Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

το θεμα ομως ειναι τι γινεται σε χαμηλο φωτισμο κai κινουμενα θεματα...σε χαμηλα ISO και μερα, και το κινητο μου μια χαρα φωτο βγαζει!

Πριν λιγες μερες ημουν σε εναν αγωνα του ανηψιου μου , σε κλειστο κολυμβητηριο, χωρις καλο φωτισμο μεσα και δεν μπορεσα να βγαλω τιποτα αξιολογο ακομα και με apsc και μετριο φακο.

Το FF δεν το δουλευεις μερα και με χαμηλα ISO....κι εκει θελω να δω τι θα κανει η olympus και η pany.

Γι αυτο και εβγαλε (θα βγαλει ) η pany τις νεες της μηχανες...αν μπορουσε διαφορετικα, θα εμενε μονο με το m43....

YΓ.. υπηρχαν 2 επαγγελματιες με Nikon 750 kai Nikon 70-200 2.8..... για να εχεις αντιστοιχο συστημα σε m43 θελεις φακο 35-100 f1.4 !

Κοίτα στον αθλητισμό και γενικά sport φωτογράφηση όλοι με Canon θηρία είναι με λευκά κανόνια L φακούς, άντε και κανένας ξέμπαρκος με Nikon. Αυτούς τους ''τύπους'' ούτε η Sony με τις FF δεν τους προσέγγισε οπότε χαμένη υπόθεση είναι αυτό το κοινό και για την Olympus. Δες στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, όλοι με Canon ήταν μέσα στα γήπεδα.
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο, το είχα αναφέρει και εγώ προσωπικά πριν μήνες που τράβηξα φώτος σε αγώνα μπάσκετ με τον Olympus Pro 40-150f2,8 και χωρίς υπερβολή δεν μου βγήκε σχεδόν καμία καλή φώτο, ενώ δίπλα φίλος μου με την Canon 6D θέριζε. Μάλιστα έβγαλα και εγώ με την Canon και τα αρχεία ήταν πολύ καλύτερα από την Olympus, σηκώνεις και iso στον θεο με raw αρχεία και παγώνεις την κίνηση και είσαι άρχοντας. Ε προφανώς τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να τις έχεις με το m4/3 ή τουλάχιστον δεν σου δίνει την ίδια άνεση που σου δίνει μια FF μηχανή.

Υ.Γ. Άσχετο άλλα εχτές σε τελετή για τα Social Media Awards είδα δεκάδες φωτογράφους και βιντεολύπτες....Πάρα πολλές sony A7X με πολλές από αυτές με αντάπτορες για φακούς Canon και κάμποσες FF Dslr Canon/Nikon....δεν υπήρχε τίποτα άλλο πέρα από αυτά. Καλώς ή κακός Canon, Nikon Και πρόσφατα Sony είναι οι εταιρίες που εμπιστεύονται σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες με μερίδια αγοράς συνολικά οι 3 τους πάνω από 80%-85%. Η Canon μόνη της από όσο ξέρω δε πουλάει το 50% των μηχανών με εναλλάξιμους φακούς, ποσοστό που θα αυξηθεί και άλλο με την έλευση της νέας FF mirrorless και την ενίσχυση του m mount. Χοντρικά δύσκολοι καιροί για την Olympus και πραγματικά θα πρέπει να δώσει κάτι εντυπωσιακό με την νέα της μηχανή.

Y.Γ. Πάντως ας περιμένουμε να δούμε την νέα μηχανή και την απόδοση τους ISO, καθώς και εκει έχει κάνει άλματα η Em1II με απόδοση ISO που φτάνει και ξεπερνάει πολλές φορές apsc αισθητήρα. Δες παρακάτω σύγκριση με την Nikon D500 που θεωρείτε κορυφαία σε ISo για Crop αισθητήρα. Στην πράξη όσο την είχα η em1II είχε αξιοποιήσιμο αρχείο άνετα ακόμα και σε Iso 12.800, οπότε με φωτεινούς φακούς prime μπορείς να κάνεις κάποια σχετική δουλειά.
https://www.dxomark.com/Cameras/Com...-Nikon-D500-versus-Nikon-D750___1136_1061_975

θελετε και συνεχες Eye AF ρε μπαγασηδες τωρα ?

Καθηστε να δουμε καναν αισθητηρα που αναπαραγει τα χρωματα σωστα και ορθολογικα πρωτα......

το θεμα ομως ειναι τι γινεται σε χαμηλο φωτισμο κai κινουμενα θεματα...σε χαμηλα ISO και μερα, και το κινητο μου μια χαρα φωτο βγαζει!

Πριν λιγες μερες ημουν σε εναν αγωνα του ανηψιου μου , σε κλειστο κολυμβητηριο, χωρις καλο φωτισμο μεσα και δεν μπορεσα να βγαλω τιποτα αξιολογο ακομα και με apsc και μετριο φακο.

Το FF δεν το δουλευεις μερα και με χαμηλα ISO....κι εκει θελω να δω τι θα κανει η olympus και η pany.

Γι αυτο και εβγαλε (θα βγαλει ) η pany τις νεες της μηχανες...αν μπορουσε διαφορετικα, θα εμενε μονο με το m43....

YΓ.. υπηρχαν 2 επαγγελματιες με Nikon 750 kai Nikon 70-200 2.8..... για να εχεις αντιστοιχο συστημα σε m43 θελεις φακο 35-100 f1.4 !

ε ναι, σε κλειστο χωρο και με οχι καλο φως θες FF και γρήγορο φακο για sports. Εκει χαμένη υπόθεση ειναι οι μικρότεροι αισθητήρες, η ανεβάζεις πολύ ISO και χάνεις ποιότητα. Αλλα γιατι να το κανεις.

Εγω μιλάω για outdoor sports και ένα M43 σύστημα τα καταφέρνει μια χαρά. Φυσικά δεν λεω οτι καποιος επαγγελματίας για πετάξει τα FF. Ομως ενδεχομένως τον εξυπηρετήσει μια χαρά και το M43 ειδικά αν η φορητότητα εναι θέμα (δύσκολα σημεία, δυσπρόσιτα κτλ)

θελετε και συνεχες Eye AF ρε μπαγασηδες τωρα ?

Καθηστε να δουμε καναν αισθητηρα που αναπαραγει τα χρωματα σωστα και ορθολογικα πρωτα......

ε όταν η Sony το δίνει ακόμα και στις Compact μηχανές της πλάκας ε λογικό είναι να το ζητάς από μια ναυαρχίδα ενός συστήματος του 2019!!!
Δες εδώ π.χ. https://www.sony.com/electronics/cyber-shot-compact-cameras/dsc-hx99

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Το χεράτο hires / pixelshift επιβεβαιώθηκε με FT5 φημη : https://www.43rumors.com/ft5-the-new-e-m1x-can-shoot-handheld-high-resolution-images/

Πολύ καλά νέα!!! Αρχείο από ότι φαίνεται 80mp χεράτο!!! Αν πραγματικά λειτουργεί σωστά με το χέρι θα είναι τρομερό εργαλείο για Landscape και ουσιαστικά εξαλειφθεί την ανάγκη ενός FF σώματος.
Μακάρι να μας δώσει κάτι τρομερό η Olympus που να βάλει τα γυαλιά στου μεγάλους άλλα και στον ''προδότη'' Panasonic!!!

Αν κοστίζει όμως πολύ παραπάνω από ένα σώμα ff, που θα το βρίσκεις στα 1500 όταν βγει η olympus... Τότε έχει πρόβλημα η olympus (αν κοστίζει πολύ παραπάνω).

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Αν κοστίζει όμως πολύ παραπάνω από ένα σώμα ff, που θα το βρίσκεις στα 1500 όταν βγει η olympus... Τότε έχει πρόβλημα η olympus (αν κοστίζει πολύ παραπάνω).

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Δεν διαφωνώ άλλα υποβαθμίζεις όλα τα άλλα χαρακτηριστικά, δεν είναι ένα σώμα μόνο ο αισθητήρας, είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι άλλα είναι απλά ένα γρανάζι στο σύνολο. Μια μηχανή την κοιτάς σφαιρικά και συνολικά τι μπορεί να σου προσφέρει. Αν κοιτάς μόνο τον αισθητήρα αγοράζεις μια FF Sony A7 σε τιμή χώμα ή μια π.χ. Nikon D610 επίσης με χαμηλή τιμή και με κορυφαίο Raw αρχείο και τέλος.
Π.Χ. Ακόμα και η παλιά Em1 5ετίας που έχω την προτιμώ σχεδόν από όλες τις μηχανές Mirrorless/Dslr με κόστος μέχρι 1.000 ευρώ γιατί το συνολικό πακέτο που προσφέρει δεν το έχω βρει αλλού με κόστος κάτω από 1.000 ευρώ, σε αισθητήρα μπορεί να χάνει άλλα υπερέχει σε πολλά άλλα σημεία.
Σε κάθε περίπτωση γούστα είναι αυτά και ειλικρινά και εγώ που το υποστηρίζω το m4/3 δεν ξέρω αν τα είχα, αν θα έδινα 3.000 ευρώ για να πάρω σώμα m4/3, πρέπει να ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλά εξοπλισμένο το σώμα για να μπορέσει να δικαιολογήσει μια τιμή 2.500+

το τελικο αποτελεσμα μετραει κυριως... οχι παντα βεβαια, αλλα τι να το κανω το υπερπληρες σωμα σε συνθηκες που σου περιεγραψα πριν ?
Τετοιες καταστασεις εχουμε σχεδον ολοι ζησει (πχ να τραβηξεις σε θεατρο παιδικη παρασταση, αγωνες παιδιων σε κλειστους χωρους ή βραδυ, μυστηρια με μετριο ή κακο φωτισμο κλπ)

Ασε που εχει να λυσει κι αλλα μικρο-θεματα η Olympus.

Εγω που ειχα την EM1 II , ειχα διαφορα μικρο-προβληματα, τα εχω περιγραψει, που μου εκαναν τη ζωη δυσκολη.

Τεσπα...με το καλο να ερθει, αλλα μεχρι τοτε εχουμε δρομο ακομα και θα εχουν εμφανιστει κι αλλα σωματα (sony - panasonic και ισως canon PRO) .

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Το θέμα είναι οτι με αυτή την φημολογοϋμενη τιμή ΔΕΝ απευθύνεται στην υπάρχουσα βάση χρηστών ή άντε να απευθϋνεται σε ένα ελαχιστο ποσοστό που να μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά ενός τέτοιου σώματος. Γιαυτο μιλώ για τεράστιο ρίσκο όπου ανεξαρτήτως αν το σώμα κάνει παπάδες δεν ξέρω αν θα τους βγεί.

Το έργο έχει παιχθεί άπειρες φορές στο παρελθόν, άλλος κόβει το νήμα στις εξελίξεις και άλλος τα τσεπώνει.

Έτσι είναι Κώστα, τι να κάνουμε, λίγο ο μεγάλος αισθητήρας και κυρίως το ''Fanclub'' που έχτιζε δεκαετίες κυρίως η Canon δύσκολα ξεπερνιέται, θέλει πολύ δουλειά και τρομακτικές καινοτομίες και πάλι δύσκολο το βλέπω. Εδώ βλέπεις τον κολοσσό Sony με ένα σωρό αξιόλογες FF και πάλι ζορίζεται, τι να κάνει η ''κακομοίρα'' μικρή Olympus, και πολλά κάνει αν σκεφτούμε το μέγεθός της.
Μην ξεχνάμε και την περίπτωση της Samsung, κολοσσός με επίσης πολλές τεχνολογίες μπροστά από την εποχή της και είδαμε την μοίρα της....

Υ.Γ. Δείτε εδώ παρακάτω τον όρο αναζήτησης Mirrorless ανά μήνα στη Google, το διάστημα που δραστηριοποιήθηκε η Canon με την FF Mirrorless έχουμε το μεγαλύτερο peak εδώ και 5 χρόνια, απίστευτη δυναμική η Canon στον φωτογραφικό κόσμο και καλώς ή κακός ότι και αν βάλεις μέσα στο σώμα δύσκολα κερδίζεται κάτι τέτοιο.

Attachments

• ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (8).jpg
    ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓΕ’Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ·Γβ€š (8).jpg
    58.2 KB · Views: 77
Το πιο ενδιαφέρον για εμάς τους πολλούς είναι αυτό που λέει ο Κώστας και ισχύει, ότι μετά από κάποιο διάστημα 6 μήνες έως ένα χρόνο οι τεχνολογίες αυτές περνάνε και στα μικρότερα premium σώματα. Λογικά δηλαδή κατά το τέλος του '19 θα πρέπει να αναμένουμε μια εκ των pen II ή/και EM-5 III με τα περισσότερα χαρακτηριστικά της "Χ" ενσωματωμένα...

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Το πιο ενδιαφέρον για εμάς τους πολλούς είναι αυτό που λέει ο Κώστας και ισχύει, ότι μετά από κάποιο διάστημα 6 μήνες έως ένα χρόνο οι τεχνολογίες αυτές περνάνε και στα μικρότερα premium σώματα. Λογικά δηλαδή κατά το τέλος του '19 θα πρέπει να αναμένουμε μια εκ των pen II ή/και EM-5 III με τα περισσότερα χαρακτηριστικά της "Χ" ενσωματωμένα...

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για αυτό, σίγουρα θα βάλει κάποια χαρακτηριστικά άλλα δεν υπάρχει περίπτωση σε σώματα μέχρι 1.000 ευρώ να ενσωματώσει όλα τα καλούδια, εκτός και αν ανεβεί η τιμή αισθητά, είδαμε και στην παλιά em5II που δεν έβαλε την υβριδική εστίαση της em1 και ακόμα και πρόσφατα στην em10III που ούτε εκει την έβαλε και δεν συζητάμε καν για τον αισθητήρα 20mp. Δεν ρισκάρει εύκολα η Olympus στα ''φτηνά'' σώματα, είναι και σχετικά μικρή εταιρία και θέλει να προστατέψει τις ναυαρχίδες της και γενικά όλες τις σειρές της.
Στην νέα em5III όταν βγει στην καλύτερη θα πλησιάζει την em1II και αν και αυτό, ούτε καν θα ''κοιτάει'' την em1X εκτός τι να πω αν βγει με τιμή κανένα 2.000 η em5III.
Σίγουρα κανένα ξέμπαρκο χαρακτηριστικό εδώ και εκει θα το πάρει από την em1X άλλα μέχρι εκεί.

Υ.Γ. και από ότι φαίνεται δεν τα πάει και πολύ καλά η Olympus.....αναμενόμενο κατά την γνώμη μου. Πρέπει να κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ τεχνολογικά άλματα και με τα μικρά της σώματα για να αντέξει την πίεση που δέεται και θα δεχτεί ακόμα περισσότερο στο απώτερο μέλλον.
Το κακό κατά την γνώμη μου είναι ότι σημεία που ήταν πρωτοπόρος ή τα είχε μόνο αυτή πλέον τα προσφέρει και ο ανταγωνισμός (π.χ. Ibis, καλή εστίαση σε Saf, καλό Jpeg κλπ.)
https://www.mirrorlessrumors.com/ne...oing-ok-canon-not-so-ok-and-olympus-very-bad/
Χαρακτηριστικό το σχόλιο: Now they are really doing bad! They had a huge 9,2 million YEN loss and they had to revise the forecast and expect a year to year revenue drop of 13%. And it with Full Frame getting mainstream it will become even harder for Olympus to make money with their cameras and lenses. Maybe it’s time for them to move to FF or medium format?

Ακριβώς νομίζω οτι το σώμα αυτό θα είναι κάτι σαν λαγός, το teaser του τι θα επακολουθήσει ... άλλωστε με ένα 6μηνο / χρόνο ακόμη βελτίωσης θα τελειοποιηθούν και τυχόν πρώτες μικρό αστοχίες , bugs σε ότι καινοτόμο παρουσιαστεί ... εννοείται οτι τα μικρότερα σωματα δεν θα έχουν τα πάντα που θαχει το ακριβό σώμα, όταν βγήκε η ΕΜ5 ΙΙ όμως σχεδόν κατάπιε την ΕΜ1 σε χαρακτηριστικά εκτός από ριπή και CAF , όχι μέχρι τώρα δεν κρατά τόσα πολλά από τα μικρότερα σωματα και ειδικά σε IQ. Καλά δεν γίνεται να αφήσει και απροστάτευτο τελειως ένα σώμα 2500-3000 , θα ήταν παράλογο. Όμως αυτά που θα πουλήσουν αν πετύχει να δώσει νέα πνοή και όραμα στο σύστημα θα είναι τα μοντέλα που θα ακολουθησουν, αυτή είναι η γνώμη μου, π.χ. την τρομερή ριπή της ΕΜ1.2 σπάνια τη δούλεψα ενώ το hires το δουλεύω και στην ΕΜ1.2 και στην PENF.

Η pen ακόμα και τώρα είναι σαφώς πάνω από χιλιάρικο, οπότε δεν μιλάμε για φτηνό σώμα - και λόγω μεγέθους κάποια χαρακτηριστικά σίγουρα ΔΕΝ θα μπορούν να τα δώσουν ακόμα και να θέλουν...

Και ένα σχόλιο που διάβασα από έναν χρήστη στο άρθρο που έβαλα παραπάνω που δυστυχώς αντανακλά λίγο πολύ την εικόνα που έχει η Olympus πλέον στον κόσμο.

Why would I spend $1,600 on a OM-D EM1 MKII when I can get the X-T3 for $1,500? With $400 more I could also get a Sony A7III or Nikon Z6.
Unfortunately, they will have to bring prices way down or they will inevitably go out of business. Additionally, The new OM-D EM1X will be a tough sell if it sells for more than $1,500. Also, their lenses are just too expensive! I could buy FF lenses with the amount of money they ask for their pro line of lenses.
Micro Four Thirds is not what it used to be. Expensive glass and bodies is what's hurting Olympus, and I don't see that changing any time soon.

Η pen ακόμα και τώρα είναι σαφώς πάνω από χιλιάρικο, οπότε δεν μιλάμε για φτηνό σώμα - και λόγω μεγέθους κάποια χαρακτηριστικά σίγουρα ΔΕΝ θα μπορούν να τα δώσουν ακόμα και να θέλουν...

Δυστυχώς με τέτοιες τιμές δεν έχεις μέλλον, φαίνεται και στις πωλήσεις τους αυτό, δεν γίνεται η Pen-F να πουλιέται αρχική τιμή 1.200 ευρώ με τέτοιο ανταγωνισμό εκει έξω. Χρειάζεται όλη σειρά της Olympus από τις μικρές pl έως την Em1II γενναίες μειώσεις ή νέες μηχανές με νέα χαρακτηριστικά. Αυτή την στιγμή μόνο η Em10II έχει μια φυσιολογική τιμή και τιμολογείται όσο πραγματικά αξίζει.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

E καλά αυτά τα σχόλια είναι ο πασατέμπος των forum ... καταλήγουν να κλείνουν τα νήματα διαβάζοντας ατελείωτα VS με επιχειρήματα εκατερωθεν, οι επιλογές είναι πάρα πολλές πλέον και αυτό είναι ευχάριστο όσο και αν δυσκολεύει αυτούς που ασχολούνται με specs και θέλουν να έχουν το μηχανάκι τελευταίας γενιάς που τα κάνει ολα , σε ένα εξάμηνο και αυτό θα έχει ξεπεραστεί...

Ακριβώς νομίζω οτι το σώμα αυτό θα είναι κάτι σαν λαγός, το teaser του τι θα επακολουθήσει ... άλλωστε με ένα 6μηνο / χρόνο ακόμη βελτίωσης θα τελειοποιηθούν και τυχόν πρώτες μικρό αστοχίες , bugs σε ότι καινοτόμο παρουσιαστεί ... εννοείται οτι τα μικρότερα σωματα δεν θα έχουν τα πάντα που θαχει το ακριβό σώμα, όταν βγήκε η ΕΜ5 ΙΙ όμως σχεδόν κατάπιε την ΕΜ1 σε χαρακτηριστικά εκτός από ριπή και CAF , όχι μέχρι τώρα δεν κρατά τόσα πολλά από τα μικρότερα σωματα και ειδικά σε IQ. Καλά δεν γίνεται να αφήσει και απροστάτευτο τελειως ένα σώμα 2500-3000 , θα ήταν παράλογο. Όμως αυτά που θα πουλήσουν αν πετύχει να δώσει νέα πνοή και όραμα στο σύστημα θα είναι τα μοντέλα που θα ακολουθησουν, αυτή είναι η γνώμη μου, π.χ. την τρομερή ριπή της ΕΜ1.2 σπάνια τη δούλεψα ενώ το hires το δουλεύω και στην ΕΜ1.2 και στην PENF.

Μακάρι να γίνουν όπως τα λες Κώστα, προσωπικά περιμένω πως και πως την Em5III ή μια em10IV ακόμα και την Pen FII...