Ανάλογα με την τιμή που στοχεύουν, αν θέλουν την απολύτως χαμηλότερη, θα τα κόψουν όλα αυτά..
Ιδανικό θα ήταν να κρατήσουν κάποια βασικά από αυτά, να φτιάξουν λίγο το panorama και να μην καταργήσουν την σπαστή οθόνη.
Τα υπόλοιπα hhhr, pdaf, wr κτλπ αδιάφορα σε τέτοιο σώμα.
ΥΓ: Θέλω να ελπίζω ότι ο φακός που φαίνεται δεν είναι πάλι ο γνωστός 14-42.
Επειδή το εισαγωγικό σώμα απευθύνεται κυρίως σε χρήστες JPEG είναι σημαντικό πλεονέκτημα με ένα κουμπί να αλλάζεις χρωματικό προφίλ . Αυτό είναι το τυράκι που έχει κρατήσει την EP7 πολύ ψηλά σε πωλήσεις. Δεν πιστεύω φυσικά πως τυχόν υλοποίηση του θα έχει την πολυπλοκότητα και την ευχρηστία της ΟΜ3 με πολλαπλές μνήμες κλπ. Θα είναι μια απλή υλοποίηση που αν έχει μπει όπως της EP7 και ένας χρήστης το εκτιμήσει και το χρησιμοποιήσει στην συνέχεια μπορεί να προχωρήσει σε αναβάθμιση στην ΟΜ3 για να αυξήσει την λειτουργικότητα του (θα έχει πέσει και η τιμή της) μαζί με πολλά άλλα καλούδια που δίνει.Να θυμίσω ότι η Olympus ep7 παραμένει στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων των mirrorless για το 2026 εντος της Ιαπωνίας
Αυτή είναι η φιλοσοφία των εταιριών , να φτιάχνεις ένα εισαγωγικό μοντέλο που έτσι έξυπνα στημένο να σε οδηγεί σε κάτι ακριβότερο στην συνέχεια εφόσον έχεις επενδύσει και σε 1-2 καλούς φακούς.
Στην EP7 δεν μπορείς καν να φορτώσεις τα χρωματικά προφίλ από το τηλέφωνο , ούτε από το ΟΜ workspace , αυτό καλό θα είναι να το φτιάξουν γιατί ένας μη έμπειρος χρήστης θα δυσκολευτεί να τα περάσει. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλά προφίλ χτισμένα για την ΟΜ3 που για να τα δοκιμάσω στην EP7 (αν δεν είχα την ΟΜ3) και να δω ποια μου αρέσουν , είναι αδύνατο θέλουν πολύ χρόνο . Στην ΟΜ3 μπορώ να φορτώσω οποιοδήποτε τσακ μπαμ αν τα έχω περάσει στο OI.Share ή στο ΟΜ Workspace. Οποτε είναι κάτι που επίσης θα έδινα αλλά καταλαβαίνω ότι αν συμβεί δύσκολα θα αναβαθμίσει μετά ένας χρήστης σε ΟΜ3
Το PDAF το έχουν βάλει επίσης όλες οι εταιρίες εδώ και,καιρό ακόμα και η Panasonic που ήταν η εταιρία που είχε μανία με την εξέλιξη του CDAF παρέδωσε πνεύμα και το έβαλε πριν 2-3 χρόνια σε όλες τις νέες μηχανές της . Θεωρώ πως θα είναι αστοχία να μην το δώσει το 2026 ώστε να έχει ένα αξιοπρεπές CAF ή νέα μηχανή εκτός από SAF
Last edited: