isin
Senior Member
- 19 October 2011
- 524
Αν βάλουμε και αυτή την παράμετρο "κάθε χρόνο ανεβαίνουν οι τιμές και συρρικνώνεται η αγορά" μας βλέπω μόνο για type c με τα +50 ευρώ
Σε κάθε περίπτωση η OM5 είναι πολύ καλή μηχανή και εμένα μόνο το type c μου λείπει από αυτή τη μηχανή για να μην κουβαλάω διπλά καλώδια.
Που ουσιαστικά η Om5 ήταν μια em5iii με βελτιωσούλες εδώ και εκει, ουσιαστικά μηχανή του 2019....θέλει ριζικές και σοβαρές αλλαγές ειδικά αν την χρεώνουν 1.400 ευρώ....Καλά και πόσα χρόνια θα βάζουν τον παλιό ίδιο αισθητήρα επάνω ;
Αν δεν αλλάξουν όμως το μοντέλο τώρα με καινούργια πράγματα επάνω ( αισθητήρα, cpu κ.α ) θα μείνει πολύ πίσω η OM-5 μην ξεχνάς ότι έχει από το 2022 , 3 χρόνια σχεδόν , δεν νομίζω να δώσει μόνο θύρα και μενού , θα μείνει πίσω το μοντέλο πολύ … έπειτα πως θα κάνει αναβάθμιση την OM-1III μετά ; Δεν έχει νόημα ! Νομίζω. Θα δώσει κάτι στην Καινούργια Om-5 και αυτοί από το Φωτοδεσμο δεν μπορεί να γράψανε πράγματα που δεν ισχύουν!
Τους έχω για σοβαρό μαγαζί , χρόνια τώρα ….
Sent from my iPhone using Tapatalk
Που ουσιαστικά η Om5 ήταν μια em5iii με βελτιωσούλες εδώ και εκει, ουσιαστικά μηχανή του 2019....θέλει ριζικές και σοβαρές αλλαγές ειδικά αν την χρεώνουν 1.400 ευρώ....
Αν δεν έχει σοβαρές αλλαγές και βγει στα 1.400 ευρώ ακλαυτη θα πάει. Ηδη η Om5 ήταν στα όρια του αστείου Upgrade σε σχέση με την em5ΙΙΙ, είχε φτάσει σχεδόν 800 ευρώ street price η Om5 Και δεν πουλιόταν με τίποτα από τα καταστήματα, θα το ξανακάνουν πάλι?? Για αρχη Minimum τον πιο νέο αισθητήρα/επεξεργαστή και με βελτιωμένη εστίαση, όπως και προσθήκη και του Color Wheel της Om3.....τώρα αν θα πλησιάζει την om3, τι να πω κακό του κεφαλιού τους, ας έβγαζαν την Om3 Με έχτρα grip μέσα στην συκσκευασία, 2 κάρτες μνήμης, καλύτερο υψηλότερης ανάλυσης σκόπευτρο, joystick κλπ...αφού δεν τα έκαναν ή θα βγει Om5ii που θα την πλησιάζει ή απλά θα χαντακώσεις την om5ii και θα είναι μια από τα ίδια με την om5....όπως και να έχει τα λάθη πληρώνονται...Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα έχει τρομερές αλλαγές , αν είχε θα το παρουσιάζανε από ποιο νωρίς όπως η OM-3 , βγαίνανε συνέχεια ειδήσεις και φήμες … πιστεύω θα είναι όπως η OM-1.2 βγήκε αθόρυβα.. και δεν άλλαξε κ πολλά.
Εντωμεταξύ μέσα στο Amazon δεν θυμάμαι γερμανικό ή γαλλικό χωρίς ΦΠΑ ή OM-5 με τον 12-40 pro.2 βγαίνει 1400€ περίπου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τις είχα και τις 2 (και μάλιστα για ένα διάστημα ταυτόχρονα για να μην αλλάζω φακούς) ανάθεμα αν βρήκα κάτι που να έχει ουσιαστική διαφορά, μόνο η εστίαση ήταν κάπως καλύτερη της om5 αν και πίσω από τον ανταγωνισμό πλέον, όλα σχεδόν τα άλλα ίδια ήταν ή είχε αδιάφορες βελτιώσεις για τον μέσο χρήστη και χωρίς ούτε μια αλλαγή στο σώμα, δεν μπήκαν καν στην διαδικασία ούτε το κάτω μέρος να ενισχύσουν που έσπαγε στην em5iii...η σειρά em5 από ναυαρχίδα και leader της αγοράς έφτασε σε σημείο να παίρνει ότι πετάνε και αν τα μεγάλα μοντέλα...Είχε διάφορες αρκετές η ΟΜ5 από την ΕΜ5.3 απλά τις ξεχναμε , ειναι μια μινιατούρα ΕΜ1.3 χωρίς τη διπλή κάρτα και τη μεγάλη μπαταρια
Αν δεν έχει σοβαρές αλλαγές και βγει στα 1.400 ευρώ ακλαυτη θα πάει.
Η Olympus ξεκάθαρα ''γδέρνει'' τους υπάρχοντες πελάτες m43 που και αυτοί σιγά σιγά την κάνουν με μικρά πηδηματάκια. Για αυτό το λέω αν δεν δώσει κάτι καλό με σοβαρές αναβαθμίσεις, μόνο για τους fan της μπράντας θα είναι η μηχανή....σε κάθε περίπτωση θα δούμε....Γεγονος ειναι οτι με τοσες FF πλεον (mirrorless) σε αυτα τα επιπεδα τιμης πλεον θα βασιζονται στο νυν πελατειακο κοινο για πωλησεις και πολυ δυσκολα θα γινουν ελκυστικοι για αγρα νεου κοινου.
Πιο πιθανο ειναι να γυρισει τουμπα η αγορα και να βγαλει κι αλλα φρανκεσταιν σωματα τυπου fuji half x παρα να ανακαμψει αυτου του τυπου η πελατειακη βαση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.