω από 1.000 ευρώ. Δεν θέλω κάτι άλλο.

Αν βλέπω καλά έχει ελαφρώς πιο μεγάλο γκριπ από την παλιά (ψιλοπράγματα) και ο διακόπτης ON OFF παραμένει αριστερά. An έχουν κρατησει ίδια μπαταρία όπως λέγεται θα έχουν κρατησει και το οριζόντιο γκριπ που είναι ίδιο και στις δυο προηγουμενες.

Ωραία δείχνει, να δούμε αν φέρνει κάτι καινούριο σε IQ και χρηστικότητα, και την τιμή βεβαίως - βεβαίως...

Στη τιμή θα απογοητευτουν όσοι περιμένουν τον αντικαταστάτη της ΕΜ5ΙΙ με μικρή διαφορά, φοβάμαι πως η μηχανή θα βγαίνει πολύ πανω απο χιλιάρικο, οι δικοί μου υπολογισμοί με βάση τις αυξησεις που πήραν τα μοντελα ΕΜ1 στην παρουσίαση τους αυτο μου υπαγορεύει. Αλλωστε και το παλιό μοντέλο ως σώμα επίσημα δεν έπεσε Ελλάδα κάτω απο 900ευρω ουτε και φέτος. Ολα ομως έχουν να κάνουν με το τί ακριβώς θα προσφέρει σε specs.

Εντάξει πανέμορφη όπως πάντα, σε τιμούλα αν βγαίνει πολύ πάνω από χιλιάρικο τότε θα πρέπει να έχει κάτι πραγματικά εξαιρετικό για να πουλήσει, ο ανταγωνισμός θερίζει και υπάρχουν πλέον στα 1.000 κάτι ευρώ κυριολεκτικά δεκάδες εξαιρετικές λύσεις.

Υ.Γ. Το παλιό Κώστα δεν έπεσε επίσημα άλλα με τους γνωστούς τόπους το έβρισκες εύκολα καινούριο/σφραγισμένο κάτω από 450 ευρώ, ενώ παίζει και κιτ με τον 12-40f2,8 στο 900αρι.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Εντάξει πανέμορφη όπως πάντα, σε τιμούλα αν βγαίνει πολύ πάνω από χιλιάρικο τότε θα πρέπει να έχει κάτι πραγματικά εξαιρετικό για να πουλήσει, ο ανταγωνισμός θερίζει και υπάρχουν πλέον στα 1.000 κάτι ευρώ κυριολεκτικά δεκάδες εξαιρετικές λύσεις.

Υ.Γ. Το παλιό Κώστα δεν έπεσε επίσημα άλλα με τους γνωστούς τόπους το έβρισκες εύκολα καινούριο/σφραγισμένο κάτω από 450 ευρώ, ενώ παίζει και κιτ με τον 12-40f2,8 στο 900αρι.
Η em5-II με 12-40 900 ευρω σφραγισμενη ? Αληθεια λες , 900 ευρω κανει μονο ο φακος !
Τσπα ας ελπιζουμε να μας δωσει η καινουργια κατι καλο ....

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Η em5-II με 12-40 900 ευρω σφραγισμενη ? Αληθεια λες , 900 ευρω κανει μονο ο φακος !
Τσπα ας ελπιζουμε να μας δωσει η καινουργια κατι καλο ....

Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου στείλω Link με PM για να μην ανακατεύουμε το νήμα. Κατά καιρούς έχω δε το σετ και πιο φτηνά γύρω στα 880...φυσικά δεν μιλάμε από Ελλάδα.

Οχι ευχαριστω το ειχα αυτο το κιτ απλα παραξενευτηκα ποσο επεσε η τιμη του .

τεσπα, η τιμή παρουσίασης θα έχει το γνωστο καπέλο, την υπολογίζω να ξεκινήσει 1200-1300 ευρω, θυμίζω ότι η ΕΜ1.2 βγήκε στα 2100ευρω το σώμα. Οπως πάντα θα γίνουν κάποιες ειδικές τιμές στούς πρώτους , κάτι ανάλογο με τα μειον 500ευρώ της ΕΜ1Χ στο τριχίλιαρο στα πρώτα κομμάτια, μετά απο κανένα εξάμηνο πιστεύω θα σταθεροποιηθεί η τιμή της στα 1000-1100. Κάτω απο 1000 ευρώ επίσημη τιμή απο του χρόνου τέτοια εποχή να περιμένουμε. Δικές μου εκτιμήσεις φυσικά είναι ολα αυτά μελετώντας τι έχει συμβεί και παλιότερα. Για κάποιους θα φανεί σίγουρα ακριβή αλλά αν συγκρίνεις με τις αρχικές τιμές που διάβασα για τα νέα crop μοντελα της Sony ίσως να δείχνει και τσάμπα.

Σε specs περιμένω να είναι μια πιο light ΕΜ1.2 (πιο μικρή και ελαφριά) χωρίς βαθύ γκριπ, πιο βιντεοκεντρική όμως με πιο καλές προδιαγραφές στο βίντεο σε κάποια σημεία (π.χ. 4κ/120fps), εφάμιλο AF και σε CAF λόγω PDAF, τα γνωστά live composite , live time πιθανως εξελιγμενα λόγω επεκξεργαστή, hires στο τριπόδι σιγουρα και focus stacking (αυτα τα είχε με το τελευταιο firmware και η EM5II) με τον 20αρη όμως αισθητηρα. Δεν νομίζω να βάλει χεράτο hires γιατι θα καταστρέψει την Χ. Σίγουρα θαχει κορυφαία σταθεροποίηση σχεδόν στα επίπεδα της Χ και χωρίς να δώσει τις max ριπές της ΕΜ1.2 θα την κάνει αρκετά γρήγορη και για χρήση φωτό για τον απαιτητικό φωτογράφο, πιθανως να της δώσει και μια στάλα procapture (αλλά όχι τη max της EM1.2).

Ετσι συνολικά θα κάτσει ως υβριδικό μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας ελαφρώς πιο κάτω απο την ΕΜ1.2 χωρίς όμως να την ακυρώνει με ίσως πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για τον ενθουσιώδη ερασιτέχνη. Κάτι ανάλογο που είχε γίνει και στο παρελθόν με την παρουσίαση της ΕΜ5ΙΙ σε συγκριση με την παλιότερη επαγγελματική ΕΜ1.

Μου την πούλησες Κώστα ήδη!!!χαχα.....Με τις τιμές που χρεώνει όπως είπες η Sony π.χ. την Α6600 αν έχει αυτά που αναφέρεις η Em5III θα είναι οκ η αρχική τιμή των 1.200-1.200 ευρώ...το πρόβλημα βέβαια δημιουργείται με την em1II που μπορείς να την βρεις σε αυτή την τιμή ή και πιο χαμηλά....

Η em1 II αυτή την στιγμή παίζει στο skroutz γύρω στα 1300 - η χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη πλην grey (~900). Καινούρια - ξεκαινούρια αν δεν είναι 1-2 κατοστάρικα κάτω δεν νομίζω να την πλησιάσουν πολλοί...

Μην είσαι σίγουρος Δημήτρη. Οι περισσότεροι πάνε στο καινούργιο νομίζοντας οτι το παλιό είναι άχρηστο. Η ΕΜ1.2 με το τελευταίο firmware είναι το πιο αξιόλογο φωτογραφικα μοντέλο στο m43 σήμερα σε συνδιασμό απόδοσης/τιμής. Αλλά αυτό δεν σημαινει οτι το ξέρει ο πολύς κόσμος. Και προβλέπω σε νέο στοκ να γίνει τεχνητή αύξηση της τιμής της όταν βγει η ΕΜ5 ΙΙΙ.
Εγώ πάντως κλείδωσα ως βασική μου μηχανή την ΕΜ1.2 για άλλο ένα τριάρι χρόνια με την επέκταση εγγύησης και περιμένω να δω σε 1 χρόνο την ΕΜ1.3 με νέο αισθητήρα και χεράτο hires και άλλο ένα χρόνο να ισσοροπησει η τιμή της για μελλοντική αγορά. Οταν αποφασίσω να τη δώσω την ΕΜ1.3 θα έχει και 1.5 χρόνο εγγύησης ακόμη.

και εγω αν ΔΕΝ εχει καποιο killer feature φωτογραφικά η νεα em5, για την em1-ii παω (οχι πως μου λείπει κατι απο την em1-i αλλα στο χιλιάρικο ειναι καλή περίπτωση)

Και να η ανατροπή, κάτι που δεν περίμενα πραγματικά να συμβεί (με όσα διέρρεαν για τη μηχανή): https://www.43rumors.com/ft5-olympu...high-resolution-shooting-just-like-the-e-m1x/

fT5 rumor δηλ. είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο οτι η νέα ΕΜ5 ΙΙΙ θα έχει χεράτο hires. Αν πραγματι το έχει βαλει μιλάμε για super deal η μηχανή, θα γίνει ανάρπαστη για τους φωτογράφους. Φυσικά με την κίνηση αυτή η Olympus (αν επιβεβαιωθεί) δείχνει οτι η ΕΜ1Χ ήταν απλά ο κράχτης για το τι μπορεί να προσφέρει το σύστημα και δεν αποσκοπούσε σε πωλήσεις της ναυαρχίδας, ίσα ίσα η κίνηση ματ θα ήταν η προσαρμογή της νέας τεχνολογίας συντομα σε ένα μικρότερο φθηνότερο σώμα όπως η ΕΜ5ΙΙΙ.

Ελπιζω να μην είναι μια ακόμη πατάτα των 43rumors (έχουν και κάνει και παλιότερες)

Ας περιμένουμε να την δούμε, άλλα πραγματικά είναι πολύ ελπιδοφόρα αυτά που διαβάζουμε.....Κώστα το ψιλοπερίμενα να έχει και το χεράτο Hires, θα έχει νέο επεξεργαστή που θα τις δίνει τρομερή δύναμη, δεν θα μου κάνει εντύπωση να έχει και 4Κ60p......θέλω να δω και το ibis της καθώς και το EVF....ανυπομονώ πραγματικά....!!! Πάντως αν έχει όσα ακούγονται με τιμή μέχρι τα 1.300 ευρώ απλά θα γίνει εύκολα η καλύτερη Mirrorless σε αυτά τα χρήματα.

Αν βαλει χεράτο hires θαχει 6.5 στοπ σταθεροποίηση συνδιαστική με τους κατάλληλους φακούς και 6 στοπ σκέτα, δηλ. οτι έχει η Χ. Αυτό σημαίνει αυτόματα οτι της έχωσαν και GPS, πως τα χώρεσαν σε τόσο μικρό σώμα ? Γιατί από όσο ξέρω με το GPS κατάφεραν να πετύχουν ακρίβεια στα γυροσκόπια και υλοποίησαν το hires. Εκτός και αν έβαλαν χεράτο hires αλλά έχει κάποιους περιορισμούς λόγω απουσίας διπλού επεξεργαστή και απουσίας GPS οπότε είναι μια μεσοβέζικη κατάσταση.

Εγώ δεν το περίμενα κυρίως από αυτά που διέρρεαν μέχρι και πριν μια βδομάδα ως specs από την Olympus , το ηλπιζα όμως γιατί στην δικη μου λογική αφενός μεν η Χ ως τιμή/μέγεθος είναι τελειως εκτός φιλοσοφίας του συστήματος και με την παρουσίαση της έκανε αισθητό σε όλους τι είναι ικανό να κάνει το μικρό σύστημα με περαιτέρω εξέλιξη και αφετέρου πιστευω ότι πρέπει να ξεμπλοκάρουν εκεί στην Olympus και να βάλουν επιτέλους στο τραπέζι του ανταγωνισμού την ανώτερη σταθεροποίηση που τόσα χρόνια εξελίσσουν και πάνω σε αυτή να χτίσουν επιπλεον δυνατότητες που δυσκολα θα δούμε σε άλλο κατασκευαστή άμεσα.

Βεβαια μια τέτοια εξέλιξη ρίχνει μαύρο στην Χ για τον συνήθη φωτογράφο/βιντεογραφο αλλά εκεί έχω την πληροφορία οτι σύντομα η Χ θα αποκτησει με firmware πολύ περισσότερες δυνατότητες ειδικά στο βίντεο και θα είναι εφάμιλλη της Blackmagic 4k.