Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις OLYMPUS
Αναβαθμίστηκε σε FT5 φήμη η έλευση της νέας ναυαρχίδας :
https://www.43rumors.com/ft5-confir...d-camera-will-be-launched-in-very-early-2019/, με πιθανή ανακοίνωση στις αρχές του 2019.
Από τα διαφορα σενάρια που διαβάζω έχω καταλήξει οτι :
1.- Δεν θα είναι FF, ο βασικός λόγος για εμένα είναι οτι ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει τουλάχιστον πριν 2 χρόνια και αν σκεφτόντουσαν κάτι τέτοιο δεν θα είχαν βγάλει την σειρά f1.2 φακών. Άλλωστε θεωρώ ότι εϊναι αυτοκτονία να ανταγωνιστούν την SONY που είναι ήδη μπροστά ξεκινώντας νέο σύστημα φακών και ταυτόχρονα τους δυο κυρίαρχους στο FF που θα κάνουν σύντομα θεαματική είσοδο στην αγορά των ακάθρεπτων.
2.- Δεν θα είναι η EM5 III αφού σε καμία περίπτωση μοντέλο της χαμηλότερης ημιεπαγγελματικής σειράς δεν μπορεί να υπερπηδήσει την επαγγελματική σειρά,
3.- Δεν θα είναι Medium Format, γιατί η OLYMPUS αφενός δεν έχει εμπειρία σε αυτό το φορμά όπως η Fuji και η PENTAX, αφετέρου απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμενο κοινό με περιορισμένο αριθμό πωλήσεων, δεν νομίζω να το τολμήσει και με βάση την πενιχρή μέχρι σήμερα κερδοφορία της στον τομέα του imaging,
4.- παρακολουθώντας σχεδόν όλες τις συνεντεύξεις τους έχω διακρίνει οτι ο τομέας του βίντεο τους ήταν παντελώς αδιάφορος και μόλις τελευταία άρχισαν να προσφέρουν τα βασικά, αρα δεν νομίζω να ετοιμάζουν m43 μοντέλο ανώτερο της ΕΜ1.2 με βασικό προσανατολισμό το βίντεο π.χ. μια ΕΜ1.2s
Αν κάνουμε την σούμα των παραπάνω δεν μένουν και πολλά κουτάκια ασυμπλήρωτα, αν το hiend μοντέλο το συγκρίνουν με την ΕΜ1.2 σημαίνει οτι πέρνει εναλλαξιμους φακούς, αρα μάλλον μιλάμε για ένα μοντέλο με μοντουρα m43 με νέο όμως αισθητήρα που δίνει ανώτερα χαρακτηριστικά από αυτά της ΕΜ1.2 σε τομεϊς που αυτή υστερεί,
Καταληγω και πιστευω ότι στην μηχανή αυτή θα δοθεί βαρύτητα στην αύξηση της ποιότητας εικονας (όχι στην ταχύτητα όπως στην ΕΜ1.2) δηλ. κάτι παρόμοιο με την σειρά Α7R της SONY κάνοντας χρήση είτε αισθητήρα μεγαλύτερης ανάλυσης είτε διπλοχρονισμένου για αύξηση του DR είτε αισθητήρα εντελώς νέας τεχνολογίας.
Αναμένουμε τις στοχευμενες διαρροές για περισσότερα (είμαι σίγουρος οτι θα υπάρξουν ειδικά όταν εμφανιστούν τα νέα μοντέλα Nikon Canon).