Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Ο Βιτάλι κυνηγάει κλικς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις - παρότι φαντάζομαι ότι όταν αποφάσισαν την κατασκευή ενός εργοστασίου με αυξημένη δυνατότητα παραγωγής στο Βιετνάμ θα είχαν κάποιο πλάνο στο μυαλό τους...

οντως καθε χρονο βγαινει μια φημη οτι κλείνει το imaging division της olympus ...:laugh:

αν η olympus εχασε το 5% του operating profit, τι να πει και η Nikon που εχασε το 40%

Είναι σίγουρο οτι για την Olympus οτι το 2019 ήταν μια χρονιά ανασυγκρότησης ενοψη των δύσκολων χρόνων που έρχονται, μετέφερε το βασικό της εργοστάσιο για να μειώσει τα έξοδα της και έβγαλε στην ουσία μόνο ένα σοβαρό ακριβό μοντέλο την ΕΜ1Χ που δεν απευθύνονταν στην βάση των χρηστών της ενω μόλις πριν ένα μήνα παρουσίασε την ΕΜ5.3 με καθυστέρηση πολλών μηνών από τον αρχικό προγραμματισμό. Παρόλα αυτά κάποια παλαιότερα μοντέλα (π.χ. η ΕΜ10II, epl8, EM1.2) πήγαν ανέλπιστα καλά σε πωλήσεις και τελικά οι απώλειες της ήταν σαφώς μικρότερες από αυτές που περίμεναν.

Δεν φτάνει που οι τιμές των Pro φακών της Olympus είναι αλλού για αλλού και χωρίς λογική έρχονται και αυξήσεις!!! δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

https://www.pttl.gr/olympus-lenses-price-increase-2020/?fbclid=IwAR2VmHzjKVeslrJkshoidrd0J3bzvGKfos50hn_BDdA8LE4zVezWGfVFZFc

Το εχει γραψει καιρο τωρα ο Κωστας :worshippy:

Προσωπικα μου μοιαζει οτι ψαχνουν κεφαλαια να χρηματοδοτησουν πιο high end καταστασεις για να ξεπερασουν το τελμα στο οποιο εχει περιερθει - πιστευω- το Μ43.

Πιθανον και να τα καταφερουν . Πιθανον και να τα παρατησουν στο τελος. Ενδιαφερουσα εποχη σε καθε περιπτωση.

Πιθανον να ερχεται καμερουλα 41MP MFT με τον κατωθι σενσορα και δυνατοτητα 164MP high-res mode και ultra-low ISO25 .

IMX492.jpg.12d2ff0981c81e73698fbb4a1170a797.jpg

Πιαστηκανε και αυτοι στον πολεμο των mps

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Πιθανον να ερχεται καμερουλα 41MP MFT......

Πιαστηκανε και αυτοι στον πολεμο των mps

Το οτι έρχεται νέα μηχανή είναι σίγουρο, έχει ήδη δηλωθεί με κάποιο κωδικό όνομα που δεν έχω τώρα μπροστά μου. Οι ραδιοαρβυλα πληροφορίες που εκμαίευσα τελευταία λένε οτι θα είναι η ΕΜ1.3 και η ανακοίνωση της θα γινει μάλλον τον Φλεβάρη (τοχω ξαναγράψει).

Η Olympus είναι εταιρία που δεν πιστεύει στα πολλά MPX και αυτή η φιλοσοφία δεν νομίζω πως έχει αλλάξει, θεωρώ αδύνατο να έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια υλοποίηση για το μικρό αισθητήρα αφού δεν νομίζω οτι η αύξηση των MPX από μόνη της θα βελτιώσει τις εγγενείς αδυναμίες του συστήματος. Ολα θα δυσκολέψουν (hires στο χερι, συνολική επεξεργασία, buffer, ριπές, ταχύτητα, αύξηση θερμοκρασίας, θόρυβος στα ψηλά ISO κλπ.). Ελπίζω να μην έχουν κάνει τέτοια πατάτα εκτός αν θέλουν να βγάλουν εναλλακτικά και μια αλλου τυπου μηχανή ΕΜ1.2R, αποκλειστικά για τοπίο και όχι μηχανή δράσης όπως είναι η σειρά ΕΜ1.

Όμως το μεγάλο νέο για ην εταιρία το 2020 είναι ο νέος τηλεφακός 150-400 με τον ενσωματωμένο πολ/στη 1.4Χ και πιστευω οτι το νέο επαγγελματικό σώμα αυτόν θα υποστηρίζει ως φιλοσοφία (εκεί άλλωστε έχει και ένα σοβαρό πλεονέκτημα το m43) , εκ των πραγμάτων αυτή η φιλοσοφία τεχνικά είναι αντίθετη με την υλοποίηση μηχανής με αισθητήρα πολλών MPX.

Μπορεί να παίξει κι άλλη ιστορία με pixel binning σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, την ημέρα 40 mp, το βράδυ 10...

Μέσα Φλεβάρη η ανακοίνωση νέας μηχανής από την Olympus. Παρότι η πρόβλεψη από τα περισσότερα site για την νέα ΕΜ1.3 είναι για το δεύτερο εξάμηνο, οι δικές μου πληροφορίες συγκλίνουν οτι αυτή θα είναι η μηχανή που θα ανακοινωθεί (το έχω ξαναγράψει άλλωστε).

Μακάρι να κάνουν λάθος γιατί δεν νομίζω να έχουν προλάβει να φορέσουν στην νέα μηχανή νέας σχεδίασης αισθητήρα (όχι απαραίτητα μεγαλύτερης ανάλυσης) και θα είναι επικό fail αν ο αισθητήρας δεν βελτιωθεί για μια τετραετία στο δεύτερο κατά σειρά επαγγελματικό μοντέλο (ως πρώτο παραμένει η ΕΜ1Χ).

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο selling point για την mk III χωρίς αναβαθμισμένο αισθητήρα. Χεράτο hires? Και πάλι ποιός θα δώσει τα 1.600 plus που θα ζητήσουν?

Κανένας δεν θα τα δώσει, προσωπικά πιστεύω ότι θα ανακοινώσει την Em10IV με 20αρη αισθητήρα και full πλαστικό σώμα όπως η em10ΙΙΙ, βασικά ανταγωνιστή της Panasonic gx9.

Μέσα Φλεβάρη η ανακοίνωση νέας μηχανής από την Olympus. Παρότι η πρόβλεψη από τα περισσότερα site για την νέα ΕΜ1.3 είναι για το δεύτερο εξάμηνο, οι δικές μου πληροφορίες συγκλίνουν οτι αυτή θα είναι η μηχανή που θα ανακοινωθεί (το έχω ξαναγράψει άλλωστε).

Μακάρι να κάνουν λάθος γιατί δεν νομίζω να έχουν προλάβει να φορέσουν στην νέα μηχανή νέας σχεδίασης αισθητήρα (όχι απαραίτητα μεγαλύτερης ανάλυσης) και θα είναι επικό fail αν ο αισθητήρας δεν βελτιωθεί για μια τετραετία στο δεύτερο κατά σειρά επαγγελματικό μοντέλο (ως πρώτο παραμένει η ΕΜ1Χ).

:drummer: μήπως να ανοίξω το δικό μου rumors ? https://www.43rumors.com/ft5-the-olympus-e-m1iii-will-be-announced-in-mid-february/ ,

με γλιτώσανε απο τα έξοδα μιας και φοβάμαι ότι θα ακουμπά το διχίλιαρο (σε αυτό δεν έχω μάθει κάτι πρόβλεψη δική μου ....)

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

:drummer: μήπως να ανοίξω το δικό μου rumors ? https://www.43rumors.com/ft5-the-olympus-e-m1iii-will-be-announced-in-mid-february/ ,

με γλιτώσανε απο τα έξοδα μιας και φοβάμαι ότι θα ακουμπά το διχίλιαρο (σε αυτό δεν έχω μάθει κάτι πρόβλεψη δική μου ....)

Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έχει αυτή η μηχανή, αν έχει νέο αισθητήρα γιατί δεν τον βάλανε στην em5III που μόλις κυκλοφόρησε? Αν δεν έχει, το πιθανότερο, τι θα έχει η em1III που θα κάνει τον κόσμο να δώσει 1.600+ ευρώ να την πάρει σε σχέση με την em1II?? Πραγματικά ελπίζω να είναι super η μηχανή απλά αδυνατώ να σκεφτώ με πιο τρόπο....

Κώστα αν ακουμπά διχίλιαρο, άστα κλάφτα ούτε μεταξύ συγγενών και φίλων, σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις πλέον μαζεμένες FF και με ibis μάλιστα...

Ας περιμένουμε να την δούμε πάντως, άλλα έχοντας δει τι έκανε ή μάλλον τι δεν έκανε στην em5III η Olynpus κρατάω μικρό καλάθι και έxω xάσει εντελώς την εμπιστοσύνη μου στην εταιρία ύστερα και από το φιάσκο της Em10III,

Παρεμπιπτόντως πότε θα δούμε em10IV???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Σχεδιαστικά που θα απευθυνονται τα μελλοντικά προιοντα δεν μπορω να το ξέρω. Και η ΕΜ1.2 και η ΕΜ1Χ είναι μηχανές δράσης και ο επερχόμενος 150-400 δείχνει ότι έχουν αποφασίσει να μπουν δυνατά σε αυτό τον τομέα όπου υπάρχει σαφες πλεονέκτημα χειρισμού των τηλεφακών στο χέρι. Η Χ κανοντας χρήση του διπλού επεξεργαστή θα πάρει σοβαρές αναβαθμίσεις με ακόμη περισσότερα προγράμματα στο ΑΙ ενω θα θωρακιστεί και στο βίντεο με εξτρα δυνατότητες ωστε να γίνει μια Blackmagic με ΙBIS ενω θα χαμηλώσει και σε τιμή μέσα στο 2020 ωστε να γίνει πιο ελκυστική όταν βγει η νέα ΕΜ1.3 που λογικά θα φοράει νέο αισθητήρα.

Η ΕΜ1.3 θα προσπαθήσει να παντρέψει κάποιες δυνστότητες της Χ σε μικρότερο πακέτο (αυτο που προσπάθησε να κάνει η ΕΜ5 ΙΙΙ αντιγράφοντας την ΕΜ1.2). Ελπίζω να μην το κάνουν άκομψα και να κρατήσουν ιδιο σώμα, ιδια μπαταρία, ίδιο γκριπ. Απλά να μπεί ένας φρέσκος αισθητήρας κατά προτίμηση ίδιας αναλυσης με καλύτερο ακόμη DR και καλύτερη ακόμη διαχείρηση υψηλών ISO (CMOS ?). Ειναι μια χαρά τα 20mpx για το m43 αντιστοιχούν σε 60-70mpx FF , δεν είναι το πρόβλημα η ανάλυση, αλλωστε οι κορυφαιες FF μηχανές σπορ δεν έχουν μεγαλύτερη ανάλυση. Αν αυξηθεί η ανάλυση δυσκολα θα δούμε χεράτο hires σε μικρότερη μηχανή απο την Χ γιατι θα θέλει πιο τούμπανο επεξεργαστή και υποσυστήματα. Αν δεν βάλει το χεράτο σε μικρότερο σώμα αντε γειά, είναι το μόνο που θα την διαφοροποιεί απο τον ανταγωνισμό (ΧΤ4 κλπ.) Πιθανώς θα δώσει και στο βίντεο καποια σημαντικά χαρακτηριστικά που λείπουν απο την ΕΜ1.2, οπως και ειδικά προγράμματα για αστροφωτογράφηση, συνδεσιμότητα με περιφερειακές συσκευες κλπ. ωστε να είναι ενα πλήρες υβριδικό σωμα για τον επαγγελματία φωτογράφο δράσης.

Αν θυμάστε πρόσφατα είδαμε έναν αισθητήρα m4/3 40mp. Το ότι εμείς τον είδαμε τώρα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, μπορεί να σκάσει μύτη σε μια βδομάδα, μπορεί και σε 2 χρόνια - αλλά ψυλιάζομαι ότι ΑΝ μπει σε κανονική φωτογραφική, θα έχουμε το σκηνικό που ήδη παίζει στα κινητά - ή παραπλήσιο: 40mp με καλό φως, 10mp στα σκοτάδια - ή κάπως έτσι...

Να ρωτήσω όταν αλλάζετε ρύθμιση έκθεσης το ιστόγραμμα παραμένει ορατό ή εμφανίζεται πάλι όταν ολοκληρώσουμε.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Oρατό ειναι και βλέπεις τις αλλαγές απευθείας όπως κινείται.